• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jill92 skrev 2021-05-12 11:08:19 följande:

    Härligt, känns skönt på något sätt att fler är i ?samma båt? :)

    Får man fråga, den första behandlingen då du också fick låg dos, gick det inte för att för få ägg mognade då? Eller överstimulering? Har väl nån lite naiv förhoppning om att det ändå kan gå på första försöket om man har god äggreserv osv osv.


    Alltid skönt med fler i samma båt!

    Jag fick ut 18 ägg men det visade sig att bara 3 var mogna och inget blev befruktat. Dosen var nog för hög så de fick görs äggplock lite innan de hade önskat pga risk för överstimulering. Fick heller inte ta Ovitrelle utan istället en spruta som heter Suprefact. Blev lite överstimulerad ändå trots annan spruta och kortare stimulering. Så pannkaka av alltihop blev det. Nu ska jag ha en ännu lägre dos och börja med Fyremadelen senare. Så de testar sig väl fram lite. Hoppas denna gång på något färre ägg och längre stimulering så äggen hinner mogna. God äggreserv är ju dock bra ändå då det finns många ägg att ta av :)
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-05-11 21:34:39 följande:

    Samma här. Efter att ha försökt i 2år utan resultat så fick vi äntligen starta behandling förra veckan! Kort protokoll, gonal 125. Tyckte det lät lite lågt och har nojat lite om några äggblåsor har växt. Har typ inte känt nånting ännu, men det kanske inte alla gör? Första VUL imorgon iallafall. Sjukt nervös men hoppas på bra eller hyfsat bra resultat!

    Har du redan fått klartecken att få börja nästa vecka? :) eller du kanske går privat? Annars får man inte besked förrän mensen har kommit?

    Spännande att vi verkar vara några här som ligger nära tidsmässigt med behandlingsstart!


    Hur har det gått med VUL idag? Hoppas där var några fina ägg som växt till sig!
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-05-12 13:27:50 följande:

    Tack för att du frågar!

    Det gick sådär... lite besviken. Som min magkänsla sa att jag kanske fick starta med för låg dos. På högra sidan hittade hon 3st på ca 10mm. Och på vänstra fanns gott om äggblåsor men inga över 10mm :(

    Så ska höja gonal från 125 till 150, och ska tillbaka för andra vul om 2 dagar.. Undrar om det hinner hända något på 2 dagar?

    Jag har en tvillingcysta på högra sidan som kan ställa till att de inte ser eller får ut alla äggblåsor på äggplocket. Men min vänstra äggstock ser fin ut och har gott om äggblåsor har läkarna sagt vid alla undersökningar. Men det hjälper ju inte om de inte vill växa.

    Usch det känns lite jobbigt just nu.

    Men jag ska tydligen fortsätta med fyremadel. Men de flesta verkar få pausa med fyremadel vid justering till högre dos gonal fram till nästa vul??

    Lite nojig nu haha.. Någon som vet eller varit med om samma?


    Åh, Inge kul när man blir beskriven. Kah blev också beskriven på första VUL men det kan hända mycket på 2 dagar! Mitt första VUL såg man 6 äggblåsor på 10-11mm. Andra VUL 3 dagar senare såg man 18 på 12-19mm. Så från att vara för lite till att blir nästan för mycket på tre dagar. Håller tummarna att de andra pyttesmå hos dig börjar växa snabbt nu!
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-05-12 18:00:06 följande:

    Hur mycket fick du höja dosen från första till andra vul?

    Tack! Ska bli spännande på fre.


    Höjde inte alls. Bibehöll 112,5 Menopur och daglig dos av Fyremadel. Så tydligen kan det växa mycket trots ingen förändring av doser. Själv hade jag nog varit ännu mer nervös om de pausade Fyremadelen då jag varit orolig att äggen skulle släppa ;)
  • IVF2021
    KristinaS86 skrev 2021-05-12 20:11:15 följande:

    Hej! Har följt tråden några månader, känns skönt att läsa om andra i samma situation. Men idag känner jag att jag behöver skriva av mig lite. Så trött på att vänta!

    Jag och min man har försökt skaffa barn i snart 3 år. I augusti 2019 började vi utredningen på en liten vårdcentral där vi bor, utredningen drog ut på tiden och var klar först juli 2020. Vi är oförklarligt  barnlösa. I september när jag ringde och frågade hade läkaren ännu inte skickat remiss till Karolinska som krävs här i Stockholmsområdet, men skulle göra det då. Efter en månad hörde jag av mig till Karolinska för att se om remissen kommit fram, men det hade den inte. Jag fick ringa och påminna läkaren igen, jag minns inte om detta upprepades någon fler gång men tid tog det. 

    När vi äntligen var godkända fick vi tid ganska snabbt på en av Livios mottagningar. Dock var det tid för julledigheter och vi fick därför vänta, månaden efter hade de för många i behandling så vi fick vänta ytterligare. I början av mars fick vi äntligen göra äggplock. De fick ut 19 ägg, 15 befruktades men bara 2 klarade sig till frysen. Eftersom det fanns risk för överstimulering fick vi inte göra någon återföring då utan vänta på FET. Nu på fredag skulle den äntligen göras! Men fick samtal idag om att de är tvungna att avbryta då personal är sjukskriven. Känner mig så otroligt ledsen och besviken! Hon sade att jag skulle ringa igen nästa mens, men risken är väl att man får vänta ytterligare en cykel och att det blir semestertider ?


    Omtanke till dig!! Alla tycker vi nog vår process varit utdragen och väntan, väntan, väntan. Men det här låter ju extremt utdraget. Förstår att det är jättetufft att inte få FET pga personalproblem. Man räknar ju ner dagarna till nästa steg hela tiden och då blir det som att de drar undan mattan för dig :(
  • IVF2021

    Så många som ruvar! Härligt. Håller tummarna för er alla.

    Här tog jag precis första dosen Gonal-F i försök nr 2. Första kontroll redan imorgon bitti då de ska kika efter eventuella cystor som de eventuellt vill tömma innan äggblåsorna börjar växa. Någon som gjort något liknande?

  • IVF2021

    Roliga nyheter från RMC Malmö kom idag på deras Instagram. Från måndag får partner följa med vid alla besök! Jag ska på min 5te kontroll imorgon (varit där varannan dag hela stimuleringen då det blev lite för mycket hormoner vid förra försöket) och de planerar preliminärt för plock på just måndag. Hurra! Jag tycker så synd om min man som fått sitta utanför i bilen alla dessa besök.

  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-06-05 07:40:04 följande:

    Åh vilka goda nyheter! Har känts lite ensamt att gå ensam på alla besök.

    Hur såg ditt sista vul ut? Lycka till på måndag!!


    Jag tycker man vant sig vid att gå ensam men känner väl att mannen som tycker detta är jättespännande blir lite utanför. Han får ju liksom bara andrahandsinformation och blir lite utanför.

    Senaste VUL såg bra ut. De laborerar med att ge så små doser de bara kan men ändå få en tillväxt. Blev 18 omogna ägg senast då de behövde ge en annan ägglossningsspruta och plocka lite för tidigt pga risk för överstimulering. Nu är det istället 12 äggblåsor på g vilket kanske blir mer rimligt. Sitter utanför RMC som vanligt nu. 2-2,5 h väntan mellan blodprov och besök. Börjar bli van.

    Hur går det gör dig? Var i processen är du nu?
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-06-05 07:51:29 följande:

    Rd 10 och jag tog ett test. Svagt positivt??! Testdag på måndag. Vågar man tro? Herregud! Mitt första plus nånsin i så fall! Helt skakis!


    Oj, wow! Ser nu svaret på min fråga! Du har nog inte nytta av att besöksförbudet hävs i nästa vecka. Grattis!!!!
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-06-05 09:16:57 följande:

    Ja precis, partnern blir ju lite utanför i detta pga pandemin. Så skönt att de kan få vara med framöver nu!

    Åh men det låter ju jättebra! Håller tummarna att de får ut många fina mogna ägg på måndag!

    Har du fått göra blodprov vid varje besök?

    Tack!<3 ja, förhoppningsvis har jag ingen nytta av att besöksförbudet hävs nästa vecka ;)


    Det blir plock på måndag som de trodde. Men däremot utan ovitrelle och med planering för totalfrys om där finns några mogna ägg som kan tänka sig att befruktas. Har tagit blodprov vid de senaste besöken och på två dagar har östrogenvärdet stuckit iväg och mer är fördubblats. Så äggen skulle nog behöva några dagar till men det får de inte med risk för en överstimulering igen. Så nu är det bara att hålla tummarna för att något av alla ägg är mogna!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021