Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Vår letrozol resa- följas åt?

    barnlängtan2021 skrev 2020-12-01 21:47:52 följande:
    Kan ju hoppas att ägget har släppt! Nu fick jag ju ovitrelle för att ägget skulle släppa men mitt var 24 mm när jag var på vul så dom kan nog bli rätt stora! Har du gjort fler äl-test efter det positiva i söndags? Borde ju ha släppt iaf :)
    Ja, jag tog ett några timmar senare samma dag och även ett på förmiddagen dagen efter och båda visade negativt. Har aldrig fått brun/rosa flytning i samband med äl förut. Men hoppas hoppas!
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Maria) skrev 2020-12-01 21:42:58 följande:

    Tidigare ikväll hade jag som mensvärk, men tänkte att det bara är inbillning. Plus att jag var väldigt hungrig också så hade svårt att särskilja hur det kändes haha. Men nu när jag gick på toa såg jag att jag hade brun/rosa i trosorna (förlåt för detaljer). I en sekund hann mitt hjärta stå still och jag tänkte "neeeej inte missfall!", innan jag kom på att nej jag är ju inte ens gravid hehe. Katastrofhjärna, suck..

    Men kan här det betyda att ett ägg har släppt?
    Hade ju en blåsa på 23mm i fredags och positivt äl-test i söndags fm. I sånt fall måste blåsan varit gigantisk om den inte gått sönder förrän nu. MEN vore helt underbart om rosa/brun flytning är ett tecken på att ägget faktiskt släppt. Är rädd för att blåsan bara ska gå tillbaka och inte bli en ägglossning..


    Lite molvärk idag också och rosa flytningar nu på eftermiddagen.. hmm vad händer
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Mommo) skrev 2020-12-04 06:31:18 följande:


    Hade lite ont i magen när jag vaknade, som begynnande mensvärk. Så jag var rädd att det var mensen som var på g.

    Men det är ett solklart plus!
    Ååååh STORT grattis!!! Wow vad kul! 
  • Anonym (Maria)
    barnlängtan2021 skrev 2020-12-04 07:03:07 följande:
    Nu är mensen här :(
    Nej vad tråkigt! :( En ny chans med letrozol nu då. Tar du enkel eller dubbel dos?
  • Anonym (Maria)
    33villbligravid skrev 2020-12-03 07:49:32 följande:
    Okej - intressant! Vi får hoppas det betyder ägglossningsblödning eller nidblödning! Kroppen är ett mysterium.

    Hur mår du annars? Och alla andra här - någon mer som börjar närma sig BIM så småningom?

    Har själv en knapp vecka kvar - har inte bestämt om ska testa i förväg eller inte, men i så fall nog tidigast på må har BIM på ons om en vecka.
    Rosa flytningar i tre dagar..får se om det kommer även idag. Kroppen är verkligen ett mysterium! Mår bra annars och känner mig positiv.

    Åh vad spännande! Jag tycker det är så svårt med testande. Jag tänker alltid att jag ska ha is i magen och vänta till någon dag efter bim, men när det närmar sig kan jag aldrig hålla mig utan testar direkt när man kan ta "testa tidigt"-test. Brukar du kunna hålla dig till det du tänkt?
  • Anonym (Maria)
    Sprallan skrev 2020-12-04 12:50:40 följande:

    Hej allihop,

    Hoppar in här också, kan behöva lite distraktion och se andra som lyckas :)

    Har PCOS, 30 år, gått på Letrozol sedan i juli. Första kuren blev där inget moget ägg och efter 3 cykler med dubbel dos fick jag äntligen ett plus, vi var så glada. I onsdags, samma dag som jag skulle gått in i vecka 10 var jag på tidigt ultraljud och då besannades vår värsta mardröm, MA, fostrets utveckling hade stannat av redan i vecka 6, men kroppen trodde fortsatt att den var gravid.

    Igår sattes utdrivningen igång med cytotec, så nu sitter jag med blödning och ömhet lite varstans.

    Vi såg SÅ fram emot att få ge våra familjer denna fantastiska nyhet i julklapp, och mina två barndomsvänner berättade bara någon vecka tidigare att båda de är gravida och skulle haft bara någon månad innan mig. Det kommer bli väldigt kämpigt att se deras babylycka utan att låta det smitta av sig :( såklart är man glad för deras skull. Men scenariot var så perfekt...

    Den 17/12 ska jag tillbaka till kliniken för att se så att allt är ute. Därefter är det dags att försöka igen. Jag hoppas verkligen SÅ att allt kommer ut av sig själv snabbt, jag vill bara gå vidare nu.

    Åtminstone har man fått bevisat för sig själv att man kan bli gravid, men det är ju ingen större tröst just nu. Tror det kan peppa mig lite att få följa er andra sålänge <3

    Såg att en av er precis fått ett plus, stort grattis!! Den känslan är obeskrivlig. Håller alla tummar och tår att din graviditet går smärtfritt :) och hejja er andra! Ge inte upp :)


    Jag lider med er, himla tuff resa <3
    Har också ett MA i bagaget. Precis som dig fick vi veta det i vecka 10 och fostret hade avstannat i v 6. Dagen efter beskedet skulle jag iväg helt själv på en jobbresa på andra sidan jordklotet. Dum som jag var bestämde jag mig för att åka ändå för att jag inte ville behöva berätta för mina kollegor..så tramsigt, men kändes jobbigare att behöva berätta alt. ljuga för chef och kollegor än att bara försöka låtsas som ingenting under en vecka. Fick tid för "abort" direkt när jag skulle komma hem till Sverige igen. Det var lättare sagt än gjort att försöka låtsas som ingenting. Dag 2 på jobbresan började jag blöda och hade som värkar flera gånger per dag, fruktansvärt ont gjorde det. Blödde så mycket att jag om jag hade varit i Sverige hade jag sökt vård. Men där, helt ensam på andra sidan jordklotet där ytterst få ens pratar engelska, vågade jag inte och kände mig så ensam och maktlös. Sista dagen på resan kom allt ut och det blev mycket bättre. 

    Trodde att det skulle ta jättelång tid att bli gravid igen, men till min förvåning gick det fort! Och nu har jag en snart 3årig son. Är otroligt tacksam!
    Var så rädd i början av graviditeten, att det skulle bli som gången innan, men min sambo sa hela tiden "vi väntar ett barn, inte ett missfall" och "hellre ha varit glad i onödan än ledsen" För om ett missfall väl skulle ske blir man lika ledsen oavsett vad man har för inställning innan. Det hjälpte mig mycket att se positivt och inte gräva ner mig totalt i ångest och orolighet. 
  • Anonym (Maria)
    Sprallan skrev 2020-12-05 18:55:44 följande:
    Åh, herre gud! Vad galet, din stackare :( jag har varit likadan, ingen mer än min sambo vet och vill helst hålla det så, jag har tackat gudarna många gånger för att jag nu arbetat hemifrån sen februari pga Corona, så som smärtorna var under några timmar hade jag aldrig klarat att vara kring andra, låg i min säng i fosterställning framför ett möte på teams och fick andas, in genom näsan, ut genom munnen för att inte tuppa av.. jag är förvånad över hur lite jag blött ändå, som en väldigt riklig mens men inte värre ändå. Hur upplevde du det, var det som värst första dygnet och sedan minskade det sakta eller det gick i vågor och kunde bli värre igen?

    Galet starkt av dig att ta dig igenom det bortrest sådär! Man vet ju inte hur det är heller innan man varit med om det så svårt också att ta ?rätt? beslut.

    Så himla skönt att höra att det kan gå vägen så pass snabbt igen, det ger hopp! Och fin inställning, jag hoppas att jag kan ha samma, men rädd att jag kommer ha väldigt svårt för det, vilket är synd :(

    Planerar du för nr2 nu eller hur har du hittat hit till tråden? :)
    Första dagen blödde jag bara lite, sen i fyra dagar fick jag byta binda minst varannan timme och det gjorde väldigt ont, sista dagen gjorde det som mest ont och då såg jag att allt kom ut och efter det blev det som en vanlig mens och gjorde inte ont längre.

    Ja kroppen är ett under! Det var så fantastiskt att det kunde gå så fort.

    Nu har vi försökt för nr 2 ett tag men har ingen egen äl så får hjälp av provera och letrozol :)
  • Anonym (Maria)
    Goose01 skrev 2020-12-06 19:56:49 följande:

    Hej,

    Hittade just till denna grupp efter att ha varit aktiv i en annan tråd ett tag men som nu verkar ha dött ut..så tråkigt att läsa om missfall men även grattis till de graviditeter som blivit!

    Jag och min man kämpar för att få vårt första barn. Jag har tagit letrozol pga långa cykler och är nu inne på min sista och 6e kur. Är så frustrerad. Mensen lyser med sin frånvaro..skulle ha kommit igår och graviditetstesten är fortsatt negativa! Är så nedslagen av detta :/ vill bara veta nu! Hur ligger ni andra till i era cykler och hur många kurer har ni tagit?


    Ånej vad frustrerande! Vad händer efter den här gången som är den sista?

    Vad säger ni alla om att göra en lista med var i cykeln man är, vilken dos man tar och antal kurer man gjort? Jag kan börja så kan ni bara fylla på:

    Maria: CD21, BIM 15/12, är inne på kur nr 2 (första med dubbeldos).
  • Anonym (Maria)

    Är det någon som har testat att d-vitamin boosta vid ägglossning? Att ta en riktig hög dos d-vitamin kring äl. Har läst om det hos Vulverine och tänkte prova det den här omgången men fegade ur lite och tog halvhög dos istället

  • Anonym (Maria)
    Goose01 skrev 2020-12-08 17:46:32 följande:
    Ja jag tänker också så..jag hade pos ägglossningssticka cd 12 som det brukar vara o har fått ägglossning bekräftat med blodprov förra cykeln så borde ju stämma..är på cd 29 idag och brukar få mens cd 26-27. Inte haft någon mensvärk idag utan bara mer att det spänner vid vä äggstocke o som att jag skulle vara förstoppad fastän jag inte är det haha. Sjukt svullen mage som jag inte kan hålla in. Ska nog testa med clear blue imorgon. Har använt billiga test nu i dagarna som jag såg går ut om 3 månader så de kanske är dåliga?..känner att jag drar i varje halmstrå..

    Nej jag förstår dig. Vi har försökt i ett år nu och aldrig blivit gravida..det suger verkligen att få de där jävla negativa testen. Man vill ju bara få ett jävla + någon gång!

    Jag har också egen ägglossning men långa cykler som de ville korta ner med letrozol..
    Jag tog blodprov som tyvärr visade på att ingen äl skett den här cykeln heller.. Blir galen! Vad fick du för resultat på ditt blodprov?
  • Anonym (Maria)
    Goose01 skrev 2020-12-08 19:57:42 följande:
    Åh va tråkigt! Jag hade 74 i blodvärde och Max är 80 tror jag om jag inte minns fel.. vad hade du i blodvärde? Och vilken dag i din cykel tog du? Vilken dos på letrozol? Har du kollat ditt D-vitamin? Jag har låga d -vitaminvärden och har märkt stor skillnad nu när jag har ett mer normalt värde. Ägglossar bättre och har en riktig menstruation o inte några fjuttiga droppar i tre dagar.. jag köpte ett eget blodprov via werlab då kliniken inte ville ta d-vitaminprov.
    Jag hade bara 3, tog det via werlabs och enligt deras refensvärde är allt under 4,8 follikelfas och lutealfas är allt över 17. Jag tog på CD23, kanske någon dag sent men oavsett borde det visat högre än 3. Tog enkel dos förra gången, då hände ingentin. Den här gången tog jag dubbel dos och på VUL hade jag en 23mm stor blåsa, men då verkar det som att den har gått tillbaka istället för att släppa ägget.
    Tack för tipset!! Jag ska ta och kolla upp d-vitaminvärdet.
  • Anonym (Maria)
    33villbligravid skrev 2020-12-08 20:28:51 följande:
    Nä, vad segt! Är ju inget kul om man inte ens får en chans att vara på banan liksom :/ Ska du ändra på dosen nästa cykel då eller hur går det vidare nu?
    Jag tror att jag kommer köra på samma dos igen (dubbel) nästa runda eftersom jag faktiskt fick en stor blåsa. Pratade med min gyn på vul:et om ovitrelle och hon var jättenära på att ge mig det men sa sen "nej jag tycker vi testar utan den här gången", så jag räknar med att få sprutan nu nästa omgång. 
  • Anonym (Maria)

    Är det någon annan som också äter Provera?
    Är lite less på att cykeln blir så lång. Först invänta BIM + några dagar utifall att kroppen mirakulöst skulle lyckats få en egen mens, sen börja ta Proveran och då kan det ju ta ca 14 dagar innan blödningen ens börjar..så cykeln blir mer än två veckor längre än den borde, och det blir liksom inte ett försök per månad

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?