• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Clemmentina skrev 2020-10-14 08:26:56 följande:

    Tänk vad olika det kan vara. Jag tror det är bra med extra progesteron. Trots att min läkare hävdar något annat. ;) Två gånger om dagen låter hanterbart ändå.

    Jo det är bra! De försöker ta de som är planerade här även om de sagt att det kan ske snabba ändringar. Vi är inbokade för äggplock om ett par veckor om nu bara mensen kommer. Har haft mensvärk ett tag nu så den kan liksom lika gärna bara komma nu. Håller också tummarna för att det är vår tur nu!


    Det är så konstigt hur man kan längta så otroligt efter mens ibland. Hoppas iaf att det blir den sista på läääänge :)
  • Ölandstoka
    minnie768 skrev 2020-10-15 11:57:50 följande:

    Hej, det är nog bara i en sån här tråd andra kan förstå känslan när man efter ÄP får ut 8 ägg (jag hade satt 1 som minst för att inte bli besviken så grät av lycka för att få ut 8). Nästa smäll kom dagen efter när kliniken säger att bara 2 (!!!) blivit befruktade och ET bokas in dagen efter.

    Helt plötsligt va jag inte alls sugen på ET för det kändes som ett misslyckande, men sagt o gjort, allt gick bra och jag blev ruvare. RD6 tror jag det blir idag och igår fick vi brev, 1 till frysen!! Kände sån enorm lättnad och pressen rann av mig på något vis, förhoppningsvis har vi ett försök till på oss innan ev. nya sprutor.... hua fan vilken pärs detta är! Nu lever jag på hoppet tills nästa helg och testdag, till dess är jag gravid och jag kan väl likaväl försöka njuta när magen ändå är så pass svullen? haha.

    Har massor med symptom men tror det är Lutinuset... Men är det blev som blivit hårda i magen?


    Ja det är en sån jäkla karusell detta, från att vara jätteglad och positiv till alldeles deppig från en dag till nästa. Det är inte lätt! Skönt att det blev ett till frysen :)

    Det är jättevackra att bli hård i magen av lutinus. Det är bara att vänja sig, blir du gravid kan du räkna med att magen blir riktigt trög :P

    Hur känns det annars att ruva? :)
  • Ölandstoka
    minnie768 skrev 2020-10-16 09:08:49 följande:

    Det går ju inte att förstå sig på detta innan man själv varit med om den, det är så säkert... Jätteskönt att det blev en till frysen!

    Finns det något knep för att underlätta för magen eller är det bara att gilla läget? :P

    Jo men helt ok, dagarna går ju så klart sjukt långsamt man vill bara veta hur det har gått och hur mini mår där inne om den fortfarande lever. Man vill bara ta ett test! Tankarna är ju värst! Brösten har gått tillbaka lite och gör inte riiiktigt lika ont :PSom jag sa ovan, ömma bröst, svullen och hård i magen sen är jag konstant trött också. 1 vecka sen jag fick tillbaka en 2-dagars idag.Åh jag hoppas också det!! Hade varit såå skönt att veta att den ligger i frysen och väntar på oss! Det är sjukt svårt att inte noja eller räkna dagarna..

    Hur länge har ni andra hållt er innan ni testat? Har ni lyckas vänta in ev mens alt. testdag eller har ni tjuvtestat?


    Vettig kost och att röra på dig är nog det bästa både för mage, sömn, humör och mycket annat :)
  • Ölandstoka
    Lunaymar skrev 2020-10-15 20:02:41 följande:

    Jag förstår att du känner dig nere men se det positiva i det hela, du har ändå 2 försök till om det inte skulle gå denna gång. Det är inte illa alls. Själv har jag bara ett i frysen.

    Jag har gråtit floder idag för jag började blöda imorse, på rd 10-11. Det är fortfarande lite men jag är helt säker på att det är mens och det känns verkligen jättejobbigt. Jag beundras verkligen kvinnor och par som orkar gå igenom detta flera gånger, själv är jag helt utmattad. Hoppas på en bättre dag imorgon.


    Nej, beklagar verkligen att du blöder! Jag vet hur det känns, hoppet försvinner puts veck. Så klart behöver det inte vara kört men som sagt, jag vet hur det känns. Många kramar!

    Ska du testa för att veta säkert?
  • Ölandstoka
    Sussna85 skrev 2020-10-16 14:04:24 följande:

    Yeey! Då börjar det närma sig :D Hur funkar det,är väl olika har jag förstått. Man kan göra FET i naturlig cykel,och med hormonspruta visst?


    Man kan få hormoner så att det blir en helt stimulerad cykel men jag har aldrig provat det. Kanske om den här FET inte tar sig. Det här är min tredje FET och jag har fått letrozol alla gånger, tycker att det fungerar bra.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-10-16 20:36:00 följande:

    Åh vad skönt att det närmar sig, ska du ta ägglossningstest och ringa in när det blir positivt!?

    Min mens har inte behagat dyka upp ännu. Äl+14 idag. Hoppas den kommer imorgon!


    Ja nu testar jag varje morgon, dag 14 idag och fortfarande neg. Hoppas på omslag snart!

    Såg att du får mens nu, härligt! Då är det igång nu? :) När blir vul?
  • Ölandstoka
    Lunaymar skrev 2020-10-19 10:41:05 följande:

    Hej!

    Får jag fråga varför du tar Letrozol? Jag gissar att du också får progesteron vid FET?


    Jag har lite oregelbunden mens, det blir lite lättare att kontrollera med letrozol. Annars skulle jag gå och vara nervös över en cykel utan eller väldigt sen ägglossning, nu "vet" jag att det blir dag 14-17 ungefär. Tryggt för psyket helt enkelt :)

    Japp, det blir två lutinus om dagen sen när ägglossningen har varit.
  • Ölandstoka
    Lunaymar skrev 2020-10-19 12:21:39 följande:

    Hej!

    Jag ser att några har fått +/känner på sig att de är gravida - massa grattis till er och hoppas att allt går bra! :)

    Jag började blöda och fick min mens, ännu en månad. Helgen har varit tuff men jag försöker fokusera på framtiden och hoppas att jag snart kommer hitta motivationen. Vi har ett fryst embryo och jag hoppas att den klarar upptiningen. Har ni några tips på vad man ska tänka på vid FET? Börja med några vitaminer och tillskott/akupunktur/preppa slemhinnan med östrogen etc?

    Jag upplever att läkaren bara vill köra på men jag tänker att det är viktigt att ta den diskussionen tillsammans och se om vi kan öka våra chanser på något sätt.

    Jag måste också säga att det känns riktigt skönt att kunna prata med kvinnor som befinner sig i liknande situationer! Tack <3


    Beklagar att mensen kom. Kraaam! Så frustrerande med försök efter försök som inte lyckas. Jag hoppas så innerligt att vi en dag får sitta med våra små nyfödda i famnen och känna att det var värt allt.

    Jag har tyvärr inte mycket till tips att komma med. Jag förstår att du vill prova något nytt men jag gissar att du redan har gjort allt i din makt.

    För min del känns det viktigt att försöka må så bra som möjligt. Göra roliga saker, äta gott, träna, slappna av.

    Blir det FET på en gång i den här cykeln?
  • Ölandstoka
    Lunaymar skrev 2020-10-19 13:57:45 följande:

    Tack! Jag hoppas verkligen också det, finns inget jag hellre önskar än att få bli mamma.

    Det var vårt första IVF och vi fick ett embryo till frysen (är så tacksam för det men också så orolig att den inte kommer klara sig).

    Tack! Ska tänka på det, jag har varit lite lat på sistone men det är viktigt att ta hand om sig själv och försöka vara lycklig. Nä, det blir i nästa cykel. Måste få låta kroppen att återhämta sig, bara denhär mensen är ju ett helvete. Har aldrig haft så mycket mensvärk i hela mitt liv och sen så blöder jag mycket mer än vanligtvis. Men jag gissar att jag är vanligt.

    Önskar dig all lycka!! :)


    Tack och detsamma :) Hoppas att kroppen hämtar dig snabbt så att din Eskimo kan flytta in :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020