• Nótt

    Vi som planerar graviditet 2021

    llenez skrev 2021-01-20 11:37:35 följande:
    Haha då fick vi termometern samma dag. Första mätningen tog jag inte med för jag sov så dåligt under natten, kanske 2 timmar åt gången.

    Ja vi får försöka njuta lite också. Jag virkar lite grann så tänkte kolla upp mönster på saker jag vill virka till barnet och kanske börja med nåt litet projekt.

    Det känns helt magiskt när man tänker på det, men det känns så overkligt fortfarande, undrar när den känslan kommer släppa?

    Har ni funderat nåt på när ni vill berätta om graviditeten sen?

    Jag tror jag vill berätta tidigt för föräldrar, syskon o ev. en kompis, då kan man även få stöd o så om det inte skulle gå bra. Sen vill jag ju göra det på något roligt sätt så det kan jag också klura på nu under tiden.
    Åh jag vill ha tillbaka den känslan! Hoppas den dyker upp igen när det närmar sig? :D
  • Nótt

    Så kul att vi är ett gäng!

    Jag har inte kunnat svara på länge då jag haft problem att publicera av någon anledning.. extremt störigt!!

    Jag har nu iaf 2 hela cykler i NC, så trots oregelbundna cyklar början jag få en allt bättre bild av hur min kropp fungerar! :D

    Tanken är att vi ska börja försöka aktivt i juli. Någon mer som går i samma planer?

  • Nótt

    Hur går det för alla härinne? =D 


    Jag längtar såååå mycket till sommaren, då vi ska börja försöka aktivt! Till dess fortsätter jag spåra min cykel och et går ganska bra, börjar lära känna den mer 6 mer =)

  • Nótt
    Ik96 skrev 2021-04-06 19:46:06 följande:
    Jag ska på återbesök till gyn på torsdag så vi tar det lite därifrån men jag hoppas att vi ska börja försöka aktivt i början på sommaren :)

    Vad är det ni kollar? :) 


     

  • Nótt
    Anonym (2) skrev 2021-04-06 19:01:04 följande:
    Förstör att du längtar!! Hör hsr vi kub om två veckor haha :)
    Åh så spännande =D 
  • Nótt
    Chanor011 skrev 2021-04-07 08:38:05 följande:

    Kliver in här jag också om det är okej!

    Jag och sambon började försöka i september 2020 men än så länge har det inte tagit sig. Fick ett missfall i december och sen dess har min cykel varit väldigt oregelbunden så nu hoppas jag att den skärper till sig så det blir lättare att träffa av ägglossningarna.

    Skulle haft min BIM för över två veckor sedan men både plussen och mensen lyser med sin frånvaro.. bara att fortsätta vänta och hoppas!

    Önskar er alla stort lycka till!!


    Hej!

    Åh jag håller tummarna för er! Jag har oregelbunden mens (alltid haft) så vet att det kan vara knepigt att hitta äl! Jag testar med stickor tiiidigt, så fort jag anar en ökning testar jag två ggr om dagen och när de ger pos. testar jag även med digitala :) Sen tempar jag också =)
  • Nótt
    Ik96 skrev 2021-04-07 11:16:55 följande:
    Jag sökte för någon vecka sen eftersom jag inte hade haft mens sedan i januari och en väldigt oregelbunden cykel sedan jag slutade med p-piller i juni förra året. Fick reda på att min ägglossning inte funkar som den ska och därför har jag inte fått mens. Hade även en ganska stor cysta så fick primolut att äta för att få en bortfallsblödning för att "starta om" systemet. Har även tagit blodprov för att kolla mina hormonvärden. Känns mig lite orolig och nervös. När jag blev gravid med dottern för snart fyra år sedan så var min menscykel som en klocka med inga problem.
    Ah jag förstår. Så bra att du sökte för det! Hoppas att det fungerar att "återställa systemet" :D
  • Nótt
    Chanor011 skrev 2021-04-07 12:09:58 följande:

    Tycker det är svårt med ägglossningstesterna, började förra månaden med det så har väl inte lärt mig riktigt än. Fick stegring men inte sådär toktydligt streck som andra verkar kunna få, sen fick jag ytterligare ett positivt äl-test ett par veckor senare?? Så jag undrar om min ägglossning kanske inte gick igenom som den skulle första stegringen..

    Nu tycker jag det värker massor i båda brösten idag och det brukar det inte göra annars.. men hur många gånger har jag inte inbillat mig och sen fått mens? Haha. Snacka om att det är en berg-och dalbana känslomässigt!!


    Jag hade precis samma när jag började med tester! Och då var det för att kroppen försökte ägglossa, men det blev inget så det kom senare istället. Har kunnat bekräfta det nu efteråt när jag vet hur lång lutealfasen är :)


    Använd digitala stickor också, de är tydligast! Sen får jag aldrig helt starkt streck på stickorna, trots äl. Så kan nog skilja lite.

  • Nótt
    Chanor011 skrev 2021-04-07 14:41:08 följande:

    Bra tips med digitala också för att bekräfta ev ägglossning! Har du/ni några tips på vilka som är bäst/mest prisvärda/trovärdiga?


    Jag använder clearblues "vanliga"; de som visar två fertila dagar. Testat även de som ska visa 4 dagar men tyckte de var krångliga, samt det gick åt många fler test! 
  • Nótt
    Sparklinggrey skrev 2021-04-08 19:39:16 följande:

    Börjar närma sig för oss nu, vore fantastiskt att få vara med om en sån stor sak i livet. Ska nog börja försöka i slutet av maj då jag har äl, två månader kvar vilken väntan, man får hoppas det tar sig fort :) har ni några tips? Äter folsyra och vitaminer.


    Vi ska prova i juni/juli! Känns så spännande men också så långt bort haha! Väntar pga att jag nyss bytt jobb och vill landa lite i det =)
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021