• AndreaBD

    Jag reagerar inte ens längre tydligen

    Normaliseringsprocess kallas det. Man vänjer sig. Framför allt om det går långsamt. Och det är förstås inte bra. Ta dig en funderare om du verkligen vill bli gammal med honom. Du kan ju faktiskt gå och börja om, hitta någon som behandlar dig med respekt. Risken är också att det kan bli värre. 

  • AndreaBD
    Anonym (Ess) skrev 2020-10-26 10:10:05 följande:

    Har varit med om samma med min man sedan vi träffades. Han kan vara så himla fin och stöttande men så fort han känner sig kritiserad kan han svära, bli verbalt aggressiv, stirra ut en på ett otäckt vis osv. Detta har kommit och gått under perioder under våra år tillsammans och senaste årens beteende har gjort att mina känslor sakta dött ut. Så nu ska vi skiljas. Jag har på något sätt fått för mycket respekt för mig själv för att tolerera det ens en gång till kände jag. Och såklart har han svårt att acceptera att hans beteende har gjort att mina känslor dött och skyller på annat. Det är sån han är och han lär aldrig förändras.


    Precis så är det. Jag har dumt nog haft två relationer med partners som blev arga och betedde sig på ett sätt som blev jobbigt för mig. Eller framför allt också som gjorde att jag inte kunde lita på personen. Sedan tänker man, nåja, det händer ju bara ungefär en gång om året. Andra gången ännu mer sällan. Och det var ju ingen fysisk våld, utan bara att personen sa elaka saker, kanske kastade något mot väggen eller så. Men i längden tar känslorna slut. Man kan helt enkelt inte lita på personen. 
Svar på tråden Jag reagerar inte ens längre tydligen