• Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 07:48
  5116 visningar
  435 svar
  -2 +1
  Inlägg från Anonym (Stina) Visa alla inlägg
  435
  5116

  Fruns älskare

  Anonym (/) skrev 2020-10-13 07:28:32 följande:

  Varför är du så hård mot dem som inte förstått att deras partners varit otrogna? Så du har fattat att du blivit bedragen alla gånger det har hänt (hur många gånger?). Det betyder inte att du kan dra slutsatsen att varje gång någon blir bedragen, så är det väldigt uppenbart och den bedragna parten blundar för sanningen om hen inte ser det. Du vet inget om andras relationer eller om vilka tecken till otrohet som eventuellt finns där. Du kan bara tala för dig själv. Du pratar om att folk i tråden är alldeles för onyanserade och dömande mot otrogna personer, men själv är du väldigt onyanserad i ditt synsätt på de bedragna. Du tycker till och med att man får skylla sig själv om man blir bedragen, om man har valt en partner som är bra på att dölja sin otrohet. Att ?energin? förändras i relationen behöver inte nödvändigtvis betyda att den ena är otrogen. Jag upplever att du närmast uppvisar ett förakt mot dem som inte förstår att deras partners är otrogna. Mycket osympatiskt.


  Det är tämligen korrekt uppfattat då det oftast är personer som har en obotlig förmåga att se sig själv som offer och som nästan alltid borde ha insett vad som händer om dom kopplat på magkänslan lite.

  Har ett stort förakt för offerkoftor då det nästa alltid är ett eget val att hamna i det läget där man känner ett behov av att dra på sig denna kofta och i hopp om att bli bekräftade och få lite sympati

  Jag lägger min empati och medkänsla på personer som är beredda att se sin del i det som sker och är beredda på att lägga energi på att få livet och relationen att gå i den riktning man vill.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 10:16
  #71
  -3
  molly50 skrev 2020-10-13 10:02:56 följande:

  Och om det är någon annan som avslöjar en otrohet,t ex ens vän som sett det eller vet om det,är det också en slags hämnd då,enligt dig? Eller är det för att hjälpa?


  Då är det självklart inte hämnd men om det hjälper eller inte är högst individuellt så där måste man ha rejäl fingertopskänsla, oftast är det smartast att göra klart för den som är otrogen att jag vet vad du håller på med.

  Har själv gjort så vid ett tillfälle och då får den otrogne chansen att tala ut utan att det blir den drama som det blir när skvallerkärringar är i farten.

  Jag vet att du vet att jag klassar skvallerkärringar som den lägsta formen av människa man kan träffa på så det är inte mycket idé för dig att lägga energi på denna diskussion en gång till.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 10:25
  #75
  -3
  molly50 skrev 2020-10-13 10:18:38 följande:

  Fast hur många otrogna tror du erkänner det själva?

  De är nog ganska lätträknade,skulle jag tro.Och hur vet du att man har för avsikt att såra och förstöra och inte hjälpa,om du inte är tankeläsare?


  Lilla Molly, jag vet att du råkat ut för en otrohetsaffär och att det är det största trauma du råkat ut för i livet, vi har haft denna diskussion vid upprepade tillfällen tidigare så du vet också att jag inte ser otrohet som ett så stort trauma som du gör. Du vet som sagt också hur jag ser på skvallerkärringar så det är minst sagt onödigt att vi skall ta detta i hundra varv till ännu en gång för vi kommer aldrig under några omständigheter att förstå oss på varandra och hur vi tänker och känner.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 11:06
  #80
  -3
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-13 10:59:54 följande:

  Fast det resonemanget utgår ju helt och hållet från att personen som blir kontaktad inte vill veta. Om personen vill veta (vilket de allra flesta gör) så gör du ju personen en tjänst genom att berätta sanningen.

  Du skriver "alla vill inte vet" och det stämmer säkert för några få undantag, men inte för den stora majoriteten. Så ditt resonemang håller inte i majoriteten av fallen. I majoriteten av fallen vill folk hellre veta även om det gör ont och ställer allt upp och ner. Och då kan man inte påstå att man "skadar" personen genom berätta sanningen för då gör du bara vad personen velat att du skulle göra. Däremot "skadar" du personen genom att inte berätta eftersom det går rakt mot vad personen vill


  Ditt resonemang strider helt mot min erfarenhet. De flesta vet redan men väljer att blunda så ditt antagande om att de flesta vill bli kontaktade av en skvallerkärring tror jag inte ett ögonblick på. Det man med nästa 100% säkerhet vet är att skvallerkärringar inte skvallrar i något gott syfte, tror man det är man mer än lovligt naiv.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 11:43
  #88
  -2
  Anonym (Min åsikt) skrev 2020-10-13 11:14:40 följande:

  Hoppsan...den här tråden var populär...

  Det känns som att de allra flesta anser att jag gjorde rätt, känns bra.

  Sen anser en del att det handlar om hämnd...men nej inte alls.

  För det första så har jag sparkat ut kärringen och henne bryr mig inte alls om. Hur hennes liv ser ut skiter jag i.

  För det andra så skulle det ju kunna gynna henne när jag berättade för älskaren fru om deras otrohet...för om hon också sparkade ut honom så är det ju fritt fram för dom två.

  Men jag gjorde endast efrersom jag tyckte att hon förtjänade att få veta....inget annat...

  Sen verkar Stina vara den i tråden som har en moralkompass som är tvärtemot alla andras. Hoppas du klarar dig fint i livet ändå.


  Oroa dig inte, jag klarar mig fint och jag lurar inte mig själv med att intala mig att hämnd är något godhjärtat. Du låter minst sagt bitter så att det är något annat än hämnd och en falsk tillflykt från din sida kan du försöka lura i andra som är betydligt naivare än vad jag är.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 11:46
  #89
  Anonym (+) skrev 2020-10-13 11:36:11 följande:

  SKVALLERKÄRRINGAR verkar vara ditt livs största trauma ?


  Det kan du ge dig på. Att som 13åring förlora sina föräldrar och sin mormor i en trafikolycka var också traumatiskt och på en helt annan nivå än att jag råkat ut för otrogna partners några gånger i livet.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 12:13
  #91
  Anonym (+) skrev 2020-10-13 11:53:03 följande:

  Men jag undrar varför det väcker sådan avsky att en person bara påtalar det som är sant?


  Mycket enkelt. Har på tok för många gånger råkat ut för skvallerkärringar som visserligen talat sanning men som endast gjort det i syfte att skada andra i hopp om att det skulle ge deras liv mål och mening. Är som bisexuell och masochist rejält utsatt för personer som vill lägga sig i mitt och min flickväns liv och relation så jag vet hur dessa skvallerkärringar fungerar och hur deras behov av att vara sanningssägare påverkar vår relation och saker som vi vill bearbeta och reda ut utan en massa negativ energi utifrån.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 12:31
  #93
  -1
  Anonym (Min åsikt) skrev 2020-10-13 12:22:36 följande:

  Jag är inte det minsta bitter och har aldrig varit. Jag blev förbannad när otroheten avslöjades och var nära att slå sönder mannen ifråga men lyckades hejda mig. Jag slängde ut henne sen var det bra med det. Såna människor är inte värd min energi.

  Jag har sedan dess träffat en ny kvinna och är lyckligare än någonsin och jag bryr mig inte alls om vad min fd fru gör eller inte gör....däremot ville jag inte att hans fru skulle behöva leva en lögn längre.

  Inser du att du är i klar minoritet i den här frågan. Detta till trots så envisas du med att alla andra har fel och du har rätt...suck...

  Hamnar du ofta i konflikter i livet på grund av att "alla andra" har fel eftersom de inte tycker som du?


  Nej. Oftast när man får sätta sig ner och diskutera så brukar folk tänka ett varv till och då kommer dom oftast till samma slutsats som jag och i övrigt är jag absolut inte konflikträdd och står för mina åsikter och den livserfarenhet jag har av att leva ett för många rätt märkligt liv med väldigt mycket filosofin att jag tar hand om min skit och andra tar hand om sin egen.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 13:00
  -2
  Anonym (Min åsikt) skrev 2020-10-13 12:43:02 följande:

  Alltså hamnar du ofta i konflikter vilket var precis som jag trodde.

  När ni sitter och diskuterar...du tror inte att det är så att de andra låtsas hålla med dig eftersom de inser att du aldrig kommer hålla med om att de har rätt? 

  De märker förmodligen precis som jag att när du väl har en åsikt så kommer du aldrig ändra dig...

  Kan nog vara nyttigt för dig att tänka ett varv till!


  Det har jag absolut inget behov av. Jag är sann mot mig själv och andra men det betyder inte att jag använder sanningen som ett vapen för att skada andra.

  Kan nog nästan garantera att när du tänker tillbaka på detta kommer du också att komma till insikt om vad som drev dig till att vara sanningssägare och då kommer du också att inse att det det handlade inte om någon godhet utan om sårad stolthet som du trodde du kunde bota genom att såra och förstöra för andra.

  Skillnaden är att jag gjorde en del dumheter när jag var 13, 14 år gammal i hopp om att det skulle bota min smärta. Vissa av oss tvingas helt enkelt att bli vuxna tidigt och andra lallar runt i sandlådan hela livet utan att förstå varför dom gör vissa saker och vad som är den egentliga drivkraften. Får i mitt fall säga att när jag satt med min smärta och ilska tillräckligt länge så viskade ilskan i mitt öra att mitt rätta namn är sorg, bearbeta den med att erkänna att sorgen finns där och skjut inte bort den får då börjar man reagera istället för att aggera.
 • Anonym (Stina­)
  Tis 13 okt 2020 13:15
  -1
  Anonym (Min åsikt) skrev 2020-10-13 13:03:24 följande:

  Hur länge ska man vänta innan man kommer till insikt menar du? Det var över två år sedan jag slängde ut exfrun...och meddelade mannens fru....


  Det beror väl på hur snabb du är på att bearbeta dina känslor och hur mycket du sopat under mattan. Det jag kan garantera är att ju längre man väntar med att ta tag i sina känslor desto tuffare blir det. Kan rekommendera frigörande andning och en metod som heter RAIN för att bearbeta gamla känslor. Bara att du efter två år kan komma på tanken att söka bekräftelse på att du gjorde rätt tyder på det är rätt mycket som skaver och som måste bearbetas om du skall komma vidare på riktigt. Det du gör med denna tråd är det som kallas falsk tillflykt. Gör dig själv tjänsten att skaffa dig en sann fristad istället.
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.