• Anonym (förvirrad)

    Orolig över vad som händer

    Hej,

    Jag har "dejtat" en man i 4-5 månader. Vi är exklusiva med varandra dvs. som ett par. MEN har inte haft snacket. Jag har träffat hans familj o vänner och han min. Han har varit väldigt mån att få med mig i kompisgänget och har varit med på massvis aktiviteter. Jag o hans vänner kommer även bra överens o han med mina. Vi två har även nyligen åkt iväg på en weekend tillsammans under sommaren.

    Han har har varit väldigt kärleksfull och öppen mot mig för att få mig att känna mig trygg. Vi har pratat om förväntningar i ett förhållande och vad vi ej tycker om.
    Allt har verkligen varit perfekt och respektfullt.

    Den senaste veckorna har vi dock haft det lite "svajigt". De har varit dödsfall i hans familj, ekonomiska omständigheter + att jag varit känslig över vissa saker och låtit det gå ut över honom lite mer än jag borde ha gjort..så att han känt sig stressad, hörnad och nedstämd av allt och uttryckte sig att det är något som inte känns 100...Han är typen att lägga locket på och låtsas som allt är bra tills det kokar över.


     


    Vi pratade hursomhelst ut om det ordentligt och han försäkrade mig om att detta inte kommer resultera i ett dumt beslut från hans sida o att jag inte skall oroa mig.. Han behövde några dagar o sova ensam och. vara med vänner o familj för att rensa skallen men att vi skulle sms:a/ringa. Han uttryckte även att de ev. blev så mycket större på grund av allt annat som hänt samtidigt. Detta respekterade jag såklart och gav honom andrum dvs. hörde bara av mig om han skrev först och var uppmuntrande till hans aktiviteter och allmänt positiv. Jag tog även tillfället i akt att tänka på mig själv och umgås med mina vänner för att kunna alstra positiv energi. För jag behövde ladda om mina batterier också.


     


    Efter 3 dagar frågade han om jag ville ses nästa dag. Det gjorde mig ju såklart glad. Vi träffades och han var sådär fin och kärleksfull som innan o jag lät honom ta initiativ till närhet för att inte vara för på/ klängig. Allt var jättebra med mycket kärlek o skratt.. 


    2 dagar senare reste vi iväg på weekend som vi tidigare bokat och hade det mysigt..resan bjöd på närhet, skratt och kärlek och snack om framtida saker han vill vi ska göra ihop o annat i framtiden relaterat till oss.


     


    MEN, något ligger och gror i min mage då jag mer eller mindre nästan söker efter bekräftelse. Sådan var jag inte innan. Notera att detta är inget jag visar utåt utan mer går runt och tänker på. Vilket inte är så hälsosamt för mig o tar massa energi. Vi har ju inte pratat vidare kring det som fick honom att behöva utrymme.


    Och nu efter vår lilla resa så har han hört av sig mindre igen under 2 dagar och känns lite distanserad..tar inga direkt intiativ eller visar ett större intresse för vad jag gör. Förstår ju att han behöver lite andrum efter vi hängt 3 dagar i rad..men vet inte riktigt hur jag skall hantera detta? Hur kan jag utan att vara krävande få svar eller skall jag bara fortsätta ge han andrum?


     


    Vill verkligen inte förstöra något mellan oss genom att vara gnällig..


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-08-02 14:24
    Sorry för mellanrummen.
  • Svar på tråden Orolig över vad som händer
  • Anonym (L)
    Anonym (Själsdödande) skrev 2020-08-04 15:31:31 följande:

    Tycker att det låter oerhört oroande att det är han som dragit sig undan pga av detta och börjar dilla om att du är kontrollerande när det är HAN som undanhållit saker. Han verkar väldigt manipulativ.


    Precis
  • Anonym (Mhm)
    Anonym (förvirrad) skrev 2020-08-04 15:57:53 följande:

    Till mig har han sagt att det aldrig mer skulle kunna bli de två igen. Att även om hon bönade o bad skulle han aldrig ta tillbaka henne. Hon gjorde slut med honom och de fanns många anledningar till de inte fungerande. Men de valde att vara vänner pga att de har samma vänner och vill inte splittra på gänget och göra de konstigt.

    Han skall även ha haft ett längre samtal med henne i slutet av resan som han sa var positivt att hon verkade glad för hans skull...

    Angående att berätta för henne...Vi har pratat om detta tidigare och han har känt sig förvirrad hur han skall säga det och om det ens är en stor sak. Han har aldrig varit i den situationen innan. Han har undrat om han förstorar det. Detta då endast för han värnar om kompisgängen och ville de skulle bli rätt.

    Han har även innan sagt att de finns en stor chans att hon vet om mig eftersom jag träffat vänner till henne. Men det var inget han visste om.

    Det var en äldre släkting.

    Jag hoppas verkligen inte de skulle va fallet. De har varit det jag velat försäkra mig om som mest innan jag lät min känslor ta över helt. Därför har jag frågat saker om exet...rädsla att bli sårad..inte för att jag inte litar på honom..som de fick honom att känna.


    Ja, det är ingen idé att spekulera i onödan. Ikväll vet du hur det blir. Kan dock vara idé att fundera på om du själv vill vara kvar i förhållandet om nu han vill fortsätta.
  • Annita
    Anonym (Mhm) skrev 2020-08-04 16:49:00 följande:

    Ja, det är ingen idé att spekulera i onödan. Ikväll vet du hur det blir. Kan dock vara idé att fundera på om du själv vill vara kvar i förhållandet om nu han vill fortsätta.


    Håller med. Det är inte bara han som ska bestämma sig.
  • VickanD

    Med tanke på det du beskriver så verkar han vara manipulativ. Tycker inte att du verkar ha gjort något fel och du verkar inte alls vara kontrollerande. Bra att ni ska prata ikväll, men jag tycker också att även DU ska fundera på om du själv vill vara kvar i den här relationen.

    Ni har dejtat så länge och han verkar tycka att ni är långt ifrån att vara tillsammans, så det kanske inte är någon idé. Du dejtar för ingenting. Tycker inte heller att han verkar vara en skön snubbe. Tror inte att du kommer att bli lycklig med honom.

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (förvirrad) skrev 2020-08-04 14:33:26 följande:

    Jag har inget problem eg. med resan o att de skulle fira henne.. De var runt 10st personer som sov i lägenheten..


    Problemet jag har är att han inte berättade om de ändrade planerna och hans tankegång.. Det var jag mest sviken över... 


    Tror allt det var tanken att jag skulle med. Vi pratade om boka eget boende men många folk ställde in så de blev en mindre tillställning än vanligt..plus han hade väl tänkt att han skulle träffat henne tidigare o fått chansen.


     


    En sak jag verkligen inte släppa är att han kastade ur sig "vi är inte ens ett par än...vi har inte träffats länge"..känns som han försöker förminska oss..kallar mig kontrollerade för att lättare lämna mig.....eller för att rättfärdiga något han gjort? Otroligt sårande. Gett allt av mig till honom...att åka på resan ihop betydde något för mig..när han tog min hand på restaurangen o titta in djupt i mina ögon med massa värme...det betydde något..

    Kan verkligen inte släppa hur defensiv och kall han var mot mig igår..


    Nu skall han ju komma hem till mig ikväll för att prata ut o "göra en plan"..Och ju mer jag tänker tillbaka på hur jag var känns det som mitt beteende, även om jag kunde hanterat de bättre och kanske inte skrivit meddelanden som lätt misstolkas..inte gör mig till en kontrollerade person..Jag var känslig och ledsen..jag menade inte att stressa honom att berätta...men pga av mitt meddelande valde han att berätta för henne i en stressad situation. Han skrev typ - "nu blev de konstigt o stressat men nu är det gjort"...de var inte mitt mål. Jag skrev alltså "det hade känts bättre för mig om du sa de så snart som möjligt" för jag verkligen ville få honom att förstå att de hade fått mig att må bättre i denna udda situationen.. inte att han MÅSTE säga nu på språng..och kontrollera honom till det.

    Tycker de blir väldigt hårda ord o orättvist att säga du är kontrollerande..och du har inte bevisat motsatsen för vi har inte träffats så mycket...när alla våra misstolkningar skett över sms....när vi ses är allting toppen eg...


    Ja han har ljugit och undanhållit.
    Behandlat dig illa.
    Gett dig taskiga epitet.

    Och du är kontrollerande?


    NI ska göra en plan?


    Min plan: dra åt fanders gubbskrälle.

  • Anonym (förvirrad)

    Inte hört något om när ikväll...bara en snap om att han tränar nu.
    Så får väl gissa att han kommer sent som vanligt...tråkigt att han inte ens kollar med mig.

  • Anonym (Mhm)
    Anonym (förvirrad) skrev 2020-08-04 19:38:32 följande:

    Inte hört något om när ikväll...bara en snap om att han tränar nu.
    Så får väl gissa att han kommer sent som vanligt...tråkigt att han inte ens kollar med mig.


    Det är nog lätt att förstärka vissa saker så att de spär på hans negativa sidor. Det blir lättare att lämna då för man tänker att det var så mycket som var dåligt. " Han kollade aldrig med mig, han kom alltid sent" etc. . 


    Sen förstår jag inte de som säger att de inte tror du kom bli lycklig med honom. Nej, det kanske man inte tror utifrån informationen du gett oss. Men jag tror inte man kan bedöma hela ert förhållande utifrån vad skrivit heller. Självklart har han många sidor som du uppskattar, kanske fler än du vill erkänna nu när han beter sig som han gör. Du vet mer om honom än någon annan på FL.  


    Ta inga beslut när du är upprörd och gå inte på vad folk skriver här. Vi reagerar på det du skrivit men jag är säker på att det finns mycket mer än allt detta dåliga.


    Lyssna på honom ikväll. Ta inget beslut om han nu vill fortsätta. Sen tar du några dagar och tänker på vad du själv vill och vad du tror blir bäst för dig.  

    Hade han varit en rakt igenom idiot så hade du inte haft de här funderingarna, då hade du lagt ner projektet tidigare. 

  • Annita
    Anonym (förvirrad) skrev 2020-08-04 19:38:32 följande:

    Inte hört något om när ikväll...bara en snap om att han tränar nu.
    Så får väl gissa att han kommer sent som vanligt...tråkigt att han inte ens kollar med mig.


    Så respektlöst, skickar budskapet att ert förhållande är på hans villkor och att han förväntar sig att du ska sitta och vänta tills han behagar dyka upp. "Som vanligt", skriver du, det låter inte bra. Han prioriterar alltså träning före att reda ut saker med dig?

    Jag tycker inte att du ska gå med på att prata om en massa detaljer, för då är risken att han tar över och manipulerar dig att tro att du är kontrollerande och svartsjuk, när du faktiskt har reagerat sunt på något som verkar ganska konstigt.

    Är ni ett par eller inte, hur ser han på det? Tvekar han så slösar du ju din tid.
  • Miss Skywalker

    Han är inte över exet och har dessutom mage att skylla sitt velande på att du har gjort något fel. Att han började böla när han smygit med resan för att han inte ville ha med dig för att han skulle träffa exet..Så sjukt manipulativ.


    Skit i tönten och gå vidare. Män som geggar med sina ex ska man inte kasta bort sitt korta liv på.

  • Anonym (förvirrad)
    Anonym (Mhm) skrev 2020-08-04 19:54:43 följande:

    Det är nog lätt att förstärka vissa saker så att de spär på hans negativa sidor. Det blir lättare att lämna då för man tänker att det var så mycket som var dåligt. " Han kollade aldrig med mig, han kom alltid sent" etc. . 

    Sen förstår jag inte de som säger att de inte tror du kom bli lycklig med honom. Nej, det kanske man inte tror utifrån informationen du gett oss. Men jag tror inte man kan bedöma hela ert förhållande utifrån vad skrivit heller. Självklart har han många sidor som du uppskattar, kanske fler än du vill erkänna nu när han beter sig som han gör. Du vet mer om honom än någon annan på FL.  

    Ta inga beslut när du är upprörd och gå inte på vad folk skriver här. Vi reagerar på det du skrivit men jag är säker på att det finns mycket mer än allt detta dåliga.

    Lyssna på honom ikväll. Ta inget beslut om han nu vill fortsätta. Sen tar du några dagar och tänker på vad du själv vill och vad du tror blir bäst för dig.  

    Hade han varit en rakt igenom idiot så hade du inte haft de här funderingarna, då hade du lagt ner projektet tidigare. 


    Nej jag vet. Skall inte ta något beslut idag...Men de blir rätt förvirrande allting just nu känner jag. Känner mer eller mindre att min bild av honom börjar fallera. Har jag varit så korkad? Att jag ännu en gång träffat en man som manipulerar och utnyttjar mig? Jag var ju så himla mån efter mitt ex att kolla efter alla varningstecken. Och har jag igen varit så dum att jag låter min familj träffa honom.. och inkludera syskon barn som tycker bra om honom...

    Blir bara väldigt ledsen att jag inte får någon uppdatering om när vi skall ses och prata. Får bara snaps.. han tränar fortfarande.. filmar när de lyfter vikter. Varje gång innan jag öppnar en snap tänker jag att de skall stå ?påväg till dig snart finis. Är det okej?? Men nej.. inget är väl som innan.. känner mig som luft. Hans ?välgörenhets resa? med mig bara för de va min födelsedagspresent... antar de va avslutet. Hade jag vetat hur han kände hade jag aldrig åkt och igen investerat känslor för honom...

    Känner mig lurad..och jag vill bara han ska bevisa mig motsatsen.
Svar på tråden Orolig över vad som händer