Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringens el-fiasko

    Inteutanproblem skrev 2022-12-24 20:46:28 följande:
    Teknikaliteter blir för besvärligt att gå in på, och det krävs ett helt annat språk. Ett jag själv inte helt behärskar, då jag själv inte är den med utbildningen. Utan det är min sambo. Han skulle mycket bättre kunna svara i mer detalj, men ovan svaret är en skaplig representation av läget på lekmanna vis.
    Hade de haft den grundförståelse som krävs för att förstå ett mer tekniskt språk så hade det inte funnits något behov av mer detaljerade förklaringar. Och hade politiker, journalister och folk i allmänhet haft en bättre förståelse för naturvetenskapliga ämnen skulle vi inte haft dagens situation.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2022-12-25 14:49:15 följande:
    Men det verkar ändras snabbt, vi ser en förändring i både Europa och i världen.
    Byggtiderna är mycket snabba, det förenklar det akuta behovet i förstahand, samtidigt som man påbörjar bygget av 2 st stora kärnkraftverk för att möta upp framtidens ökade energibehov.
    Det behövs ingen grundförståelse när man inte har råd att laga mat eller värma upp sin bostad. Men med en bättre grundförståelse hade vi sluppit en  "vi såg det inte komma" politik där det istället för att stämmas i bäcken inte görs något innan floden svämmar över alla bredder.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2022-12-25 22:09:20 följande:
    Med kunskap snackar man ner nästan alla, få människor har helhets bilden, hur än högt utbildade dom än må vara, så har dom inte fått alla detaljer som den som sitt högst upp.
    Därför vinner man. därför vinner även din chef över dig, man har alla detaljer och hela bilden, den har sällan andra tillgång till.. 
    De som sitter i toppen har inte en detaljerad bild av verksamheten och det är inte heller deras uppgift. Deras uppgift är att lägga upp långsiktiga strategier. Man bör dock ställa kravet på de som sitter i styrelsen att de har en tillräckligt god bild av verksamheten för att kunna utarbeta långsiktigt hållbara strategier.

    När den långsiktiga strategin är klar så är det upp till de längre ner i organisationen att försöka genomföra besluten.

    För att knyta ihop det med trådens ämne så är det tidigare regeringars miljöpopulistiska strategier samt den brist på förståelse för verkligheten som lett fram till dagens kapitala misslyckanden. De tidigare regeringarna har lagt upp strategier vars konsekvenser de på grund av sina okunskaper om verksamheten inte kunnat förutse och de som har varnat för konsekvenserna har tystats.

    Eftersom det alltid finns en viss ledtid innan ett strategiskt beslut får genomslag så är det först nu vi börjar se konsekvenserna av de miljöpopulistiska strategierna som tidigare regeringar beslutat om.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2022-12-31 13:15:30 följande:
    Stämmer inte riktigt, man har god koll på allt.
    Ta bara gamla sossen Göran Persson han sitter i LKAB som ordförande, han är med och bestämmer om koldioxid fritt samt vart LKAB ska vara efter 2030. Även fast han inte kan eller ens fattar ett skit om gruvdrift.
    Först påstår du att "man har god koll på allt". Sedan påstår du att Göran Person sitter som ordförande och "inte fattar ett skit". De båda påståendena går inte ihop.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-12-30 23:31:21 följande:
    Det finns säkert nazister som röstar på SD, men det betyder inte att alla som röstar på SD är nazister - varför kommer du med såna löjliga argument?
    Varför skull någon som inte är nazist rösta på ett nazistiskt parti? Genom att ständigt utmåla SD som nazister så utmålar ni samtidigt de som röstar på SD som nazister.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-12-31 13:58:01 följande:

    "vi såg det inte komma" politik?  Menar du att politikerna borde ha förstått att Ryssland skulle starta krig mot Ukraina?


    Hur många gånger skall någon behöva förklara för dig att varje land har ett eget ansvar för att landet fungerar?

    Det duger inte att hela tiden skylla på någon annan när besluten som lett fram till dagens situation (i Sverige) beror på strategiska beslut som fattats av tidigare svenska regeringar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-12-31 14:09:56 följande:

    Att SD har rötter i nazism och fascim har till och med SD erkänt genom att den första delen av sin vitbok.

    Samtidigt säger SD att de aldrig ska glömma eller överge sina rötter.


    Då har du (enligt dig själv) fastslagit att SD är nazister. Och att 21% av Sveriges befolkning medvetet röstat på ett öppet nazistiskt parti.

    Samtidigt påstår du att alla som röstar på ett, enligt dig, öppet nazistiskt parti inte är nazister utan ... ja vad nu de som röstar på ett nazistiskt parti utan att vara nazister kan tänkas vara. Kanske socialdemokrater som inte är nazister utan bara vill återinföra koncentrationsläger och J stämplade pass?
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-01-01 14:28:14 följande:

    Det är inget fel på den svenska elproduktionen. Under 2022 var Sverige det land i EU som exporterade mest el och den svensk elimporten var rekordlåg. Att priserna på el är höga beror i grunden på Vladimir Putins/Rysslands krig mot Ukraina och på att Sverige är en del av en gemensam elmarknad men det är ett faktum som du hela tiden försöker relativisera.


    Felet med svensk elproduktion är att energipolitiken inte har byggt på elingenjörernas kunskap om hur man bygger ett fungerande elsystem utan istället har energipolitiken baserats på miljöpopulisternas dogmatiska inställning till miljöpopulismen.

    Och priset för glidningen från den fysiska verklighet till de miljöpopulistiska drömmarna har nu börjat förvandlas till mardrömmar för de som är beroende av el.

    Varje land måste ta ansvar för sin egen infrastruktur. Det duger inte att skylla på någon annan.


  • nattuw
    KillBill skrev 2023-01-02 10:11:39 följande:
    Du fortsätter att vilseleda.  De höga elpriserna beror på kriget i Ukraina.
    Så du envisas med att hävda att svensk elproduktion och svenska elpriser beror på beslut som tas i Moskva. Finns det fler områden där du tror att Moskva styr svensk politik?
  • nattuw
    Challenger skrev 2023-01-03 01:06:10 följande:
    Jag fick betala 4 gånger mer för min el som jag förbrukade i december år 2021, jämfört med vad jag fick betala för motsvarande el i december år 2020. 
    Det här var ett par månader innan Ryssland invaderat Ukraina och påverkat gaspriserna i Europa. 

    Kollade pris vad jag jag får betala för min el för december 2022. Det är ungefär sex gånger mer än jag betalade i december 2020. Halva min månadslön åtgår numera bara för att betala elräkningen. 
    Skapandet av ett allt mer instabilt elsystem har pågått i många år. Nu har vi nått den gräns där det inte längre gick. Och då måste någon betala priset.
Svar på tråden Regeringens el-fiasko