Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringens el-fiasko

    Så allting gick skrev 2023-04-24 12:29:49 följande:

    Japp nu börjar sanningen om vindkraften rullas upp. trots höga elpriser klarar dom inte av att gå med vinst. Vi vet vem som får ta konsekvenser av konkurser i slut ändan, staten.


    Om vi får tro tidigare inlägg så blir det markägarna som kommer att bli stående med svartepetter. Bolagen försätts i konkurs och markägarna får ta hand om det olönsamma och uttjänta skrotet som vindkraftverken utgör.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2023-05-13 08:46:51 följande:
    Livslängden är inte så lång på vindkraft, inte heller garantier, inte ens produktion av reservdelar, det menas att dom måste rivas, ska det upp ett nytt, nya bygglov o ansökningar.
    Om vi bortser från det antagligen inte är kostnadseffektivt.

    Går det renovera och modernisera vindkraftverk så att de får längre livstid eller är rivning det enda realistiska alternativet?
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-05-14 10:26:40 följande:

    Du förstår väl att kärnkraftsindustrin inte kan bygga sin kalkyl på att Putins krig i Ukraina ska vara för evighet (det krig som gett Sverige så höga elpriser)?


    Svenska elproduktion, eller bristen därav, är en direkt följd av tidigare regeringars bristfälliga energipolitik där klimatpopulismen tilläts övertrumfa naturlagarna.

    Hade det inte blivit krig i Ukraina så hade ni fått hitta någon annan att skylla på men inte heller det hade ändrat på det faktum att problemen på den svenska elmarknaden är en produkt av tidigare regeringars energipolitik.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-05-22 17:30:39 följande:

    Tror du att det är sista gången som Finland drabbats av översvämningar? Det är väl ett fenomen som beräknas öka i framtiden?


    Elproduktionen behöver fungera även när Finland inte har en vårflod.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2023-05-23 03:10:26 följande:
    Bättre överföringskapacitet inom Sverige skulle utjämna priserna mellan de svenska områdena, det skulle också en ökad el-produktion i SE3 och SE4.
    En ökad elproduktion i SE3 och SE4 skulle även medföra att svensk elproduktion blir mindre känslig för störningar. Vilket är något som kärnkraftsmotståndarna antingen inte förstår eller helt enkelt valt att strunta i.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-05-29 21:04:08 följande:
    Det kan bara vara du som tror att fakta är en fråga om politisk övertygelse, resten av världen tar fakta för vad som faktiskt är.
    Och fakta är att under SMP regeringens tid vid makten togs det politiska beslut som gjorde att viktiga delar av det svenska elnätet monterades ner utan att det fanns någon plan för hur Sveriges framtida elförsörjning skulle lösas. Ett av världens bäst fungerande elsystem fick betala priset för klimatpopulismen.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-05-30 18:28:44 följande:
    Vad du försöker göra kallas 'guilt by association' och är den del av de metoder som kallas för ohederlig argumenatation.

    Du har i tråden alla information om vad som låg till grund grund för olika beslut, vilka som tog besluten och du är intelligent nog att inte behöva ljuga ihop historier om än det ena och än det andra som en del av skrikhögern håller på med i tråden.
    Det enda jag gjort är att peka på hur vi hamnat i dagen situation.

    Att vissa i tråden väljer att använda "'guilt by association'" för att försöka koppla ihop alla som inte vill försvara deras partis dåliga beslut med "skrikhögern" och därmed använder sig av "ohederlig argumenatation" ändrar inte på dagens situation eller de dåliga beslut som tagit oss hit.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-05-31 17:23:27 följande:
    Vad saknar du nudå?
    Viljan att ifrågasätta konsensus.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-01 23:03:43 följande:
    Ett politiskt blamegame som bygger på ohederlig argumentation snarare än fakta och historia.
    Ja att använda "'guilt by association'" och uttryck som "skrikhögern" är onekligen ett "politiskt blamegame" som snarare handlar om "ohederlig argumentation" än om fakta och historia.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2023-06-17 16:16:13 följande:
    Dessa forskare och andra såkallade vetenskap som varit delaktiga i förtidig avveckling bevisar stora kunskaps brister. Visar tydligt att även dessa forskare drivs av denna religiösa ideologi inte överensstämmer med verkligheten, vilket nu lett till förvärrad klimat påverkan än det var innan dessa kom till till tals.
    Är det verkligen forskare inom energiområdet som har varit inblandad?

    Min erfarenhet är att de som jobbar med energifrågor har en pragmatisk syn på världen medan de som talar sig varm för den gröna omställningen är de som ser en möjlighet att tillskansa sig skattepengar och därför har ett ekonomiskt intresse i att påverka opinionen.
Svar på tråden Regeringens el-fiasko