Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Köpa på sig massa före skuldsanering

    Om du skaffar nya skulder/fler skulder så kommer det som övriga säger påverka dina chanser till skuldsanering. Kommer troligen bli lika med noll. Under skuldsanering får inga andra skulder uppkomma.

  • Anonym (X)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-24 12:45:29 följande:

    Även om det handlar om lån för bla mat och kläder? Har inte skusan än.


    Ja man får inte skuldsanering om du skaffar fler skulder under processens gång. Om du får nya skulder under en skuldsanering så avbryts den.

    Du kommer ha råd med vinterkläder till barnen. De med försörjningsstöd har råd och du kommer ha mer pengar kvar än dem. Sedan är ju 2 månader om året fria dvs de tar inget de månaderna.

    Du gör ju som du vill men skaffar du fler skulder så kommer du om du inte får sanering istället få utmätning på lönen.
  • Anonym (X)
    Anonym (Soc.) skrev 2020-10-24 13:49:19 följande:

    En ny overall i prisklassen 350 kr och vinterskor för 250 är förövrigt inte av acceptabel kvalitet. Du måste definitivt upp några hundralappar om det ska vara funktionella plagg, även om de inte måste kosta 1000 kr. Om du däremot köper bra begagnat kan du få adekvata vinterklädee för 350 och 250 kr.


    Fast jo?

    Jag köpte overaller till mina för ca den summan, de höll sig både varma och torra. Skor på skopunkten ta 3 betala för 2. Visst de höll 1 säsong men sen var de ju ändå urvuxna så vad spelade det för roll? Skor ska inte ärvas ändå.

    Har köpt dyrare skor när barnen blev äldre och ville välja själva och dyrare håller inte bättre, sulorna slits ju ner oavsett om man har aktiva barn. Så behövde ändå köpa nya varje säsong.
  • Anonym (X)
    Anonym (Skräp) skrev 2020-10-24 14:44:09 följande:

    Skor från Skopunkten är rena skiten. Skulle aldrig köpa vinterskor där. Risken är att de läcker som såll efter ett kort tag eller att dragkedjor etc går sönder. Då måste man leta annat mitt i vintern när allt är slut. Kläder från Gekås har jag aldrig någonsin sett något ens värt att bära hem. Alla jag känner som har köpt tex jackor där har gått sönder i dragkedjorna. Det är helt klart värt att lägga mer på ytterkläder och skor med ordentligt funktion - tex vattentätt, vindtätt.


    Våra skor från skopunkten har alltid varit jättebra, fina rejäla skor som varit vattentäta.

    Om du aldrig skulle köpa skor där vet du ju inte hur de är? Jag som HAR handlat där har alltid fått hem bra skor som hållit hela säsongen.

    Har köpt dyrare skor med som funkat på exakt samma sätt. Efter 1 säsong är sulan så nedsliten att det bara varit att köpa nya trots dyrare sko.

    Även köpt kläder på gekås som varit superbra.
  • Anonym (X)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-25 14:27:17 följande:

    Såhär.

    Jag har alltså noll inkomst, är berättigad a-kassa osv men lång handläggning pga invecklat ärende och orsak till kk då ev brott föreligger för den egentliga borgenären.

    Pga solidariskt ansvar/joint venture läggs alla skulder på mig som är både ovetandes och helt pank, eftersom alla mina tillgångar låg i mina företag.

    Jag skulle handla en massa på kredit både för uppehälle och för att säkra vintern tills jag får igång a-kassa. Utredningen i företaget kommer ta minst 6-12 mån och tillfälligt näringsförbud föreligger.

    Skulderna kommer falla på mig oavsett och först om nåt år kan jag i min tur kräva tillbaka kraven, få skadestånd osv. Om det finns tillgångar i företaget vilket det nog inte gör.

    Nu handlar det mest om strategi för min del, kommer ändå bli så djävulskt skuldsatt så några 10 000 inte gör någon svindlande skillnad, särskilt inte under omständigheterna 0,- i inkomst om KFM lyfter på ögonbrynen. Det handlar ju inte direkt om missbruk eller sms lån för lyxkonsumtion, fina bilar och champagne. Eller missbruk, sms lån och idiotlån för att täcka ett annat idiotlån etc.


    Om du har noll i inkomst i väntan på a-kassa är det väl bättre att du söker försörjningsstöd än handlar saker på kredit som du inte kommer kunna betala?

    Ett problem kan ju bli att den dagen du ansöker om skuldsanering så kommer de ju kunna se när problemen började och att du sedan skaffade ytterligare skulder 6-12 månder efter. Även om skulderna i sig är lika gamla/förfaller samtidigt så har de inte uppkommit på samma sätt.

    Ring anonymt och fråga först för ställer de till skuldsaneringen så kommer du få betala av allt med löneavdrag istället.

    Sedan är det ju inte säkert att det du tänker handla nu hamnar hos kronofogden. Det kan likagärna stanna hos inkasso, med räntor. Jag vet inte om inkasso ens ingår i skuldsanering? Ta reda på det, för annars kommer du stå med höga inkassoräkningar också, med hot om att skicka till kronofogden. Tillslut kan du stå med både skuldsanering och löneavdrag samtidigt, då blir det ganska fattigt.
  • Anonym (X)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-25 15:08:31 följande:

    Tack för råd men kolla gärna lite själv innan du tipsar andra.

    Beviljas inte försörjningsstöd då jag äger aktier värda miljoner, men som jag inte kommer åt och snart blir värdelösa.

    Jag kommer inte skaffa skulder 6-12 mån efteråt, utan nu.

    Har redan ringt och frågat om min situation, se ts, och två oberoende damer har rekommenderat skuldsanering - man måste inte ha löneutmätning före.

    Alla skulder ingår i en sanering, vart de än finns. Skulle mao lika gärna kunna påstå att jag är skyldig mina föräldrar 100 000, att de måste finnas hos fogden är en myt.

    Skuldsanering och utmätning samtidigt är en omöjlighet, så fel där med.


    Hur ska vi veta att du har aktier för miljoner? Om de ändå kommer bli värdelösa eller du inte kommer åt dem kan du ändå få försörjningsstöd.

    Jag vet att du tänker göra nya skulder nu men du skrev själv att allt kommer komma samtidigt om 6-12 månader. Det kan ta tid att hamna hos kronofogden även om du fixar skulder nu, påminnelser, inkasso, delgivning osv

    Jag läste på kronofogdens hemsida att om du har skuldsanering och får nya skulder så kan det bli löneutmätning på dem eftersom de inte ingår i saneringen. So jo - det går att ha båda samtidigt. Och du tar ju den risken om dina krediter går till inkasso, och inkasso väntar i några år innan de skickar vidare. Då står du där med nya skulder som inte ingår i saneringen.
  • Anonym (X)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-25 16:42:34 följande:

    Det finns mycket som säger att jag skulle bli godkänd. Jag uppfyller alla kriterier, den dagen beslutet kommer fattas. Jag förstår att det är en rekommendation och ingenting jag tar för givet. Men oavsett löneutmätning eller skuldsanering som det i slutändan kommer bli, kanske jag är glad över att ha säkrat litegrann med den här strategin. Även om jag fattat att ni anser den korkad.


    Om du är så säker på att det kommer funka och inte ställa till något, varför gör du det inte bara? Varför startade du tråden om du inte ville ha synpunkter?

    Korkat och korkat, jag förstår dig på sätt och vis, du har barn och för sina barn tänjer man på gränserna om det krävs för deras välmående.

    Frågan är ju bara att OM det ställer till det och du INTE får sanering om du gör såhär, blir det ju värre för er alla att du får leva strax över existensminimum i 20 år istället för 5 år.

    Och du KOMMER ha råd att både klä barnen och ställa mat på bordet och köpa julklappar även under saneringen. Så du ska inte känna att du behöver bunkra och eventuellt förstöra för dig själv.
  • Anonym (X)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-25 17:11:31 följande:

    Naivt måhända men ett vanligt upplägg. Känt personen som fulat i 20 år, måste ha fått en sorts psykos men det förändrar ju inte verkligheten.

    Jag var högavlönad men fått tillfälligt näringsförbud i väntan på utredning, så kommer inte åt något och omfattas ju inte av nån lönegaranti. Kommer få ut ca 30 via a-kassa och försäkringar när det är beslutat men är ändå chanslös att kunna betala tillbaka inom överskådlig tid.


    Fast... jag har ut 27 efter skatt och skulle teoretiskt kunna spara 10 000 kr/månad och ändå ha råd med nödvändigheter och nöjen. 120 000 på ett år.

    Är du skyldig 900 000 så hade du kunnat betala av på 10 år med den inkomsten.
Svar på tråden Köpa på sig massa före skuldsanering