Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Regeringens el-fiasko

    Grant by me skrev 2022-10-25 20:40:58 följande:
    Men exakt Finnen har högre pris än SE1. SE1 exportera el till finnen denna tid, samma tid som SE4 exportera till europa, nästan lika mycket ström och dom smittades av av europa priset. men priset påverkades inte i SE1 av våran export till granne med högre pris. Jag berättar att SE1 inte påverkas på samma sätt av våra grannar.

    Som ditt svar här nedan, det stämmer inte på SE1, dessutom exporterar inte SE4 till finland, det kommer från SE 1-3.

    Prisutvecklinge på el i södra Sverige har följt prisutvecklingen på el i våra grannländer Norge, Finland och Danmark
    Export leder inte automatiskt till ett högt pris. I Norra Sverige, Norge och Finland är tillgången på el god med efterfrågan lägre. därför blir priset vid export mellan dessa länder  inte sätskilt högt. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-25 21:01:57 följande:
    Ja lite det jag menar, det går vanliga kraftledningar till Finland, och det byggs fler.
    Exporten har alltid funnits till Finland från norr, men norr har aldrig blivit smittat av Finska priset, inte som Skåne som fick danska priser en stund.

    Varav man förstår att det hänger ihop med att kärnkraften avvecklats av S o MP, gjorde att skåne får skyhöga priser o får betala allt själv, nu får dom bidrag av regeringen som ett litet plåster på såret.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/ny-el-kraftledning-till-finland
    Som jag har visat så har Finland, Danmnark och södra Noprge drabbats av lika höga eller högre elpriser än Sverige. Den största orsakerna till ökade elpriserna priser är att Putin stryp tillgången på gas och på effekter pga av kriget i Ukraina. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-25 22:09:51 följande:
    Men ändå roligt ni ser Putin som en gud, han stoppa nederbörd i Norge som nästan enbart har vattenkraft, han fick det o sluta blåsa i Europa nästan samtidigt.

    Själv tror inte jag på sådant skrock, jag vet att vi behöver kärnkraft o det är nedläggning av dessa som skapat en kris.
    Du snackar som en Putinist. Vladimir Putins effekt på elpriserna går inte att förneka. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Tidölagets (SD, M, KD och L) system för elkompensation lämmnar en hel del att önska. Vilka klåpare..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-29 10:28:56 följande:
    Haha, man undrar vad dom inte förstår, nästan komiska frågor.

    Man räknar på medelpriset från förra året, dvs norr får ingen kompenstation för priset låg under 50 öre i snitt exakt 46 öre för SE3 SE 1 hade 43 öre, varav ingen bidrag.
    SE3 hade 125 öre och SE4 154 öre. det menas ersättning SE3 50 öre kwh respektive SE4 79 öre. 

    Det är förstås inte rimligt att den som bor i el område 3 och i genomsnitt haft en kostnad på 60 öre ska få tillbaka 50 öre  men en som bor i norra Sverige och som haft en kostnad på 43-46 öre inte ska få tillbaka någonting.

    Det är också orimligt att den som den som köper villa idag får inte kompensation för den kommande hösten/vintern.


     
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-29 10:53:53 följande:
    Det är något som inte stämmer med Carl Melins inlägg, dvs han får inte nästan hela elräkningen betald av staten, det skulle snarare öka el användande i Sverige. 
    Man räknar på snitt nivån, om det blivit något fel skulle jag hållit tyst om det, annars måste man betala tillbaka. Kompensationen är inte utformad på det sättet.

    Förstår du inte? Ersättningen går ut även till de som har haft bundet elavtal och som därför inte har fått högre elräkningar.  Samtidigt kan det finnas personer i norra Sverige som bundit sitt elpris och betalat mer de genomsnittspriser som du refererar till men som blir utan ersättning.


    Det är en bedrift att tidölaget med SD, M, KD och L med det nya elstödet har lyckat reta upp hela Norrland, Sveriges nationalekonomer och moderata kärnväljare!


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-29 11:11:13 följande:
    Kanske är rätt enligt, användares pris per kwh. då hade jag fel, men återstår o se om det blir så, i så fall har många nästan gratis energi under dessa perioder.
    -
    Svenska kraftnät har inte tillgång till datan om vad varje enskild elanvändare har förbrukat. Den typen av information finns hos elhandelsbolagen. Att ta ut den typen av data skulle kräva stor administrering vilket skulle ta både lång tid och kosta mycket pengar. Därför har vi valt det förslag som kan genomföras på kort tid med stor effekt och uppnå de mål som sattes för uppdraget. 

    Vallöftet/målet var att skydda konsumenterna för höga elpriser under hösten och vintern så blev det inte. nu får elkosumenterna en kompensation för framtiden som är baserad på historisk förbrukning och flyttar du idag från en lägenhet (med låg förbrukning) till ett hus (med hög förbrukning) så blir du utan elstöd.  Tidölaget med SD, M, KD och L har blåst väljarna!


     


    Du skriver vi i ditt inlägg, representerar du tidölaget?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Grant by me skrev 2022-10-29 11:33:44 följande:
    Haha du ser moderaterna är ett generöst parti, mer pengar till folket.
    .

    En av dem som har reagerat på detta är en man i västra Sverige. 


    Han berättar i ett mejl att hans elräkning i december landade på 3 122 kronor, varav den fasta överföringskostnaden är på 1 763 kronor.


    Elen kostade 1 359 kronor för en förbrukning på 2 127 kWh.


    Eftersom förbrukningen ligger över 2 000 kWh har mannen, enligt regeringens förslag, rätt till maximalt stöd för den månaden. Det högsta stödet man kan få för en månad är 2 000 kronor.


    ?Nu har jag ju en lägre kostnad än 2000 kr eftersom jag har fast elpris och TJÄNAR alltså 641 kr på detta! Om det stämmer verkar det ju vansinne att använda skattepengarna på detta sätt?, skriver han.


    I de brunblåa partiernas upplägg för el-kompensation finns inget tak. den som slösat med energi, värmt polen, utomhusbadet etc. får full kompensation även om den haft bundet elavtal och därför inte har haft högre kostnader. Snacka om att slösa med våra skattepengar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Regeringens el-fiasko