• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    tedlin skrev 2021-12-16 23:19:03 följande:
    Tack Frida123 <3 Det känns lättare idag. Som du skriver så hjälpte det verkligen att få sörja ordentligt, att få vara ledsen och frustrerad. Det kommer komma dåliga och bra dagar och jag ska försöka att ta dem som de kommer och ta hand om mig.

    Det som jag tror gör mig mest upprörd och arg är att väntetiderna är så långa. Det finns ingen medicinsk evidens på att man ska vänta 3 månader mellan varje behandling. Det är bara pga vårdköer som jag, och många andra, behöver vänta. Det gör mig vansinnig. Hur kan det vara ok att jag och andra som också köar ska må så här dåligt längre tid än nödvändigt? Och jag totalt exploderar när jag hör att det finns kliniker utan någon kö i mitt landsting/region, men som inte är upphandlade som landstingets/regions leverantör. Jag tror att jag ska ringa runt till andra landsting imorgon för att höra vad de har för väntetider och avtal. Ska också försöka nå hälso- och sjukvårdspolitikern igen som inte svarade när jag ringde igår. Oj, nu blev jag visst väldigt upprörd igen. Pust. Ska försöka lugna ner mig igen så jag kan sova.

    Håller alla tummar för er som ruvar!

    Hej,
    Kan också verkligen relatera till frustrationen över väntan. Skönt att du mår lite bättre igen. För min del gav jag upp landstinget efter 2 av 3 skattebetalade försök och gick över till privat. De där väntetiderna knäcker en ju totalt och skapar så mycket ohälsa hos oss som är i processen. För mig har de enda som fått mig att hålla näsan över vattenytan varit att träna, så kroppens eget glada system får jobba och ge hjärnan en chans att må bättre. Har också succesivt passat på att renovera mig igenom min bostads olika rum. Sett till att ha annat att distrahera mig med. Kram om omtanke! Sörj först och försök sedan distrahera dig!

  • IVF2021
    senapp skrev 2021-12-17 22:05:18 följande:

    Hoppar in lite här, men jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att vänta. Har gått privat pga måste, men en jättestor psykisk fördel är ju att slippa vänta. Första besök i november, äggplock nu i december. troligtvis FET i januari, februari, osv tills grav eller tomt i frysen. Läkaren har maxat chanserna att få mycket till frysen genom att ge höga doser, kört ICSI på hälften och fryst 2 2-dagars. Ingen himla "testomgång" som de verkar köra i regionen. Ifall någon funderar på att gå privat av den anledning <3

    Träna och renovera låter som en bra hantering tycker jag!


    Det är ett helt annat tempo, ja! Från att jag kontaktade kliniken till första besöket för inskrivning var nog 2 veckor och från det besöket till behandlingsstart var det inte ens en vecka. Jag ångrar SÅ otroligt mycket att vi inte började privat direkt. Kostar mycket, ja. Men för min hälsas skull vore det värt det. Nu har jag ju ändå försök kvar i regionen som brinner inne, bättre hade varit att köra privat direkt och vända sig till regionen sen istället.

    Det enda som är tacksam för den utdragna processen är mitt hus som sakta börjar bli allt finare ;)
  • IVF2021
    tedlin skrev 2021-12-19 09:53:16 följande:

    Tack IVF2021 och senapp för tips och erfarenheter. Tröstande att höra. Så här i efterhand ångrar jag att jag vände mig till regionen och inte gick privat direkt. Det låter som en helt annan värld!

    Jag har ganska oregelbunden cykel så jag fick ändå första lediga tid för nästa behandling, tyvärr är den först v10. Dvs väntetid på 13 veckor. Men, eftersom min cykel är just oregelbunden finns ingen garanti för att det kommer bli v10, det beror på när min blödning kommer och när det finns ledig tid. Det gör mig väldigt stressad att min fasta punkt att sikta på och planera efter inte alls är särskilt fast. Jag ska prata med min läkare i mellandagarna, jag fick en snabb tid, vilket innebar 3 veckor efter min förfrågan om läkarbesök när FET:en inte blev något. 3 veckor för att få ställa sina medicinska frågor känns som en evighet. Ska bland annat höra om vi kan göra något för att få min cykel mer förutsägbar och igen fråga om nästa steg. Har ännu inte hört vad de ordinerat, om de ens har funderat över det än.

    Jag upplever att det är hjälpsamt för mig att få skriva av mig här, även om jag låter gnällig. Kram på er


    Jag tycker att jag fått bra behandling både i regionen och privat, så medicinskt är jag nöjd med båda hittills. Det som är skillnaden är den där ovissheten du skriver om. På RMC i Malmö får man inte ens en preliminär tid för behandling utan man ska skicka in varje lönad då mensen kommer så får man antingen ett nekande eller ett besked om att man ska starta med sprutorna. Så man får liksom ligga i startgroparna samtidigt som man måste vara beredd på att få vänta ytterligare. Rena plågan.

    Usch. Tre veckor för att få ställa frågor om din pågående behandling känns ju hemskt. Det underlättar ju inte heller precis.

    Du gnäller inte. Du precis som alla vi andra kämpar för att överleva/må okej genom processen!
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-12-20 18:13:12 följande:

    Vilken skitdag. Får man lov att säga så. Mått illa från morgon till kväll, har en ännu mer blå-märkt mage. Jag blir typ ledsen när jag ser mig själv i spegeln. Det är alla sprutornas fel. Jobbig dag på jobbet, ledsen av allt när jag cyklar hem, ja vad händer, ja kedjan hoppar av :(. Jättetrött. Ingen hemma som kan pyssla om mig. Ingen vet att jag är gravid ( utom sambon då), om jag nu ens är gravid, så där kan man inte hämta stöd heller.


    Låter verkligen inte som en bra dag. Omtanke! Jäkla process att ta energi från en. Håller tummarna för att du fortfarande är gravid, då kommer det ju kännas värt det i slutänden om än det är motigt nu.
  • IVF2021

    Någon med erfarenhet av överstimulering? Börjar misstänka att något inte står rätt till. Har försökt skylla på biverkningar från Lutinus, förstoppning, IBS, magsjuka m.m. Men blir inte klok. Plockade 10 ägg för 12 dagar sedan. ET för 10 dagar sedan. Magen mår kass. Ont ont ont och är svullen. Svårt att ta mig i/ur bil, ont att gå upprätt, klurigt att vända mig i sängen osv. Är det normalt som biverkan på Lutinus? Har bara gjort FET och då utan Lutinus, så detta är lite nytt för mig?

  • IVF2021
    Always choklad skrev 2021-12-20 23:34:49 följande:

    Hej är du förstoppad. Eller var sitter det onda. Ring 1177 och beskriv dina besvär. Jag fick mensen efter en ivf behandling som var en kemisk graviditet kanske 2 mån efteråt akut ont och åkte in akut pga starka smärtor. Fick morfin i armen i ambulansen då jag skrek rätt ut. Trodde det var utomhavandeskap, det var det inte utan visade att jag blivit överstimulerad på nått vänster. På akuten sa det att de händer ibland med oss ivf då vi är så fullproppade på hormoner under lång tid att det kan ligga kvar i system. Hellre att åka in en gång för mycket än för lite. Ta dina smärtor på allvar.


    Nej, jag är inte förstoppad. Det var bara mitt försök att hitta andra anledningar till smärtan. Jag tror på vätska i buken.. Är på väg till IVF-kliniken nu. Fick tid direkt efter min röriga beskrivning av symtombilden.

    Låter som en skräckupplevelse för dig! Hemskt med så intensiv smärta. Fick du behandling sen eller löste det sig självt? Trodde verkligen inte man kunde hamna i en överstimulering så långt efter behandlingen.
  • IVF2021
    Always choklad skrev 2021-12-20 23:34:49 följande:

    Hej är du förstoppad. Eller var sitter det onda. Ring 1177 och beskriv dina besvär. Jag fick mensen efter en ivf behandling som var en kemisk graviditet kanske 2 mån efteråt akut ont och åkte in akut pga starka smärtor. Fick morfin i armen i ambulansen då jag skrek rätt ut. Trodde det var utomhavandeskap, det var det inte utan visade att jag blivit överstimulerad på nått vänster. På akuten sa det att de händer ibland med oss ivf då vi är så fullproppade på hormoner under lång tid att det kan ligga kvar i system. Hellre att åka in en gång för mycket än för lite. Ta dina smärtor på allvar.


    Kontrollen visade ett något stigande HCG..!! Men också vätska i buken, förstorade äggstockar och lite vajsing med blodvärdet. Så nu blev jag tydligen sjukskriven i några veckor och ska ta Fragmin i 12 veckor för att inte få blodpropp. Ska på kontroll igen i övermorgon då risken ju är att det blir sämre om HCGt fortsätter öka. Har fått information om risk både att de behöver tappa vätska och om jag blir mycket sämre får läggas in. Uh.

    Tänk om jag är gravid?? Första gången någonsin i så fall! Måste tjuvtesta imorgon. Har ju inte ens testat än! Blandade känslor här.
  • IVF2021
    Clemmentina skrev 2021-12-22 11:11:58 följande:

    Hej alla! Äggplock för mig idag och de fick ut 6 ägg. Hade hoppats på fler men har problem med att många äggblåsor inte växer till. Så det finns risk för överstimulering för min del men de följer upp noggrant här så det ska nog g må bra!


    Det var verkligen ett juligt äggplock, trodde alla börjat stänga för semester. Är det planerad totalfrys pga risken för överstimulering? Hoppas du inte blir sjuk över jul!
  • IVF2021

    Hej tjejer,

    Detta trodde jag ALDRIG! Men det verkar som jag fått en julklapp i år. Tjuvtestade imorse på RD 12 med en 2-dagars. Jag är gravid! Gravid och överstimulerad. Blandning mellan smärta och glädje. Ny kontroll på kliniken imorgon. Hoppas på bättre blodvärden, mindre vätska men ökat hCG. :)

  • IVF2021
    AndraSladdis skrev 2021-12-22 18:19:36 följande:

    Å så glad för dig! Vilken julklapp! Men hoppas överstimuleringen håller sig i styr.


    Återbesök idag visade på högre hcg, jag är alltså gravid på riktigt! Vilket ju ger delade känslor då det tyvärr också gör överstimuleringen värre. Ont som tusan rusande puls och svårt att andas. Blev tappad på 1,5 L vätska idag. Så just nu är det lite lättare. Verkar som de ska göra så lite då och då tills överstimuleringen lagt sig.

    Bästa julklappen jag kunnat få ändå!
  • IVF2021
    Clemmentina skrev 2021-12-23 15:06:29 följande:

    5 av 6 ägg var mogna och av dessa 5 befruktades alla normalt. Får mer besked i början av nästa vecka! Nu blir det sängläge under julen?är lite överstimulerad.


    Då är vi två som håller oss i sängen/soffan över jul. Är hos grannen på julkalas nu. Ligger i soffan och deltar härifrån. Hehe. Ta hand om dig!
  • IVF2021
    Jill92 skrev 2021-12-21 14:34:45 följande:

    Hej gruppen!<3 Jag har nu (efter mina två misslyckade IVF med gonal F-stimulering) fått nytt protokoll som startar i januari. Denna gång blir det menopur. Så nervös när jag hörde det! Det verkar extremt trixigt? Varför inte göra det enkelt för oss och låta det komma fördigblandat?Är det så krångligt som jag oroar mig för?

    Nån som har erfarenheter av att ha bytt från gonal till menopur? Detta är vårt sista landstingsförsök så man hoppas ju få böttre resultat när det gäller embryokvaliten. Det är det kliniken hoppas också. Kramar på er i julstöket <33


    Jag har haft både Menopur och Gonal-F. Visst är det lite trixigare då man måste dra upp själv i sprutor, men absolut inga större konstigheter. Själva blandandet är bara en gång och går kvickt. Det klarar du!

    Jag blev precis gravid efter långa protokollet med Menopur. Förra gången med Gonal-F fick vi ut dubbelt så många ägg men inget tog sig (var dock korta protokollet).
  • IVF2021
    SilverDarling skrev 2021-12-30 16:03:33 följande:

    Hej alla fina tjejer!

    Jag har något galet att meddela... efter första omgången med IVF (en ET plus en FET) som inte tog (FET förra månaden fick jag kemisk på) så skulle vi köra stimulering omgång 2 i januari. Men så helt otippat så får jag ett spontanPLUS i december?!


    Vilken fantastiskt julklapp! Knasigt att det jag funka spontant efter allt du gått igenom, precis som för Inalina (om än färre behandlingar). Din kropp kanske bara behöver ?startas om??! Grattis!!
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-12-30 17:15:51 följande:

    Hej vännen och jättestort grattis till dig! Förstår att det måste vara jättetufft med överstimulering och hoppas det är bättre med dig? Förstår att det är bästa julklappen trots allt! <3 kram!


    Tack! Blev ett annorlunda julfirande. Jag har halvsuttit i sängen/soffan dygnet runt sen innan jul. Tog nytt test imorse, och jo, strecket är fortfarande extremt starkt. Så det verkar som att jag faktiskt är gravid. 5+0 idag!

    Tappningen av vätska hjälpte verkligen puls och andning rejält i rätt riktning. Har tappat 5 kg över jul (vätska och massor av muskelmassa). Trodde man brukade gå uppnå vikt över jul ;). Börjar äntligen må lite bättre och kunna ta mig från sägen/soffan.
  • IVF2021
    Islandinthesun skrev 2021-12-30 11:40:57 följande:

    Den 16/12 gjorde vi ett FET. Har räknat ner dagarna till idag, den stora testdagen. Men nu när dagen är här vågar jag inte testa. Är på skidresa med släkten och orkar inte bearbeta ett minus här.

    Ni som genomgår IVF med en partner. Hur mycket koll har hen? Min sambo har ingen koll och det gör mig ledsen. Tycker han borde veta att det är testdag idag då han fått precis samma info som jag från kliniken.


    Omtanke till dig! Hoppas du tagit beslut hur du vill göra med testningen nu.

    Trots att jag har en engagerad partner i detta tycker jag ändå inte att han haft koll på hur och när saker ska ske. Har blivit seg på honom några gånger längs vägen, vilket hjälpt. Men testdatum skulle han ändå inte komma ihåg. Så, kanske är det ändå lite normalt med halvengagerade män i detta?
  • IVF2021
    SilverDarling skrev 2021-12-30 18:58:01 följande:

    Åh tack! Ja det är så himla konstigt hur kroppen fungerar? Jag hoppas att det är så och att man får behålla denna graviditet och att det är ett friskt barn som kommer ut i slutändan. GRATTIS till dig också ju! Vi är ju nästan exakt samma, jag är 5+4 idag  

    Jag är bara orolig för att det inte ska gå hela vägen nu, har ju VUL snart men det känns inte som snart nog... och sen läste jag såklart att om man har högt hcg så KAN det betyda kromosomfel... så det finns alltid nåt att oroa sig över


    Ja, tänk som det kan gå! Verkligen nästan samma. Du har redan lyckats bokat ett tidigt VUL? Här ligger jag med min överstimulering och väntar på att Livio ska öppna igen 7/1 så jag kan ringa dem då.

    Har aldrig hört talas om högt hcg och kromosomfel. Hoppas att du har fel helt enkelt.
  • IVF2021
    SilverDarling skrev 2021-12-30 20:45:14 följande:

    Ja, jag ringde dem ett par dagar efter BIM vilket var precis innan jul (IVF-kliniken som vi är under behandling på) och fick ett tidigt VUL. Höga HCG-värden är en av indikatorerna för Downs syndrom, men då ska det vara i kombination med att ett av de andra värdena de tar också är "fel" (PAPP eller NUPP). Endast högt HCG behöver inte betyda något, men man är ju som man är med information just nu... ologisk. 

    Jobbigt att Livio har stängt helt under julen, speciellt när du är överstimulerad hur har det varit med dina symptom i övrigt?


    Då hoppas jag tiden går riktigt fort tills du kan få testa och få mer information och troligtvis bli lugnad. När har de göra de testerna du skrev om?

    Ja, det känns inte helt optimalt att de stängt. Blev tappad den 23/12 och fick sedan med min journal i pappersformat och uppmaningen att söka akutsjukvård vid behov. De trodde då jag skulle behöva bli tappad igen 25/12. Men det har faktiskt klarat sig bra! Haft ont och så, mått illa och varit extremt trött. Men det har lunkat på. Tänker att det mest är det som behövs: vätska, vila och blodförtunnande läkemedel.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021