• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    AnneP skrev 2020-08-12 10:52:33 följande:

    Äggplocket resulterade i 13 ägg !

    Återföring blir på måndag med en blasto. Ev på fredag beroende på hur många som blir befruktade.

    Var så nervös inför äggplocket , hade en tjej brevid mig innan som fick jätte ont o bara sa aj hela tiden så hjälpte inte direkt heller. Tyckte så synd om henne.

    Men! Mitt äggplock gick super bra. Bad bara om mer morfin när det gjorde ont och kändes som att allt gick jätte fort.

    Nu ska jag hem och bädda ner mig :)


    Wow vad härligt, grattis! :) Det är ju jättebra resultat! Skönt att det gick bra också. Ta det lugnt nu och vila ordentligt, se till att sambon tar hand om dig ;)
  • Ölandstoka

    Plocket gick bra och än så länge känner jag knappt att jag har varit på plock alls men resultatet.. Bara sex ägg! Fick ju högre dos för att det skulle bli fler, så blir det ett färre än sist! Vet att det inte behöver betyda någonting men jag känner mig skitdeppig, helt inställd på att det blir en ny behandling om några månader. Kommer att ringa imorgon och fråga hur många som blev befruktade men hur många det än är så är min statistik så dålig på hur många som klarar sig till dag fem.

    Sorry, vet hur onödigt det är att ta ut en massa skit i förskott men det känns bara så tomt och hopplöst. Hoppas så att ni andra är mer positiva.

  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-13 18:02:29 följande:

    Gud vad trist , förstår att du känner dig besviken med tanke på att ni till och med höjde dosen för att få fler ägg.

    Det är ok att känna sig besviken , arg , ledsen. Vi alla har dom känslorna igenom den här processen . Känns som man aldrig riktigt slappar av även om man får bra resultat eller inte , man tänker bara konstant på nästa moment.

    Som du säger så betyder ju antalet ägg ingenting, vi får hoppas att guldägget finns där endå! Skönt att plocket gick bra:)

    Kliniken ringde inte idag så hoppas på att dom odlar sig vidare till blasto så insättningen blir på måndag


    Tack för pepp. Det känns lite bättre nu men fy vad jag var ledsen i förmiddags. Skyller på alla hormoninjektioner :S

    Vad skönt att de inte ringde, måste vara bra nyheter :) Du tänker inte ringa och fråga?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-13 18:51:57 följande:

    Vad tråkigt att det inte blev fler ägg med högre dos. Håller med om att det är mer än ok att känna sig besviken, arg och tom. Nu håller vi ändå tummarna för att många blir befruktade och klarar sig till dag fem! Det behövs bara ett guldägg.


    Tack du med för pepp :) Det känns jobbigt att vi bara har ett försök kvar på sjukhuset efter det här och det känns inte som att det går att optimera medicineringen baserat på de två första försöken. Det finns ju ingen logik i hur jag har reagerat så jag undrar hur de kommer att tänka inför sista försöket.

    Det här är typiskt mig, jag hade plock idag och jag funderar redan på nästa behandling :P

    Hur går det för dig? Har du hyfsat regelbunden mens så du vet ungefär när det blir?
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-13 22:24:02 följande:

    Ja man blir ju inte riktigt som vanligt av alla hormoner, jag har ätit godis nästan varje dag haha. Hoppas att du får bra besked imorgon när du ringer så kanske det blir lite lättare att slappna av.

    Jag försöker intala mig själv att vi kommer få vårat guldägg på måndag. Vågar inte ringa om jag ska vara ärlig. Får hellre samtalet på måndag än att få hela helgen förstörd. Men det är också våran första omgång så känner mig lugn på något konstigt sätt svårt att förklara. Hade jag varit i din situation så hade jag säkert ringt :) uppgradera gärna imorgon när du har fått svar


    Förstår precis. Det var läskigt att ringa men jag ville, ifall det är för få vill jag be om insättning imorgon. Men fem av sex blev befruktade :) Känns bättre nu, hoppas att det blir minst en till frysen.

    Hur mår du idag? Jag är lite öm och rör mig långsamt men med ett par Alvedon så känns det knappt.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-14 15:35:59 följande:

    Fem av sex befruktade låter ju jättebra. Skönt med positiva besked! :)

    Min mens kom några för tidigt redan idag. Inte varit med om att den dragit igång under tiden jag ätit Provera tidigare. På söndag drar jag igång med Letrozolen.


    Ja det kändes som bra nyheter. Hoppas att de växer på!

    Spännande med letrozolstart imorgon, då är det inte långt kvar alls :)
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-14 14:28:42 följande:

    Åh vad roligt att höra ! Jätte bra resultat ju :)

    Min sambo har inte kunnat slappna av sen plocket så ringde imorses endå, av 13 ägg så var 12 bra och 9 blev befruktade!! Så nu kan han slappna av

    Jag började med lutinus idag och känner mig lite konstig, ungefär som pms. Vi åkte till ikea en sväng men mer än så klarar jag inte , har en så obehaglig känsla i magen. Så blir nog att vila i helgen :)


    Vad skönt att du fick så fantastiska nyheter när du ringde ändå :) Spännande på måndag med återföring och få veta hur många det blev till frysen. Hoppas att du kan slappna av och ha en skön helg :)
  • Ölandstoka
    Juni13 skrev 2020-08-14 16:21:44 följande:

    Hej,

    Efter många timmars läsande av diverse trådar är jag nu nog redo att även vara med i dialogen. Efter 1,5 års försök påbörjade även jag och min man en utredning vilket resulterat i att mina förutsättningar bör vara bra men att spermierna vid en provtagning var obefintliga men vid nästa fanns iaf ett fåtal.

    Utifrån dessa förutsättningar hoppas vi kunna hitta spermier igen vid äggplock för ICSI. Skall köra med korta protokollet och tog min första spruta Bemfola igår. Känns spännande att vara igång!


    Kul med fler :) Även om det är en väldigt jobbig sak att ha gemensam, men jag tror att du förstår vad jag menar :)

    Tänker alltid att det låter lovande när det är spermierna som är för få, med lite ICSI så går det förhoppningsvis lätt som en plätt :D
  • Ölandstoka
    patriciaaah skrev 2020-08-17 16:30:25 följande:

    Det ofattbara har hänt! Efter att ha försökt bli gravid i 2,5 år utan ett enda plus så har jag idag plussat. Får ringa och avboka tiden vi hade till Uppsala nu på onsdag för genomgång av Ivf.

    Lycka till ni andra nu och hoppas ni snart får era efterlängtade plus.


    Härligt, stort grattis! :)
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-14 14:28:42 följande:

    Åh vad roligt att höra ! Jätte bra resultat ju :)

    Min sambo har inte kunnat slappna av sen plocket så ringde imorses endå, av 13 ägg så var 12 bra och 9 blev befruktade!! Så nu kan han slappna av

    Jag började med lutinus idag och känner mig lite konstig, ungefär som pms. Vi åkte till ikea en sväng men mer än så klarar jag inte , har en så obehaglig känsla i magen. Så blir nog att vila i helgen :)


    Hur gick det igår, är vi ruvare tillsammans nu? :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020