• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-19 09:50:22 följande:

    Nu har jag gjort vul! Det såg ut som om det fanns ungefär 13 äggblåsor på gång i storleken 11-14 mm. Det blir nytt vul på måndag och sen äggplock någon gång i mitten/slutet av nästa vecka. Jag vill ju verkligen göra en färskåterföring...finns nog en liten risk för överstimulering. Håll tummarna för att det inte blir så!


    Det låter ju riktigt bra! Hoppas verkligen på ingen överstimulering så du får tillbara ett ET.
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-03-23 20:54:43 följande:
    Det blir på förmiddagen! Skönt att få det gjort tidigt! :) Nej, vi får vänta en mens så räknar med insättning någon gång i andra delen av maj (om det nu finns något att få tillbaka).

    Jag skulle vilja kolla progesteron och d-vitamin i alla fall. Men finns säkert mer som kan vara värt att kolla upp.
    Hoppas allt gick bra med plocket, hur mår du? Hoppas att ni får ut massa fina ägg som kan frysas ner sen Hjärta 
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-03-24 13:19:27 följande:
    Tack! Det gjorde rejält ont idag. Hade ju många blåsor att tömma. Tyvärr lite färre ägg än jag hade hoppats på även om det blev 8 st totalt. Nu håller jag tummarna för att det finns några bra bland dem. <3

    Tråkigt att det gjorde ont, hoppas du får möjlighet att vila och inte ha så ont nu efteråt.


    8 st låter ju super! Men förstår känslan, man vill ju ha så många som möjligt för att känna att chansen är större, men förhoppningsvis är det riktigt bra kvalitet på dessa och så hoppas vi på att ett eller flera guldägg hamnar i frysen.

  • Dibella

    Ni som tar D-vitamin för att hjälpa till lite på traven. Hur mycket tar ni i IE/µg, och hur ofta? Eller när i cykeln?

  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-25 10:26:24 följande:

    Jag tog 50 000 ie igår på cd10. Har haft äggviteflytningar i två dagar då och brukar få ägglossning på fjärde dagen med äggviteflytningar. Så håller tummarna för ägglossning imorgon, men vet i hundan för jag hade sjuk värk redan i natt, så kan vara lite rubbat pga hormonbehandlingen

    Jag tar också Thorne Basic Prenatal varje dag som innehåller 25 mcg, tror det motsvarar ca 1000 ie.


    Som en engångsdos då? Och bara Prenatal på 1000ie var dag?

    Jag hittar inte hur mkt som blir för mycket. Fördöker variera lite, mindre vissa dagar o mer andra, men inte vågat mig på mer än 6000ie hehe

    Känner du också tydlig äl-värk? Jag går och väntar på ÄL just nu känns som du säger att cykeln e lite rubbad efter hormonerna. Brukar ha ÄL dag 11-13 nångång men kommer för första gången på över ett år inte ta äl-tester, pallar inte.
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-25 19:17:37 följande:
    Ja, absolut som engångsdos! Ett tag tog jag tillskott på 2500 ie utöver Prenatal, men nu när det börjar bli ljusare igen känns det kanske lite överdrivet? Så trött på alla tillskott som jag tagit nu i mer än ett år.... längtar tills jag kan lägga allt på hyllan!

    Tror inte du ska ta för höga dosen över längre tid, men 5000 ie per dag är nog ingen fara

    Jag brukar få molvärk någon dag innan jag får peak på LH, men det jag kände igår var rätt så smärtsamt Och idag har jag inte haft något sekret, så kan mkt väl ha varit ägglossning igår kväll, redan på cd10! Det har jag aldrig haft tidigare. Tempen imorgon får avgöra helt enkelt.

    Tar ni också paus denna cykeln? Eller lever hoppet om att det skulle kunna gå på naturlig väg? <3

    Kanske får testa och dra i mig en lite högre engångsdos, har inte haft ÄL än så kan jag ta det lugnt lite efter det. Svårt att överdosera har jag läst, även om det går. Ser hellre att kroppen kanske kan svara an bättre på nästa IVF behandling om det finns gott med Dvitamin, läst någonstans att det kan ge lite bättre respons för de med låg AMH, så man greppar alla halmstrån haha.


    CD10 är kanske lite tidigt, men måste ju ha med rubbningarna efter hormonerna. Jag brukar i normalfall ha på CD11, men känner inget idag så misstänker det kommer senare. Känner jätte mycket smärta samma dag som ägget släpper vanligtvis.


    Vi tar lite paus denna cykeln, vanligtvis så håller jag på med ÄL tester, tempar för o se så ägget lossar, försöker tajma allt i sänghalmen. Men känner att jag psykiskt inte pallar mer. Så nu kör jag inget alls, mer än lite extra mys för att man vet att det är det är den tiden nu, men man har inga större förhoppningar om att det ska gå naturlig väg längre.


    Men att släppa det lite har varit oerhört skönt, vet inte om det är för man släppt det eller för att kroppen inte pallar mer, men senaste veckan har jag mått bättre än jag gjort på över ett år. Och så dåligt som jag mått senaste året har jag nog inte varit med om innan, så hoppas verkligen denna känslan håller i sig även in i nästa IVF. Vi har telefonmöte idag med läkarna från kliniken för planering inför nästa omgång, så hoppas verkligen att det känns bra.


    Tar ni också paus i väntan? Hjärta

  • Dibella
    Lillaälta skrev 2021-03-25 21:55:33 följande:

    Vi har äntligen fått godkänd remiss för ivf och första möte inbokat på Livio Gärdet den 21 april :)

    Dock så ska jag ha mens typ den 20-21 april. Har läst att man tar sprutor från dag 3, kan jag då påbörja direkt efter mötet eller tror ni att jag måste vänta till nästa mens?


    Kul! Vi får hoppas att det inte är något problem att hoppa på tåget direkt. Så det kan nog definitivt hända att ni kan få börja direkt.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-26 10:06:04 följande:
    håller med om att tär psykiskt att tajma in sexet varje månad med äl-stickor eller vad man nu gör, trots att man genomgår ivf tänker man ju att det finns en liiiten chans att det skulle kunna hända naturligt ändå då andra lyckats med det.

    men inte ett enda plus på 6 år för oss förutom i ivf så vet jag inte vad man försöker med egentligen :/ däremot har vi vart sjuka på olika tider de senaste 3 veckorna nu så inget blir liksom av ändå.. jag hoppas i alla fall vi kan hålla oss friska nu fram till nästa ivf så man känner sig fit och hinner ev träna lite innan det drar igång med stimulering igen!

    Berätta hur det går efter telefonmötet, spännande med planering inför nästa stimulering!

    Hoppet är det sista som dör trots allt, men finns en viss tröst att kunna luta sig tillbaka på IVF på sätt och vis.


    Blir ju trevligt när ens samliv kan återgå till att vara för nöjes skull snarare än bara produktion.


    Så som det ser ut så får vi starta upp nästa mens, så om 2-2,5 vecka ungefär. (väntar på en lite trögstartad ÄL fortf, hoppas det inte dröjer) Läkaren sa att pga AMH så finns det inte så mkt de kan göra. De kommer fortsätta med 375 GonalF men lägga till 75 menopur, samt försöka starta på mensdag 1 eller 2 istället för 3 som jag gjorde förra gången. Hon säger i princip att förändringen som görs mest är psykisk för mig, för att känna att vi gör något annorlunda, men att slutresultatet förmodligen kommer vara densamma. Men att mina ägg och embryon ändå hade varit fina, så det känns skönt.


    ISCI blir det denna omgången med förmodligen, för de vågar inte chansa på att de blir befruktade på egen hand när de är så få.


    Så plock preliminärt v 17, så blir vi ett par st samtidigt igen, kul Solig

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-26 13:53:46 följande:
    Ja precis, om man bara kunde få det att funka direkt med IVF så man slapp attt gå igenom så många behandlingar! En kompis i Sverige som gjorde en behandling 2018 hade fått typ 12 (!!) blastocyster till frysen, hade det vart fallet för en själv hade man ju känt sig ganska lugn... hon är gravid med sitt andra barn nu med. =)
    man hade ju gärna velat haft en garanti.

    ok då kommer vi ligga i exakt samma fas då, åh vad jag hoppas att vi ska lyckas nu, låter ju bra att de lägger till Menopur också ett par ägg extra gör ju jättemycket!! 

    jag glömde diskutera med läkaren om ICSI men skulle tro vi kör det på alla också, försökr helt enkelt göra som den gången det lyckades och hoppas att det inte bara var tur den gången...

    12 blastisar till frysen?! Jäklar. Skönt att det gått så bra för dem, då har man nog ett annat lugn i kroppen som du säger.


    Men nu nästa gång så kommer vi nog vara ett gäng som får plus på stickan, har det på känn! {#emotions_dlg.flower}  Skönt att du kunde få embryoglue utan extra kostnad dessutom!


     


    Vet inte riktigt vad menopuren vanligtvis används för, men får lita på att de har koll på vad de gör. Jag hoppas att min fortsatta D-vitamindos kanske kan locka fram lite extra aktivitet i äggstockarna.


    Så får vi följas åt här igen snart Solig round number two.

  • Dibella
    Buggan skrev 2021-03-27 20:04:45 följande:

    Hej, ny i tråden! Första ggn provar på IVF o följs gärna åt på vägen Hjärta
    Har läst tråden o tycker det verkar som väldigt få som får bra resultat? På kliniken sa dom att man vanligen får 10-20 ägg och att 60% vanligen befruktas, men den statistiken verkar inte stämma här?

    Jag är på 9:e dagen med sprutor. Började med 225 Gonal några dgr, sen 175. Sen var jag på ultraljud igår och då hade det inte utvecklats som tänkt. Hon sa att jag hade 3 ägg på ena sidan o att det var bra, men bara 2 folliklar på andra. Så hon ökade dosen Gonal till 350. Ska på ultraljud igen på måndag för o se om blivit mer, utplock blir onsdag eller torsdag. 

    Efter att ha läst i tråden så märker jag att jag inte riktigt har koll på vad beskedet egentligen innebar. Betyder att hon sa "3 ägg" att dom är redo? Men blir inte dom isf överstimulerade nu när jag tar så mkt mer? Finns det ens chans att dom andra 2 folliklarna (äggblåsor förstår jag?) kan mogna så mkt till utplocket? 
    Finns det ngn chans att jag ens kan få fler än 3 + 2 ägg denna gång eller lär det vara absolut max? 

    Blev verkligen så ledsen igår efter besöket, trodde inte jag skulle reagera så men tårarna bara kom, kändes som att chansen att hela denna omgång ger nåt är väldigt liten. Är det hormonerna som gör mig så extra känslig? Rynkar på näsan
    Det ska tydligen inte vara ngt "fel" på mig (förutom att jag är 35 år), utan tidigare har min sambo haft noll spermier, för att sedan efter medicin kommit upp till 2 miljoner i december, men eftersom ändå inte gav ngt testar vi detta. I veckan fick vi dock svaret att han nu har 48 miljoner spermier så blev glada för det o tänkte att nu kanske det skulle gå bättre på naturlig väg.. men antalet spermier har inte betydelse för ivf:en egentligen va? Vi ska göra sån där mikroinjektion sa de till oss på kliniken.

    Jag har sedan igår när jag började med dosen om 350 haft en oskön känsla i buken hela tiden. Det är som jag inte riktigt vågar andas djupt med magen.. Dessutom känns det som att det bubblar där? Som att man skulle vara gasig utan att jag är det.. Är det normalt? 

    Fyremadel har jag tagit i låret för stod så på bipacksedeln, blev dock osäker om läkaren sa magen, men det gick ju inte alls att sticka in den i magen o jag hatar sprutor så jag klarade inte av det (är på nivån att håller på att svimma när min sambo tar sprutorna på mig). Men det ska inte spela ngn roll vart man tar den? 

    Långt inlägg, men många frågor Glad


    Välkommen till gänget {#emotions_dlg.flower}


    Det känns som vi haft några stycken med lite otur det senaste kanske. Vi får hoppas att vårkanten kommer ändra trenden. Får hoppas att dosökningen gör att det hinner växa till sig några till.


    Det kan hända att äggblåsor växer till sig rätt fort, jag hade 3 blåsor vid mitt VUL och sen några dagar senare på plocket så var där en 4e helt plötsligt från ingenstans. Sedan så kan det vara så att visa blåsor är tomma, men det kan också vara så att vissa innehåller fler än 1 ägg. Men nog mer vanligt att de är tomma. Jag fick ut 3 ägg på 4 blåsor.


    Det är en jobbig process detta, sedan så gör nog hormonerna sitt, så klart att om man känner att det inte är bra resultat så kan det kännas hårt. Men det behövs bara ett ägg i slutändan, du kan få fler som växer till sig! Men om du skulle få ut 3-5 är det bra det med.


    Finns det bra med spermier i dagsläget så bör det inte vara några problem, skönt att ni med medicin kunde få upp antalet. Man blir väldigt svullen om magen, jag var även svullen i en vecka efter plocket. 


    Skulle tro att om det står i bipacksedeln att det är OK att ta i låret, så är det nog så. Jag tog i magen, men jag förstår känslan av att den knappt går att sticka, den är jättetrög och gör mer ont än gonal-F.


    Första omgången IVF känns som att läkarna ibland famlar lite i blindo med dosering osv. Men det finns en hel del som blir gravida på första IVFen, allt som behövs är guldägget. 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021