• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-02-26 13:09:30 följande:

    Hej! Hur gick äggplocket idag? Hur många ägg blev det?


    Det gick fint Var lite nervös över att det skulle göra ont, men det molade bara till vid tre tillfällen. Och knappast värre än mensvärk :-P Det blev 15 ägg totalt, känns perfekt! Och så får vi besked om hur många som befruktats imorgon, lite nervigt för det känns som om det är här det har gått snett för oss..

    Såg att du hade 8 st i bra storlek. Det var ju 100 procent förbättring!! Låter lovande! Men segt att gå vänta in äggplock tills på onsdag. Värker det mycket eller hur mår du? Är alla ägg i samma äggstock eller är det fördelat jämt? Verkar ju ofta vara någon äggstock som är lite piggare!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-26 14:29:48 följande:

    men grattis vad skönt att det verkar gått så bra för dig!!! =) äggplocket är definitivt en av sakerna jag tycker är nervigt! 

    ja jag är jättenöjd med utfallet från dagens VUL, det kunde inte blivit så mkt bättre så nu hoppas vi att de växer lagom mkt till på onsdag, de var jämnt fördelade nu över båda äggstockarna, den ena är bara lkite långsam i starten! vad spännande med samtalet/mail imorgon om befruktningen, det går säkert fint

    jag har ingen värk alls faktiskt, har ju inte heller jättemånga blåsor så det kan nog bli en rätt 'normal' helg här ändå! ska tillbaka för VUL på måndag igen (springer ju där heeeela tiden!) men då vet de säkert om det blir på ons eller ej! 

    hur känner du dig nu efter ÄP? fick du en massa smärtsillande och morfin?


    Har varit på ett berg och dalbanan i helgen, så glad för min 15 ägg i fredags och så ledsen när bara 3 st blev befruktade Blev en käftsmäll. Och ingen information, bara ett meddelande på 1177, så frustrerande! Men har ifall inplanerad insättning imorgon, så jag hoppas något av de 3 klarar sig så länge. Försöker tänka positivt, men det är inte helt lätt.

    Hur mår du? Spänd inför VUL imorgon?

    Jag har rätt ont i mina äggstockar fortfarande, men antar att det är helt normalt? Inte samlat på mig någon vätska iaf, så det är ju positivt.
  • Jenzia
    MoonK skrev 2021-02-22 21:47:53 följande:

    Denna gång gjorde vi icsi trots att min mans spermier ser bra ut. Läkaren sa att det kan vara nåt kemiskt vid själva befruktningen som kanske inte riktigt funkat gångerna innan. Endast 4 av 12 var tillräckligt mogna denna gång tyvärr.


    Nu är ju jag i samma situation som du, eller kanske sämre. Endast 3 av 15 ägg befruktades. Förhoppningsvis får jag tillbaka en tredagars imorgon. Ska kräva lite information då också, bara fått ett meddelande på 1177 än så länge med avtal befruktade, känns så fruktansvärt opersonligt

    Det börjar närma sig testdag, eller hur? Hur känns det?
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-02-28 18:17:21 följande:

    Åh nej, vad tråkigt. Har ju också haft låg befruktning på våra försök. Försök fråga mer om de inte var mogna eller om de vet mer. Gjorde ni standard-ivf eller icsi? Hoppas verkligen att de tre ser fina ut och att du får tillbaks ett litet guldägg imorgon!


    Så himla tråkigt ju Har ni fått veta något om orsaken?

    Vi vet ännu ingenting, behandlingsplanen var splitt, 50 % med vanlig IVF och 50 % med ICSI, men om det faktiskt blev så hoppas jag får veta något om imorgon. Kan ju varit äggen som var omogna, körde menopur 150 i 9 dagar, tror det var lite på gränsen om äggen skulle tas på fredagen eller måndagen. Vissa äggblåsor var stora, medan rätt många var mellan 15-20 mm tror jag.

    Oh well, vi hoppas på ett litet guldägg imorgon. Har du fått tillbaka ET vid varje behandling? <3
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-28 21:31:25 följande:

    Hej, åh jag förstår dig :( det lät ju så bra med era 15 ägg men förstår såklart din besvikelse! det var ju tur ni fick så pass många ägg från början ändå. Gjorde de ICSI på alla då?

    Jobbigt att ni inte ens fick ett personligt samtal eller Mail heller :( men som du säger så hoppas vi på insättning imorgon med en fin tredagars!! Är det i morgon eftermiddag då?

    Själv är jag förkyld.. :( fick tyvärr lillans förkylning igår kände jag, men jag får bita ihop och köra på denna veckan ändå, det sitter åtminstone bara i näsan, men försöker vila mig frisk till i morgon ... jag är mest spänd inför onsdagens äggplock om jag är typ igentäppt då vet jag inte hur det funkar med medicinering etc vid äggplock, men jag tänkte ta nässpray så jag kan andas åtminstone :/

    Håller tummarna för dig imorgon!! Kram!


    Igår fick jag tillbaka ett tredagars embryo, var en lättnad att det hade klarat sig! De två andra skulle odlas vidare, förhoppningsvis till dag 5, men vågar inte hoppas för mycket på att det blir något till frysen. Vågar inte hoppas så mycket på det lilla i min mage heller, för det var bara 7 celligt, borde ha varit 8 celler på dag 3 Men man måste väl lita på sjukvården att de inte sätter tillbaka något som är dömt att misslyckas redan från början.

    Fick iaf veta att bara 5 ägg av 15 var mogna och att mina äggblåsor växt för ojämnt. Alla 5 ägg hade man gjort ICSI på och ja, 3 blev befruktade.

    Usch vad tradigt med förkylning! Måste du ta covidtest då? Fick själv ont i halsen igår kväll och ska iväg och testa mig i eftermiddag :-P

    Spännande med äggplock på torsdag! Och att fler växt till sig! Hur funkar det med insättning? Är det bara femdagars som sätts tillbaka på din klinik?
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-02 09:40:00 följande:

    Skönt att du fick tillbaka ett igår. Har läst ett antal exempel där det gått vägen trots att det varit någon cell för lite. Vi hoppas på det lilla embryot! Bra att få veta vad det berodde på...omogna ägg är inte kul men om ni måste göra en till ivf någon gång kan de säkert göra en del justeringar för att få dem att mogna jämnare. Vilken spruta tog du?


    Du har fått mail
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-02 09:59:10 följande:

    Ok skönt att du ruvar nu i alla fall, förstår att du är lättad!! då har du ju kommit en bra bit på vägen! =)

    de som de odlar vidare på, hade de också 7 celler? nej sjukvården skulle inte sätta tillbaka något de inte tror på, så där tycker jag du tänker alldeles rätt, nu håller vi tummarna för lilla embryot!!! den mår ändå bättre i din livmoder än i ett lab och många har blivit gravida trots ett inte ultimat antal celler vid återföring!

    nja jag kurerar mig här hemma nu i 2 dagar och tror nog att förkylningen är bättre till på torsdag, känner jag inget lukt/smakbortfall eller annat än snuva så testar jag inte. (då skulle jag stå i testkön var tredje vecka känns det som med alla möjliga små känningar..) sen är pollensäsongen igång här i schweiz nu med (helt sjukt tidigt i år) så funderar på om det kan vara det också!

    ja de verkar odla alla till 5dagars om man har fler än typ 2 ägg.. men ska försöka få svar på de frågorna på torsdag efter ÄP då vi vet hur många de fått ut, är ju försiktigt positiv nu i alla fall till antalet äggblåsor, nu hoppas vi ju att det ligger några mogna ägg där i också...  men de sa att de ska ringa mig på fredag och berätta om befruktningen så bestämmer man då hur man gör, så det kan såklart bli återföring på lördag också. 

    hoppas du mår bättre snart också, och givetvis att coronatestet blir negativt! är det ett snabbtest så du får svar typ direkt?


    Det är lite surrealistiskt att jag äntligen ruvar! Nu börjar räknandet av dagar, men kommer nog inte kunna hålla mig från att testa några dagar innan. Min testdag är på en måndag och jag kommer testa på helgen innan dess så jag får lite utrymme att glädjas/sörja med min man <3

    Åhh jag är så dålig på att ställa rätt frågor, så jag har faktiskt ingen aning om hur de andra två utvecklats! Jag antar att de sätter in det som ser bäst ut, så antar att de andra hade 7 celler eller färre.

    Min man har allergisymptom också, så det verkar som tidig säsong även här! Och i början känns väl det precis som en förkylning? Tung i huvudet, tryck över ögon/panna och snuvig.

    Ikväll är det alltså dags för Ovitrelle för dig! Också spänd på hur många ägg du får ut och hur befruktningen bli!! Hoppas verkligen allt går bra. Vad skönt att kliniken ringer och berättar och befruktningen, tyckte verkligen det var fruktansvärt att få ett standardsvar på 1177 och inte kunna kontakta någon, usch! Ett telefonsamtal gör ju situationen iaf mänskligt <3

    Ja, nu är covid-testet taget, så hoppas vi att det är negativt. Om det är en vanlig förkylning blir jag glad, för jag har läst att det ska vara bra för implantationen av embryot
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-03 08:48:27 följande:

    En liten fråga ang. äggplocket.. jag har ÄP i morgon (kommer sövas då jag gör detta i Schweiz) men på kvällen har jag en middag hemma med några vänner, tror ni att det skulle kunna vara ett problem ni som genomgått detta nyligen?

    Jag gjorde detta för 2 år sen men minns inte om jag låg o sov hela dagen sen eller om man var hyfsat normal så man står ut ett par timmar på en middag samma kväll...


    Jag låg i soffan med värmedyna och hade rätt så ont, så någon middag med vänner hade inte varit aktuell för mig :-P Men tror det är olika också så klart
  • Jenzia
    Onemore2018 skrev 2021-03-03 06:32:29 följande:

    Fan fan fan fan! Det verkar inte gå denna gång heller, samma tidsdag som förra gången fick jag rosa flytningar och några dagar senare började jag blöda ordentligt. Varför :( det verkar inte gå denna gång heller. Jag ångrar mest av allt att jag tog den där p sprutan för 5 år sedan, hade jagninte gjort det kanske jag hade kunnat bli med barn ????????????


    Men du, det är ju jättevanligt med blödning i tidig graviditet. Har du tagit något test än? När är testdag? Stor kram!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-03 13:14:15 följande:

    tack! får se hur det känns i morgon får ev ställa in med kort varsel annars =)

    nu känns det ju mest som att man är livrädd att äggen ska lossna innan äggplocket


    Så kände jag med! På dagen innan äggplock slutade min värst ömmande äggstock göra ont, så då tänkte jag att nu har alla ägg släppt! Men icke och risken är tydligen superliten
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021