• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MeAndMyself skrev 2021-04-24 23:20:16 följande:

    Hur många ägg fick du ut på försöker som brändes?

    Det jag är så rädd för. Att ett helt försök ska gå till spillo.. vill inte ens plocka ut om de är tre äggblåsor...

    Jag har nästa ultraljud på måndag.

    Hur ser din kommande behandling ut? Vad ska de göra annorlunda? Fick du svar på varför det blev som de blev första gången?


    Usch, inte kul när ett försök går till spillo. Men det är inte alls säkert att det blir så får er. Förhoppningsvis har några ytterligare växt till sig på måndag.

    Jag har gjort 3st behandlingar, vid varje behandling har vi fått ut 15-16st ägg. Första behandlingen odlades de till 5dagar och ingen överlevde. Nästa gång testades ICSI på alla ägg och fick sätta in på dag 2, men ingen av de övriga tog sig. På tredje gången bytte vi medicin och fick en 3-dagars plus 3st blastocyster till frysen -mirakel! Inget av försöken har dock tagit sig och nu är vi inne på omgång 4.

    Lycka till på måndag!
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-26 11:17:16 följande:

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3


    GRATTIS!! Och bra jobbat! Fantastiskt resultat. Nu får vi båda njuta av att ha gjort den här insatsen :)

    Jag fick ut 16 ägg (lite konstigt med tanke på att de sa 30st i torsdags och att jag därför inte får sätta in i den här cykeln)

    Har också haft väldigt ont nu efteråt, hua, mycket ska man vara med om.

    Nu hoppas vi på fin befruktning för oss båda imorgon.

    KRAM
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-04-25 23:01:44 följande:

    Inte varit inne här och läst på några dagar. Spännande att det är många som har plock i veckan. Håller tummarna! :)

    Åh vad trist med risk för överstimulering! Nu hoppas vi på riktigt många mogna ägg och bra befruktning. Sen hoppas jag att vi båda får tillbaks var sin blastocyst i slutet av maj. Lycka till imorgon!


    Tack <3 16 ägg fick dom ut.

    Ja, lite tråkigt att inte få sätta in direkt. Men vi får tänka att kroppen får återhämta sig lite nu inför insättning.

    Nu hoppas jag att vi också får en blastocyst att sätta in i slutet på maj, så att vi kan följas åt :)

    Det här veckan kommer vara fruktansvärt jobbig när det gäller väntan. På lördag eller söndag ska jag få veta om vi kunde frysa något. Hoppas innerligt att så blir fallet.

    Tar du letrozol för att underlätta ägglossningen, och hur lång tid efter äggplocket kom din mens?
  • Annna84
    Dibella skrev 2021-04-26 13:30:56 följande:

    Grattis till 13 st, super ju! Hoppas jag du återhämtar dig snabbt och återföring på lördag 

     

    Grattis till 16! Superbra det också! Hoppas vi att de kan frysa ner flera stycken  såklart segt att vänta, men förhoppningsvis blir det plus på insättningen sen.

     

    Jag fick ut hela 11 ägg på mitt plock idag, var nästan i chock över att de lyckades få ut så många, känns helt overkligt. Tror dock att flera kommer vara omogna, men har förhoppning om att få en 5 dagars denna gången och kanske chans att få till frysen också! Återstår att se  Gjorde lite mer ont denna gången, tror inte lokalbedövningen tog lika bra eller morfinet kanske, men definitivt fortfarande hanterbart och mycket lugnade och behagligare överlag.


    Grattis! Vad glad jag blir för din skull att du fick ut så många ägg idag <3

    Nu håller vi alla tummarna för befruktningen. Ha en fin dag!!
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-04-26 13:48:44 följande:

    16 ägg är väldigt bra även om jag förstår att du kanske hoppades på ännu fler. Har förstått att det kan vara en del som är för små för att plockas (eller så är blåsorna tomma) när man har många ägg. På mig såg de ju 18 blåsor på sista vul men det blev bara 8 ägg totalt. Håller tummarna för att du får positiva besked i helgen och att vi båda får göra en återföring i maj! :) Kommer de ringa och meddela hur många som befruktades och sen hur många som gick att frysa?


    Ja, verkligen :) Det kan som du säger vara många blåsor och att alla inte innehåller ägg. Tack!!

    De kommer att ringa på lördag eller söndag och meddela resultatet, fy sjutton så nervöst. Vi har bara fått till frysen 1 av 3 gånger.
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-04-26 13:58:34 följande:

    Glömde svara på dina frågor. Precis, tar Letrozole för att säkerställa att jag får ägglossning. Min mens kom exakt 10 dagar efter äggplock. En del får tydligen mens ännu snabbare men inom 14 dagar ska den komma.


    Tack för svar! Jag tittade tillbaka på noteringar från mitt första plock när det inte blev någon återföring och då kom min mens efter 14dagar, men då hade jag tagit lutinus i några dagar. Hoppas att den kommer snabbare den här gången.
  • Annna84
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-26 15:23:39 följande:

    och GRATTIS till alla lyckade äggplock idag!!!  

    Så glad för er skull. 

    Nu håller vi tummarna för massor med mogna, befruktade ägg och bra embryoutveckling. <3 


    Tack <3 <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-27 09:48:36 följande:

    hej! alla mina blåsor verkar inte ha innehållet ägg :( bara 7 gick att göra ICSI på och 3 har befruktats normalt. jag kan inte hjälpa att fundera över om kliniken egentligen är så bra på att göra ICSI ..jag tycker utfallet låter väldigt dåligt även om jag såklart är glad att det blev några befruktade överhuvudtaget... med tanke på att 10 av 12 befruktades 2018 och nu har jag mindre än 30% som befruktas varje gång nu  

    jaja jag får hoppas det blir överföring på torsdag i alla fall, är fortfarande i valet o kvalet att sätta tillbaka 2, för annars är jag rädd att vi ändå inte får något till frysen och då har man ju liksom inte försökt med allt som går.. 

    de sa att de skulle ringa i morgon och då bestämmer vi när det ska överföras, åh herregud jag hoppas dessa 3 överlever till i morgon nu


    Hej vännen! Ååå, jag förstår verkligen att det känns tungt och att du funderar över varför det blir som det blir. Jag har tänkt samma sak många gånger och undrar varför det varierar så himla mycket. Man vill ju ha den bästa embryologen, på något sätt känns det som att det momentet är det absolut viktigaste.

    Det kommer att gå bra för dina små till imorgon, jag tänker på Dhalias solskenshistoria där det lyckades med en 2dagars.

    Jag håller tummarna för dig och tänker på dig massor. Heja heja de 3 kämparna som delar sig fint just nu.

    Själv håller jag på att kräkas av oro. Jag bad kliniken att ringa min sambo istället för till mig, jag orkar inte ta samtalet själv om det är negativt. De ringde nu på morgonen när han satt i möte, så vi missade det. Nu får vi förhoppningsvis besked i eftermiddag. Sitter och räknar statistik från mina tidigare försök för att försöka ha något att hålla mig i, men det kan ju variera så mycket från gång till gång. Jag hör av mig när jag vet.

    Massa kramar till dig
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-04-27 07:59:22 följande:

    Den här gången ska det bara bli till frysen! Du kör väl samma medicin som sist? Det bådar gott tror jag. :) Men förstår att du är nervös! Skönt i alla fall att de ringer!

    Tror den kommer snabbare när man tagit annan spruta än ovitrelle. Sen påverkar nog Lutinus också! Hoppas du får din mens snabbt och är igång snart igen...


    Hoppas hoppas! Usch, denna väntan på delbesked är verkligen så jobbig. I em ska de ringa om befruktningen, jag är så nervös.

    Precis, vi hade samma medicin den här gången som förra, så jag hoppas att det är den som gav och ger effekt även denna gång. Tack så mycket för fint stöd! Kram
  • Annna84
    Estelle011 skrev 2021-04-27 11:15:05 följande:

    Tjejer, ni måste försöka att slappna av. Svårt, jag vet, men viktigt. Stress kan också påverka resultat. Vi alla gör allt vi kan. Omöjligt att påverka hur många ägg ska bli befruktade. Men man kan och ska hoppas att det kommer att räcka denna gången för positiv resultat  håller tummarna för oss alla!


    Det är så sant! Jag önskar att jag kunde slappna av mer.

    Jag gick in på din profil och råkade trycka följa (har ingen aning vad det innebar, haha) Måste fräscha upp minnet, hur går det för dig?

    Håller också tummarna för oss alla <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021