• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    endotjej92 skrev 2021-08-13 19:07:23 följande:

    Åh ja vet när jag tänker logiskt att de inte är vanligt med symptom men svårt å hålla sig från att vara orolig sen känns det absolut mest logiskt att börja testa kring ruvardag 8 men läste om en som fick utslag redan på ruvardag 5 så tänkte kan testa:p

    Ja min bim är ca en vecka innan testdag och det känns så konstigt eftersom jag frågade en sjuksköterska att om jag får min mens på bim betyder det att jag inte är grav? Ja förmodligen var svaret men att hon endå uppmanade till att testa på testdag.

    Tur att du inte hade så ont, de där verktygen de använder var absolut skrämmande och bara tanken av att hålla på så länge som du fick får jag rysningar.

    Åh ja har oxå endometerios! Är så ledsen för de då jag tror att det är den som ställer till det för oss..


    Då lär du ju veta resultatet långt innan testdag tänker jag. Om cirka 1 vecka?

    Påverkas du av dom endometrios? Hur i så fall? Har du haft behandling tidigsre? Jag hade ingen aning om min diagnos förrän en bit in i denna karusell. De nämnde fynd som tydde på endometrios vid undersökningen vid inskrivningen men det var inget som alls uppmärksammades under min utredning tidigare. Har alltid skyllt alla symtom från magregionen på IBS. Tydligen är det vanligt att man har båda samtidigt. Undrar också om det är endometriosen som ställer till det för oss, men det är lite oklart. :(
  • IVF2021
    Cheneyney skrev 2021-08-13 22:21:16 följande:

    Kommer ihåg dig från när jag skrev här senast, för evigheter sedan. Kul att ni kommit så långt, hoppas det tagit sig! :)

    Har inte skrivit här på så himla länge. Blev så sjukt ledsen av allt i våras med konisering och all skit. Tog nytt cellprov i måndags och HOPPAS nu på grönt ljus och att vi äntligen kan bli remitterade till Rmc!


    Hej! Välkommen tillbaka! Ja, jag hänger här än. Längtar tills man slipper det ;).

    Så HIMLA lång process för dig. Ledsen för din skull. När väntas du få svar? Du kan inte skicka en egen vårdbegäran så din väntetid kan börja ticka i väntan på svar? Hoppas verkligen det skickas en remiss snart!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-08-14 11:33:49 följande:

    Jag påverkas på det sättet att jag har rikliga blödningar, extremt ont blivit lite bättre nu när ja närmar mig 30 när ja va yngre kunde ja knappt gå ut när jag fick min mens, har ont vid ägglossning.

    Jag har alltid misstänkt att ja har haft det men läkarna på gyn har bara sagt att ja har en cysta, förra året när jag ville ansöka om ivf så hittade jag en endospecialist som konstanterade att hon såg tydlig endometerios, även min ivf läkare kan tydligt se detta. Så jag fattar inte att ingen har kunnat säga detta till mig på tio år.. ja ibs är jag nästan säker på att ja har, har ofta sura uppstötningar och magkatarr tyvärr.. känner du liknande eller stör inte endon dig så mycket?

    Ja det känns som den enda logiska förklaringen då både min mans prover och mina var jätte bra vid utredningen, alltid haft super stabil cykel och får utslag på ägglossning varje månad så de känns så konstigt att det inte tagit sig utan ivf, men man hoppas ju nu...

    Hur känns det som ruvare? Förresten hur gammal är du?


    Vad hemskt att ingen trott på dig genom åren trots så mycket symtom! Vad är det för endometriosspecislist? Jag har aldrig tänkt att jag har endometrios tidigare. Blev lite av en chock vid inskrivningen. Har alltid haft hemskt ont kring ägglossning men mens är helt ok. Sen är det så svårt att skilja på symtom och symtom. IBS och endometrios sitter ju båda i magen liksom.

    Jag är 32. Bra blodprover och tydligen superbt AMH (vilket ju gör att jag blivit överstimulerad båda stimuleringarna. Känns väl ok som ruvare. Men längtar tills jag kan testa, men får nog vänta till slutet av veckan.

    På något att kan man ju hoppas att det ?bara? är endometriosen som stör, då kanske IVF gör susen. Som det verkar gjort för dig!!! Såg ditt fina diskreta streck på testet. Helt fantastiskt ju!
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-08-16 10:02:42 följande:

    hejsan!!! så härligt att du äntligen är ruvare!! och det där sista momentet som alla tycker är så smidigt, hua vad nervöst men skönt att embryot är på plats nu i alla fall!!

    nu är jag tillbaka efter en rätt lång semester och ska dra igång med sprutorna nästa måndag förmodligen, kör långa protokollet denna gången så fick ta en spruta som skulle nedreglera hela tjohejsan för en vecka sen. sen ett ultraljud på måndag och förhoppningsvis kan jag köra igång med gonal f då! sen blir det att åka till prag för ÄP och återföring, men försöker nog åka 2 omgångar då jag inte vill vara i väg så länge själv (med en 2 åring hemma). 

    jag hoppas du får ett fint plus och det ska bli spännande att följas åt!!! Kram!!


    Ja, alltså äntligen fått något tillbaka. Hade inte i min vildaste fantasi trodde det skulle ta så lång tid från första sprutan till ett återförande. Men nu så! RD 3 idag och längtar tills test kan tas eller något symtom börjar visa sig.

    Verkar som du lyckats med att då den där sprutan i Sverige! Skönt. Hoppas nya protokollet gör susen och att covid inte ökar så det ställer till det för er.
  • IVF2021
    GlitterLina skrev 2021-08-17 21:25:50 följande:

    Nu är allra sista slutgiltiga sprutan tagen! Ovitrelle ägglossnings sprutan den skulle tas prick 20.30 eftersom äggplock är 08.30 på Tors

    Är så rädd att äggen släpper innan själva äggplocket :(

    Har ni oxå fått äggplocks tid 36 timmar efter Ovitrelle sprutan??


    Det kommer säkert gå bra! Min ena IVF tog jag sprutan 21.30 med plock två dagar senare 9.30, så med samma tidsplan. Andra IVFen tog jag sprutan 20.30 med plock 8.30. Var dock med Suprefact pga risk för överstimulering.
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-08-18 13:08:10 följande:

    Åh hoppas verkligen att det inte kommer mer blod, känns som att man går å väntar på att det vid något toabesök ska ösa ner blod bara...

    Tycker det är så svårt att tyda ökningar av stickorna.. lägger upp bild så kan ni kanske hjälpa mig. kanske att jag ser en liten ökning till dag 8. samtliga test är tagna med morgon urin.. 

     


    Håller alla tummar!! Det är inte svagare i alla fall och det känns ju positivt. Ännu är det väl någon dag till faktiskt BIM och test?
  • IVF2021

    Åh suck. Mensen gör entré. Misslyckandet är ett faktum. Testdag på måndag men blankt tjuvtest och lite blod idag känns ju inte lovande alls.

    Är det någon som fått insättning direkt igen, alltså på den ÄL som kommer som kommer om cirka 2 veckor? Gjorde nu FET i naturlig cykel och utan lutinus.

    Kliniken tycker jag ska ha bortfallsblödning och sen mens innan jag får ny insättning, alltså måååånga veckor. Men alltså. Har ett embryo satts in helt utan läkemedel och inte alls fastnat/gett upphov till HcG ökning är det ju nästan ett skämt att kalla detta bortfallsblödning och inte bara en helt vanlig mens.

  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-08-20 09:02:22 följande:

    Men åh jäkla skit!!! fan va ledsen jag blir för din skull! Jag vet dem som fått insättning direkt och som du säger, du har ju inga hormoner som ska ur kroppen direkt så kanske gör de ett undantag för dig! Speciellt med tanke på din historik hur lång tid det har tagit så tycker man att de kan vara lite schyssta, men allt beror på kliniken. styrkekram


    Tack för omtanken! Jag trodde IVF skulle vara en lite mer aktiv behandling än den varit för mig. Väldigt få dagar/veckor som jag varit under behandlingen. Mesta tiden har ju bara varit återhämtning där det till viss del behövts men till viss del känt överdrivet.
    Estelle011 skrev 2021-08-20 09:51:17 följande:

    Jag menade att jag väntade en till mens efter färsk återföringen för att göra FET. Men FET efter FET bokade dem direkt 


    Tack för info! Det ger mig hopp och lite kött på benen när (om) jag behöver ta diskussion med kliniken. Känns lättare att stå på mig när jag vet att det förekommer på andra kliniker.
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-08-20 10:47:37 följande:

    Åh nej :((( så himla trist!! Men du har ändå några dagar kvar till bim? Brukar mensen komma tidigare?

    Vi båda går ju på rmc, och gjorde i naturlig cykel. Jag frågade läkaren om jag skulle kunna starta ny behandling (inga kvar i frys) om detta inte skulle ta sig, och då sa hon att tekniskt sätt så går det. Men eftersom min bim skulle inträffa innan testdag så skulle det bli ?försent? att påbörja stimulering i den cykeln.

    Försök prata med dem igen och hoppas att de är tillmötesgående. Ser ju ingen anledning att vänta. Om du får vänta till äl därpå så inträffar det med deras flytt??


    Min BIM utifrån de senaste cyklerna räknat är på måndag, men de senaste cyklerna har varierat i längs med någon dagar hit och dit mer än vanligt. Och denna månad hade jag min senaste LH-ökning någonsin, vilket ju gör att mensen borde vara snarare sen än tidig.

    Kan tänka att det blir svårare att gå från FET till ny stimulering, just på grund av planeringsproblem då man verkligen måste veta att man inte är gravid först. Men FET till FET borde ju vara ok?! Precis som du skriver framförallt med tanke på flytten. Nästa insättning blir annars i november. Gaaah. Då blir det en insättning på 8 månaders tid sedan vi körde igång. Det går inte! Jag måste övertala dem.

    Hoppas du slipper problemet att behöva en ny omgång stimulering och att det krockar med flytt.
    endotjej92 skrev 2021-08-20 11:42:41 följande:

    Åå nej blir så himla ledsen för din skull:( :(:(:(

    Är du säker på att det är mensen? När har du beräknad bim? Jag tänker att det är ju några dagar kvar tills måndag så det kanske kan finnas någon chans endå? Jag förstår verkligen din sorg varje dag som går är jag själv livrädd att mensen ska braka ut..

    förstår inte varför din klinik tycker så.. om du endå får en äl efter detta nu om det är mens så borde det ju gå bra att sätta in då?


    Alltså, ja jag kände mig säker på att det var mensen. Men nu är jag eventuellt lite tveksam. Kom ljust ljust rosa igår och idag mer åt (ursäkta ärligheten) det bruna hållet, som i gammalt blod. Kom lite under förmiddagen men har nu lugnat sig igen. Känns dom verkligen som att mensen ska braka loss när som helst. Har heller inte fått något plus på tjuvtest som ni andra :( Meeeen önskar så klart att jag kan få bli den där solskenshistorian som får ett plus till slut trots att jag redan sörjt det misslyckade försöket. Bara att vänta och se. Ska på kalas hela helgen och har utrustat mig för alla typer av mående.
  • IVF2021
    GlitterLina skrev 2021-08-20 14:10:35 följande:

    Nu har kliniken ringt tillbaka! Inga direkt roliga besked

    Men av dem 8 äggen så va tydligen 6 stycken mogna som fick träffa spermierna.

    Men endast 1 blev befruktad :( så inga till frysen! Blir återförande av den i morgon kl 11.30..


    Åh nej!! Så tråkigt att höra. Detta dumma lotteri. Varför kan man inte bara få högsta vinsten med en hel hög embryon i frysen liksom?!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021