• EpicF

    Pluggga vidare till barnmorska direkt efter ssk-examen?

    Det är svårt att komma in och är generellt bra med klimisk erfarenhet gärna inom gyn/kvinnovård innan man läser till BM.

  • EpicF
    nellibell skrev 2020-11-14 18:39:13 följande:

    Hej!

    Jag är också ssk student och planerar att söka bm utbildningen efter examen. Har inte heller något intresse ALLS av att jobba som ssk, och längtar till att få jobba som bm. Till exempel tyckte jag praktiken på ortopeden var ointressant och det kanske låter knäppt, men vill inte jobba med sjuka människor om du förstår vad jag menar... Hehe en SJUKsköterska som inte gillar SJUKA (tex geriatrik, cancer, kirurgen etc)

    Jag vet inte om de har slopat kravet för 12 mån heltidstjänst som någon skrivit, men vet att vissa skolor saknar det kravet, tex skövde.

    Jag har sökt jobb på förlossningen och bb och hoppas verkligen att få jobb där, för isåfall kommer jag nog jobba ett år och sen kunna välja vilken skola jag vill, (eventuellt få utbildningstjänst också) 

    När tar du ssk-examen? Kolla om det finns något jobb du kan tänka dig att stå ut med i ett år, alternativt kolla efter skolor som inte har 12mån erfarenhets-kravet. 

    Lycka till!


    På både gyn, förlossning, bb, mvc och ungdomsmottagning kan det förkoma sjukdomar... så om man inte vill jobba med sjukdomar så är företagshälsovård bättre. Eller att inte ens lösa ssk.
Svar på tråden Pluggga vidare till barnmorska direkt efter ssk-examen?