• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-03-04 08:12:46 följande:

    Oj din stackare :/ bra att de såg det så pass tidigt så de hinner stoppa det i tid i alla fall, och ja många blåsor är ju bra för framtida insättning :)!! Förstår att du känner dig besviken ändå men det finns ju inget man kan göra åt det, alla har olika känsliga äggstockar helt enkelt..

    bra att du har positiva personer runtomkring dig!! Ta hand om dig och hoppas ÄP går bra på fre! Jag är på kliniken nu och gör mig redo :)


    Hur har det gått idag? Håller tummarna för bra resultat!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-04 12:31:57 följande:

    Hejsan! Det gick bra! Det kändes inte nervöst alls (har ju gjort detta 3 ggr nu..) och jag sov gott i en halvtimme :) kom precis hem nu och la mig i soffan för att ev vila upp mig någon timme ändå. De fick ut 13 ägg!! Så det känns lovande! De skulle köra ICSI på 9 st och vanlig IVF på 4, håller tummarna att man får något till frysen ifall första insättningen inte går vägen. Förmodligen återföring på tisdag, de ringer mig i morgon och berättar om befruktningen :)

    Hade en stark mensvärk när jag vaknat upp så får gå på Ipren nu några timmar men det ska ju gå bra :D tack för tumhållningen, det kanske hjälpte :)


    Åhh vilket fint resultat!!! Hoppas på bra befruktningen nu då och att du får tillbaka en blastis på tisdag! <3

    Gjorde ni ICSI även vid tidigare IVF eller är det nytt?

    Hmm, tror man ska undvika Ipren under pågående behandling. Jag fick höra det iaf, men paracetamol är ok. Du kanske ska kolla upp? En liten Ipren kan ju knappast skada, tänkte bara om du behöver ta mer smärtstillande framåt

    Vi fick en femdagars till frysen! Blev överlyckliga! Så skönt att slippa starta upp nu hormonbehandling direkt om detta försök inte lyckas! Kroppen känns fortfarande rätt mör... Är nu på RD3 med tredagars ET och snart börjar väl jakten på symptom!
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-03-04 15:19:08 följande:

    Hej! Jag var precis på vårt första möte på rmc malmö. Fick höra att de har mkt nu innan påsk så det är inte lönt att anmäla mens nu innan påsk. Så enligt dem ska jag inte anmäla min mensstart som troligen är imorgon.. Men känns lite som det är för det inte ska räknas som ett nekande. Eller? Ska jag anmäla mensstart ändå eller vänta till nästa månad och säkerligen få ett nej då också..?


    För guds skull anmäl! Du kommer nog tyvärr få ett nekande, men då har du ett nekande i bagaget och kanske bara ett till framför dig
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-03-04 16:17:03 följande:

    Ja jag tänkte på det. Men sköterskan sa det flera gånger att det inte är lönt att anmäla. O jag är så bra på att följa direktiv och order haha! Så kom jag att tänka på att det är väl för att de ska kunna neka mig flera ggr haha..


    Jag med, men screw it!

    Jag skrevs in i början av december och fick inte anmäla vid jul pga stängt (väntade också på cellprovssvar) och sen blev jag nekad i januari. Tror att det kan finnas en viss uppjobbad kö sedan januari/februari så de knappt startade några färska IVF- behandlingar, men verkar ändå flyta på ok då jag fick börja i februari. På ruvardag 3 idag
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-03-04 16:42:38 följande:

    Är väl rädd för att bli utskälld om varför jag anmäler mens när de har sagt att jag inte ska göra det hahah.

    Vart går du nånstans? Så spännande! Håller tummarna för dig att det går vägen!


    Äsch, det blir på sin höjd en journalanteckning extra för dem att skriva

    Åhh jag är också på RMC i Malmö Första behandlingen så är försiktigt optimistisk!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-04 13:39:49 följande:

    Ja jag blev glad när läkaren sa det, men än så länge är det ju bara antal ägg- lite viktigare med antal embryon ;) så får hoppas på positivt samtal i morgon!

    Vi har alltid endast gjort ICSI innan (i Prag) de gör i princip inte vanlig ivf där så för oss är det nytt att prova vanlig befruktning också! (Förstår att det låter som att man gör det i lite fel ordning dock, men det finns ju för och nackdelar med båda!)

    Ja jag vet ang Ipren, men tror det gäller när man får tillbaka embryot.. så förhoppningsvis är det bara idag jag behöver ta tablett :) så kan jag gå över till Alvedon sen om det skulle vara nåt..

    Men stort grattis till er blastocyst!! Så skönt att ni kunnat frysa en! Så får man en liten annan ro i kroppen! :)

    Härligt att du kommit en bit med ruvningen nu :D!! Hehe jag tror symptomen brukar dröja litegrann, jag kände ingenting alls när jag var gravid med dottern förrän efter BIM då det gjorde lite ont i magen till å från ;)

    Ser ut som att min middag blir av ikväll i alla fall :p


    Jag hoppas verkligen ni får ett bra resultat imorgon och ett gäng fina blastisar! Så spännande att följas åt!

    Jaha! Vad konstigt! I Sverige verkar de väldigt restriktiva med ICSI. Så knasigt att det görs så olika, måste ju ändå finnas forskning på vad som ger bäst resultat. Iaf om det inte är något fel på spermierna.

    Haha, nää, jag tror väl heller inte att jag kommer få några symptom före vi tar gravtestet. Har heller inte haft några symptom under tiden vi försök bli gravida, utan alltid känt att, jupp mensen kommer denna gången också :-P

    Skönt att höra att du mår bra och ändå kommer iväg till din middag Jag har bäddat ner mig i sängen för att kurera min förkylning, som har nått någon slags peak idag. Bara nyser och hostar om vartannat

    Ha en skön kväll!
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-03-04 18:36:34 följande:

    Åh! Brukar kliniken ringa eller meddela på 1177 vid nekande och ge klartecken att påbörja?


    Vid nekande får man ett meddelande på 1177 och vid klartecken att börja så ringer de. Tips är att ha lite koll på deras Instagram för information om läget.
  • Jenzia
    Miilna2015 skrev 2021-03-04 18:31:18 följande:

    Hej allihopa, hejar massor på er i alla olika stadier av ivf! Jag går in i vecka 8 imorgon och har sånt fruktansvärt illamående, hoppas innerligt att det är pga graviditet fortfarande och inte bara det extra progesteronet, tar som jag förstår det ganska hög dos på 800 mg per dag. Jag har en vecka kvar till VUL nu men inte vågat testa mer sen testdagen.

    Ser att de flesta här är i sprutdagarna eller tidiga ruvardagar, håller tummarna att det blir höstbebisar för oss alla <3


    Usch vad tråkigt med illamåendet :-/ Hoppas verkligen det är graviditeten och inte progesteronet som ställer till det. Hur kommer det sig att du får så hög dos? Hoppas också sista veckan innan VUL går snabbt! Tycker dagarna sniglar sig fram just nu. Ruvardag 3 med ett tredagars och superförkyld, så kan inte göra något mer än att vila och dricka mkt vatten
  • Jenzia
    Prit skrev 2021-03-04 22:43:49 följande:

    Hej tjejer! Idag är ruvardag 12 och officiella testdag med min 6 dagarsblasto. Det blev ett plus!!! Symtomen just nu är trötthet, huvudvärk och molvärk. Det kändes precis som att mensen skulle komma då molvärken gick i olika stadier. Ibland gjorde det ont inland drog det ut mot ljumsken. Brösten gick från svullna till mjuka till ömma. Ja allt. Jag trodde absolut inte jag var gravid. Sist fick jag missfall i v 8 +5 dagen innan VUL.

    Det är väldigt tidigt att känna andra symtom så som illamående. Det är väl det man letar men ville iaf dela med mig av mina symtom. Trodde verkligen inte jag skulle plussa då jag inte kände skillnad från hur det brukar vara innan mens. Huvudvärk och molvärk. Är kallad på VUL om 4 veckor. Spännande. Lycka till alla kämpar där ute !!! Att gå igenom detta är bedrövligt men vi alla ska nå målet att förhoppningsvis bli föräldrar !


    Yey!!!! Stort grattis!!!
  • Jenzia

    Hej allihopa, varit krasslig i förkylning och inte orkat skriva i tråden på några dagar. Men imorse vaknade jag med mensvärk och blev helt förskräckt :-/ Är bara på RD8 med en tredagars, så känns för tidigt för mens?!? Det har iaf inte börjat ännu, så nu håller jag tummarna för att det är fäst-/växtvärk istället, men har ingen aning. Officiell testdag först nästa måndag, känns som en evighet...

    Så tråkigt att läsa att flera fått negativa tester Hoppas turen i tråden snart vänder <3

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021