• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Clemmentina skrev 2020-11-15 10:56:07 följande:

    Imorgon är det rd15. Vet ju inte om Lutinus skjuter upp mensen ev. Annars borde den komma senast idag om jag inte år gravid.


    Den elaka mensen får allt ser till att hålla sig borta nio månader minst! :D

    Lycka till i morgon :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-15 17:28:04 följande:

    Så nervöst nu! Mensen kommer ofta på kvällen. Men jag hoppas som du att den håller sig borta de kommande nio månaderna. Uppdaterar imorgon!


    Det ser jag fram emot, hejar på dig! :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-16 04:19:14 följande:

    Tack! Det kom upp ett streck så verkar som det tog sig den här gången. Men det digitala visar bara 1-2 veckor så nu är jag orolig för det istället. Hade inte tänkt testa mer men nu får jag väl fortsätta.


    Det är ju helt fantastiskt! :) Grattis. Så otroligt glad för din skull.

    Håller med om att du inte ska fokusera så mycket på det digitala testet. Försök att njuta av att vara gravid. Även om det inte är helt lätt för oss ivf:are.

    Åh vilken start på veckan, hur känns det? Ska du ringa kliniken och berätta idag?
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-16 08:33:50 följande:

    Kliniken ringde just. Ägget hade delat sig vidare som det nog oftast gör för oss. Men fragmenteringen var hög denna gång igen,som alltid. De vill odla det vidare tills imorgon och se hur det utvecklas. Men om det ska följa våra andra försök så kommer det inte att bli mindre fragmentering ju mer tiden går. Tyvärr är det nog kört denna gång med för oss.

    Nu är frågan. Ge detta med ivf ett sista försök. Skulle vilja fortsätta äta mina DHEA tabletter och sedan pröva DNA fragmentering på sambons spermier som inte blev att göra sist.

    Eller, gå över till ÄD nu direkt. Kommer ändå att ställa oss på kö till ÄD tänker jag fast vi skulle göra ett sista försök.


    Än är det inte kört, hoppas att ni får bra besked imorgon :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-16 09:24:04 följande:

    Tack! :) Ska försöka att inte tänka på testet. Mår illa idag så det känns ju i alla fall på riktigt. ;)

    Har du räknat ut ditt bf eller inväntar du vul? Har fått en telefontid i eftermiddag så det känns bra att ringa och berätta då. Jag är både glad och orolig precis som vi ivf:are ofta är.


    Konstig sak att säga men vad skönt att du mår illa haha. Hoppas att du får en bra tid för vul.

    Jag trodde att mitt tidigare missfall skulle göra att jag inte kunde njuta av att vara gravid, trodde att jag skulle vänta med alla appar och undvika att tänka på bf och liknande. Ha! Jag har tre appar, bf 15 juli, har redan planerat massor :D Det känns så jäkla bra att jag lyckas njuta utan oro :)
  • Ölandstoka
    Onemore2018 skrev 2020-11-16 14:30:47 följande:

    Nu ligger det lilla i min mage. De övriga tre skulle göra till blasto och eventuellt frysa. Helt galet fantastiskt det här vad sjukvården kan


    Grattis, vad mysigt :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-17 08:36:50 följande:

    Upptate från mitt lilla ägg,haha.

    Tydligen var det i ett mellanskede,där det antingen utvecklas vidare eller inte. Så de odlar på tills imorgon...Vi kommer annars få påbörja ett sista försök på denna blödning som kommer nu. Kommer att äta nått som heter Klomifen (Tydligen lite liknande som Letrozol )och ta Menopur varannan dag vid detta femte och absolut sista försök.

    Vi far antagligen till Åbo på torsdag hur det än utvecklas för ägget för att göra DNA fragmenteringen på sambons simmare och hämta ut Klomifen medicinen till mig,gick inte att få utskrivet från apotek tydligen..


    Det låter som ett de tar så fin hand om lilla ägget :) Hoppas att det växer visste. Men samtidigt skönt att det finns en plan b.
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-18 08:22:40 följande:

    De ringde från kliniken imorse igen. Det lilla fröet har gått vidare in i blastocyst stadiet,helt otroligt..det är fortfarande lite skadat av fragmenteringen i början av delningen om jag förstod rätt. Det är inte alltid lätt för kliniken att förklara på bra svenska tyvärr...

    Men om det ser bra ut imorgon så får vi göra ET! Just nu ger jag mig tillåtelse att hoppas en stund,har inte gett den tillåtelsen det minsta sen ÄP.


    Åh vad härligt, hoppas sååå att du får den lilla kämpen i magen i morgon!
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-19 09:50:00 följande:

    Tack alla fina   Jag boka som sagt ett flyg i panik inatt, men det visa sig till ingen nytta för när jag ringde kliniken imorse för att fråga om vårt lilla frö hade det slutat att dela sig under natten, så inget ET skulle det bli iallfall.

    Så nu har jag suttit och försökt reda upp alla jäkla resor, båt och flyg som är onödigt bokade. Vi fick iallafall boka om flygbiljetterna för 350 euro. alltid nått...

    Jag är otroligt trött i själen just nu,men har just lagt på luren för ytterligare ett samtal med kliniken. Detta nederlag gjorde så vi nu satt oss i ÄD kö direkt.

    det blir inget till ivf försök. Så nu väntar lite samtal med psykolog och en sjuksköterska på kliniken för att bestämma hur vi vill att donatorn ska se ut, längd,hårfärg etc.

    Sen är det bara att vänta på att en donator dyker upp


    Vill bara krama om! Vilken jäkla fighter du är. Hoppas att den processen kommer att vara som en dans på rosor! Ta hand om dig <3
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-12-11 10:45:05 följande:

    Åh herregud,samtalet jag trodde skulle ta tid kom idag! Vi har en donator! 170 cm,blåa ögon och ljusbrunt hår. En bra matchning med mig. Om vi väljer att gå vidare nu med detta första alternativ(kommer ju flera med tiden) så får vi börja i januari, vecka 2,med behandling. Men sambon och jag är överens,vi tutar väl och kör :D


    Oj, jag var bara in och kollade läget här så läser jag detta :D Vad otroligt spännande! Grattis och lycka till, hoppas att det här är det din kropp har väntat på. Vilken julklapp :) Blev alldeles glad nu :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2021-01-15 09:22:37 följande:

    Nu har vi gjort ET på ett 2- dagars embryo :) 3 st ligger oxå i frysen redan och ytterligare 6 st odlas vidare för att förhoppningsvis bli blastocyster. De har som rutin att använda embryoglue på denna klinik,plus att jag har fått utskrivet en spruta som heter Gonapeptyl som ska gynna att ägget fäster. Får se om det kommer att hjälpa till en graviditet. TD om två veckor,såååå långt borta.


    Jag tittade in första gången på länge och oj vad spännande det var att läsa hur det har gått. Grattis till 10 befruktade ägg, vilken jäkla grej! Hoppas så mycket att det är er tur nu, måste komma ihåg att logga in då och då och se hur det går. Hoppas att du får en fantastisk ruvtid :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2021-01-15 18:09:30 följande:

    Åh tack så mycket! Det ska jag försöka ha,det känns som evigheter sen jag fick ruva sist,men jag är så tacksam att jag ha fått chansen igen

    Hur är det med dig?


    Hoppas att det blir massor till frysen också. Du ska ju bli gravid nu men till syskon menar jag ;)

    Det är bra med mig, är i vecka 15 nu :) Är orolig i perioder men börjar tjocka på mig lite smått och det känns betryggande :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2021-01-15 11:35:00 följande:

    Härligt med sprutstart inplanerad! Jag måste ha hcg noll först och sen en mens emellan. Hoppas mensen kommer snart (trodde den kom förra helgen men det var nog bara en mellanblödning). Nästa behandling blir med andra ord först i mars/april. Får förhoppningsvis mer information nästa vecka!


    Hoppas att din kropp kommer igång snart, det är helt vansinnigt elakt vad det har dragit ut på tiden! I vår händer det! :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2021-01-17 10:07:04 följande:

    Ja visst är det men tror den är på gång nu! :) Hur mår du? Redan vecka 15! Tiden går så fort. Kram


    Jag mår bra men har absolut sämre dagar där oron för missfall gör sig påmind. Hoppas att det ska börja växa lite så tror jag att jag skulle känna mig mer trygg.

    Hoppas att det kommer igång så att du får börja behandling snart, är så frustrerande att bara vänta. Lycka till :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2021-01-25 07:20:35 följande:

    Alltså det är fan på riktigt,vi lyckades! Å herregud...testet så mycket starkare idag och oxå GRAVID 1-2 digitalt fick jag.


    Grattis!!!! Helt fantastiskt :D Gåshud, tårögd och SÅ glad för din (er) skull. Magiskt!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020