• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Clemmentina skrev 2020-10-28 17:42:40 följande:

    Tack, vad gulliga ni är som frågar. Det såg bra ut. Äggplock är inbokat till fredag och jag ska ta Ovitrelle ikväll. Börjar bli nervöst nu!


    Jättesnart ju :) Hur brukar du må efter plock? Fast även om det brukar gå bra tycker jag att du ska ladda upp med en massa gott att äta och bra att läsa/titta på ;)

    Får den blivande fadern vara med?
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-10-28 20:21:02 följande:

    Känner igen mig i detta, de första dagarna bara tuffar på,ju närmare de kommer till dagen man vet att blodet brukar komma(jag har börjat småblöda på dag 10 efter ET varje gång) så blir dagarna och tankarna tyngre.

    Men jag håller mina tummar och tår för dig och din lilla blastis!


    Lunaymar skrev 2020-10-28 22:21:29 följande:

    Håller tummarna för dig! <3


    Tack! Det värmer så enormt. Det har sagt så många gånger men det tål att sägas igen. Det är så fullt av fina omtänksamma människor här, jag hämtar så mycket energi här. Tack! <3
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-10-28 20:59:05 följande:

    Ja det är ju det! :) Brukar ha ont i magen men det brukar ändå vara okej. Går inte riktigt att jämföra med i våras då det blev totalfrys. Men ska som du säger ladda upp med lite god mat här hemma och så. Tyvärr får sambon inte vara med. Han får leverera sin del och sen gå därifrån för att komma tillbaka och hämta mig när det är dags. Hur är din vecka? :)


    Jag har det riktigt körigt på jobbet så tiden bara rinner iväg. Men det är skönt också, hade varit värre om det var en lugn period, då kan jag ha svårt att låta bli att räkna på dagar och känna efter.

    Skönt för dig att slippa sprutor nu. Hoppas att du är taggad inför plock och att det går bra. Guldplocket nu ju ;) Ska bli spännande att höra.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-10-29 18:26:55 följande:

    Det låter bra, skönt att ha annat att tänka på. Hoppas det inte är för stressigt för dig. Hur tänker du kring träning mm nu under ruvartiden?

    Jag är taggad men lite nervös också. Tycker magen börjar kännas rätt mycket. Lite orolig att det inte ska finnas så många ägg. På vår första behandling (enda gången jag tagit Ovitrelle) fick vi bara ett enda ägg. Läkarna trodde det berodde på för låg dos av sprutorna. Jag hoppas inte det hade med Ovitrelle att göra. Förra gången tog jag en annan spruta inför totalfrys och då fick vi ju ut 7 ägg.


    Kul att du frågar om träning, det är en sån där sak som jag googlar vid varje återföring. Nu frågade jag även vid fet och som jag förstår det kan man leva precis som vanligt när man ruvar (ingen alkohol eller tobak så klart!). Men så länge man inte tävlar eller kör extremt intensiv träning så kan man träna på som vanligt och jag kör på det den här gången. Har varit ute och sprungit några gånger med gott samvete :)

    Hur mår du? Jag bara antar att plock alltid är på förmiddagen så jag frågar hur det gick istället för att fråga om du är nervös :) Gick det bra? Hoppas! :)
  • Ölandstoka
    Always choklad skrev 2020-10-29 22:53:24 följande:

    Hej

    Måste bara skriva av mig lite. Sitter inne på toaletten och gråter. Har just missat att kunna göra en frysåterföring pga att jag fått urinvägsinfektion natten innan. Nu fick jag veta ikväll att min lilla syster med 7 år skall ha barn i vår, de tänkte bara, tja vi provar lite om.vi kan få ett barn nu i coronatid då de passar bra då man ändå är hemma så mycket. Vi har försökt i flera år och nu ivf behandlingar sen i feb.

    Jag känner mig just nu bitter och misslyckad. Kan inte glädjas fullt ut med dem. Jag ler jag kramas men samtidigt hugger en bitter avundsjuka i bröstet och jag känner mig som askungens elaka missunsamma systrar eller något. Är det normalt frågat jag mig, knappast men jag tror de flesta i detta forum kan relatera presis till hur jag känner just nu..


    Det är ingen lätt situation vi sitter i, tror att alla kan relatera. Men tänk å andra sidan vad härligt om ni lyckas med nästa återföring så att barnen blir jämngamla kusiner :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-10-30 14:34:29 följande:

    Nu är plocket gjort! Hade sista tiden tror jag. 6 ägg blev det idag. Tycker det kändes lite mindre än sist men vi får se hur det känns när all medicin går ur kroppen. De kommer köra icsi så nu hoppas jag på att det blir flera befruktade ägg. Återföringen är planerad till på söndag om allt går bra! Och blir det fem eller fler befruktade så blir det på onsdag.

    Låter vettigt med träningen! Jag kommer nog köra på promenader och yoga efter återföring den här gången. Det är mest för att jag legat lågt med träning inför ivf:en och det känns dumt att dra igång nu. Duktig du är som springer. Heja!


    Vad härligt :) Förstår att det känns sådär med färre ägg än sist men icsi kommer säkert att fixa så att alla blir befruktade :) Kommer de och ringa imorgon och berätta hur det gick? Skönt att det är klart.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-10-31 18:05:01 följande:

    Vad knepigt! När är bim?

    Inte hört något från kliniken så det verkar bli återföring imorgon.


    Hoppas att det går bra i morgon och att du får bra nyheter. Såklart hade det varit helt fantastiskt med sex befruktade men det kan fortfarande vara bra :)

    Känns det fortfarande bra efter plocket?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-01 15:23:16 följande:

    Nu är jag ruvare! :) Det känns bra, allt gick så lätt och smidigt. Tre ägg befruktas varav två såg bra ut. Med andra ord gjorde icsi ingen stor skillnad för oss. Vi hoppas ändå att det är guldägget jag ruvar på. Hur går det för dig? :)


    Vad härligt! :) Synd att icsi inte gav fler befruktade men det spelar ju ingen roll om det är guldägget du fick nu. Låter som att du är positiv, det är toppen. Hoppas att du får en fantastisk ruvtid nu.

    Det är bra med mig, mår lite konstigt och vill så gärna läsa in saker i det men jag har ätit konstant i helgen så det är nog snarare därför :P Har haft det jättebra hittills, nästa vecka kommer nervositeten att komma med buller och bång dock, tror att det var motsvarande fredag nästa vecka som jag fick spottings vid min förra misslyckade fet, så det kommer läskiga tider i slutet av nästa vecka.

    Vi ska till mina föräldrar nästa söndag och jag har lite panik inför att ha mens på farsdag. Längtar så efter att den dagen ska handla om min man.

    Nu blev det mycket babbel, det jag ville säga var ju egentligen bara grattis till ruvningen :) Är ju en del tankar i såna här tider dock ;)

    Hur brukar dina ruvningar vara, får du mycket känningar?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-01 18:46:28 följande:

    Precis, jag tror på guldägg. ;) Hade en bra känsla när jag var där. Allt var lugnt, fint och jag gillade både läkare och embryologen. Så skönt att göra återföring på en söndag när det inte var en passa andra patienter där.

    Håller med! Det blir väldigt mycket tankar. Babbla gärna på! Tycker det är skönt att höra att andra har ungefär samma funderingar som jag. Det är så himla svårt det där med tecken och vad som beror på vad. Hoppas verkligen att du känner dig konstig på grund av att det är något litet som växer i din livmoder. Håller tummarna för att du slipper spottings och att det blir en fin farsdag! :) Nästa år hoppas vi att det är din man som blir firad.

    Jag brukar helt klart ha mer känningar när jag tar Lutinus än när jag inte gör det. Just nu känner jag nog av både Ovitrelle och Lutinus. Ömma bröst (som kom innan äggplocket) och en mage som känns hela tiden. Då är det liksom svårt att koppla bort allt! ;) Vi får se hur den här veckan blir!


    Härligt att få prata av sig! :)

    Ömma bröst har jag ofta, även vid helt vanlig ägglossning, men den gången jag blev gravid så blev brösten gradvis mer och mer ömma från ca ruvdag 9. Så nu klämmer jag på brösten i tid och otid för att se om det händer något. Blir öm av allt klämmande i stället haha.

    Mår lite illa också men det är helt klart nervositet, det är standard i slutet på ruvningen för mig.

    Hur har du det? :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-02 09:37:25 följande:

    Haha, hög igenkänningsfaktor på brösten. Har gjort exakt samma sak och fått ömma bröst av det. ;) Den gången jag blev gravid tror jag faktiskt brösten började ömma först efter plusset.

    Man kan ju må illa av så många anledningar. Jag mår illa nu. Mer magont och illamående kom efter jag började med Lutinus så i mitt fall beror det på det. Har du testat Crinone? Undrar om jag skulle få mindre biverkningar av det.


    Har bara haft lutinus. Men det skulle ju vara intressant att få testa något annat. Undra varför lutinus är så standard.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020