• Anonym (Orolig)

    Han vägrar betala för flytthjälp

    Vi ska flytta om några veckor, först få ut en massa saker (här finns åtminstone hiss), sen in i nästa hus där saker ska bäras uppför trappor.

    Jag trodde det var bestämt att vi skulle anlita flytthjälp eftersom vi inte har någon vi kan be om hjälp, men fick idag veta att han vägrar betala för det och jag har inte råd att betala ur egen ficka.

    Jag har typ panikänslor nu, hur ska det här gå till!? Jag kan inte bära och tror omöjligt att han klarar att flytta allt själv.

    Vet inte vad jag vill med tråden, har bara sån ångest nu och behövde skriva av mig.

  • Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp
  • Anonym (Alva)
    Steven01 skrev 2020-12-25 22:09:28 följande:

    Klart det spelar roll! Hur tänker hon sig att grejerna ska flyttas annars? Det är en typisk sån grej som kvinnor bara tror sker av sig själv.


    Ja alltså om mannen är helt fine med att hans tjej riskerar att få framfall så varför inte? Jag som fött barn löper risk för detta. Det gör inte min man. Stor skillnad. Våra kroppar är olika konstruerade.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Vänster är ett skällsord) skrev 2020-12-25 23:02:08 följande:

    Allt jag gjorde var att klippa ihop dina egna citat??

    Om du nu varken kan bidra finansiellt eller med muskler, hur menar du att du bidrar alls?

    Om nu karln din är villig att även "bära din ända" av det hela så är väl det minsta du borde göra vara att låta honom själv bestämma om han önskar gör det med plånboken eller ryggen?


    Det är mer arbete vid en flytt än själva flyttdagen. Jag har gjort och gör massor där inte han bidrar alls.

    Hade det funnits en chans att han skulle orka, visst, men det är ärligt talat omöjligt att han skulle lyckas få ut många av möblerna själv.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Elin) skrev 2020-12-25 23:00:16 följande:

    Det låter ju som att inte allt står rätt till med hans psykiska hälsa. Är det covidpandemin som oroar honom? Har han fastnat i en ångestspiral han inte tar sig ur?


    Nej, men han är väldigt lättpåverkad när det gäller vad vissa vänner säger. Han hakar lätt upp sig vid fixidéer.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (n-e-j) skrev 2020-12-25 23:02:51 följande:

    Att pengarna är gemensamma betyder inte att du har rätt att bränna dem på dekadenta utsvävningar.


    Det är ingen "dekadent utsvävning", det är en nödvändighet.
  • neverpreggo

    Det finns många delar i en flytt som inte kräver tunga lyft t.ex planering innan, ta hand om barn, se till att mat finns och yaddayadda. Alla kan inte lyfta (eller är för svaga för vissa möbler ändå). Efter 15 år ihop och med en inkomst där det inte ska vara märkbart att betala för flyttpersoner är det galet att plötsligt välja bort planerad flytthjälp. Har man inga vänner eller släktingar som kan hjälpa så är det vägen man får ta eller så göra sig av med allt tungt och ta hemleverans på nya stora möbler. Vilket vore orimligt. Så nej jag kan inte tycka att det är en "dekadent utsvävning" utan en nödvändighet,

  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 22:13:44 följande:

    Han vet självklart att jag inte kommer bära, det är vår tredje gemensamma flytt.


    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 23:09:05 följande:
    Hade det funnits en chans att han skulle orka, visst, men det är ärligt talat omöjligt att han skulle lyckas få ut många av möblerna själv.

    Han har väl helt enkelt ruttnat på ditt slappande?
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 23:10:51 följande:
    Nej, men han är väldigt lättpåverkad när det gäller vad vissa vänner säger. Han hakar lätt upp sig vid fixidéer.

    Då behöver han skakas om lite, med andra ord? Så att han vaknar upp från sina omöjliga idéer och ser verkligheten. Verkligheten är att ni ska flytta. Om det inte kan ska utan risk så får det lov att ske MED en viss risk. Sådana avvägningar gör man ju alltid här i livet. Han får väga fördelar och nackdelar med inhyrd hjälp mot fördelar och nackdelar med att ta hjälp av kompisar. Men stöldrisken kan han aldrig komma undan till hundra procent. Den måste ni leva med.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Vänster är ett skällsord) skrev 2020-12-25 23:24:54 följande:

    Han har väl helt enkelt ruttnat på ditt slappande?


    Kan du inte lägga ner dina provokationsförsök? Jag har redan påpekat att du inte vet något om oss.
  • Anonym (Vän)

    Det är inte så att han frågat de där vännerna som han har som påverkat hans åsikt i flytthjälpsfrågan? Hjälper dem till och ställer upp med muskler borde det kunna gå fint?

    Min man lyfte väldigt mycket själv senaste flytten. Vi fick hjälp med det som inte gick att lyfta ensam och som var för tungt för mig. Det var inte bra för hans välmående men han var envis som synden och skulle lösa det mesta av lyften själv.

    Rent kroppsligt är det bättre med hjälp oavsett inhyrd flytthjälp eller vänner och släkt.

  • Anonym (Agneta Fällerskog)

    Jag anlitar alltid flyttfirma vid flytt, skulle aldrig plåga mina vänner eller familj med nåt sånt jobbigt som att flytta. Jag är singel, inte rik direkt men ok. Flyttfirma tycker jag är mer än värt vartenda öre. 
    Du får sätta dig på tvären, låtsas att du fått ryggskott eller nåt efter att du packat ihop. Tvinga snåljåpen till dräglig hjälp. Är han en sån man som aldrig vill ringa rörmokare eller elektriker heller utan tror han fixar sånt bäst själv?

Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp