• Jenzia

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    CairoCarro skrev 2020-10-03 01:21:23 följande:

    Ja gör så! :) 

    Tror inte jag har lyckats stressa ner så mycket än då det varit mycket annan stress i livet tyvärr, med jobb och så. Men förhoppningsvis kan det bli bättre de kommande veckorna. Var ju på återbesök hos gyn och mitt DHEA var 2.81 när det borde ligga under 2.7, vet inte riktigt vad det innebär. Ska till en "hormonspecialist" om ca två veckor. Hur går allt för dig? Känner du dig mindre stressad? Såg att ni ska få era resultat nästa vecka, så spännande! Kramar!


    Har börjar ta 100 mg både morgon och kväll nu

    Vad tråkigt att höra att jobbet är stressigt Ja tyvärr finns det ju stress i olika delar av ens liv, inte bara bebisverkstaden :-P

    Vad är DHEA? Hört förkortningen tidigare, men har inte så bra koll. Också något hormon som påverkar könshormonerna? Vad skönt att du får komma vidare till en specialist så snabbt iaf!

    Just nu är det lite dryg väntan, är ju på cd6 och inväntar ägglossning nästa helg eller början av veckan därpå. Men ser fram emot återbesöket hos gyn på onsdag och ska be att få en utskrift över mina prover och journaler (tycker ändå att det är lite spännande att se vart ens provsvar ligger i förhållande till optimala värden ). Jag är absolut mindre stressad, men tyvärr också lite mindre engagerad och förväntansfull. Känns som om jag vet vad resultatet kommer bli varje månad ändå... :-/

    Vart är du i cykel? Kram!
  • Jenzia
    Baconpie skrev 2020-10-06 07:11:17 följande:

    BIM -4 idag. Tog ett test nu på morgonen som förstås var negativt. Suck! Bara att invänta tempdipp och mens nu då. Så less på att det aldrig blir vår tur. Några månader till och sen får vi påbörja utredning.


    Åhh, du kan nog inte ge upp redan denna månaden! Du är ju bara på äl+9. Det är inte så många som får positivt så tidigt! Jag hade testat igen på äl+12 iaf
  • Jenzia
    FasterOwe skrev 2020-10-06 07:23:12 följande:

    Jag fick också - idag. Men bim-5 för mig. Har vi olika lång lutealfas?


    Då vill jag hänvisa dig till samma sak som jag skrev ovan <3
  • Jenzia
    Baconpie skrev 2020-10-06 08:59:11 följande:

    Tack för uppmuntran, vet egentligen att det är tidigt att testa. Men har haft 13 dagar lutealfas senaste halvåret så tänkte att det kanske skulle gå. Har dock noll symtom förutom lite kramper, så jag inväntar nog BIM på fredag och testar om den mot förmodan inte dyker upp.


    Ägget fäster ju ofta runt äl+8 och det är först därefter som Hcg börjar utsöndras. Det kan behövs ca 4 dagar därefter innan det är mätbart i urin. Så det är verkligen inte kört!

    Ja, klart du kan vänta till BIM <3
  • Jenzia
    Geranium skrev 2020-10-06 11:07:31 följande:

    Hej alla, även jag hoppar in här! Är 34 âr och försöker nu bli gravid med fôrsta barnet. Hoppas inte att det kommer ta allt för lâng tid med tanke pâ min âlder.. Finns det nâgra andra 30+are här?

    Jag hade ägglossning igâr enligt Flo-appen som brukar stämma rätt bra. Har fumlat runt i sängen med mannen hela veckan inklusive igâr och ska försöka fâ till det även idag, haha. Har inte gett mig pâ ägglossningstest ännu dâ detta är första försöket. Tar det sig inte den här gângen provar jag med ägglossningstester nästa mânad.. BIM 19/10 och hâller nu tummarna. 


    EMKR skrev 2020-10-06 11:54:10 följande:

    Hej!

    Här har vi en till 30+. Vi är inne på vårat 5de försök och 6de kommer det bli då mensen kom igår igen. Så tråkigt! Men håller tummarna för er!


    Jag fyller 37 år om några veckor och är inne på aktivt försök 10, men vi har haft helt oskyddat sex sedan i oktober förra året. Så här går det seeeegt...

    På CD8 idag och går nog in i min fertila period imorgon, hoppas på ägglossning runt CD13-14.
  • Jenzia
    EMKR skrev 2020-10-06 13:01:49 följande:

    Tips hur man håller humöret uppe?

    10 månader är inte långt jag vet de. Men varje månad blir man ju bottenlöst ledsen. Hur hanterar man det?


    Jag har inget bra tips tyvärr, mer än att söka upp människor som är peppande och ger stöd när man mår skit. Det här är verkligen en berg och dalbana av känslor!

    Har precis bölat här en stund för att RMC i Malmö ligger back med sina provanalyser, vilket innebär att vi måste vänta ytterligare två veckor innan vi får resultatet från vår fertilitetsutredning Redan väntat sedan början av september. Blir knäpp på allt väntande och att det inte finns något jag kan göra åt det
  • Jenzia
    Soff skrev 2020-10-06 13:20:08 följande:

    Mensen kom igång idag, 2 dagar tidigt. Jag misstänkte att den skulle komma tidigt denna gången dock då jag misstänkte tidig ägglossning. Jag tog ju gravtest bim-5 och fick negativt, plus att jag kände av att mensen skulle komma så jag har redan gråtit mina tårar för denna gången. Var helt knäckt i Söndags. Nu siktar jag in mig på 6:e försöket, som blir ganska snart nu då, eftersom mensen kom tidigt! Så det var ju på så sätt skönt att den kom nu.. 


    Stor kram till dig! <3
  • Jenzia
    CairoCarro skrev 2020-10-05 14:28:57 följande:

    Gött! Det är kul att ta ett tillskott som man vet påverkar äggen så direkt tycker jag :) 

    Haha, nej precis, det finns ju även annat. Vad tråkigt att du känner dig mindre förväntansfull. :/ Jag har också börjat känna mig lite mindre engagerad på så vis att jag mer tänker i termer av "vi får se hur lång denna cykel blir, När nästa mens kommer", istället för "Om". 

    Det som var frustrerande var att det var en assistent som ringde och meddelade resultaten (och jag visste inte ens att DHEA var ett av testen), så jag kunde inte ställa följdfrågor, men det verkar vara ett prohormon som kan omvandlas till både testosteron och östrogen. Används tydligen under IVF-behandling ibland för att hjälpa äggreserven bl.a. Letade dock runt lite på vad man skulle ta för alternativa tillskott om man hade lågt DHEA och rosenrot var ett exempel så jag hoppas att det är det som har ställt till det. Det positiva just nu är att min man, som fullkomligt hatar alla läkarundersökningar, kom hem och överraskade med att han på eget bevåg gått och testat sina spermier, och att resultaten såg jättebra ut. Så nu kan vi i alla fall utesluta att det är nåt fel på en av oss :P

    Förstår att du ser fram emot det! Jättebra att få alla exakta resultat utskrivna, så kan man gå tillbaka och jämföra också om det skulle behövas längre fram. Vad hoppas du mest att utgången blir? Kommer ni få möjlighet att gå vidare med IVF även om allt ser bra ut? Håller alla tummar att det går bra! 

    Jag vet inte helt var jag är i cykeln haha. Jag hade lätt, lätt blödning i ca fyra dagar innan den "riktiga" kom igång senast. Jag brukar ha så en dag, och då räknar jag från den dagen. Men nu vet jag inte helt hur jag ska räkna.. Om jag räknar från den mer rikliga blödningens start så är jag på cd 15, annars 19.. Har ju skippat äl-test denna månad så vi har bara försökt täcka hela veckan. Men är inte så hoppfull som sagt ;/ Kram! 


    Ja, jag försöker ju leva som att inte allt i mitt huvud kretsar kring att bli gravid, men det är svårt när jag hela tiden blir påmind om det på ett eller annat sätt. Idag vart jag tex ledsen för att kliniken ringde och bokade om vårt återbesök imorgon, svaren från min mans spermaprover har inte kommit än trots att vi redan väntat en månad Så nu är tiden i första hand framflyttad två veckor. Jag är så less på att vänta hela tiden! Grrr... Fick i alla fall sköterskan att skicka hem mina värden, alltid nåt!

    Ja, det här med kosttillskott kan ju ställa till både det ena och det andra :-/ Jag har ju testat både rosenrot och munkpeppar utan någon positivt resultat. Tänker testa inositol + melatonin några cykler för att se om det ger någon effekt, sen lägger jag ned alla ?huskurer?. Hoppa ditt DHEA rättar till sig nu allt eftersom!

    Men vad härligt att höra om en man som tar egna initiativ! Det var faktiskt första gången jag läst något om ett man testar dig på eget bevåg! Och vad härligt med bra resultat!

    Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på, mer än bästa möjliga väg framåt. Vi har iaf fått vissa indikationer på att vi kan få remiss till IVF även om allt ser bra ut. Jag hade nog inte orkar göra samma sak i ett helt år till, känns så moment 22. Som att gå i cirklar! (No shit, det heter ju menscykel!)

    Låter annars skönt att hoppa alla äl-tester och mög! Och försöka göra det till något positivt och lustfyllt Jag går nog in i min fertila period imorgon, men lite oklart då äl kommer på allt från cd12 till cd18.

    Vad sägs om att vi gör så här då, denna månaden hoppas jag åt dig och du hoppas åt mig. Så får vi ändå in lite hopp i soppan! Stor kram till dig!
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-07 17:37:38 följande:

    Hej jag är lite tillbaka igen på familjeliv. Är på cd 9 idag och imorgon börjar jag med ÄL tester igen. Har lite molvärk vilket jag alltid brukar få någon vecka innan ÄL. Går in på 7e försöket efter ma. Mannen ska lämna prov om 2 veckor och därefter får vi se vad som händer för oss. Nu är det bara att hoppas på ett litet plus framöver. Fasen vad alla är grymma som kämpar på månad efter månad <3


    Välkommen tillbaka! Jag har saknar dig <3

    Vi följs åt på Cd9 och jag har med haft molvärk hela dagen idag Plus äggviteflytningar imorse. Tänker att det är lite tidigt, att ägglossningen borde kunna dröja 3-4 dagar till ändå kanske. Lh-testet i eftermiddag var iaf tokblankt.

    Vårt återbesök som skulle varit idag blev framflyttat två veckor, vart så besviken igår men idag har jag accepterar det. Siktar på att bli gravid inom åtta månader Oavsett om det sker naturligt eller via IVF.

    Hur mår du annars? Kram!
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet