• Nótt

    Vi som planerar graviditet 2021

    Anonym (2) skrev 2020-12-09 10:14:51 följande:
    Men oj vad spännande? Undrar om det är nåt i magen då ändå, jag menar dag 41 måste ju vara länge sen mensen skulle kommit? Skönt att fler känner som jag! Är verkligen skräckblandad förtjusning när mensen inte dyker upp som den ?ska?. Tror det var förrförra cykeln som var 35 dagar för mig, snacka om att jag var nervös men ÄNDÅ hoppades att jag var gravid på nåt skumt sätt! Vill verkligen inte heller bli gravid nu heller, vår dotter är bara 7 månader och vill helst ha två årskullar mellan barnen haha

    Jag hade äl enligt stickorna på cykeldag 25, så väldigt sent..


    Imorgon ska mensen dyka upp för att lutealfasen ska hålla sig inom 16 dagar, längre än så då är det ngt knas =/
    Sen kanske jag inte hade äl då, bara att kroppen försökte. Den kanske kom senare det vet jag ju inte!


    Brukar ha långa och oregelbundna cyklar med detta är sjukt! Förra cykeln var 32 dagar. 


    Om mensen inte kommer imorgon ska jag ta ett nytt test på fredag...

  • Nótt

    Cykeldag 43 och ingen mens i sikte, negativt gravtest. 

    Troligtvis släppte jag inget ägg vid indikerad äl då.. Men nu vet jag inte hur jag ska ha kolla framåt, när nästa äl blir osv! Är också rädd att det är ngt fel.. =/

  • Nótt

    Roligt att vi börjar bli ett gäng!


    På CD 45 kom min mens äntligen. Så hade troligtvis senare äl än jag trodde..

    Ändå skönt, då är det bara att börja testa igen när mensen är över! 

  • Nótt
    Anonym (2) skrev 2020-12-14 14:19:46 följande:

    Skönt att den dök upp till slut :)

    Jag är inne i ÄL veckan. Idag (dag 14) säger min app att jag ska ha ÄL, och hade sekret som att det var på g igår. Känns som jag har mensvärk i magen. MEN har ingen stegring på stickorna? Och nu kom det en blödning? Fattar inget haha. Nån som har haft samma?


    Jag hade så sist! Jag fick bara utslag på digitala, de andra visade fortf inget. Blödningen tyder ju på äl!
  • Nótt
    plaisir skrev 2020-12-23 13:52:40 följande:

    Jag slutade med p piller 23nov och tror redan jag är gravid trots att vi knappt haft sex denna månad! Har läst på lite och verkar som om man kan bli gravid genom att sluta p piller om man haft sex veckan innan. Får inte ihop det annars. Jag hade jätteont och molvärk ca en vecka efter jag slutade med de, efter det har jag haft mycket illamående, ballongmage och extremt mycket knorr från magen och mycket gaser. Känner inte ens igen min mage längre, brukar aldrig ha magproblem! Har även fått mycket flygningar och magen känns liksom ömtålig att ta på. Någon som känner igen sig i detta?

    Förstår inte heller hur jag skulle räkna med veckorna eftersom jag inte hann få mens.. slutade p piller 23nov, hade sex 3 och 5 dec..

    kram!


    När hade du din senaste mens?
  • Nótt

    Åh grattis!!


    lillainna skrev 2021-01-02 15:27:27 följande:

    Jag tror att jag just plussade :) vad tror ni? Strecket är svagt men rosa i verklugenhen och bilden är oredigerad.


  • Nótt
    lillainna skrev 2021-01-03 20:21:51 följande:
    Tack! :) hoppas fröt bara vill stanna kvar :)
    Håller tummar och tår för det!!
  • Nótt
    elsasbebis skrev 2021-01-08 06:33:17 följande:

    Hej!

    Har kört med billiga ältester från testlagret men tycker aldrig dom funkar riktigt och även att jag fått äl så visar det aldrig helt positivt. Köpte digitalt igår efter att testat med billiga stickor och fått neg men kände att äl va på G. Tog det första digitala igår och fick glad gubbe =maximal fertilitet. Stämmer det? Står ju att man ska testa och få först hög fettilitet (blinkande gubbe) och sen maximal. Va det så att jag hafe tur och prickade in äldagen eller blev det fel?


    Hej!

    Du hade nog tur! Jag fick precis samma som dig sist, blev också osäker men läste sedan i instuktionerna att det är inte alla som får 4 dagar ex, alltså stegringen utan det där är lite olika beroende på hur snabbt det går!


    Jag får heller aldrig maxade streck på stickor, men nästan, och det är lika med positivt för mig då jag kunnat stämma av med digitalt och få det bekräftat. Så jag tror du gjort helt rätt! 

  • Nótt
    llenez skrev 2021-01-17 22:56:51 följande:

    Hej. Jag och min sambo har bestämt oss för att börja försöka, det blir vårat första barn. Jag slutade med minipiller för en vecka sedan.

    Den kvällen vi bestämde oss, det gick knappt att sova, tankarna for runt i huvudet och jag var alldeles fnittrig. Efter alla dessa år med sån stark längtan efter barn är det äntligen dags, det känns så overkligt. En del av mig vill bara berätta för alla nära & kära men det får vänta tills vi pussat. Så det skulle vara skönt att få dela tankar och känslor med er här. Jag vet att det kan ta tid att bli gravid och försöker ställa in mig på att det kommer bli så, men jag kan inte låta bli att hoppas att det ska gå hyfsat fort. Är rädd att jag kommer bli besviken?


    Åh jag hade precis samma känsla!!

    Tyvärr har jag haft problem med svamp sedan dess (november) så har inte kunnat ha sex alls... Och nu har jag fått ny anställning som börjar om 2 månader och jag vågar inte bli gravid mitt i en provanställning, man vet ju aldrig hur det tas emot.. Så får vänta lite. Vill dock bara börja, för som du säger kan det ju ta lite tid! Men då får man ju också vara beredd på att det kanske går! Vilket inte är så lägligt just nu... 

    Jag använder dock både äl-test och tempning, för att lära mig min cykel (är oregelbunden) och nu då för att undvika graviditet bara liiite till. Tänker att vi kan börja försöka i maj/juni. Skulle det mot förmodan ta sig direkt då så hinnr jag färdigt provanställningen innan det syns haha!!
  • Nótt
    llenez skrev 2021-01-19 20:24:27 följande:

    Beklagar missfallet Hjärta Det måste vara tufft... Ja det blir nog det, man har längtat så länge och vill så gärna bli gravid, och helst med en gång, även om man vet att det är troligt att det tar lite tid. Så klart är det mysigt och förväntansfullt. Älskar när jag o sambon ligger vakna på kvällen och pratar om framtiden och det som väntar. Jag har beställt hem lite böcker som vi kan läsa under tiden vi väntar också.


    Först tänkte jag ta det lugnt till en början, eftersom jag är rädd att det ska ge mer stress, men så gillar jag att ha lite kontroll också. Så jag har bestämt mig för att både tempa och köra på äl-test. Idag kom termometern från NC hem så i morgon börjar jag tempa. Kan vara bra också att ha koll på äl eftersom mensen inte kommit tillbaka ännu, och vad jag förstått kan det dröja ett tag. Hur gör ni?

    Tack för tipset, jag har ätit det ett par månader redan.


    Nótt skrev 2021-01-18 14:36:43 följande:
    Åh jag hade precis samma känsla!!

    Tyvärr har jag haft problem med svamp sedan dess (november) så har inte kunnat ha sex alls... Och nu har jag fått ny anställning som börjar om 2 månader och jag vågar inte bli gravid mitt i en provanställning, man vet ju aldrig hur det tas emot.. Så får vänta lite. Vill dock bara börja, för som du säger kan det ju ta lite tid! Men då får man ju också vara beredd på att det kanske går! Vilket inte är så lägligt just nu... 

    Jag använder dock både äl-test och tempning, för att lära mig min cykel (är oregelbunden) och nu då för att undvika graviditet bara liiite till. Tänker att vi kan börja försöka i maj/juni. Skulle det mot förmodan ta sig direkt då så hinnr jag färdigt provanställningen innan det syns haha!!

    Åh, så tråkigt! Spännande med nytt jobb! Vad är det för jobb? Hur lång är provanställningen?
    Ja det är ju svårt att veta det där, hur lång tid det kommer ta. Det är svårt att vara inställd på att man ska börja försöka bli gravid för att sen ställa om sig till att man får vänta lite till, även om det inte är så länge. Det känns ju som en evighet med all längtan och önskan efter ett barn. 3,5-4,5 månader kvar ungefär då till maj/juni, det är ju inte allt för långt bort i alla fall.
    Jag tänkte också köra på både temp + äl-test.


    Det är 6 månaders provanställning som om man utgår från att det skulle ta sig på första försöket (man får ju ändå vara beredd på det även om det inte är troligt) "kan" jag inte bli gravid förrän i juni/juli, börjar jobbet i mitten av mars! 
    Så jag får satsa på att lära känns mig själv och min cykel till dess, började ju tempa förra. Är oregelbunden så lär ta ett tag att lära känna allting!
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021