• cosinus

    Tvinga ett barn att simma?

    Jag går mot strömmen här.

    Gissar att barnet har någon form av trauma i bagaget för annars lär man inte kunna snyta ur sig ett läkaruttalande och ett psykologuttalande och då får jag förutsätta att de vet vad de pratar om.

    Att simma är bara livsviktigt om man är vid vatten och en 9-åring är ändå inte själv i de miljöerna. Däremot skulle ni såklart behöva ha en plan för att jobba med rädslan men just nu låter det som att ett ev icke godkänt i idrott är barnets minsta bekymmer.

    Om barnet fixar det så hade jag sagt till skolan att barnet kan följa med, men inte bada. Om barnet inte fixar det så hade jag om möjligt försökt jobba i den riktningen. Typ hämta barnet, gå förbi badhuset där kompisarna är och sen in längre och längre stunder med barnet med målet att barnet kan följa med så småningom (utan att bada då initialt)

    Om ni inte skickar med badkläder kommer ju inte barnet att bada, är ju väldigt enkelt så.

    Sen är det ett parallellt spår hur ni ska jobba med vattenvana, men det lär ni ju få lösa själva eftersom skolans tempo/miljö inte fungerar för barnet.

  • cosinus
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-10-02 08:47:37 följande:

    Alltså herregud vilka svar, vart har jag påstått att vi inte gör något? Jag trodde det faktum att vi har båda läkare och psykologs uttalande var talande nog för motsatsen.

    Det här hände när barnet var fyra och vi har kämpat i flera år, men skräcken sitter i. Barnet i fråga har troligtvis autism, så det gör ju inte saken lättare heller.


    Du en tanke: I en del städer finns badhus som har rehabbassänger med höj och sänkbart golv. Om ni har möjlighet att hitta en sådan kanske man kan prata med personalen om tider då i princip ingen annan är där och få bestämma höjd på golvet (d v s djup på bassängen).

    Då skulle man på ett och samma ställe kunna börja riktigt grunt och sen i barnets takt göra det djupare i små steg.
Svar på tråden Tvinga ett barn att simma?