• SML89

    Baka flicka 2020

    Någon annan som försöker? eller någon som lyckats med viss diet eller andra knep? Dela gärna med er av dessa :)

  • SML89
    Nadinadi skrev 2020-12-07 10:25:36 följande:

    Har skrivit i en annan tråd i somras om detta och åt ?flickdiet? några v innan sex. Blev sedan gravid på första försöket i sep och är nu i v.14. Vi har gjort kub men väntar spänt på rul för att även få reda på om det blir en liten flicka eller liten pojke. Kan knappt hålla mig! Men tänker inte ta nipt endast för kön. Tycker det är slöseri med såväl vårdens resurser somä pengar för oss.


    Okej va spännande. Nej, ja håller med!! Onödigt att göra nipt om det inte finns behov för det. Den väntan kan man stå ut med till rul :) hoppas ni lyckades iaf! Du får hålla oss uppdaterade.

    Vad mer exakt åt eller gjorde ni i ert försök? hur noggrann var du med dieten?
  • SML89
    Nadinadi skrev 2020-12-07 14:46:08 följande:

    Alltså relativt strikt. Åt inget kött och saltade aldrig maten, finns ändå lite naturligt salt i buljong osv men tillsatte aldrig. Sedan skippade jag koffein helt, men åt dock choklad ibland. Jag åt även tranbärskapslar och kalcium/magnesiumtillskott.

    Vi hade sex några gånger innan äl och senast 2dagar innan äl. Mätte inte med cb eller nåt sånt men hade jag nog gjort om inte min kropp varit så lätt att läsa av.

    Min man gjorde inget särskilt för jag tror inte riktigt på det, och tror inte han hade orkat även om jag velat haha.

    Under sexet var jag underst och skippade min orgasm. Vi får väl se om detta hjälpt eller inte! Man känner sig lite smått galen, men alltså är rätt oskyldiga grejer att ta till. Det som är intressant nu är att under min diet så tyckte jag det var jättetråkigt att vara utan salt, kött och allt sånt som jag egentligen älskar, men nu under graviditeten har jag nästan varit äcklad av det och nästan fortsatt som om jag fortfarande vore på den dieten, konstigt!


    Okej men intressant då om de fått effekt :) nu blev de inte alls sex 2-3 dagar innan äl för mig (eller beror ju på när ägget väl släppte). De är ju svårt att hålla koll på när cykeln inte är helt regelbunden. Den va de innan men så fort vi bestämde oss för att börja försöka så här den varierat haha. Så typiskt..

    Verkligen de är små grejer som är ganska enkla att förändra i vardagen :) ja men smaken kan ju verkligen förändras under en graviditet. Ja hade cravings på citrusfrukter och surt godis sist ja va gravid. Brukar annars föredra choklad typ haha
  • SML89
    Solrosen15 skrev 2020-12-07 19:19:18 följande:

    Jag och min sambo försöker också få barn. Tog ut min p-ring i augusti/september efter 10 år och har bara haft mens en gång. Skulle haft mens igår men har bara bruna flyttningar/klumpar. Hur lång tid tog det för era kroppar att bli normala? Är så rädd att inte kunna bli gravid. Tog ÄL stickor för 2 veckor sedan men fick ingen tydlig stegring..


    Oj de där är nog jätte olika från person till person. Nu va de några år sedan jag slutade med p-piller men har för mig att de tog ca 1 månad att få tillbaka mensen. Den va hyfsat normal i mängd men hade extremt oregelbundna cyklar. 32-43 dagar typ. Efter ett tag började jag äta Apiforce i ett försök att få ordning på den och 2 månader med de blev jag gravid :)

    Tror inte du behöver oroa dig i första hand. Kroppen måste ställas om lite, sen kommer de nog igång igen!
  • SML89

    Gällande julmat så är de svårt. Kan va utan sill o köttbullar men julskinka äter man ju aldrig annars. Så för mig blir de julskinka på julafton iaf. Men som sagt ja fuskar ju lite me dieten ibland =) Tänker ju rödare kött desto värre, skinkan är ju lite lugnare än typ oxfilé eller så.

    Allt annat då, alkohol, läsk, glögg och alla sötsaker?

  • SML89

    Spännande, hoppas ni får era plus till i början på nästa år då =) nu vet ja inte riktigt när min bim är. Den va först 12/12 men med tanke på senare äl så sköts den fram till 18/12.

    Alltså tycker att det skrivs lite olika på olika sidor. Fisk och kyckling ska va ok. Men t.ex. så har ja läst undvik ansjovis. Därför vet ja inte hur de är me sill. Men är inte jätte förtjust i de ändå så kan lika gärna avstå haha. Har också lätt att man inte så äta alltför energirik kost. Men samtidigt tror ja att läsk försurar kroppen så då borde de va ok?

  • SML89
    Mimmiimimmii skrev 2020-12-08 16:51:03 följande:

    Hej 3 veckor kvar till vår lilla flicka kommer. Tror stenhårt på pH värde i underlivet. Läste så många trådar från USA. Där använder man något som heter replens o acigel. Jag köpte replens o använde i några dagar innan äl. PH värdet ska vara surt kol inte ihåg men tror under 5 o man kan skicka efter på apoteket. Åt magnesium o kalcium men mannen tyckte jag var hel konstig så han hoppade bara kaffet innan sexet. Jag är så lycklig över mina 2 pojkar o hade älskat en pojk till men när jag fick reda på kub att det va en flicka fylldes jag av en glädje o allt bara brast. Förstår inte jag är ju en pojkmamma men snart tultar det runt en liten flicka här. Första åren får hon stå ut med en mamma som gör frisyr o köper klänningar sen kan jag ju inte styra men längtar så. Vet inte varför jag känner så, skulle inte byta mina pojkar mot något men det här blir som en komplett familj


    Oj va kul, grattis!! :) o tack för att du delar med dig. Förstår dig, självklart älskar man en son lika mycket men hade ju varit kul att få av båda könen. Får läsa på lite om de där två om de inte skulle ta sig för mig denna månaden. Du åt ingen speciell kost?
  • SML89
    lillainna skrev 2020-12-08 18:28:33 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här om jag får. Efter 2 pojkar skulle jag gärna vilja ha en flicka denna gången. Vi har just börjat försöka igen. :)

    Hade ingen aning om att man kunde öka chanserna för nått av könen :)


    Va kul, vilka knep planerar ni att ta till? :)
  • SML89

    En sak som jag funderat över lite när det gäller kaffe (koffein).. Är helt med på att mannen inte ska dricka det innan sex för det boostar pojkspermierna och gör de ännu mer aktiva och snabba.

    Men varför ska kvinnan undvika det? Minskar det chansen att få flicka eller är det mer bara för att stora mängder koffein kan minska chanserna att bli gravid generellt sett? För annars har jag för mig att kaffe är syrabildande, så det borde ju vara bra för att skapa en mer sur miljö eller? Rätta mig gärna om jag tänker fel eller om ni hört annat :)

  • SML89


    Kolla här t.ex. Sen ska man ju också utgå efter vad som innehåller magnesium och kalcium såklart. Och undvika det med Kalium. Tycker det är väldigt svårt att veta exakt och kanske bättre att köra på sånt man vet mer säkert.
Svar på tråden Baka flicka 2020