• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-19 09:50:22 följande:

    Nu har jag gjort vul! Det såg ut som om det fanns ungefär 13 äggblåsor på gång i storleken 11-14 mm. Det blir nytt vul på måndag och sen äggplock någon gång i mitten/slutet av nästa vecka. Jag vill ju verkligen göra en färskåterföring...finns nog en liten risk för överstimulering. Håll tummarna för att det inte blir så!


    Det låter ju jättebra!! Helt perfekt antal! Vad skönt! Inte så länge kvar till äggplock då! Om blåsorna är 11-14 mm idag låter det som äggplock blir i mitten av nästa vecka ju
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-19 10:25:41 följande:

    Kan vara värt att kolla på om e-vitamin kan vara bra att ta. Det ska tydligen kunna hjälpa till med just slemhinnan. Blir nyfiken på vad det är för spray de använder för äggmognad!?


    Jag tar extra tillskott av e-vitamin just för slemhinnans skull, gjort det länge och vet inte riktigt om det gett så mycket effekt. Har iaf lika lite mens som vanligt

    Jag är också intresserad av bättre äggmognad i o m att jag hade 10 omogna ägg nu. Tror det heter dubbel trigger, att man både tar Ovitrelle och en antagonist (spray eller spruta) att det finns en del som får bättre resultat av det
  • Jenzia
    Annna84 skrev 2021-03-19 16:02:56 följande:

    Verkligen! Nu känns det som att starta om på nytt. Hoppas bara att det går snabbt att få operationstid. Jag ska ringa i nästa vecka och höra om remissen kommit fram.

    De föreslog korta protokollet men tillsammans med ovitrellen så tar man något annat preparat, som en dubbel trigger för äggmognaden. Och sedan lite högre dos på menopuren för att de gärna vill ha ut ca 20st ägg. Men i övrigt lät det inte som att de jobbar med tilläggsmediciner. Jag ska fråga om embryoglue nästa gång.


    Ursäkta om jag tränger mig på med en fråga, men har du haft problem med att dina ägg inte är mogna? Eller vad vad anledningen till att de rekommenderar dubbel trigger?
  • Jenzia
    Dhalia skrev 2021-03-19 17:57:32 följande:

    Fick du progynon som ökar slemhinnan extra vid IVF?


    Nej, min slemhinna var bra vid ET, tror den var 12 mm. Men vid tidigare VUL under utredningen har den varit lite tunnare, runt 9-10 mm efter ägglossning. Så därför har jag tagit högdos e-vitamin för att försöka boosta den.
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-22 12:53:19 följande:

    Nu har jag gjort andra vul. Det blir totalfrys den här gången. :( Blev så ledsen eftersom vi verkligen vill göra färskåterföring och ev få testa med två embryon. Totala antalet blåsor var 18 st och det blir äggplock på onsdag. Sen blir det väl återföring först i maj förutsatt att vi får till frysen, vilket vi ju inte fick sist. :( Usch vad tråkigt det här var! Inte alls vad jag hade hoppats på. När blir nästa behandling för dig? Apropå slemhinnan så var min 14 mm idag.


    Vad tråkigt att höra att det blir totalfrys Fick du ta blodprov eller hur bedömdes det att du blivit överstimulerad? Du verkar ju må bra!

    Jag håller tummarna för att ni får många fina blastocyster som kan frysas och att ni kanske kan få tillbaka två i maj <3
  • Jenzia

    Fick hem min plan för FET, troligtvis blir det i nästa cykel i mitten av april. Trodde den skulle bli helt naturlig, men ska tydligen ta lutinus från återföringsdagen och är rätt besviken på det Kanske låter fånigt, men tyckte det var jobbigt att lutinus gav symptom som om jag var gravid. Plus att min vanliga cykel är såååå stabil, har aldrig någon PMS och min lutealfas är 15 dagar med hög temp efter ägglossning. Så jag lider inte av någon progesteronbrist. Hade 55 vid provtagning, vilket är mer än godkänt. Är det standard med lutinus vid FET? Eller är det för att jag är gammal?

  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-22 15:31:54 följande:

    Nej inget blodprov! Tror det har att göra med antalet blåsor...fanns ju små som hon inte räknade också. De tar det säkra före det osäkra. Symptomen kommer väl först efter äggplock om jag förstått rätt.

    Nej, de sätter aldrig tillbaka två blastocyster så det är bara att hoppas på så många det bara går så vi får några försök. Tack för tummarna! :)


    Intressant. Jag fick ta ett blodprov innan jag tog Ovitrelle. Om blodprovet var dåligt hade jag fått ta en annan spruta och antar att det kunnat bli totalfrys. Men jag hade ju lite färre blåsor än du, och nog inte så många små som också kan ställa till det <3

    Ahh, ok! Så aldrig två blastocyster? Bara om det är två eller tredagars då kanske? För verkar som vissa kliniker erbjuder det efter flera insättningar utan graviditet. Nu har ju du visserligen blivit gravid (till och med två ggr eller?) så då tillhör du nog ändå inte den målgruppen.

    Vi får verkligen hoppas det blir många blastocyster och att det bland dem finns minst ett som är menat att bli er bebis! <3
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-22 15:37:46 följande:

    Hmm, så olika det kan vara. Jag ville ha Lutinus men fick inte (tog Letrozole så det räknas väl som halvstimulerad cykel typ). Låter onekligen som du ligger bra! Är det taget på cd21? Kanske har din klinik det som rutin? En del verkar mena att ju högre värdet är desto bättre är det. Tror inte det har med åldern att göra. Fråga kliniken!


    Känns fånigt att jag blev besviken, var bara så inställd på att klinikerna förespråkar helt naturlig cykel vid FET (om man har en fungerade cykel). Om lutinus nu ger ökad chans till graviditet så kommer jag ta det. Ska inte vara bakåtsträvare när så många VILL ha lutinus.

    Tror progesteronvärdet togs på äl+6 eller äl+7, så motsvarade dag 21 i en perfekt cykel ja. I verkligheten var jag nog mer på dag 24
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-22 17:26:38 följande:

    Tror inte Lutinus är standard vid FET för jag har inte fått det ordinerat. 

    Men kanske är bra att du får det? trots symptomen. 

    Jag är lite orolig att göra det i helt naturlig cykel för även om jag har regelbunden cykel och tydlig ÄL med temphöjning etc så är min temperatur lite svajjig i lutealfasen. Hade gärna 'fått lite hjälp på traven' även om jag inte vet/tror att jag har nån progesteronbrist. 

    jag ska också göra återföring i mitten av april. :)


    Jag var verkligen 100 procent inställd på att inte få lutinus vid FET och rätt nöjd med att min kropp skulle få visa vad den kan. Så därför blev jag besviken. Särskilt så det inte finns indikationer på att mitt progesteron är lågt.

    Om det blir ett plus så ska jag tydligen fortsätta med lutinus till efter VUL också.. Hmm.. känns som om jag fått protokoll för någon som har haft flera tidiga missfall? Jag har ju aldrig fått ett plus ens

    Vilken klinik är du på? Har frågan om lutinus vid FET kommit upp?

    Då kanske vi ruvar ihop nästa gång. Jag hoppas på återföring under vecka 17
  • Jenzia
    Dhalia skrev 2021-03-22 19:05:25 följande:

    Låter ju som det är bra lutealfas men då kanske dem tänker pga åldern. Har du fått testa någon gång i naturlig cykel? Eller var detta första IVF ni gjorde?


    Det här blir ju första FET, så nej aldrig testat naturlig cykel. Känns som om jag fått fel protokoll på något vis. Men men, får väl fråga kliniken. Om jag någon gång får prata med en människa!

    Läst att dina tester blir starkare och starkare! Amazing! Jag håller tummarna hårt för att ni ska få se hjärtslag om några veckor! <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021