• Anonym (Orolig)

    Han vägrar betala för flytthjälp

    Vi ska flytta om några veckor, först få ut en massa saker (här finns åtminstone hiss), sen in i nästa hus där saker ska bäras uppför trappor.

    Jag trodde det var bestämt att vi skulle anlita flytthjälp eftersom vi inte har någon vi kan be om hjälp, men fick idag veta att han vägrar betala för det och jag har inte råd att betala ur egen ficka.

    Jag har typ panikänslor nu, hur ska det här gå till!? Jag kan inte bära och tror omöjligt att han klarar att flytta allt själv.

    Vet inte vad jag vill med tråden, har bara sån ångest nu och behövde skriva av mig.

  • Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp
  • Anonym (Y)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-26 13:22:51 följande:

    Vi som familj har det bra ställt tack vare hans lön ja.


    Det verkar inte fungera så i praktiken...
  • Anonym (en annan fru)
    Anonym (Q) skrev 2020-12-26 19:12:15 följande:
    Förutom mitt svar #98 så har du ju här bekräftat mitt påstående. Kvinnor är ofta övertygade om att en sådan roll behövs och att hon måste göra den. Annars kan hon ju säga vart grejerna ska när man möts alla ggr mellan släpet och ytterdörren. Men då slipper man ju inte bära.

    Den enda som inte beter sig så här är min egna kvinna. Tack och lov.
    Det beror på- en del höns kan inte läsa en instruktion och då behövs den där pekaren. Men det måste ju inte vara en kvinna.
  • Anonym (Q)
    Anonym (en annan fru) skrev 2020-12-26 19:16:53 följande:

    Jag har ensam burit in och monterat en stor hörnsoffa som kom i två delar när maken var borta så jag tror nog att jag har burit en del. Slet upp bottenfodret lite på trappstenens hörn men hey, allt kan inte gå perfekt, det regnade 20 minuter senare så vad skulle jag göra?

    I synnerhet nu runt 50 när flera av de stora männen inte längre kan lyfta för deras knän eller ryggar är paj efter övervikt och fellyft, eller att hjärtat börjat strula.

    Kvinnor som tränar regelbundet och värmer upp musklerna kan fortfarande, även om vi självklart inte kan lyfta lika tungt. Då får man använda sele bara eller vara fler. 


    Bra! Respekt.
  • Anonym (Orolig)

    Som sagt så är ekonomin gemensam och det har han alltid sagt.

  • Anonym (Snåla svenska män)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-26 20:04:42 följande:

    Som sagt så är ekonomin gemensam och det har han alltid sagt.


    Du verkar vara kvar och fast i något som du kanske inte vill vara kvar i längre. Börja att fråga dig själv om det verkligen är värt att stanna i en relation där den ena partnern inte ens kan kommunicera om man vill ha flytthjälp eller inte. 
  • Anonym (Y)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-26 20:04:42 följande:

    Som sagt så är ekonomin gemensam och det har han alltid sagt.


    Och vad han säger och vad han gör verkar vara olika saker.
  • Anonym (Curla inte)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-26 20:04:42 följande:

    Som sagt så är ekonomin gemensam och det har han alltid sagt.


    Fast om du inte faktiskt har tillgång till ekonomin är den ju knappast gemensam, oavsett vad ni väljer att kalla den.
  • Ess
    MsFry skrev 2020-12-26 18:08:56 följande:

    Kvinnor kan bära. Men en del kvinnor kan det inte pga risk för framfall. Vad exakt är löjligt eller svårt att förstå med det? Du kan läsa mer på 1177.se om du fortfarande inte förstår vad framfall innebär.


    Det är ju alltid bra att kunna skylla på något....
  • Ess
    Drottningen1970 skrev 2020-12-26 18:34:26 följande:

    Du förstår inte skillnaden mellan att kvinnor rent generellt inte kan bära och att vissa kvinnor (och män) av olika medicinska skäl inte kan bära, så som risk för framfall, diskbråck, avsaknad av armar etc...


    Nu saknar inte kvinnor generellt armar osv. eller så umgås skribenten jag svarade enbart med handikappade kvinnor. Vilket nog är fallet eftersom hen påstod att kvinnorna hen känner aldrig hjälper till att bära något.
  • Anonym (Hahaha)
    MsFry skrev 2020-12-26 12:51:31 följande:

    Oj, du kan inte ha hört mycket i ditt liv du. Framförallt inget om komplikationer efter förlossningar. Vad är ditt syfte med att håna någon för en sak du uppenbarligen inte vet något om?


    Majoriteten kvinnor har inte långvariga komplikationer efter förlossning och man riskerar absolut inte framfall av att bära saker i normalfallet bara för att man har fött barn. Jag är kvinna sjöv
Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp