• Always choklad

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej många i samma situation här. Inne på 2 IVF återföring med 3 dagar. Ljusrosa flytningar från igår eftm. Fortsatt idag med även ljusrött flytning/blod? Testning nu på tors men känns rätt kört just nu. Väntar just nu på telefonkö sjukvårdsupplysningen, vad skall jag göra sjukskriva mig och ej gå till jobbet och hoppas det ger bättre förutsättningar eller för det mentala kämpa på så man kan tänka på nått annat än gravid/baby/missfall 24h om dygnet. Hoppet är väl sista som överger en..Håller tummarna hårt.

  • Always choklad

    Hej sjuksköterskan på 1177 sa att det är vanligt att blöda av olika orsaker. Behöver ej vara missfall utan en del har till och med mens upp i v 12. Ont i magen idag och gammelrosa färgade flytningar/blod växlande mot ljusrött. Men blev lugnare i alla fall. Nu får vi se vad morgondagen säger imorgon test. Inställd på att det kanske inte gick bra och mentalt förberedd och börja mäta med ägglossningsstickor och sätta in en från frysen.

  • Always choklad

    Hej testade nu på morgonen i blodblandatvatten kändes rätt meningslöst men valde att genomföra det ändå.

    Testet var negativt väntat efter en hel natt med huggande magsmärtor. Sovit kanske 2timmar. Ringt sköterskan och berättat, dags å förbereda plan. Ny plan efter nästa mens blir de å tajma in äl för åggåterföring.pendlar mellan hopp och förtvivlan. Nu ska jag ta en cappuccino och försöka jobba lite grann..

    Gjort allt jag kunnat ätit frukt varje dag tagit det lugnt tagit promenader vaggisar folsyra allt. Vet inte riktigt vad jag kan/ska göra annorlunda men nått borde det väl vara. Väntar nu på att doktorn ska ringa upp på 2 v. Innan dess ska jag ta UL efter det blött ut klart.

    3 gången gillt trodde jag. Varit ett tungt år förlorat en gammal vän, å 3 tidiga missfall varav ett i V6. Fick alltså hinna vara gravid och kolla på barnvagn, barnsäng etc.. Inte bättre med denna C-19 då ens partner knappt får vara med...

  • Always choklad

    Har ändå överlevt den här dagen. Tror jag visste att det inte skulle bli nån graviditet denna gång redan mån, kanske tidigare. Brösten växte inte å ömmade på samma sätt. (Var bara magen som svall upp, glöm att ha mina skinnyjeans oavsett att de har massa stretch).

    Tänkte att tja det är väl olika. Hur har ni upplevt det som fått en graviditet och fästa oavsett om det blev en baby i slutändan eller tidigt eller sent missfall? Har alltid brösten varit starkaste indikatorn?

    Har druckit Cola ikväll kommer typ inte sova alls. Kommer nog hänga här. En oerhörd tröst faktiskt att se att man inte är ensam när släkt och vänner kring en känns som rena barnfabriken.

    Är egentligen lite anti sociala medier Instagram och Facebook går numera inte sen några år tillbaka. Går inte glädjas med alla barnfam och bäbislycka. Undviker aktivt att träffa folk som har barn under ca 1år. Verkar vara någon form av emotionell gräns för mig då de kan vara på förskolan ungefär..Vet jag låter bitter men ibland kan man behöva skriva av sig.

    Fler som ligger vakna?

  • Always choklad
    Javelina skrev 2020-09-17 20:50:32 följande:

    Tack för era peppande kommentarer! Jag tänkte på er alla när jag satt på kliniken och såg en stor plansch med ivf-processens alla delar, från utredning, alla mediciner, nedreglering, sprutor, tester, väntan, förberedelser, allt det för att ens få ett embryo tillbaka... Det var så sorgligt att se helheten på det viset. Sååå många delar som måste fungera i perfekt ordning, det blev så överväldigade att man knappt kan tro att det ens fungerar i slutändan. Men det gör det, för väldigt många!

    Mina djupfrysta eskimåer klarade upptiningen! :) Fick båda insatta och blev hemskickad med gravtest och den härliga ovissheten. Hur det än går så är jag så glad att vi kom så här långt, en sista ärlig chans. Lade mig på soffan och sov i flera timmar, luften gick ur helt. Som att ha sprungit ett maraton och är precis vid mållinjen och för alla som inte behöver genomgå detta har inte ens loppet börjat i det här läget. Så jäkla orättvist, det är ju nu man egentligen ska börja känna spänning för hur det ska gå, och här är man tårögd för att ens för en chans...


    Hej lite nyfiken. Går du hos en privat klinik eller. Jag har via landstinget själv som har anlitat en privat klinik. Jag fick på mitt första ivf 2 lyckade. Jag trodde då att de skulle sätta in båda 2 men de valde att sätta in ett frysa det andra. Samma sak denna gång på ivf 2 1 satte de in och de övriga i frys. Har du fått någon förklaring till varför de valde att sätta in två, Jag trodde innan min livf resa startade att det var praxis att man satsade på 2-3 på samma gång då chansen till att barnet får ett syskon ökar alt att 1 av 2-3 klarar sig. Verkar funka lite olika på olika kliniker jag är bara nyfiken. ????
  • Always choklad
    Clemmentina skrev 2020-09-17 21:51:38 följande:

    Håller med om att man får väldigt mycket tröst här. Även om man inte önskar någon att få igenom det här är det fint att veta att det är fler som delar liknande upplevelser. Jag har också mycket barnfabrik runt mig! ;)

    Jag blev gravid på mitt första ivf-försök. Har förträngt det mesta men tror symptomen var ungefär som innan mens tills det att jag plussade. Efter det ömmade brösten mer och jag började må illa.

    Vad är nästa steg för er? Har ni något i frysen?

    Jag ska börja med sprutor igen vid nästa mens. Innan dess ska jag försöka komma igång med lite nyttigare vanor och motion. Sen måste jag försöka sova mer. ;) Hoppad du inte behöver ligga vaken för länge!


    Hej samma här första försöket plussade jag men tidigt missfall i v6. Var på ultraljud v8 tror jag det var inget hjärtslag på UL. Trodde jag skulle dö där och då, allt bara rasade krävde ett andra utlåtande av den stackars barnmorskan så en läkare kom dit som instämde i hennes bedömning.

    Jo det är det som känns som en lättnad. Av alla 8 som togs ut blev 8 befruktade helt otroligt sist var det 4 och av de 8 blev 4 godkända kontra förra gången 2. Så ja har 3st i frysen nu av bra kvalitet. Känns också på sätt och vis nedslående om alla var så bra hur kunde de då bli så fel nu..Om du fattar vad jag menar?

    Tungt att felet är hos mig också, sambon har perfekta simmare oavsett vad han gör och inte gör. Sist var järnvärdet i botten så den läxan har jag lärt mig och käkar järntabletter blutsaft och blodpudding för fulla muggar. Ingen aning om det spelade roll men vill skapa så bra förutsättningar jag bara kan.

    Åldersmässigt så har jag inte så mycket spelrum men jag ska ändå nu på den dryga månaden jag har typ innan det är dags igen för rond 4 börja motionera och komma igång lite. Alla pratar om Padel kanske kul.
  • Always choklad
    Prit skrev 2020-09-17 22:26:19 följande:

    Haha...känner igen mig precis. Flera vänner är inne på andra barnet och man är kvar och räknar ruvardag. Hemskt hemskt hemskt.

    Jag tycker inte det är så jobbigt att se andras barn men däremot att höra att folk blir gravida till höger och vänster gör mig väldigt sårad. Och speciellt när det gått så lätt och det gnälls...

    Hoppas det är vår tur snart


    Jo det är svårt för andra att förstå. Hadde en kompis flera år yngre än mig som parallellt med mig börjat försöka men inte länge alls och vi tog stöd i varann jag nog mer i henne ån hon i mig och bokat in fertilitetsutredning men i och med de var det som att de tryckte på en magisk knapp å de bara fungerade och blev en full graviditet. Kändes väldigt orättvist..kunde inte riktigt hantera det så bra och undvek henne sedan tills hon var typ 7-8 mån men då bröt jag ihop när vi sågs. Hon har försökt att få kontakt men jag har kommit med ursäkter tills barnet var upp mot nästan 1år. Min magiska gräns, men då hadde hon väl som ledsnat inte svårt att förstå. Omedvetet och ej medvetet har man blivit en energitjuv..
  • Always choklad
    Sussna85 skrev 2020-09-17 22:26:42 följande:

    Aldrig känt nått i mina bröst vid mina 3 graviditeter( 1 var missfall) Kramar till dig! Håller oxå med,här får man stöd och kan ventilera sina tankar och farhågor <3 inte många som vet om vår situation,och de få som vet om den så förstår inte mer än en vad det egentligen innebär att gå igenom en ivf i slutändan.


    Ja jag är glad att jag hittat detta. Kanske kan avlasta min vän som jag valt som bollplank och min Sambo att kunna ge tillbaka nått positivt till mina nära istället för att bara ta energi. Hadde en vän som bara grät och beklagade sig för mig helt plötsligt från att jag varit den hon hängt med och gjort roliga saker med och mest skämtat, blev så att jag inte orkade till slut en relation är alltid ett givande och ett tagande oavsett om det är en vän eller någon man är tillsammans med. Så rädd att bli den där bara bittra som bara tar. Detta forum kanske kan hjälpa en och spy ut lite galla och besvikelse här för att orka vara trevlig i verkliga livet
  • Always choklad
    Javelina skrev 2020-09-18 11:21:52 följande:

    Jag går på Livio men privat då det är syskonförsök. Jag blev remitterad dit via landstinget för många år sedan. Det är väldigt restriktiva, liksom alla svenska kliniker när det kommer till att sätta in två embryon. I vårt fall handlar det om att vi gör ett enda försök och har två frysta embryon kvar som skulle kasseras pga att frystiden löper ut i september. Jag är också över 38 år och har gjort tidigare misslyckades försök. Hade jag varit lite yngre och det funnits mer tid tror jag knappast de skulle sätta in båda.


    Hej

    Ok det kan vara bra att veta samma här också Livio men via landstinget. Är också över 38 39..kanske något jag skall fråga om då. Mina är nya iförsig...Måste läsa på lite om för och nackdelar risker etc.

    Tack för info
  • Always choklad

    Fick just veta att det är en till på jobbet nu som skall ha barn, fan varför kan man inte va glad för deras skull..

    Suck å här sitter man själv å ska blöda ut så man kan börja på ny kula...

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020