• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MoonK skrev 2021-02-25 19:57:19 följande:
    Jag har också ett lågt AMH på 0.6, läkaren sa att det är för lågt för min ålder (37 år). Men vid varje stimulering har vi ändå lyckades få 10-12 äggblåsor, men endast 1-4 som befruktats varje gång. Nu senaste hann ytterligare 1 äggblåsa mogna tillräckligt på 2 dagar.

    Så förhoppningsvis befruktas alla dina ägg som de får ut, håller tummarna att det går bra på måndag.

    Tack, jag hoppas verkligen det med.


    Såg att du också använt Gonal-F, vad hade du för IE? Det känns som att allt är en chansning lite, man kan få ut massor, men knappt något blir brukbart, eller några få och alla blir, eller allt där emellan. Får bara hoppas att det blir tillräckligt för att det ska fungera helt enkelt :)

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-02-26 11:13:51 följande:
    hej! ja precis, tur man inte får varenda förkylning och annan åkomma som lillan drar hem från förskolan.

    ok men 3 blåsor i samma storlek är ju bättre än en massa i olika stl, då har de samma mognadsgrad och förhoppningsvis är de perfekta på måndag! ja med lågt AMH är det ju just antalet ägg som är svårt att få många av, men det säger ju inget om att kvaliteten skulle vara sämre så jag håller tummarna för guldägget/n!!Hjärta

    jag var på VUL i morse och hade nu 8 ägg i ungefär lika stl så det var skönt att höra (att det blivit fler än senast) (2018 hade jag 12 vid äggplock, där 3 blev till blastocyst-stadiet så vet inte vad jag ska gissa på för statistik denna gången, har ju fått en annan spruta nu för att förhoppningsvis få bättre kvalitet än senast. förmodligen äggplock på onsdag morgon! misstänker att varken du eller jag kommer få tillbaka en blastocyst i första omgången då de nog inte chansar till dag 5 med så få ägg, men å andra sidan trivs de bättre i livmodern än i labbet!Tungan ute

    jag frågade om hur stora de ville att blåsorna skulle vara ivd plock och hon sa 18-20mm, men idag var de ju typ 16mm så jag vet inte hur de inte kommer bli FÖR stora innan ultraljud på måndag med samma dos...

    men men man får ändå lita på att de kan sin grej! Kram och stort lycka till på måndag!

    Ja hoppas verkligen att de är tre vettiga ägg som plockas, nu börjar det nervösa på riktigt. Men med 3 blåsor så lär det inte plocket pågå så länge iallafall, något positivt haha.


     


    Skönt att höra att de hade växt till sig och blivit lite fler, låter som en lagom siffra med förhoppningsvis god kvalitet på alla! Hoppas det fortfarande ser bra ut på måndag och de inte hunnit springa iväg i storlek för mycket och att det blir plock på onsdag för dig <3


    Nej har för mig de sagt att är de färre än 5 ägg, så odlar iallafall min klinik bara 2 dagars. Så om det finns något vettigt ägg så får jag insättning på onsdag redan, med en två dagars (eller hur man nu räknar?)


    Man får lita på att de kan sin grej som du säger, jag har också haft mina frågetecken i processen, men jag känner lite smått att det är väldigt, ja "oempatiskt" kanske är fel ord, men då vi går till privat klinik pga väntetider i landstinget för att få första två försöken, så känns det väldigt bara inkastat på något sätt. Som att de mest bara vill få till lite försök, skit samma hur det går ungefär sålänge de får in sina pengar. Så känner inte lika stor tilltro som jag egentligen vill göra, vilket kanske hade dämpat ens generella oro lite grand iallafall.


     


     

  • Dibella
    MoonK skrev 2021-02-26 13:18:00 följande:
    Jag hade 300IE gonal-f och 150 menopur från dag 1 och detta är tydligen maxdosen. Dag 5 tillkom 0.25 fyremadel och dag 9 endast ovitrelle. Ägguttag dag 11.
    Inte enorm skillnad från vad jag fått då, jag fick 375 Gonal-F, ingen Menopur dock, har ingen aning vilka läkemedel som är bra för vad :) Men är nog från gång till gång säkert.
  • Dibella
    MoonK skrev 2021-02-26 13:39:29 följande:
    Det min läkare sa var att menopur kan ge färre ägg men bättre kvalité och att hon därför valde att ge det i kombination med Gonal-f.

    Första ivf cykeln fick jag också endast Gonal-F 375. Då fick vi 11 äggblåsor och 2 som befruktades. Jag fick en 2 dagars och en blasto i frysen.

    Vi fick brev hem idag att vi nu har en 6 dagars i frysen ????
    Vad kul med en 6 dagars i frysen! Ruvar du på en 2 dagars nu? Hoppas det går vägen isåfall :)
  • Dibella
    MoonK skrev 2021-02-26 13:40:55 följande:

    Hur öppet pratar ni om ivf med folk i er omgivning? Familj/vänner?


    Lite halvt, jag har berättat för några vänner och en nära kollega (samt chef utifrån behöver springa från jobbet titt som tätt. Sambon pratar med sina föräldrar kring det. Men det är svårt, jag pendlar från dag till dag kring att hålla allt superhemligt och inte vill prata med någon om det, till att jag bara vill vara helt öppen med det för jag är så trött på att bära allt själv. Så blev väl en lite mittemellan grej, som känns både bra och mindre bra beroende på min dagsform. 


    Hur gör du?

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-02-26 13:54:01 följande:
    Hmm jag förstår precis hur du menar med oempatiskt eller att det känns som att de vill göra äggplock till varje pris..

    Det är ju svårt för din klinik dock att göra något annat än de har gjort, de gav ju dig högsta dosen så där har de inte gjort något fel utan verkligen satsat allt på ett kort vilket ibland måste göras i den här processen. Och att INTE göra äggplock för att det är få ägg är inte heller helt logiskt då det inte är säkert att du får fler ägg i ett annat försök, och då har du ju liksom 'missat' ett äggplock.  så jag tycker nog ändå att din klinik gör rätt i det hela, men jag kan ändå förstå om du känner ang pengarna då det är mkt pengar man betalar..Obestämd 

    det är ju viktigt att man känner en tilltro till kliniken och de som jobbar där för detta är ju det viktigaste man gör i sitt liv. jag kände lite likadant när jag gjorde min första ivf i Tjeckien och fick börja med 150 gonal f och de fick bara ut 2 ägg till slut där endast 1 klarade sig till dag 3. men där gjorde de ju ett uppenbart 'fel' som gav mig för låg dos och därav så få ägg. 

    Skulle det av någon anlending inte gå vägen finns ju som sagt det långa protokollet som många varit lyckosamma med för att få fler ägg, men det är ju skönt att ha startat med korta så man i alla fall vet. 

    Jag måste fråga min klinik hur de gör med långtidsodling etc, jag trodde dag 3 var det vanliga att man fick tillbaka om man inte långtidsodlar, men din klinik har alltså sagt dag 2? dvs 2 dagar efter ÄP? dag 3 för mig blir på en lördag och jag vet ärligt inte om den stelbenta schweiziska kliniken har öppet på lördagar...

    Ja, jag tror att jag bara är lite smått bitter också och försöker hitta någon att lägga det på haha. De har säkert gjort allt de kan, jag har verkligen noll koll på hur doser ser ut och vad för mediciner som är bra för vad.


    Ja precis, plock måndag och insättning onsdag, 2 dagar? Men får hoppas att din klinik har insättning på lördagar också, har för mig kliniker här har det iallafall men är såklart olika överallt. Men hoppas det reder sig på bästa sätt!


     

  • Dibella
    Sweetpineapple skrev 2021-02-26 15:28:46 följande:

    Hej tjejer, vad långsamt dessa "ruvar-dagar" går. Verkar som jag blivit överstimulerad iallafall. De hittade en hel del vätska kring äggstockarna när jag hade återföring i måndags. Sedan dess har magen varit galet svullen och jag har inte kunnat gå många meter utan att bli andfådd.

    Vi fick brev hem i lådan igår att det blev 2 blastocyster till frysen. Så av 10 mogna ägg blev 6 normalt befruktade (ICSI) och 3 klarade sig till blastocyst-stadie. Vet inte om det är ett bra eller dåligt utfall?


    Låter som ett bra utfall! Kul, hoppas du börjar må bättre snart och att dagarna går fortare för dig =)
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-02-26 18:40:57 följande:
    hehe du verkar inte bitter, givetvis ska man vara ifrågasättande om alla har samma mål som du, att det ska bli en bebis! men det skulle jag ändå tro att alla kliniker har för de vill ju ändå ha bra statistik och att folk talar väl om dem! 

    jag läste recensioner om min klinik på google här i schweiz och det var inga roliga kommentarer alls från vissa, men heller inte från de andra klinikerna, men hittills har jag fått ett väldigt trevligt bemötande och de lyssnar på vad man säger och önskar och kör inte över en med några besserwisser-fasoner. sen är jag väldigt påläst och har ju gjort detta innan så man känner sig lite som en veteran, men då är det ännu viktigare att någon inte kommer och kör över en.. ;) nu får vi hoppas allt går bra för oss nästa vecka!!

    Sant där, får tänka så haha


    Kan inte kännas jätte kul när man läser mindre bra saker om sin klinik, men skönt att du känner att du fått ett bra bemötande hittils, de är ju oftast de med negativa erfarenheter som pratar högst. Inte de som fått bra erfarenheter.


    Ja, nu håller vi tummarna för kommande vecka för oss!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-01 10:04:41 följande:
    hejsan!! hur gick ditt äggplock idag??Hjärta jag fick framflyttat till på torsdag så jag hoppas äggen inte sticker i väg nånstans innan dess.. 

    håller med dig, det är ju när man är ritkigt arg/besviken man ev känner att man behöver skriva en recension. sen är inte schweizarna direkt kända för sin trevluga service känsla :/ så jag har nog haft rätt låg förväntan hela tiden, bara för att det är dyrt innebär det inte att deras personligheter är ödmjuka;) men har fortfarande inte upplevt något negativt med min klinik, å andra sidan har ju ju heller inte gjort ÄP ännu eller ET för den delen, så kanske får jag ge en review efter det ;)

    jag frågade kliniken ang insättning på olika dagar och överläkaren sa att om man har väldigt få ägg kan de köra dag 2 men annars väntar de alltid till dag 5, så det återstår väl att se hur många mogna ägg de får ut på torsdag!

    Hej!


    Det gick bra, var så sjukt nervös innan att jag inte visste vad jag skulle ta mig till nästan. Men läkaren och sköterskan var underbara och tryggade bra. Uttaget var smärtfritt bortsätt från lite molvärk bara. Jag hade ju ett skräckscenario i huvudet.. skönt att det inte stämde in haha.


    Det var 4 blåsor, så en hade växt till sig, dock misstänkte läkaren att den var tom, vilket den förmodligen var också för fick bara ut 3 ägg. Men förhoppningsvis 3 riktigt bra ägg, det får vi veta imorgon, och isåfall blir det återföring på onsdag! Så nu börjar nästa steg av nervositet :) never ending.


     


    Roligt att fler hunnit växa till sig för dig <3, kommer nog gå bra och förhoppningsvis får du ut flera fina ägg. Kanske blir det återinföring av 5 dagars då, alternativt 2 dagars på lördagen kanske?


    Får hoppas att din klinik fortsätter med ett bra bemötande, speciellt vid ÄP tänker jag, det känns som en bit man verkligen behöver bra bemötande i.


     


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-01 13:19:30 följande:
    SÅ skönt att det gick bra! och skönt att du gillade läkaren och sköterskan också, bra du fick ut dina 3 ägg i alla fall, hoppas de alla befruktas till i morgon!!Hjärta hehe håller med om att nervositeten är never ending här alltså, men men vi kan ju inte påverka vare sig hur ägguttaget går eller hur äggen befruktas så bara o sitta lugnt i båten.. :/ 
    Här har de någon maskin de stoppar embryona i efter befruktningen så man kan se exakt vilket stadie de är i hela tiden för utvecklingen, dvs de behöver inte ta ut embryona för att kolla om de har 2 eller 4 celler etc utan detta filmas hela tiden. lät lite spännande, time lapse heter det visst. 

    vid ÄP så sövs man faktiskt här, så en anestesiläkare är med och tar hand om en hela tiden, likadant var det i Prag när jag gjorde IVF där så jag är väl inte jätteorolig, förutom att min förkylning ska förstöra lite med en blockerad näsa.. :/

    men tänker att det är så kort tid ändå så jag kan förhoppningsvis andas själv den halvtimmen eller vad det kan ta..Drömmer jag (och min man) ska vara där redan 7:30 på torsdag och lillans dagis öppnar kl 07 så får hänga på låset för att försöka hinna till kliniken i tid, men det ska kunna gå.. Håller alla tummar nu för bra befruktning på dina guldägg!

    Tack! Ja jag hoppas verkligen det går vägen, är orolig att de ska ringa och säga att det inte blir något till insättning imon men försöker hålla tankarna sysselsatta.


    Låter som bra teknik de har, känns som att de privata klinikerna bör ha råd med high tec grejer, som gör att de har ännu bättre chans att lyckas. Låter lite läskigt att sövas under ingreppet dock, men är nog från person till person, borde ju vara valbart vad man får göra, för kvinnans egna ro.


    Hoppas förkylningen lägger sig lite, typiskt att du skulle få lillans förkylning precis i detta skede, men kommer nog gå bra ändå! Du får krya dig snabbt helt enkelt hehe hur känns det i kroppen annars då? Jag upplevde att biverkningarna lade sig lite mot slutet av sprutorna vilket kändes skönt.


     

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021