• Kjell2

    Ni som fått ensam vårdnad!!!

    Vårdnaden handlar mycket om föräldrarna kan samarbete och kommunicera kring barnet eller inte. Ni verkar ha problem kring det. Hur är statusen idag på vårdnaden? Finns det av tingsrätt eller familjerätten fastställt umgängesschema?

    Vill du få till en ändring kontakta i första steget familjerätten, funkar inte det tingsrätten. Överväg att ta hjälp och råd från ett proffs.

  • Kjell2
    Anonym (HJÄLP) skrev 2020-11-25 13:36:10 följande:
    Men det kan inte anses att han är olämplig pga hand psykiska hälsa?

    Jag orkar inte mer och vet inte vad jag gör längre, känner mig fångad. Vill inte lämna sonen men kan inte leva såhär nära någon som aldrig låter mig vara
    Var bor barnet? Ålder? Hur är umgänget schemalagt? Är det fastställt av familjerätt eller tingsrätt? Hur är vårdnaden nu?


  • Kjell2
    Anonym (HJÄLP) skrev 2020-11-25 14:00:21 följande:
    Vi har gemensam vårdnad, varannan vecka boende, barnet är skrivet hos mig, inget är fastställt. Barnet är 5 år.
    Tror du måste dela upp detta i två frågor, dels hans trakasserier av dig. Där gäller det att göra sig okontaktbar och inte reagera samt polisanmäla.

    Sen är det barnfrågan. Där behöver du nog ta kontakt med familjerätten för att få till ett umgängesschema. Kan var en bra idé att ta proffshjälp.

    Tänk på att även om han förlorar vårdnaden kan det fortfarande bli så att han har ett fastställt umgänge.


  • Kjell2
    Anonym (Famrätt) skrev 2020-11-25 16:17:10 följande:
    Eftersom barnet bor varannan vecka finns inget umgänge.
    Då kanske det är dags att få till ett fastställt umgängesschema. Är det mycket konflikt mellan föräldrarna är det ofta att föredra då alla vet vad som gäller.

    Om det sen är varannan vecka eller något annat som är bäst för barnen får väl domstolen besluta och familjerätten utreda om inte föräldrarna kan komma överens.


  • Kjell2
    Anonym (Famrätt) skrev 2020-11-25 16:43:42 följande:
    Fast umgänge blir det bara om barnet bor mer hos den ena. I det här faller bor barnet varannan vecka. Då finns inget umgänge.
    Det går att få ett fastställt umgängesschema som är varannan vecka. I detta fall kanske ett annat schema är bäst för barnet.


  • Kjell2
    Anonym (Famrätt) skrev 2020-11-25 16:55:05 följande:
    Nej. Fortfarande är det så att om barnet BOR varannan vecka så existerar inget UMGÄNGE då barnet BOR varannan vecka.

    Om föräldrar inte är överens om hur det ska se ut med vårdnad, boende och eventuellt umgänge behöver de ta det till tingsrätten som då kan besluta om en eller flera av dessa delar. Att ge en förälder ensam vårdnad så att denne kan flytta, är inte troligt utan snarare ett skäl till att INTE ge en förälder ensam vårdnad. Om det fanns bevis på att pappa trakasserar TS i form av polisanmälningar, domar etc skulle det kanske finnas en möjlighet men inte utifrån det som TS beskriver. Hon behövt börja i andra ändan, med polisanmälan etc.
    Möjligt att inget umgänge sker men ett fastställt umgängesschema kan finnas.

    Mitt tips till TS var tidigare att polisanmäla trakasserierna och gå till familjerätten för att få hjälp frågan kring vårdnad mm.


  • Kjell2
    Anonym (Famrätt) skrev 2020-11-25 18:13:08 följande:

    Men gode gud ge dig. Hur fan kan man ha ett umgängesschema när inget umgänge finns tänker du??

    Jag ger upp...


    Jag ger också upp......
  • Kjell2
    Anonym (HJÄLP) skrev 2020-11-29 10:21:23 följande:

    Vi hade ett samtal hos familjerätten senare avböjde han samtal pga det var genom telefon pga covid och han inte kände sig bekväm med det. Vi fick därefter ett annat samtal irl som familjerätten inte tyckte det var lämpligt att vi hade pga hot som förekommit helgen innan mötet skulle ske.

    Så vet inte hur jag går vidare, jag har kontakt med soc. Som har sagt att pappan inte ska kontakta mig. De tror att han är en bra pappa utifrån deras bedömning men tycker det är problematiskt med hans trakasserier och kontroll mot mig.


    Överväg att ta frågan om vårdnad och fastställt umgängesschema till domstol. Hyr in ett proffs, dvs anlita en familjerättsjurist.
Svar på tråden Ni som fått ensam vårdnad!!!