• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    endotjej92 skrev 2021-07-03 23:36:30 följande:

    Heeej känns som jag är i precis samma situation nu... igen!!

    jag är nu på CD 15 och hittar ingen ägglossning..  jätte svagt streck på RFSU stickorna men ingen smiley på Clearblue.

    Fick du din ägglossning? och på vilken dag? 


    Åh, tråkigt! Min första cykel efter stimulering har tyvärr också varit konstig. Ägglossningen verkar kunna vara både tidig och sen tydligen. Och jag har som sagt fått svagt streck i varierande grad i många många dagar utan att bli klok.

    Jag hade ju vad jag trodde min första mens efter stimulering suuupertidigt i cykeln men bara en vecka efter att den tog slut fick jag en ny mens. Så det kan nog vara helt upp och ned. Frågade RMC som då svarade att ?ja kroppen återhämtar sig från att vi tagit över hormonerna helt så det är ingen fara?. Skulle gissa att de skulle säga samma sak om ägglossning tyvärr..? Att så kan det vara.

    Hoppas bara din ägglossning är sen och kommer idag!!
  • IVF2021

    Någon med erfarenhet av insättning efter totalfrys?

    Jag trodde jag skulle få en insättning om 2,5 vecka men nu verkar det som jag ska vänta en hel cykel till! Blir snart knäpp. Gjort äggplock som ledde till totalfrys pga risk för överstimulering. Hade bortfallsblödning och nu första vanliga mensen. Som jag förstått det kan man göra första FET nu? Men nu har RMC bestämt att jag ska vänta ytterligare.

    Vad är det vanliga förfarandet? När brukar FET ske efter totalfrys??

  • IVF2021
    apan95 skrev 2021-07-27 22:20:18 följande:

    Precis samma hände mig i maj?

    Jag fick då instruktioner om att det först skulle komma bortfallsblödning sedan gå en hel cykel till sen på nästkommande ägglossning kunde man göra återföring vilket blev juli för mig och då var kliniken stängd..

    ska förhoppningsvis göra första återföring nu i augusti efter denna mensen som kommer härnäst då. kommer göra stimulerad FET så börjar med letrozol CD 3.

    Kanske inte svar på din fråga helt och hållet men det är den info jag har fått!


    Frustration att de hade stängt så du inte fick FET. Man behöver liksom inte mer väntan än vad det redan är!

    Jag hade också fått den instruktionen först. Men vad som plötsligt blev problem var att någon av läkarna bestämt sig för att jag skulle ha bortfallsblödning och sen mens 2 gånger innan insättning. Detta pga risk för överstimulering. Har varit ett skakigt dygn men nu sent i eftermiddag ringde kliniken upp igen och sa att de inte riktigt kunde se grunden till sen läkarens beslut så jag fick en tid för VUL imorgon. De ska kolla om kroppen mår tillräckligt ok för insättning nu i augusti. Så skönt att de ändrade sig!!

    De har inte sommarstängt just i år då klunken ska flytta i höst. Så att missa insättning nu pga ett missförstånd hade varit hemskt.

    Men så spännande. Om jag får klartecken imorgon följa vi tätt åt! Jag är på CD 4 i naturlig cykel. Har 3 stycken 5 dagars i frysen.
  • IVF2021
    apan95 skrev 2021-07-28 08:28:33 följande:

    Men va kul! Hoppas på det bästa nu du och att du får göra återföring denna cykeln. Man är så otroligt otålig?

    Va sån orolig besvikelse när jag fick reda på att det inte skulle bli återföring. Först sa det redan på sista VUL innan äggplock att det var många blåsor och fanns en risk. Sen på äggplocket (21 ägg plockades) så sa de att allt ändå såg okej ut och att vi skulle göra återföringen. Sen två timmar innan det var dags ringde de och sa att de ville vänta då såpass många hade överlevt och utvecklats till blastisar. Har 6 st 5 dagars i frysen och känner mig otroligt otålig nu.

    Tror jag hade ägglossning i går och inväntar mensen antagligen 10/8!

    Lycka till på VUL idag! Håller tummarna :)


    Har gjort två plock men ännu ingen insättning, så otålig kan man verkligen säga att jag är!

    Konstigt att de bestämde sig två timmar innan?! För mig (också 21 ägg ut) var beslutet taget innan plock).

    Ägglossning CD 3?? Eller är det medicinerna som gör det? Tänkte vi låg en dag isär bara men då är vi inte riktigt riktigt i fas. Men ändå insättning på sommaren båda två! Jag tror och hoppas på insättning 13/8.
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-07-27 22:52:57 följande:

    Har dom sagt varför man måste vänta så länge? Lättare att förstå om man vet anledningen.


    Det är det som är problemet. Jag kände att beslutet var taget rakt ut luften. Min första IVF blev jag överstimulerad med massa vätska i buken, då hade jag förstått det. Men detta försök har jag mått bra! Hoppas VUL idag visar att kroppen också mår bra.
  • IVF2021
    apan95 skrev 2021-07-28 10:25:26 följande:

    Ja det va verkligen en besvikelse!

    Nej nu var jag nog otydlig, jag hade ägglossning i går antagligen (CD 20) men väntar in en mens till och kommer börja med letrozol på mensdag 3 (cirka 12/8) då, återföring bör isåfall bli runt 28-29/8 så du ligger lite före mig! :)


    Aha! Då var vi helt helt i synk, synd. Men spännande att det är på g för oss båda! Är det också din första insättning?

    Tack och lov mådde kroppen väl och jag får min första insättning om cirka 2 veckor!
  • IVF2021
    apan95 skrev 2021-07-29 10:10:31 följande:

    Ja, det blir första insättning! Hämtade ut alla läkemedel i går på apoteket, så nu ligger sprutan i kylen och man längtar för en gång skull efter mensen haha!

    Wow va roligt! Nu e man bra otålig! håller tummarna!


    Konstigt det där hur man kan längta efter mens ;). På söndag ska jag börja med ägglossningsstickor. Kroppen ska klara detta helt själv för min del. Slipper tack och lov till och med Lutinus!
  • IVF2021
    apan95 skrev 2021-07-29 17:36:15 följande:

    Ojj men va! Hur kommer de sig att du slipper det? trodde det gavs till alla oavsett stimulerad FET eller inte! Ges ju till och med till folk som inte gjort ivf.

    Hann bara ta lutinus typ 4-5 dagar innan vi avbröt återförandet men hann absolut känna hur det kändes hahaha! känns dock lättare att behöva ta lutinus nu i höst än på sommaren som de va senast haha!


    Verkar som att man i naturlig cykel kör helt naturellt på de flesta kliniker. Malmö har tidigare använt Lutinus vid alla insättningar men precis bestämt sig för att sluta. De ska också ingå i en stor studie med flera klinker inblandade där de ska testa lutinus en kort tid, lång tid kontra inte alls för att kartlägga dess effekt bättre.

    Jag har bara hunnit ta en lutinus någonsin. Hehe. För dåligt resultat för att ens behöva lutinus första gången och planerad totalfrys denna gång.

    Vad ska du ta för sprutor och piller? Förstår att sommaren inte kan vara bästa tiden på året för lutinus!
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-07-29 18:15:01 följande:

    Nu var det ett tag sedan jag skrev härinne :)

    Efter det tidiga missfallet så har min cykel och temp varit lite annorlunda. Ägglossningen efter blödningen kom mycket senare, och det verkade vara en svag ägglossning. Jag brukar inte få speciellt mycket äl-känningar, men oftast får jag iaf ömma bröst/bröstvårtor i flera dagar runt äl, men inte denna gången. Och tempen efter äl har legat lägre än vad den brukar göra i lutealfasen.

    Hoppas att kroppen återgår till det normala framöver.

    Jag är på cd 13 nu och väntar på positivt ältest så förhoppningsvis blir det återföring av vårt enda frysta blastis i slutet av nästa vecka.

    Vad skönt att du äntligen snart få göra insättning!! All väntan är olidlig.

    Vet du hur många dagar efter positivt test man gör FET?


    Förstår om kroppen kan bli knasig efter ett missfall. Tråkigt att höra men skönt att du har en i frysen att sätta in! Kroppen blir ju lite knasig av en IVF även om det inte blir någon graviditet. Jag har haft otroliga svettningar ett tag efter äggplock, precis som någon slags reaktion på att hormonerna sjunker.

    Härligt att höra att du snart ska sätta in! Fått positiv LH-sticka än? Tror RMC Malmö har som standard med återföring 7 dagar efter omslag på frysåterföringar.
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-07-31 19:13:47 följande:

    Ja precis. Men som tur så sköter kroppen allt bra ändå och återgår till det normala rätt fort för se flesta verkar det som :)

    Jag fick faktiskt positivt igår! Tidigare än de senaste gångerna. Jag har också läst att rmc kör 7 dagar efter omslag , men jag fick tid 6 dagar efter. Nu nojar man i vanlig ordning haha? Undrar hur stor betydelse det har med 6 eller 7 dagar. Få försöka sluta grubbla och bara lita på att de vet vad de gör såklart! Svårt ibland dock :D

    Vilken dag är du på?:)


    Då är det nära för dig nu! Häftigt. Haha, ja alltid finns det något att oroa sig för. Om nu många andra kliniker sätter in på dag 6 tror jag det funkar bra för dig med :).

    Har också själv grubblat en del på det där med att man har så kort tidsspann. Känns så ovetenskapligt att man bara ska testa på förmiddagen. Tänk om peaken kommer på eftermiddagen liksom?! ;)

    Är på CD 8 idag, så ska börja testa med stickor imorgon.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021