• smulpaj01

    Flytta ihop - i hans och exfruns hus

    Anonym (Linn) skrev 2020-09-04 10:38:18 följande:

    Dom som är experter på bonusfamiljer säger ju att det är klokt att hitta ett NYTT gemensamt boende, inte flytta in i den enes hus. Med det sagt så har jag gjort exakt samma som dig. Jag vet att det är svårt! Min sambos ex hade också kvar saker - sitt namn på brevlådan t.ex. Jag fick ta många samtal med min sambo för att få till en förändring och få honom att förstå att jag behövde få rum och vara drottning i mitt eget hem så att säga. Det vi gjorde var att vi bytte ut hela inredningen på mitt initiativ, till saker jag valde. Vi har även renoverat en massa på huset och alla exets saker slängde jag. Varför vänta på att exet ska masa sig till mitt hus och hämta upp dom? Har hon lämnat grejer i sitt ex hus så har hon förlorat dom, enligt mig. Och det där med att hon ska ha en egen nyckel till ert hus är ju bara tokigt. Ta tillbaka nyckeln. Det ska man inte tolerera. Sätt gränser. Sedan kan jag tillägga att jag och sambon äger huset 50/50, det är viktigt för mig. I nuläget är du bara en inneboende i hans hus - lägst i hierarkin om man ska prata maktspråk. Ta dig det utrymme och den plats du behöver och låt det ta tid. Funkar det inte för dig så ställ kravet att ni måste hitta ett nytt gemensamt boende.


    Vilken bitch du är! Sådär gjorde mitt ex nya kärring också med mina saker. En riktigt vidrig häxa som självklart inte blev långvarig i exet hus. Jag tog tillbaka honom för att jävlas tillbaka med subban!
  • smulpaj01
    sextiotalist skrev 2020-09-04 11:15:20 följande:

    Men varför hämtade du inte dina saker istället.

    Det är väl självklart att man inte har sina personliga saker kvar när nya flyttar in.

    Att överhuvudtaget lämna kvar är jag helt oförstående till.


    Jag hann inte innan hon slängt allt. Dessutom var exet och jag överens om att han skulle komma med mina saker. Inte trodde väl jag att tanten skulle flytta in innan jag ens flyttat ut. Hon använde t.o.m MIN morgonrock första natten hon sov där. Häxa!!

    Kläder, möbler och sånt går att ersätta men min sons bebisalbum, foton, filmer på mitt barn och andra prylar med affektionsvärde är oersättligt!
  • smulpaj01
    sextiotalist skrev 2020-09-05 08:01:02 följande:

    Fast det är skillnad. Hon slängde inte direkt utan sa till att hämta sina saker.


    Det framkommer inget om hon blev tillsagd eller ej innan kvinnan slängde HENNES saker. Det ÄR vidrigt!
  • smulpaj01
    Ess skrev 2020-09-05 09:35:57 följande:

    Man fortsätter tills man tagit alla sina grejer även om exet bor kvar. Du hade knappast lämnat kvar sakerna i en hyreslägenhet någon annan skulle ta över.

    Jag har också blivit av med saker som skulle stå kvar tills jag fått min nya bostad, men det var inga personliga grejer för de tog jag direkt.

    Jag förstår inte varför du lämnade så viktiga saker, för det kunde lika bra va exet som gått in i arg fasen och slängt eller vägrat ge ut dina grejer.


    Då tar vi det en gång till. JAG VISSTE INTE ENS OM ATT HON FANNS INNAN HON SLÄNGT ALLT. När exet ringde och berättade för mig bad jag honom komma med mina tillhörigheter eftersom det går lättare för honom som har bil med släp och tillgång till lastbil. Han lovade komma 2 dagar senare. Senare den dagen ringde min son och grät i telefon eftersom den där tanten höll på att slänga våra saker. Hans leksaker, gamla nallar m.m hade hon redan slängt. Jag hoppade genast in i min lilla bil och körde dit för att hämta sonen.
  • smulpaj01
    Miss Skywalker skrev 2020-09-05 10:07:03 följande:

    Var det mot ditt ex vilja hon flyttade dit så snabbt och använde din morgonrock och slängde dina saker?


    Ja självklart! Han visste ingenting. Hon hade kvar sin lägenhet men spenderade mycket tid i huset har jag förstått. Efter ihärdiga försök i ca 6-8 månader fick han mig tillbaka, men i det huset bodde jag aldrig igen. Nu har det gått många år, men jag har svårt att förlåta även honom trots att jag vet att hennes val av beteende inte var hans fel.
  • smulpaj01
    Anonym (Sonja) skrev 2020-09-05 12:33:22 följande:

    Du kallar Linn för bitch. Har du tänkt på att det kan ha varit en helt annan situation för henne? 

    Jag ser exakt vad du beskriver om din egen situation. Du och ditt ex hade kommit överens om att du skulle hämta dina saker. Tycker du att det du beskriver i din situation på något sätt liknar det som Linn beskriver? 

    Det du beskriver om dig och din situation låter väldigt extremt. Barn som gråter när den elaka tanten står och slänger era saker. 

    Lite väl extremt att kalla Linn för bitch, eller vad säger du? 


    Slänger man andras tillhörigheter pga svartsjuka så ÄR man en bitch. Den där situationen kunde hon bett mannen sköta, det angår inte henne!

    Han kunde pratat med exet, lagt hennes saker utanför huset eller fraktar dem till henne. Allt för husfriden om inte annat. Hon lyckades ju bestämma precis allt annat över karln!
  • smulpaj01
    Anonym (Sonja) skrev 2020-09-05 13:13:38 följande:

    Är du säker på att Linn gjorde det av svartsjuka? 

    Hur känner du inför att du tog tillbaka ditt ex "bara för att jävlas med subban"? Eller att du gav efter för 6-8 månaders ihärdiga försök, och "lät" honom få dig tillbaka? År detta din sons pappa du talar om? Det låter inte som att det var kärleken till den här mannen som gjorde att du var tillsammans med honom. Finns det något ord för det här? 


    Inte enbart därför, men det kändes bra att han ändå valde mig eftersom hon var svartsjuk från start.

    Nej, inte min sons biologiska pappa.
  • smulpaj01
    Anonym (Violet) skrev 2020-09-05 13:34:23 följande:

    Det är ju dessutom olagligt.


    Exakt, men det verkar folk i denna tråd se förbi.

    Kriminella människor - usch

    Kan tillägga att jag hade "nyckel" dit länge. Men hade självklart aldrig åkt dit oinbjuden av mitt ex!
  • smulpaj01
    Anonym (Sonja) skrev 2020-09-05 15:22:22 följande:

    Var din son hos ditt ex när "tanten" slängde era grejer?


    Ja det är ju hans bonuspappa så det är väl inget konstigt.

    Men nu kommer jag inte svara mer om mig.

    Men till ts. Vi gjorde om hela huset när jag flyttade in. Slog ut väggar, målade om och köpte nya möbler.
  • smulpaj01
    Anonym (Sonja) skrev 2020-09-05 16:24:25 följande:

    Jag ser i alla fall en väsentlig skillnad i den historia du berättar och den som Linn berättar. Hon har inte ett gråtande barn som tittar på medan hon kastar grejer. Det kan vara helt okej att till slut slänga någons saker ifall man har bett om att sakerna ska hämtas och det aldrig händer. Din historia är extrem och har nog väldigt lite med både ts och Linn att göra. De människor du har haft i din omgivning verkar ha varit väldigt labila och att kalla någon för bitch bara för att ditt ex har valt att flytta ihop med en labil människa är inte okej. 

    När min sambo och hans ex gick isär flyttade de till nya lägenheter. De hade varandras nycklar fram tills jag flyttade in hos honom. Då tog han tillbaka sin nyckel och hon fick tillbaka sin. Fram tills dess var det en bra idé att ha extranyckel hos varandra men vid det laget jag flyttade in fanns det ingen anledning. 

    När jag och min sambo flyttade till en större lägenhet gick vi igenom kartonger som han hade i källaren. Det var lite gott och blandat med saker som även kom ifrån henne och som av någon anledning fanns i de kartonger som fanns i hans källare. Under de år han bott i den lägenheten hade hon inte saknat grejerna. Han brydde sig inte om att berätta att han hade hittat grejerna där, han slängde bort det. 

    Det behöver faktiskt inte vara en stor grej att slänga någon annans saker. Det beror på hur och vad det är. 


    Även bebisalbum och sparade bebissaker

    Sjukt!
  • smulpaj01
    Ess skrev 2020-09-05 18:31:52 följande:

    Du behövde inte ens veta att hon fanns, man tar sina personliga saker som betyder något i första hand. 


    Men herregud :-/

    Är jag verkligen så otydlig eller har du bara lite svårt med skriven text? JAG HADE INTE ENS FLYTTAT DÅ!!! Bodde där men var inte där vid det tillfället så jag VISSTE INGET!!!
  • smulpaj01
    Zarch skrev 2020-09-05 22:02:16 följande:

    Du hade kvar saker för att pissa revir och för att ha en orsak till att klampa in när det passade dig. Kan du inte bara stå för att du var kletig?


    De hade träffats 2 gånger när hon flyttade in. Hon flyttade dit efter en natt ihop, den natten var mitt barn där då han var barnvakt. Vi gjorde slut när han berättade det. Jag lämnade INGENTING där medvetet utan för sista gången nu JAG VISSTE INGENTING!
  • smulpaj01
    Zarch skrev 2020-09-06 07:44:17 följande:

    Fast vänta nu, då var han alltså otrogen mot dig? Varför blev du då så förbannad på henne för och hur kommer det sig att du ville ta tillbaks honom pga hämnd mot henne? Låter ju som att du riktade ilskan åt helt fel håll här.

    Mycket hon hon hon men klart att hon inte flyttade in där mot hans vilja om det nu inte var som så att din föredetta var fastkedjad i källaren.


    För att det var hon och ENBART hon som slängde våra saker som är oersättliga. Otroheten bryr jag mig inte det minsta om. Jag var på väg bort och vårt förhållande var inte bra då. Mannen har berättat att han hade tagit vem som helst för att det verkligen skulle ta slut mellan oss, han hade så svårt att lämna mig annars. Handlade aldrig om någon ny kärlek från hans sida, jag visste det och var aldrig svartsjuk. Men hon gjorde något som är helt oförlåtligt!
  • smulpaj01
    Anonym (Linn) skrev 2020-09-06 07:50:54 följande:

    Dina erfarenheter låter väldigt extrema och har inte så mycket att göra med mina erfarenheter eller den som startade trådens erfarenheter. Det jag slängde var liksom en gammal bricka i plast som det stod hennes namn på och som jag hittade längst ner i ett skåp, ett hårschampo för kvinnor med färgat hår som stod kvar i badrumsskåpet...små konstiga grejer som bara var kvar och skräpade och som min man aldrig såg eller brydde sig om. Inte exet heller gissar jag. Men för mig var det viktigt att rensa ut. Då hade dom också varit separerade ett par år och hon visste om min existens osv. Det var inget dramatiskt med det och inte hade hon någonsin nån nyckel heller.


    Okej, ja det var ju en enorm skillnad. Då ber jag om ursäkt och sånt hade mitt ex dåvarande tant gärna fått slänga. Hon hade bara gjort mig och dem en tjänst, sånt bjäfs hade jag aldrig hämtat från deras hem.

    Såg framför mig en ny kärring som av svartsjuka och vrede gick bärsärkagång på saker av värde. Som det var för mig. Många år sedan men mitt ex får fortfarande höra hur förbannad och ledsen jag är över detta ibland. Även han lärde sig fort vilken bitch hon är!
  • smulpaj01
    Pinotage skrev 2020-09-06 08:09:30 följande:

    Måste bara fråga .... Vad är det för människor som flyttar ihop efter att ha träffats två gånger ?  


    En desperat tant. Hon hade sin egen lägenhet kvar och var aldrig skriven på hans adress (vilket jag såklart var då vi var sambos på riktigt) men hon tog dit kläder och personliga tillhörigheter efter EN natt, därefter en del möbler, gardiner m.m. Typ försökte boa in sig. Men att hon gick runt i min morgonrock och ens sov där när mitt barn var där var för mig helt sjukt. Hon hade aldrig ens träffat mitt barn och barnet fattade ingenting om vem hon var och varför hon var där. Hon försökte krama honom på morgonen och han tyckte hon var konstig och obehaglig från start. Sedan drog hon fram dammsugaren för att impa på mannen. Jag hade storstädat dagen innan så mannen blev irriterad och bad henne sluta. Finns många "märkliga" människor här i världen.
  • smulpaj01
    Ess skrev 2020-09-06 09:36:47 följande:

    Det tycker inte jag låter så desperat, utan snarare att hon inte tror mycket på förhållandet och vill ha kvar sitt eget.


    Nej, hon ville men förstod att hon var nummer 2 för honom och att han aldrig skulle vilja att hon flyttade in på riktigt. Jag har läst hennes kärleksbrev till honom om att hon älskade honom så mycket men att han inte verkade kär utan fortfarande kör i mig. Men hon försökte och kämpade verkligen, tyvärr i motvind stackarn. Hon var extremt desperat, nästan pinsamt faktiskt.
Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus