Inlägg från: Empa86 |Visa alla inlägg
  • Empa86

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Bäbiiiis skrev 2021-03-28 22:24:43 följande:

    Nej, aldrig testat. Är det för att starta förlossningen i förtid? Jag är snarare nojjig för att inte hinna komma till 37 fulla veckor. Men efter det kommer jag säkert känna att det gärna får starta.

    Just nu (i v 32) ligger bebis i snedläge och om den inte lägger sig rätt innan nästa mvc-besök i v 35 blir det ev att planera in vändningsförsök. Har ni koll på hur era bebisar ligger? Någon som gjort vändningsförsök tidigare eller fött med kejsarsnitt? Vad har ni för erfarenheter? Det hade känts väldigt tråkigt att inte föda vaginalt tycker jag. Men det är såklart ganska mkt tid kvar för mini att lägga sig rätt så det hoppas jag ju på.


    Nej det är främst för att man ska blöda mindre under och efter förlossningen. Att livmodern ska dra ihop sig snabbt och att moderkakan ska släppa. Jag drack med mina två första och blödde väldigt lite, med tredje glömde jag bort det helt, blödde mer och var snudd på att gå operera ut moderkakan då den vägrade lossna. Så nu ska jag dricka igen, dock viktigt att inte börja för tidigt.

    Min har legat med huvudet sjukt långt ned sedan v 27 så det har känts jättemycket tryck nedåt och bak mot rumpan. Nu tycker jag dock att det känns som att bebisen har åkt upp lite de senaste dagarna, skumt.

    Har inga tidigare erfarenheter av barn som ligger "fel" men hoppas att din lille lägger sig till rätta snart. Har du testat sitta på pilatesboll och rulla höfterna/bäckenet för att den ska åka ner med huvudet?
  • Empa86
    granitmuppen skrev 2021-03-31 11:32:32 följande:

    Köpt hem det men  väntar till v 36 tänker jag. Även om det egentligen inte ska sätta igång någon förlossning och vara någon fara så kan jag inte släppa lite rädsla av att det ska va så!


    Vad har du köpt ditt? Finns ju en uppsjö så jag tycker det är svårt att välja..
  • Empa86
    Go o gla skrev 2021-04-11 17:18:38 följande:

    Hur mår ni andra? Själv är jag trött på att vara gravid iim all foglossning och xtra kilon. Fem veckor kvar men känns som tiden går i slow-motion nu... måtte man inte gå över tiden...


    Hej, jodå. Det är riktigt tungt nu men känns ändå sjukt att det är snart är dags. Så jobbigt och frustrerande att ha ont och inte kunna greja som vanligt. Nej, över tiden känns inte som ett alternativ just nu, haha
  • Empa86
    Go o gla skrev 2021-04-12 10:36:29 följande:

    Jag antar vi alla är i väntans tider nu... och hoppas ingen av oss behöver vänta mer än nödvändigt.

    Jag måste medge att denna graviditeten är den som hittills tagit mest på mina krafter. Foglossning från hell som gör jag knappt kan gå.. för att inte tala om all smärta att resa sej eller än värre, vända sej i sängen! Ouch!! Sen senaste kvällarna har halsbrännan trappat upp intensiteten med så spytt syra de två senaste nätterna. Haha - tur detta nog är sista graviditeten för hade det vart första vettekatten om det blivit några syskon, haha.


    Haha kan verkligen relatera. Somnar sittandes pga halsbränna och är sedan sjukt skev i kroppen när jag ska kliva upp och kissa, eller räta ut ett sendrag i vaden. Känns som att man är 150år haha.
  • Empa86

    Hej, har haft sjuk mensvärk bak i ryggen idag, kan det vara något på gång? Jag kommer ju aldrig ihåg hur det har känts tidigare, haha.

  • Empa86
    Jinthry skrev 2021-04-14 21:16:46 följande:

    Vår flicka kom i vecka 37!

    Det började med förvärkar på natten till lördag, som inte ville ge med sig förrän vi kom till sjukhuset för kontroll (rött slem). Vi fick så snällt åka hem, för att ha söndagsmorgonen ledig där jag fixade och dolade. På eftermiddagen börjar jag läcka fostervatten, och blev pga GBS igångsatt på måndag. Inga naturliga värkar hade direkt börjat, så de ville inte vänta längre. Jättesvårt att veta om det är fostervatten eller ej när man får så rinniga flytningar, trodde halvt inte på det förrän hon var ute :D


    Stort grattis till er! Första bebisen i tråden, magiskt!!
  • Empa86

    Åh, det är så sjukt att bebisen snart är färdig 37+0 på torsdag. Gick på föräldraledighet nu så idag ska jag röja i tvättstugan för att få plats med skötbord. BB-väskan är så gott som packad och lillsängen bäddad. Vad gör ni andra nu på "slutet" för att förbereda er?

  • Empa86
    Go o gla skrev 2021-04-19 15:23:44 följande:

    Har vi samma BF (13 maj?) går också in i 37+0 på torsdag. :) och tagit ledigt två veckor. En del av mej hoppas slippa jobba första veckan i maj med, så liten får gärna komma lagom tills dess. Haha.

    Jag har min 15månaders hemma och galen foglossning så mesta är klart och försöker bara ta det lugnt. Röjas undan (vardagligt städ mm) får göras när pappan e hemma och kan underhålla lilleman... måtte tiden gå liiite snabbare bara :)


    Ja eller väldigt nära då, 12 maj har jag (tror jag byter vecka på torsdagar)

    Skönt att ha det mesta fixat. Fick lite panik i helgen då det började kännas lite igen, ville inte att det skulle dra igång innan jag hunnit med det jag tänkt.

    Ja det är ju extra tufft att ha små barn hemma. När jag väntade vårat andra barn var första också bara 15 månader och det tyckte jag var riktigt tufft. Går inte att låta bli att lyfta och bära, klä på osv när de är så små!
  • Empa86
    Go o gla skrev 2021-04-22 12:50:43 följande:

    Lillan här låg också rätt, misstänker hon vände sej i v 35. Det var ett väldans tumultande då och rörelsemönstret blev annorlunda därefter. Dock sa det inget om fixering men tvivlar på det då magen fortf. är hög.

    Måtte tiden gå foooort nu, eller fisan hitta ut innan bf. Vill inte vara gravid mer utan vill ha minis i min famn (och delvis få tillbaka min kropp och rörlighet) :D


    Ja fy tusan så sugen jag är på att få tillbaka kroppen och slippa få magsaft i munnen för jämnan. Det är hemskt nu :(
  • Empa86

    Hej på er, åh jag vet inte om jag kissade på mig eller om det gick lite vatten för typ en timme sedan.. Inte jättemycket typ 0.5-1 dl. Nu väntar jag bara på om det ska hända något mer.. Det är så störigt med denna väntan..

  • Empa86
    Go o gla skrev 2021-04-26 13:43:54 följande:

    Hoppas det var vattnet och att det kommer igång snart!! Längtan är stor nu för oss alla tror jag så håller tummarna!

    Här händer inte så mkt men foglossningen har lättat en del och det sticker i underlivet till o från så antar lillan sjunkit ner lite iaf. Hoppas verkligen inte det dröjer innan det kickar igång dock... tålamod 0 just nu, haha.


    Tack, ja det har inte hänt något mer än så..

    Skönt att foglossningen blivit lite bättre :)
  • Empa86
    Canama skrev 2021-04-26 19:22:14 följande:

    V. 39 imorn (38+0). Kontroll idag och allt såg bra ut, inte fixerad... Ha varit väldigt trött de senaste och sovit på dagen, plus att jag äter väldigt mycket kolhydrater. Jag tror (hoppas) att kroppen laddar....

    Idag var plötsligt min magen sjuuuukt högt upp dock?! Tänkte bara -men va, neeeeer ska du ju bebis-. Men de kanske var en annorlunda sammandragning eller nått.

    Vill ha bebis till helgen. Fredag kväll skulle passa oss bra om man får beställa :D


    Spännande, hoppas det är kroppen som förbereder sig, så har det varit för mig tidigare sovit och ätit konstant någon dag innan! Håller tummarna för dig att det är på g.

    Vore kul om det börjar trilla in lite bebisar i tråden snart. Hittills har vi en som kommit va? :)
  • Empa86

    Hej på er, jodå inatt kl 02.05 föddes våran lilla kille i v 37+6. Så fantastiskt att bara ligga och titta på honom <3

    Jag var in igår vid lunch för att kolla om det var vatten avgång men det var det inte. I samband med detta såg de att livmodertappen mjuknat och jag var öppen 2-3 cm och jag fick åka hem med orden "det kan vara 1 vecka kvar" . Vid 16.00 började jag få väldigt oregelbundna värkar som knappt gjorde speciellt ont, och de höll på till och från till kl 23.00.Då jäklar tog de fart och det var bara att åka in till förlossningen igen sedan var det fullt ös till han kom ut :)

  • Empa86
    Grustradgarden skrev 2021-04-28 21:51:02 följande:

    Grattis! Vilket sjukhus födde du på? Fick partner följa med till BB?


    Östersund, japp han var med. Pappan fick vänta vid hissarna tills jag blev inskriven på förlossningen men det gick väldigt snabbt, tror han bara hann parkera och vänta 5min. Sedan fick han bo kvar på BB så länge han kunde med oss. Han fick dock lov att åka hem och ta hand om våra andra barn så sista natten var vi själva jag och lilleman
  • Empa86
    HAGUJ skrev 2021-04-29 12:02:41 följande:

    Stort grattis till din lilla pojk.

    Jag tänkte svara digangående din vattniga flygning. Så har jag haft det med mina två flickor drygt tre dygn innan födelse. Med första trodde jag det var vattnet som gått, men så var det inte enligt kontroll. Jag trodde ändå att det var lite vatten som kommit. När det hände med andra var det mer, jaha det var det här som hände förra gången.

    Nu inatt kom faktiskt en sådan stor vattnig flygning igen så just nu tippar jag på bebis på söndag för min del.


    Aha, ja det känns väldigt rimligt. Läkaren jag träffade sa att slemproppen kunde lösas upp och komma ut som en flytning. Mina två första förlossningar startade med typiska slemproppar men nu de två senaste med flytningar som vatten. Synd man inte visste det i förväg, haha.

    Hoppas du är igång nu :)
  • Empa86
    Bäbiiiis skrev 2021-05-24 08:34:46 följande:

    Gah, kom nu någon gång bebis! Den så kallade "luriga trean" verkar inte ha bråttom till skillnad från sina syskon.


    Känner igen det där från när vi skulle ha våran trea. Har du gått över bf?
Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)