• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-08-08 20:13:18 följande:

    Så ditt starkaste test var på dag 14? Åh hoppas att de kan lösa det! Men det tror jag säkert. Är nog ovanligt att de nekar en insättning. De löser det säkert på nåt sätt.

    Jo, men samtidigt kan det ju hända att ägglossningen sker två dygn efter ett positivt ältest. Det är jag lite orolig för, eftersom min temp steg senare än tänkt. Hoppas bara på det bästa nu. Dagarna krypeeeer långsamt fram, trots att det är helg haha.


    Det löste sig! Puh. Barnmorskan jag pratade med googlade testet och tittade på olika tolkningar av det utefter min beskrivning och landade i att det också blivit fel dag jag anmälde. Nu är återföringen flytta till turdagen fredagen den 13 ;). Nästa gång tar jag digitalt test!

    Angående dag för återföring berättade hon att de nyligen ändrat från dag 7 till dag 6. Så det är inte vi som är helt ute.

    Kan verkligen tänka att dagarna kryper fram. Men start är du i mål!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-08-09 23:34:47 följande:

    Åh tack så mycket!

    Jag är så glad, får sätta in mitt första embryo imorgon!

    Ska bli så spännande men är även så nervös för jag känner redan hur alla förhoppningar smyger sig på!

    Hur är du i din cykel? Hittade du ägget?


    Fantastiskt att höra att du får en återföring denna cykel. Typ kanske just nu till och med? Fått en testdag?

    Jag ansluter som förstagångsruvare på fredagen den 13de ;). Jag hittade en ägglossning till slut. En dag senare än någonsin innan. Evighetsväntan på den första återföringen är snart över.

    Tänk vad man har oroa sig över när ägglossningen sker. Jag känner precis som du angående när på dygnet m.m. Det verkar som RMC Malmö precis ändrat rutinen från dag 7 till 6, så helt fel kan det nog inte bli.
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-08-10 20:26:06 följande:

    Ni som har gjort FET, vad har slemhinnan legat på vid första vul? Ha ha, vilka ändå högst privata frågor man ställer. Ska den vara som vid vanlig återföring? Ursäkta min konstiga fråga.


    Vet inte om det är rutin med VUL inför FET, eller är det? Jag ska göra min första FET snart och det finns ingen plan på något VUL för kontroll. Ska du göra flera stycken inför FET?
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-08-10 21:05:30 följande:

    Det kanske är olika från klinik till klinik. Jag kommer få tid för första vul när jag ringer in och meddelar förstamens dag. sen tror jag att det kan bli en till om slemhinnan är för tunn.


    Du får berätta mer när det är dags och du vet mer. Spännande att höra olikheterna. På min klinik tror jag de går helt och hållet på när man rapporterar in LH-ökningen. Känns som ett stort ansvar som vilar på en, det där att tolka LH-testerna rätt ;)
  • IVF2021
    Clemmentina skrev 2021-08-11 07:30:09 följande:

    Så spännande att läsa att ni är flera på gång nu med behandlingar och återföringar. Jag väntar på första mensen efter missfallet och hoppas på återföring då! På min klinik uppmanar de en att testa med Clearblues rosa en gång per dag (morgonen) och rapportera in när det blir positivt. Inga tolkningar eller annat vilket känns skönt! Det spelade inte någon roll att jag brukar få positivt på kvällen utan det är morgonresultatet som gäller. Det är inte heller standard med vul innan återföring i naturlig cykel (eller cykel stimulerad med Letrozole), däremot gör de vul i stimulerad cykel med Progynon.


    Satsar på Clearblue nästa gång! Tack för tips. Det var alldeles för stressigt att tolka de där små strecken när det verkligen gällde. Har aldrig brytt mig så noga om det varit helt starkt eller bara nästan helt starkt innan, men nu plötsligt spelade det ju roll!

    Hoppas din kropp återhämtar sig snart så du kan hoppa på denna karusell igen.
  • IVF2021

    Fick ni några tips, rekommendationer eller restriktioner efter insättning? Börjar bli nervös inför första FET imorgon. Känns overkligt att äntligen få tillbaka ett embryo efter att första IVFen påbörjades 5 april.

  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-08-12 19:04:40 följande:

    Yeah, mensen har kommit och nu har jag pratat med min klinik om planerad start för ostimulerad FET. Börjar med ägglossningstest dag 9 och ska på ultraljud den 23:e för att kolla slemhinnan. Kollade också vilket ägglossningstest av clearblue man ska använda och det är rosa stickorna, dvs den stickan som endast visar ?ingen gubbe? eller ? glad gubbe? och ingen ? blinkande gubbe?.


    Härligt när man kan få bli glad över mensens ankomst! Håller tummarna!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-08-11 11:20:17 följande:

    Ja den 24/8 så de e ju evigheter tills dess.. dee värsta är ju att de känns inget speciellt nu efter de satt in embryot så ja har ju ingen aning om dene fastnat eller ej :( får bara vänta. 

    Min ägglossning tyckte ja också hamna sent denna och förra cykeln på dag 16 & 17 antar att de e för man sprutat in massor me hormoner.  ja jag tror inte några timmar spelar jätte stor roll. Kul så är vi ruvare samtidigt :D


    Nu så! Embryot är på plats. Det var en labyrint för den där katetern att hitta in genom så jag kan inte påstå att det var ett snabbt och smidigt ingrepp, men nu är det klart! Man skulle bara vilja kolla att det ligger rätt.

    Fick testdag 23/8, så en dag innan dig..?! Känns som så himla få dagar mellan insättning och beräknad mens. Skönt att slippa vänta så länge på resultat, men samtidigt känns det overkligt att ett embryo skulle hinna fastna och börja påverka ens hormoner på så kort tid.

    Har du någon plan för när du tänker testa?
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-08-13 15:16:26 följande:

    Äntligen är du ruvare!! Har tänkt på dig. Gjorde det ont?:o

    Oj inte jättelångt till testdag då! När har du bim? De säger väl att det tar ca 1-2 dygn för en blasto att fästa.


    Ja, tänk vilken process att ta sig hit! Och om bara 1,5 vecka vet jag hur det gått. Har beräknad bim samma dag som jag fick testdag, så måndag om en vecka. Känns ju som att det är de ruvardagarna folk börjar tjuvtesta?

    Det var verkligen ingen bekväm upplevelse. Tog nästan 50 minuter. De fick byte både instrument och läkare och jag fick gå och kissa innan de lyckades. Men de påstod att det landade rätt till slut, så det håller jag tummarna för!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-08-13 17:39:20 följande:
    Åh tänkt på dig idag!! Så kul att du har gjort det nu :D

    Jag tänkte exakt likadant att de är så få dagar kvar tills mensen ska komma efter insättningen.

    Är ruvardag 3 idag och är så ledsen för jag känner ingenting så de känns ju som att de inte tagit sig, ja vet att jag tar ut det i förskott men tänker att jag borde ju känna något.. testade även imorse och det var ingenting. Kommer nog testa varje morgon tror jag. Hur känner du att du ska göra?

    Haha ja de va ju lite märkligt att du fick testdag innan mig men alla kliniker resonerar säkert olika gällande det.
    Ligger din testdag efter mensdag? Känns som jag mest läst om testdag flera dagar efter mens, aldrig att de hamnar på samma dag. Men jag är nöjd med datumet. Det känns ju högst rimligt att man liksom vet resultatet den dagen.

    Jag tror verkligen inte du ska oroa dig för avsaknad av symtom!! Det känns otroligt vanligt att man inte har symtom. Och de symtom man känner, är det verkligen symtom eller bara att man avläser kroppens alla signaler som man annars inte bryr sig om? Jag har bestämt mig för att inte känns efter kring symtom alls. Jag har både endometrios och IBS, så jag känner mig alltid lite konstig ;). Har inte riktigt vågat fundera på när man ska våga testa första gången än. RD 3 känns lite tidigt. Ska bli spännande att höra vad stickorna visar om du testar varje dag. Kanske ger mig en hint om när jag vågar börja testa. För min del funderar jag på helgen innan testdag kanske, alltså RD 8 eller 9. Får se om jag kan hålla mig. 
    Truuly skrev 2021-08-13 17:40:08 följande:
    Ja det verkar som väldigt många börjar testa tidigt på ruvardagarna. Men jag vågar inte haha.

    Men vaaa? Ojjj 50min.. När det egentligen ska ta typ 10min. Usch vad jobbigt! Du låg väl inte där o hade ont hela tiden medan dem bökade där nere?

    Men förhoppningsvis var det värt det!

    Vilken läkare fick du? Ja tänk att de gör det utan ultraljud, men vi få lita på att de kan sin grej och embryot ligger fint där den ska :) spännande!
    endotjej92 skrev 2021-08-13 17:41:55 följande:
    Va konstigt att du fick kissa innan? Man skulle ju vara kissnödig för att de ska underlätta?

    Stackarn att du fick det så krångligt :/
    Min livmoder ligger retroflekterad (bakåtlutad) vilket gör att jag inte behöver det där kisset i blåsan för att trycka den bakåt som man i vanliga fall behöver med en anteflekterad (framåtlutad, vilket är vanligast) livmoder.

    Absolut inte ont hela tiden, men det var verkligen inte bekvämt. Vi fick ta en paus efter 20-25 minuter innan de laddade om med nya instrument och ny läkare. Idag var det Anna och Pia. De allra flest läkare är himla bra där tycker jag. Och nu känner de igen mig (ojojoj, måste betyda att man varit där för mycket).



Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021