• SML89

    Baka flicka 2020

    pandarinen skrev 2021-01-20 17:57:02 följande:

    Jag väntar på att älstickan ska ge utslag för ÄL. Så jag hoppas på ÄL imorgon eller fredag. Men de ha varit skumt, i måndags fick jag utslag för stegring av östrogen, glad blinkande gubbe, men i går och idag har det bara varit en vanlig ring, alltså ingen fertil dag, Mycket konstigt.... 
    Men vi har myst på här som att det är ÄL imorgon eller fredag. Hoppas verkligen inte att det är något galet med cykeln. Man kan väl inte få östrogenstegring och sedan ingen ÄL? Eller? 
    Någon som haft liknande? 
    Så SML BIM borde bli någon gång i början på februari om jag räknat rätt ang ÄL. 
    När har du BIM? 


    Okej :) Jag håller också på att testa nu, fick blinkande smiley idag. Men enligt appen är äl i nästa vecka. Bim är omkring 6/2.

    Testar du på morgonen eller em? Jo jag tror man kan få det nämligen, du kan få både östrogen ökning och LH-ökning utan att ha ägglossning. Har fått det förklarat att det bara är kroppen som förbereder sig och försöker släppa ett ägg.  Därför säger de att det är bra att tempa för att försäkra om äl. Men fortsätt testa, du kanske får fast gubbe ändå :)
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-01-21 11:33:41 följande:

    Idag kom blinkande gubben tillbaka. Tror jag har äl imorgon om min cykel är lika exakt som tidigare. Hur ska man tänka vid temptagning? Hur ofta och vad ska jag ha för temp?


    Va bra, hoppas du får fast gubbe imorgon då! Jag är inte alls kunnig när de kommer till tempning. Ttänkte själv testa denna månad, men har glömt av de typ varje morgon så nu är de nog ingen mening. 

    Men du tar iaf tempen varje morgon innan du går upp, så när ägglossning varit så ska man väl se en tempökning på omkring 0,3-0,5 grader.
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-01-21 16:34:58 följande:

    SML: jag testar på morgonen. Det står att man ska testa på morgonen. Vi borde ha bim ungerfär samtidigt. Har du också äl nu?


    Ja okej. Folk har tipsat om att man ska testa morgon först och när man får blinkande så ska man testa em, eller både morgon o em. Nått om att LH är högre på kvällen elr nått sånt. Har alltid fått min fasta gubbe på em/kvällen. Va bra att du fick din nu!! =)

    Nä har nog inte äl förrän i nästa vecka, men har börjat få blinkande gubbe iaf. CD 18 hade ja sist, är på CD 12 nu. Vilken dag är du på nu med positivt test?
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-01-21 21:49:34 följande:

    Jag alltid fått glad gubbe på dag 16 på morgonen, men då har jag bara testat morgon.. Nu ÄL på kvällen dag 15.

    Sen är bim 14 dagar senare.

    Min cykel är så exakt på dagen sen min förra graviditet. Innan jag var gravid med första barnet hade jag lååång cykel som varierade mellan 34-42 dagar. Sen mensen kom tillbaka efter förlossningen har jag en cykel oå 29 dagar. Det kommer vara 2 långa veckor väntan nu...


    Ja okej :) min bim var ju bara 10 dagar efter äl sist, hoppas den blir ett par dagar längre denna gång. Tar ju rosenrot för att få äl lite tidigare.

    Precis sån var min cykel innan förra graviditeten också!! Mellan kanske 37-42 dagar. Efter förlossningen när mensen kommit tillbaka omkring 26-29 dagar. Dock lite för kort lutealfas så de är ju ett problem för mig.

    Ja väntan är så seg..
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-01-23 21:11:24 följande:

    Nu är min äl förbi så nu är det bara att vänta in plusset!

    Läste här på fl, hittar inte faktan. Men en teori som är helt tvärtemot shettles.

    "Läser man fakta från SCB och nu i "Föräldrar och barn" står det tvärtom. Då står det att killspermier lättare kommer igenom det sega sekretet som man har innan ÄL och att tjejspermierna lättare kommer igenom det tunna som är nära och på ÄL, så då står det att sannolikheten för tjej är störtst så nära ÄL som möjligt och tvärtom. "

    Någon som känner till detta? Och när det kan varit med i tidningen. Hade varit intressant att läsa den artikeln.


    Spännande :) jag närmar mig äl, men ännu har inte den fasta gubbe dykt upp.

    Aja oj, men de finns nog en massa olika teorier, svårt att veta vad som verkligen stämmer och inte. Vi kör ju ändå inte på de me dagarna längre nu då jag verkligen bara vill bli gravid.

    Testade PH värdet häromdagen. Låg mellan 4 - 4,4. Alltså det som ansågs vara bra enligt testet. Men för att få flicka eller gravid öht vet ja inte ? Vet någon va som är bra PH värde för de?
  • SML89

    Alltså de har ju formulerat sig lite konstigt men tror ju de menar om man har sex 2 dagar innan ägglossning. Inte att du blir gravid innan ägglossningen. Men ah de har ju skrivit allt lite konstigt.

    Nu på em fick jag fast gubbe på äl testet =) känns bättre att få de på CD 15 ist för CD 18. Hoppas därmed att lutealfasen blir mer normal denna månad och inte 9-10 dagar !!

  • SML89
    Caki80 skrev 2021-01-24 23:43:56 följande:
    Jo en kan ju hoppas att de menar det. Och isf bara en väldigt dålig skribent :D
    Håller med. Jag tolkar de så även om de uttryck sig lite fel. Dock vet ja inte om ja håller med i det de skriver. Jag har läst (och tycker det verkat mest rimligt) att det är störst chans att bli gravid om man har sex dagen innan äl och på ägglossningsdagen?
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-01-24 21:15:36 följande:

    Då är det bara att fortsätta och mysa på! När har du BIM då?


    Ja verkligen =)

    Min Bim var 6/2 innan, men med tanke på tidigare äl så ändrade appen till 4/2 (dvs. lutealfas på 10 dagar). Hoppas dock den har fel och att 6/2 stämmer så jag får en lutealfas på 12 dagar istället. Jag kommer iaf utgå ifrån Bim 6/2.
  • SML89
    Al88 skrev 2021-01-25 14:31:11 följande:

    Har kikat in här tidigare och roligt med så många flickor..har själv 2 pojkar (okt-13 och mars-20) och vill gärna ha en flicka..har precis plussat och hoppas att detta går vägen denna gång (MA inseptember )...öl skulle enligt appen vara den 15 januari..fick dock äl sekret den 9 men då var gubben negativ..beställde nya äl test som kom efter några dagar och jag testade den 12 13 och 14 och så var det inga gubbar alls(testar med advanced) tidigare brukar det vara 2 dagar med blinkande och sedan fast gubbe...vi fick hade sex den 10 och 11 januari..misstänker att äl borde ha varit mellan 13-14 så jag hoppas att det blir en liten Donna denna gång .


    Va kul, grattis till plusset =) Då hade du säkert äl däremellan ja. Det är ju svårt att veta exakt när äl kan ha varit. Men med tanke på negativt test dag 12 så borde du kanske ha fått max fertilitet (fast gubbe) dagen innan och då ägglossning 24-36 h efter det. Håller tummarna för er att ni får en liten flicka.

    Har ni testat något annat (med kosten el liknande) för att få en flicka?
  • SML89
    GabriellaGabbi skrev 2021-01-28 18:30:40 följande:

    Värk i mage/rygg igår och idag. Flytningar igår. Hade sex igår. Äl stickorna visade rätt starkt för en stund sen så äl borde vara snart. Vi kan inte ligga mer denna gång så håller tummarna:) Kollade ph igår som verkade bra, tar tranbär och dricker citronvatten när jag kommer ihåg det ;) Men Vi får väl se om det tar sig. Hur går det för alla andra?:)


    Gällande PH, menar du då bra enligt vad som anges i den tabellen som kommer med testet? För där hamnade jag med. Hoppas på att det är bra värde som gynnar och gör det "lättare" att bli gravid.

    Jag väntar in Bim som jag hoppas är 6/2 (4/2 enl appen men då blir de för kort lutealfas).
Svar på tråden Baka flicka 2020