• EpicF

    Pinsamt att arbetsträna?

    Anonym (Girl) skrev 2020-10-08 00:38:29 följande:

    Om du hör att en person arbetstränar, vad tänker du då? Arbetsträning är alltså att genom arbetsförmedlingen få hjälp att hitta en arbetsplats där du övar att jobba, med ersättning från försäkringskassan.

    Jag är 22 år, mamma till en 2-åring, lider av kronisk psykisk ohälsa sedan tidiga tonåren. Har aldrig haft ett jobb och är inte helt klar med gymnasiet. För mig är arbetsträningen min chans att komma ut i arbetslivet. Ser det ut som ett totalt misslyckande i andras ögon? Hade någon varit intresserad av att dejta mig, ifall jag varit singel? Är det viktigt för folk att ens partner har en framgångsrik karriär?

    /Borde inte bry mig men har tänkt på detta mycket 


    Min första tanke är att det är bra att de får arbetsträning via arbetsförmedlingen. Ett bra sätt för de med psykisk ohälsa (eller andra diagnoser/sjukdomar) att de får komma ut på arbetsmarknaden under förhållande som funkar för dem.

    Jag har jobbat med endel personer som arbetsträning pga bla utmattningssyndrom och ser de som vilken kollega som helst.
  • EpicF
    Anonym (Sjuk) skrev 2020-10-23 09:07:59 följande:

    Och om man inte har fast jobb? Jag hade inte fast anställning när jag blev långtidssjukskriven och vem anställer någon som varit sjuk i 5 år och som ska gå upp i tid sakta. Ingen! Absolut ingen anställer en sån person. Jag kan dessutom aldrig jobba i den bransch jag var i innan jag blev sjukskriven så det hade ändå inte gått, 


    Klart man kan få anställning även om det är svårt. Lättast är dock via arbetsträning då man få in en fot och visar vad man går för.
Svar på tråden Pinsamt att arbetsträna?