Inlägg från: Canama |Visa alla inlägg
  • Canama

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Vad tråkiga nyheter :( tänker på er Danni & Lilja <3

  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-09 10:15:51 följande:

    Hur har ni det alla gravida? Några magar som börjat synas ännu? Jag gick precis in i v 8 och nu är det gravidbyxor på som gäller. Igår tyckte jag alla mina symptom var spårlöst försvunna, både tröttheten och illamåendet som jag haft i 2 veckor, men idag är i alla fall tröttheten tillbaka verkar det som. I alla fall just nu. Vi får väl se ikväll om jag somnar kl 21 eller klara att vara vaken till 23. Det är då det märks tydligast. 6 dagar till VUL, längtar!


    Imorse hade jag en -bulle- på vänster sida av magen, precis som jag hade tidigt förra graviditeten <3 Fast så var de snarare typ vecka 14-16 nått, nu är jag v 10. Men ha hört att magen kommer snabbare andra gången :). Jag kan fortfarande ha mina byxor men det är skönt att knäppa upp knappen när man kommer hem hehe..

    Mitt illamående kanske ha blivit liiite bättre. Istället för att vara konstant illamående så blir jag snabbt VÄLDIGT illamående om de gått för länge sedan jag åt. Så vet inte vad som är värst egentligen, haha! Inte kul att bli överraskad av akut jag-måste-kräkas-NU när man är iväg på nått, speciellt när man inte har berättat än...... Har dock inte kräkts! Kräktes en gång förra graviditeten. Tröttheten är kvar iallafalll. Har sovit på dagarna de senaste, så skönt.

    Är de på onsdag du ska på UL? Jag ska på måndag! Mindre än två dagar kvar. Längtar SÅÅÅ!
  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-14 08:16:22 följande:

    Hej, hur gick det på ultraljudet i måndags. Hoppas verkligen allt såg bra ut. Imorgon är det min tur.


    Hej! De blev inställt pga sjukdom.... De ringde typ en timme innan. Var så jäkla ledsen så ville inte ens gå in hit och skriva de, haha! Ny tid nästa vecka.......... lycka till imorgon <3
  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-14 10:09:09 följande:

    Nej men fy vad trist! Förstår besvikelsen. Bra att du fick en ny tid i alla fall.


    Hur ha de gått för sig idag?! Så nyfiken! Hoppas allt var bra <3
  • Canama
    Grustradgarden skrev 2020-10-14 11:04:12 följande:

    Fick se ett hjärta ticka i v 8+1. Är nu i v 9+1 och är så orolig för missfall. :( känns som att det tar över mina tankar hela tiden... vad kan min bm göra om jag hör av mig till henne?


    Det som hjälper/har hjälpt mig är faktiskt att tänka: man kan inte göra nått ändå. Blir de missfall så blir de. Vården kan inte hjälpa såhär tidigt. Förstår du vad jag menar?

    Tror tyvärr inte din BM kan hjälpa så mycket. Finns de någon orsak till varför du är oroad för missfall? Har du fått missfall förut? Jag har förstått att man kan få flera UL om man är orolig, tyvärr vet jag inte om de hjälper speciellt mycket eftersom du var på ett UL för en vecka sedan och är orolig igen... Kanske du kan få en samtalskontakt eller något om det finns en grund för oron? Eller om du bara försöker sätta ner dina känslor i text? Jag tycker ibland det hjälper mig att bearbeta saker. Att liksom skriva ner dom så är de -ute- sen.

    Risken för missfall har dock minskat drastiskt om du sett ett tickande hjärta i v.9 :)
  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-15 18:29:43 följande:

    Allt så bra ut idag. 1 st bebis, hjärta som slog och dateringen verkar stämma med ägglossning och det bf datum jag hade beräknat. Så skönt att ha fått se pyret :D


    Gud va härligt! Skönt att höra!
  • Canama

    Hej allihopa!

    Nu har vi varit på första ultraljudet och allt såg bra ut! Beräkningarna stämde också. Vecka 12 idag alltså!

    Fortsatt illamående men kanske blivit ytterligare lite bättre. Eller så har jag vant mig helt enkelt....

    Vi har berättat till ganska många redan. Var lite oundvikligt eftersom vi var på en bjudning i helgen och jag var tvungen att gravidanpassa kosten.......

    Hoppas ni andra mår bra!

  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-20 13:05:09 följande:

    Så härligt att allt såg bra ut. Och v 12! Måste kännas som en milstolpe.


    Ja, de känns verkligen bra! Påvägen ut ville jag bara stanna alla jag mötte och berätta att jag var gravid :D. Det blev på riktigt mitt i allt! Nu blir de några veckor till nästa UL. När får du se lilla pyret igen?
  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-10-28 13:12:43 följande:

    Är i v 10 nu och vart tog alla symptom vägen? Magen har börjat puta lite men illamåendet och tröttheten är mkt bättre nu vilket gör mig orolig. Aldrig är man nöjd :P Ok, visst jag somnar fortfarande kl 21 på kvällen men kan hålla mig vaken HELA dagen.

    Hur mår ni andra. Vilka veckor är de sk spökveckorna?


    Mitt illamående började klinga av runt v 10 för att sedan försvinna nästan helt runt v 12.. SKÖNT. Tröttheten kommer lite nu och då dock. Märker att jag är extra trött dagen efter jag tränat till exempel.
    Gullego skrev 2020-10-28 13:28:10 följande:

    Tror säkert det är vanligt att symtomen avtar kring där..

    Jag är i v 10 och för mig känns det som det blivit värre senaste veckan.. lider fruktansvärt av illamåendet på eftermiddagen och kvällen .. va sist på ul i v 8 då såg allt bra ut. Ska på ultraljud och nipt på måndag då i v 11 så det blir spännande : ) känns galet att om 2 veckor vet vi könet på bebisen!! Könet spelar ingen roll men det blir så mycket mer verkligt när man kan relatera och prata namn. Är ni fler som ska göra nipt?


    Jag gjorde NIPT förra veckan, så snart får vi veta! Ska ringa om en vecka på torsdag för att få svaret. Spännande! Även fast de så klart inte spelar någon roll. Förra graviditeten tog vi inte reda på kön så blir kul att testa något annat denna gång. Hoppas ju framförallt att bebis är frisk såklart <3
  • Canama

    Tråkigt att läsa Isabelle81 :(

    Livar upp tråden med lite roliga nyheter! Har fått svar på NIPToch vi väntar (hittills) en frisk liten POJKE! Chockad, var inställd på flicka... Hade lika fel som förra gången med andra ord!

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)