• Jemp

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-17 10:26:03 följande:

    Jag påpekade bara flyktinginvandringen inte är lösningen, den ger ingen arbetskraft att tala om. Trots det största flyktingmottagandet så behövs utländsk arbetskraft - samtidigt som flyktingarna inte jobbar i den utsträckningen som skulle behövas (eller kunna förväntas).

    Ett exempel på värdelös integration!

    Men, som man konstaterat i Filipstad; "? Det finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mv1Pd/finns-ingen-efterfragan-pa-utrikesfodda-analfabeter

    Som jag tidigare påpekat, svenska integrationspolitiken är ett fiasko utan like. Att MP och vissa andra väljer att blunda för fakta är skrämmande. Vi måste få till en bättre integration, både för invandrarnas och svenskarnas skull.


    Visst måste vi få till bättre integration! Vad fungerar bäst tror du?

    1) diskutera integration och engagera sig?

    2) misstänkliggöra invandrare, hindra arbete, minska incitamenten för integration?
  • Jemp
    Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 10:44:13 följande:

    Och vad ska vi göra under tiden integrationen inte funkar? Låta fler komma hit?

    Det räcker inte bara med attityder.


    Vad gör du själv för integrationen?
  • Jemp
    Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-17 10:58:16 följande:

    Nuvarande modell fungerar bevisligen inte. Så vi måste diskutera integration!

    Medan vi arbetar på det måste vi dessutom ta hand om de akuta problem som vi redan har. För att kunna få lite andrum för detta arbete måste flyktingmottagandet minska under en period.

    När vi fått kontroll på situationen, inklusive en fungerande integrationspolitik, kan vi åter öka mottagningen.

    Hindra arbete? Menar du språkkrav på personal inom vård och omsorg? Samma krav ska ställas på all personal - svensk, finsk, somalisk eller afghansk.


    Bra, då diskuterar vi integration! Hur tycker du det borde se ut?

    Dels menar jag språkkrav, ja. Inte för att det är orimligt att man ska kunna kommunicera utan för att debatten landar i att invandrare inte borde få de jobben istället för att diskutera hur man bättre stöttar språkinlärning. Det gäller dock alla jobb och infödda svenskars ovilja att stötta, vara en del av integrationen eller ha överseende med bristande språkkunskaper.
  • Jemp
    Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 11:10:51 följande:

    Jag personligen vill inte att det ska komma hit för mkt folk, sen får du göra din tolkning hur du vill.

    Jag bor i Stockholm och här är skolorna överfulla, bostadsbrist, enorma nedskärningar i Stockholms kommun, bla i vården där jag jobbar.

    Men vad gör jag? Då jag inte bett om det är det heller inget jag känner större ansvar för vilket dom som orsakat detta har. Mina barn har många vänner med invandrarbakgrund, det är bra att dom integreras här med svenska barn och lär sig språket. Men förjäkligt när barnen tvingas flytta för att bostaden bara är tillfällig.

    Jag lever inte i nån låtsasvärld med skygglappar som vänstern gör och försöker inbilla andra att det funkar bra! Dom är mina barns vänner, mina grannar, mina kollegor. Till skillnad från många röda vänner jag har som bor i villaområden och sitter på nätet och "diskuterar" vad gör dom mer än det? Inget.


    Hur kommer det sig att du kritiserar vänstern/röda vänner för att inte göra nåt, när du själv inte gör något? Varför frånsäger du dig ansvar för något du ser som ett samhällsproblem?

    Varför vill du inte att det ska komma hit mer folk- om jag tolkar dig rätt i att du inte vill det även om det skulle fungera bättre?

    Vården i Stockholm styrs väl till stor del av högerpartier?

    Visst är det kraftig bostadsbrist som den växande storstad det är, men det är också en av de rikaste kommunerna.
  • Jemp
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 14:38:51 följande:

    Så anledningen till invandringen beror på att vi senare i framtiden kan få hjälp?

    DU tror att människor ifrån andra länder skulle acceptera oss? Ja, människor skulle acceptera oss oavsett om vi hade invandringen eller inte. Om Sverige skulle hamna i krig och vi själva var flyktingar så skulle det finnas länder som skulle ta emot oss. Den hjälpen får vi även om vi har invandringen.

    Jag begriper inte varför vi inte kan hjälpa dem människor som bor här. Varför ta in mängder av invandring och samtidigt märkts det på statitiken att majroteten av människor med invandrar bakgrund begår mängder av brott.


    Så vi ska ta hjälp men inte hjälpa andra?

    Majoriteten av de med invandrarbakrund begår brott? Enligt vilken källa? Låter som att du har missuppfattat något.
  • Jemp
    Anonym (U) skrev 2020-08-17 11:20:15 följande:

    Du kan ju rösta blankt. Du måste inte stödja partier som vill ÖKA invandringen.


    Vad tror du skulle hjälpas genom att rösta blankt?
  • Jemp
    Anonym (U) skrev 2020-08-17 11:39:52 följande:

    Anledningen till att man "vrider" det till att invandringen är problemet är att den enorma invadringen ÄR den överliggande faktor som för lång tid framöver kommer att styra ALLA områden i samhället.

    Det enkla är att se på ökade köer till vården och trägre i skolorna. När volymen mäninskor ökar och man inte har infrastrukturen att ta mot dessa - då blir det köer i vården.

    Ett annat exempel är de ökade kostnaderna för socialbidrag och andra bidrag till invandrare. De är inte självförsörjande och kommer till stor del aldrrig att bli det. Någonsin. Så kommunernas bidragsbugetar spräcks så de måste då dra in på annat, för andra medborgare, alternativt höja skatten.

    Senast i dagarna lyfts det fram att framtidens pensioner kommer att bli lägre, pga invadrarna. De får full pension men har inte betalat in til systemet. Då måste mindre inbetalda pengar fördelas på fler pensionärer (invadrare blir äldre de också) och då blir pensionerna automatiskt lägre.

    För att inte tala om den kulturella förändringen av Sverige. Den kan vi till viss del läsa om i kvällstidnignarna varenda dag ...

    Så anledningen till att invandringen alltid pekas ut är för att invadringen och dess kostnader, på riktigt, är den faktor som ligger över och styr allt annat i samhället.

    .


    Nej invandringens kostnader styr inte "allt annat" i samhället.

    Och om nu sd mfl är så måna om välfärden, varför är det då samma partier som vill minska den och minska skatteintäkterna?

    Vilken kulturell förändring är du orolig för?
  • Jemp
    Anonym (U) skrev 2020-08-17 13:17:25 följande:

    Om man inte vill stödja SD kan man ju åtminstone låta bli att stödja partier som vill ÖKA invadringen. Alltid något.Jo, det gör den. Invandringen som den ser ut idag är en förlustaffär för samhället, det finns det ingen oenighet om inom forskningen.

    Hur stor den förlusten är varierar beroende på mätning men en vanligt förekommande siffra är 2% av BNP, dvs runt 100 miljarder om året i nuläget.

    Dessa 100 miljarder måste tas från något annat. Skola, äldrevården, polisen, socialtjänsten, gator, vägar ...Det är förstås en tanke i teorin men det har ju visat sig inte fungera i paktiken. De är inte så att det INTE ges insatser redan idag för att få invandrarna i arbete. Det är bara det att dessa insatser i praktiken varit värdelösa.

    Arbetslösheten är idag ett etniskt fenomen och den kommer bara att öka som sådant.

    Som Reinfeldt sa: "Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet,"

    Vill du verkligen försvara invandringsvolymerna med att "vi får ut dem i arbete" så måste du gå den Centerpartistiska vägen - låglönejobb, noll anställningtrygghet osv. Det vill säga riva hela den svenska modellen.

    Då, KANSKE, du kan få invandrarna i arbete.

    Men även då behöver vi börja med de invandrare som redan finns här. INNAN vi tar hit nya.

    .


    Om man tycker invandringen är den enda frågan så.

    Så 2% av BNP är den enskilda faktorn som styr ekonomin mest?

    Hur menar du att arbetslöshet är ett etniskt fenomen?
  • Jemp
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-17 17:05:24 följande:

    Just nu överlägset viktigaste punkten då det berör hela framtiden både ekonomiskt och socialt samt i vilken riktning vi vill att Sverige ska utvecklas i för trygghet för människor.  Nämn något viktigare ....


    Klimat och biologisk mångfald. Livsvillkor för oss osv du vet.
  • Jemp
    mari123 skrev 2020-08-18 04:33:35 följande:

    Jag röstar på SD och dom är INTE emot invandring som vissa verkar tro. Självklart ska vi ha invandring för det har vi alltid haft MEN det har skenat ohemult de senaste åren och det SD vill ha är en mer genomtänkt asylpolitik. Det gäller ju att kunna ta hand om folk som kommer och inte bara knöka in dem i överbefolkade sunkiga förorter som man gjort nu i åratal. DET är inte humant. Man måste också tänka att blir vi för många som ska dela på välfärden så har vi snart ingen. Så är ekonomisk verklighet.


    Så du menar att sd inte vill minimera invandringen?
  • Jemp
    mari123 skrev 2020-08-18 15:46:20 följande:

    Man vill ha lite ordning och reda i "asylindustrin"......OCH initialt kanske närmast ett stopp(?) för att de som redan är här ska få åtminstone en LITEN chans att etablera sig. Det är en skriande hög arbetslöshet, och trångboddhet bland nysvenskarna och det blir ALDRIG bättre om vi fortsätter fylla på med folk! Det tycker jag är logiskt. Ska vi hjälpa så ska det väl vara en hjälp med kvalité och inte bara att stapla folk på varann!?


    Jag föreslår att du läser deras egna debattinlägg och partiprogram så du vet vad du röstar på.

    Integrationen blir fö inte lättare med ett invandringsstopp, inte utan integrationsinsatser.
  • Jemp
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-21 09:18:47 följande:

    Mycket bra fråga som jag gladligen kan besvara på!

    Helt riktigt. Jag har två etniciteter, just ifrån ''de obehagliga''. Farsan var frånvarande och brydde sig inte mycket om familjen. Min mor var en ''galning'' och kontrollfreak som aldrig förstod när vi gjorde fel. Min mor var en rasist emot svenskar och amerikaner. Hon avskydde ganska mycket övriga människor som inte passade bra för hennes värld.

    Vi flyttade till en utsatt område så småningom. Där jag såg småbrott bland mina jämnåriga ''kompisar'' som jag umgicks med. Jag vart mobbad ifrån denna lilla ''kompisgruppen''. På grund av min ''mesighet'' bl.a.

    Jag slutade umgås med människor ifrån denna utsatta område i tonåren och umgicks mest med etniska svenskar.

    Jag har helt enkelt sett och upplevt själv hur dessa människor beter sig.

    Jag har även märkt ifrån andra sammanhang hur människor med invandrarbakgrund beter sig.

    Nu vill jag inte att ni/du skall säga: Men du har ju haft en dålig uppväxt. Det är därför du tänker såhär.

    Nej, det är helt enkelt som så att människor med invandrarbakgrund ifrån Mellanöstern beter sig illa. Många gör det och det finns statistik.


    Men om det hade gått att klumpa ihop så hade ju du också betett dig illa? Iom samma/liknande nationalitet?
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?