• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Sussna85 skrev 2020-11-01 19:30:43 följande:

    Här får jag oxå mycket känningar,först av Ovitrellen,spända,knöliga och ömmade bröst,håller i sig några dagar efter ÄP. Sen slår alltid Lutinusens härliga effekter in,haha. Där man ena dagen tror att man är gravid för att det molar och drar i äggstockar och livmoder,för att nästa dag vara helt säker att det nog bara är biverkningar av progesteronet...Låter fint att din ruvning hittills har varit harmonisk,låter som det iallafall:)

    Hoppas så att ni får fira farsdag med en glädjande nyhet och inte den,ursäkta,förbannade mensen. Kramar!


    Nu är dock veckan här som innebär spottings om det inte gick vägen. Inte så harmonisk längre med andra ord haha. Men men, det är bara att sitta i båten och hoppas.

    Hur är det med dig, visst väntar du på att få prova något helt nytt? Vet du när ungefär mensen borde komma? Hoppas att det är just den behandlingen som är perfekt för er :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-02 11:41:01 följande:

    Ja fy, då förstår jag att harmoni börjar avta...men hoppas att de inte dyker upp!

    Ja jag fick ju upp hoppet att få börja med sprutorna tidigare när jag börja blöda lite förra veckan redan, egentligen alltför tidigt i cykeln för mens då nog,men icke,det höll konstigt nog bara i sig en dag.

    Men imorse vaknade jag med mensvärk igen och idag har jag småblödit lite.

    Hoppas den kommer igång ordenligt innan kvällen så jag får räkna det som blödningsdag 1 och ta Elonva sprutan imorgon bitti

    För jo, denna behandling är på ny klinik och nytt upplägg,så jag har väntat så för att få komma igång igen. Och tack Jag önskar och hoppas jag med att vi har kommit fram till rätt metod för oss.


    Åh vad kul, hoppas att du får börja snart. Vad spännande att få prova något helt nytt, ska bli så kul att höra hur det går! :)
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-02 12:29:04 följande:

    Eller hur! Visst undrar man. Läste dessutom att det varit något problem i våras med produktionen av just Lutinus. Tar du progesteron den är omgången?Spännande att höra att det finns alternativ! Förutom kladdet får jag ju så himla mycket biverkningar av Lutinus. Hade gärna provat något annat men nu får de gå. Berätta gärna vad du tycker om Lugesteron sen.


    Ja jag tar två lutinus om dagen.

    Jag var lite orolig att lutinus inte fungerade på mig, jag hade nästan inga biverkningar och fick mens som vanligt. Så jag tycker nästan att det känns bra att få lite biverkningar :P

    Spännande ändå att höra om alternativ :)
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-02 14:18:02 följande:

    Hej tjejer! Har varit här inne o läst en del, men känner nu att jag vill skriva av mig lite.. Kanske få lite igenkänning! ;)

    Jag är just nu på ruvardag 12..värsta "terror-tiden" för mig! Växlar mellan hopp och förtvivlan och har antingen tidiga grav-tecken, eller är skengravid.. :/ har ont (stramande liksom) i ljumskar o nedre delen av magen, sömnsvårigheter med konstiga drömmar och trötthet.. Och humörsvängningar såklart! Haha! ????

    Första försöket nu med min nuvarande sambo.

    Jag har med tidigare partner gjort 4 ivf utan positivt resultat så det präglar nog mig lite.. Men försöker se det positivt och vara hoppfull.. Men samtidigt så försöker jag skydda mig själv genom att tänka att det inte blir något... Fattar inte varför.. För ledsen o besviken kommer man ju bli ändå om det inte går vägen...

    Någon som känner igen sig? ;)

    Styrka till er alla! ????


    Hej :) Jag tror att vi är många som känner igen oss, jag tänker likadant. Någonstans djupt inne tror jag att det kan ha gått vägen men samtidigt är jag så rädd för att börja hoppas. Men lyckas det inte så blir jag ju ledsen oavsett, så jag är lite frustrerad på mig själv att jag inte bara kan hänge mig till att tro.

    Håller med om att det är terror. Jag är bara på ruvdag 7 men är fullkomligt nervös redan.

    Beklagar att du har gått igenom så många ivf!

    Kommer du att testa snart? Hoppas att det blir positivt! :)
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-02 15:51:14 följande:

    Ja, det är jobbigt med processen.. Sprut-tiden har alltid vart ganska lugn för mig.. Lite humörsvängningar bara... Äp däremot har varje gång varit otroligt snärtsamt.. Har efteråt varit otroligt svullen i ca en vecka o knappt kunnat gå på toa utan att gråta eller skrika.. Så det hade varit gött o slippa göra det igen! ;) tyvärr inget till frysen denna gång..

    Jag har beställt test som blivit försenade med posten.. Bör komma imorgon eller onsdag.. Och då kommer jag inte kunna hålla mig.. Även om testdag inte är förrän på torsdag... ;)

    Har alltid fått mens innan testdag dock.. Så bara att den inte kommit ännu känns som en liten vinst! ;)


    Det låter spännande :) Vilken ruvdag brukar du få mens?
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-02 18:38:17 följande:

    Jag minns inte riktigt.. Var rätt så många år sedan jag gjorde sist.. Men jag vet att det var innan Lutinusen tog slut.. Och jag tar sista idag... Så håll tummarna! :) hur brukar det vara för dig? Kommer du testa tidigt?


    Låter lovande! :) Håller tummar och tår att du får det där magiska extra strecket.

    Efter färskåterföring har jag fått spottings på ruvdag 8 varje gång (har gjort tre ivf). Jag har bara gjort en misslyckat FET förut och då fick jag spottings på ruvdag 11, det är motsvarande på fredag.
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-02 20:08:58 följande:

    Ja all väntan man måste göra i alla olika situationer tär verkligen..inte mycket man kan göra för att påverka heller.. :/

    Usch vad tråkigt det är när det inte blir som det ska... (eller hur man nu ska uttrycka sig) hoppas det ska gå bättre nu! Är det privat klinik ni vänder er till nu? Hur skiljer sig deras behandlingar från var ni varit fram till nu?Håller tummarna för dig också! Hoppas veckan går snabbt och att det där hemska röda håller sig borta! :)

    Har ni fler i frysen om det skulle behövas?


    Ja vi har två till i frysen så det känns tryggt :)

    Ska du testa om du får hem dem idag?
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-03 10:51:12 följande:

    Vad skönt med två chanser till, men hoppas inte dom behövs nu! :)

    Japp.. Testerna har kommit och kommer testa så fort sambon kommer hem! ;) blir knäpp i huvudet av att känna så här mycket och inte veta... ;)

    Kommer du kunna hålla dig till testdag? ;)


    Ja vi har aldrig fått så många till frysen så det kändes fantastiskt!

    Vad skönt att du kommer att få veta i eftermiddag! :)

    Jag är lite tvärtom där, jag tycker om att inte veta. Mycket för att skydda mig själv tror jag. Jag tycker nästan det är värre att testa negativt än att få mens, och testar jag negativt så blir jag jätteledsen då plus en gång till när mensen kommer. Så jag mår mycket bättre av att inte veta. Jag försöker att inte fundera på det, såå många gånger har jag kollat in ett bra datum att testa och börjar fantisera om det.. för att få mens typ en vecka innan.

    Sen har jag en enorm fix idé att bara testa på helger. Vill väl kunna vara hemma och fira :) Den gången jag blev gravid hade jag testdag en onsdag men då testade jag söndagen innan. Den här gången är testdagen en fredag och att testa redan söndagen innan är lite väl tidigt. Men samtidigt är det farsdag, tänk att få plussa då.. Fast jag kommer nog att vänta till fredag den 13de. Haha mycket tankar och mycket svammel.

    Önskar dig all lycka och hoppas att ni får något av hoppa och jubla över senare!
  • Ölandstoka
    Fiafiafia skrev 2020-11-03 17:15:44 följande:

    Alltså. Jag har fått mitt livs första positiva test!! :D

    Kan inte riktigt ta in det.. Kommer nog bli lite (mycket) stick-kissande framöver för att få in det! :) ;) nu hoppas jag att den lilla fisen håller sig kvar och utvecklas som den ska! ;)


    Åh grattis!!! :) Hade det på känn ;) Låt det landa och njuuuut nu :)
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-11-04 08:15:56 följande:

    Yeey! Efter en hel del konstigt småblödande så har mensen äntligen dykt upp! Varit i kontakt med kliniken och tar min spruta imorgon bitti. Är så otroligt lättad och glad att få vara igång igen :)


    Äntligen! Vad spännande :) Blir det vul om ca en vecka också?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020