Inlägg från: Anonym (Bonuspappan som duger ibland) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Silverjenny skrev 2020-11-23 14:28:42 följande:

    Din fru gör honom verkligen ingen tjänst när hon låter honom smita undan och inte behöver ta tag i sina problem, tvärtom!!

    Det är pappan som tar ansvar för sonen, inte hon. Istället bidrar hennes slapphet till att driva ner sonen i ännu större misär. Han har ett missbruk och man måste ställa krav på honom och sluta blunda för problemet - och därmed godkänna att han också blundar och skjuter problemet framför sig och sätter sig själv ännu mer i skiten!

    Bryr hon sig inte om sonens framtid??

    Har hon egen psykisk ohälsa som hon inte heller orkar ta tag i?


    Jag ska inte försvara pappan men när min fru tog upp problematiken med honom första gången detta hände så slätade han över det hela att han hade minsann pratat med sonen och det var bara en engångsföreteelse. Men han verkar ändå haft bättre koll på honom än vad hon har haft och detta har skett under tiden han har bott hos oss.

    Min fru bryr sig väldigt mycket men använder sig av fel taktik och är konflikträdd. Den enda som hon gärna går i klinch med just nu verkar vara den enda som vill hjälpa henne och det är jag. Hon är så rädd att pojken ska må ännu sämre och bryta ihop. Just nu vill hon bara ge honom space och jag förstår verkligen inte hur det ska hjälpa honom med hans problem? Han beskyller just nu sina problem på pappan, oss, tjejer som inte vill befatta sig med honom, studier etc. Jag känner bara att det tar aldrig slut. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Jakob) skrev 2020-11-23 14:53:27 följande:
    Men jag förstår inte, vad är det som gör att du väljer att stanna kvar? Det låter inte som en sund miljö. Hur påverkas de övriga barnen?
    Jag vill så gärna agera men just nu är jag livrädd på riktigt att bonussonen ska göra något dumt. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Ess skrev 2020-11-23 17:15:32 följande:

    Det är dags att knuffa honom ur boet och låta honom göra sina egna misstag. Tar han sms lån och slår i botten rejält, så får han göra det helt enkelt.


    Under normala omständigheter ja. Min grundinställning har alltid varit att förberedda barnen för det verkliga livet och så har jag resonerat med honom och samma gäller övriga barnen. Här har min fru motarbetat mig och en totalt frånvarande pappa och ingen av dem har lotsat honom rätt i livet. Jag förebrår inte honom, jag är arg och bitter på min fru och hans pappa som förebilder. Honom är mest synd om just nu.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Ess skrev 2020-11-23 18:38:42 följande:
    Det är inte det minsta synd om honom, det är en vuxen man vi talar om här och inte en tolvåring. 
    Han kommer göra dumma saker precis som vi alla gjort, men nu är det dags att han själv får ta ansvar för sina val.

    Min exmake var 19 när vi träffades och dryga 20 när vi gifte oss, alltså i samma ålder som mannen vi talar om här.
    Jag håller med dig och inser också att situationen är ohållbart. För varje dag som går så dör en bit av mig. Vi hade en incident igår kväll som fick bägaren att rinna över. Jag fick inget utbrott eller något sådant men hon är nu medveten om att jag inte orkar längre och det har gjort henne väldigt orolig. Hon har alltid varit medveten om min svaga punkt, barnen! Det har varit mer eller minder hennes hållhake på mig att jag går ingenstans. Men jag har verkligen nått botten utifrån mitt perspektiv och mina barn. Jag vet att många i tråden har förtjänstfullt påpekat detta och jag ser inte längre någon annan utväg då hon bedriver en one man show. Vi har ingen sund hemmamiljö längre, det är inte bra för barnen och egentligen för någon i familjen. Jag är ingen person som provocerar eller har en pervers läggning till att bråka men jag ser inget slut på eländet heller och allting upprepar sig om och om igen.

    Han fyller 21 strax och hennes metodik och i synnerhet uppfostransmodell funkar inte alls. Hon har alltid behandlat honom med silkesvantar och nu säger hon att hon måste skapa space till bonussonen så att han inte kollapsar! Suck...Hon vill inte involvera bonussonens pappa och jag får endast hjälpa till och vara tillhands på hennes villkor. Det ställer jag inte upp på längre och jag kommer vid första bästa tillfället be henne att flytta ut. 

    Det står en tom lägenhet stenkast ifrån oss. Hon får i korta perspektivet prata med bonussonens pappa oavsett om hon vill eller inte och hyra den i andrahand och under tiden fixa en mer permanent lösning. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Kämpa) skrev 2020-11-24 08:15:44 följande:

    Hej,

    Har inget råd egentligen. Ville bara säga att jag följer detta och tycker du är otroligt stark men också väldigt klok.

    Jag hoppas verkligen att det går bra och att ni kan fortsätta ihop som en familj. Går inte det så kan du vila i tanken på att du verkligen gjort allt du kan. Det ser vi andra utifrån. Kämpa!


    Tack snälla för dina fina ord. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Jakob) skrev 2020-11-24 09:02:47 följande:
    Otroligt jobbig situation, hoppas du landar rätt och framförallt orkar rida ut stormen. Kan du berätta om incidenten? Jag har absolut förståelse om du inte orkar eller vill.
    Jag är så otroligt trött och förbannad på mig själv och jag kan inte skylla på någon annan. Jag har om och om haft rätt de senaste åren och vetat hur saker och ting kommer att utvecklas och ändå bara tillåtit det ske. Jag visste att rumsbytet var ett jävligt korkat förslag. Ändå lät jag min fru driva igenom det så att den yngsta fick dela rum med sin storebror. 

    Han kom över till oss igår kväll då han inte kunde somna pga. att det var ljust i rummet, datorn var igång och fläkten låter som bara den på eländet och han hade svårt med ljudnivån i rummet att komma till ro. Jag sa att han kunde ligga kvar i vår säng och då hade jag tänkt att lägga mig i soffan men då började min fru med bestämd röst övertala honom att det var en vanesak och fick med honom tillbaka till rummet. Han fann sig i det men det gjorde så otroligt ont i mig och jag kände/känner mig som den mest usla pappan i världen igen. Det var då jag berättade för henne att jag inte står ut med situationen längre. Hon ville reda ut det hela men jag kände mig som en laddad mina och bad henne låta bli och ta det vid senare tillfälle. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Silverjenny skrev 2020-11-24 10:57:59 följande:

    Vad, jag förstår inte?

    Din fru menar alltså att lillebror som måste sova för att han har skola, måste "vänja sig" vid att storebrors dator är på och väsnas? Satt han och spelade?

    Naturligtvis ska storebrodern anpassa sig till en normal dygnsrytm, på nätterna ska han sova och vila han spela spel istället för att jobba eller plugga får han åtminstone kliva upp på morgonen och göra det under dagtid.

    Jag har varit så imponerad av dig TS, ditt lugn och mogna sätt att tackla hela den här absurda situationen. Men jag förstår att du tappar hoppet och inte orkar mer.

    Nu gjorde ni ju en förändring med rummen och det var ett gyllene tillfälle att införa nya regler i huset men återigen ska ska anpassa sig efter en enda person. Och dessutom är det destruktivt för honom själv, det är en gigantisk björntjänst ni gör om ni låter honom fortsätta det här spelandet. Han mår ju dåligt av det själv, han behöver vuxna som säger åt honom att nu räcker det, dags att bryta destruktiva mönster och det första steget är att sluta spela på nätterna och börja lägga sig i tid!

    Ska han få förstöra den andra sonens dygnsrytm och skolgång nu också, vill mamman uppfostra ännu en loser?! Det finns kanske en anledning till att sonen har blivit som han blivit och den stavas slapphänthet och bristande föräldraansvar!

    Nej TS nu får det vara nog. Du måste stå upp för dina två barn eftersom din fru med sina handlingar visar att hon faktiskt skiter i dem.

    Hon och sonen kan flytta till pappans lägenhet, hyra den i andra hand som du säger, eller skaffa något eget.

    Du måste nog ta till storsläggan här så att hon fattar att det är allvar nu. Och ni behöver lite andrum från varandra hela familjen. Du och din fru, och barnen från varandra.


    Vi satte spelstopp 21.00 och datorstopp 22.30 då jag slår av nätet. Men, han har dörren stängd så vi ser inte vad som händer efter 21.00. Numera sker allt pluggande digitalt så han behöver ha igång datorn där ljudet och ljuset stör om man vill lägga sig. Lilleman ska lägga sig senast 21.00 och här blir en konflikt per automatik. 

    Jag visste från början att det hela var en dålig idé och att det inte skulle funka i längden. Jag trodde dock inte heller att han skulle acceptera dela rum eller klara av restriktionerna och därmed välja alternativet bo hos pappan. Men då hade jag inte heller någon information om hans återfall och det infekterade bråket med far sin. 

    Tack för ditt stöd och vänliga ord men som jag nämnde tidigare idag så har jag fått nog och nu får det bära eller brista. Antingen flyttar hon med sonen eller så så accepterar hon mitt sätt att hantera problemet med sin son. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Studentpappa skrev 2020-11-24 12:25:20 följande:
    Ja du måste ha en flera km lång stubin även om det inte alla ggr kanske är det bästa heller så skulle jag behöva haft lite av ditt lugn. Och du säkert lite av min korta stubin vid vissa tillfällen, för mig hade jag vid det sådant tillfälle gett han två alternativ: stäng av datorn eller så rycker jag ur sladden och behåller den.

    För jag hade på förhand gjort klart att när den unga ska sova ska det vara tyst och släckt på rummet. Respekteras inte något sådant så får han vara utan datorn. Lösningen är ju givetvis dödsdömd då han är en nattuggla som ni redan vet och lillebrorsan går i skolan, förstår inte hur det ska kunna lira. Jag tror du gör rätt att ni bor på varsitt håll ett tag och ser var det landar.
    Roligt att du tycker att jag är lugn. Hon anser tvärtom och så fort jag tar upp någonting så anser hon att jag är upprörd och hon förstår inte varför. Hon har säkerligen rätt också men det här är en konsekvens av många års negligering och slappt föräldraskap som flyter upp till ytan.

    Jag är en lösningsorienterad person med en ambition och målsättning att vi gemensamt ska lösa detta så att det blir bra för alla parter och därför trott på en konklusion under kontrollerade former. Nu visar det sig att vi inte kommer längre och det krävs en omfattande förändring. Förändringen är nödvändig och ska genomföras och jag hoppas innerligt att jag kan hålla huvudet kallt hela vägen. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-24 12:59:27 följande:

    Alltså jag tror tyvärr att din fru gick med på den här lösningen med att ge dottern ett eget rum inte pga att hon förstår problemet med att tjejen behöver eget space utan för att hon antagligen är rädd att förlora den hon är ekonomiskt beroende av dvs dig. Tyvärr så tror jag att det var därför hon gick med på den snabba lösningen. Hon bäddar ändå för att den spelmissbrukande vuxna mannen ska bo kvar (skakar på huvudet här) och det kommer aldrig att förändras.

    Sen så fattar jag ingenting faktiskt, han är 21 år gammal snart och denne unga man behöver uppenbarligen hjälp. Han ska inte dela rum med en liten pojke utan nu får han ta sitt pick och pack och dra till den förälder som har bättre förutsättning att ta hand om honom, jag syftar på pappan då. Har hon problem med det så kan hon flytta med honom.

    Du ska enbart fokusera på dina barn här. Släpp din fru och hennes vuxna son, det är inte där du ska lägga energin.

    Nu låter jag hård men så får det vara.


    Jag har faktiskt smärtsamt nog kommit till insikt och samma konklusion som dig. Det ska bara vara hennes icke framgångsrika strutsmetodik och det ställer jag inte upp på längre. 

    Bonussonen är väldigt instabil och jag är bara rädd att han ska hitta på något dumt under tiden. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Hur hjälper vi grabben?) skrev 2020-11-24 13:51:04 följande:

    Hej, bonuspappan, all credit till dig. Även om fu inte får ingripa kanske du kan hitta alternativ som kan hjälpa bonussonen. För hjälp behöver han ju.

    Han har vad jag förstår börjat plugga utan en stark målinriktning och bränt första tentan. Han har ett konstaterat spelmissbruk och förmodligen mycket dåligt samvete gentemot sin mamma och arg på sig själv för att ha spelat bort de pengar hon sparat till honom.

    Inte konstigt om han känner sig värdelös och deppig. Och sen hela Coronasituationen på det.

    Men du beskriver honom också som glad och utåtriktad i kompissammanhang. Bra, då finns det ett positivt ni rmaltillstånd att hitta tillbaka till. (Hans osociala beteende gentemot föräldrar och syskon hör nog mest ihop med åldern.)

    Jag kan inget om rehabilitering vid spelmissbruk men kan det finnas ngt ställe med akuta och massiva insatser inriktade både på missbruksbeteendet och orsaken till det. Kanske t.o.m med boende så att han kommer bort från den tilltrasslade relationen till sin mamma.

    Även om du inte är förälder och han dessutom är myndig kan du ju undersöka vilka möjligheter som finns.


    Tack för ditt inlägg och goda råd. Det är ett återfall och nu är det precis två år sedan han spelade bort sparpengarna och nu har han bränt allt han har tjänat ihop sedan 1 år tillbaka. Omfattningen har vi inte för att mamman vill inte pressa honom men han har jobbat halvtid under större delen av året och med tanke på att han inte betalar något hemma så är min bedömning att det rör sig om ca 50-80 ksek. 

    Han behöver professionell hjälp och det skulle han haft direkt. Idag har det gått 3 hela dagar utan att vi har gjort något. Jag tycker att hans pappa ska involveras då han är en stor orsak till problematiken enligt pojken själv och att vi som familj stöttar honom med professionell psykolog hjälp och behandlingskliniker. Vi har faktiskt varit där en gång tidigare. Men vi ska inte pressa honom för då föreligger risk att han bryter ihop och såhär har det varit hela tiden. 

    Jag får inte ens lov att prata med honom och hade jag fått bestämma så hade jag suttit hos en psykolog med honom redan igår. 

    Jag kan också tillägga att Corona har inte påverkat hans umgänge särskilt mycket. Han umgås lika mycket digitalt idag som perioden innan Covid och träffar de fysiskt lika frekvent som tidigare och därav ingen större skillnad. Jag vet inte men somliga påstår att spelmissbruk är delvis genetiskt och i sådana fall så har han det från båda sidor. 
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?