Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Villa eller lägenhet + fritidshus

    För oss är miljöombyte det viktigaste. Att ha en plats dit man åker på helgerna eller spenderar somrarna vid. Just nu har vi hus + sommarställe och det funkar men enbart pga vi delar ansvaret för sommarstugan med föräldrar och syskon.

    Blir det så att syskonet inte är intresserad av huset när föräldrarna går bort så har jag och min man sagt att får ta en funderare eftersom vi inte kan ha två hus.

    Utan då säljer vi nog huset hemma och flyttar till lägenhet istället. Sommarstället behåller vi helst. Det är så vi tänker just nu i alla fall.

  • Anotherone
    ellinoras skrev 2020-09-14 17:57:39 följande:
    Det verkar ju idealt att kunna dela. Inte aktuellt för oss tyvärr...Fattar verkligen det där med miljöombyte, det känns värt att ha nåt ställe att bara sticka iväg till. Samtidigt kanske lite bökigt att åka fram och tillbaka plus att det kanske krockar med barnens aktiviteter och kalas, eller vad det nu blir, om några år...Ja du hör, vi velar mycket!
    Vi har sån lyx att lantstället bara ligger 45-50 min från där vi bor. Oftast när vi åker ut på helgerna (1-2 helger/mån året om) så åker vi fredag vid 17-18, köper med oss mat och landar liksom där. Men vi KAN också åka ut över dagen lördag eller söndag bara för att vi känner för det, eftersom det är så pass nära. Maken vill ta hem ved ibland, vi andra vill gå i skogen eller bada och åka båt.

    Innan vi köpte hus så kunde vi också åka ut dit för att det var så mysigt att kratta löv och fixa på tomten.... nu känner vi inte riktigt så längre då vi har samma "fix" att ta hand om hemma. Men eftersom vi är fler som engagerar oss i sommarstugan så delar vi på det.

    Vissa helger krockar det med vår äldsta sons aktiviteter, absolut. Men hittills har han fått avstå då, det gäller främst fotbollsmatcher. Har vi möjlighet så får han ta med sig en kompis ut, det brukar funka som alternativ. Han är för ung för att vara hemma själv.

    Kalas och sånt har vi inte tyckt varit viktigt, inte så viktigt att hela familjen ska avstå en helg på landet enbart pga det. Vi har kompisar där också så det kan lika gärna vara så att vi matchar en "landet-helg" med kräftskiva eller kalas. 
Svar på tråden Villa eller lägenhet + fritidshus