• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Emma1b skrev 2022-01-20 19:35:14 följande:
    Svårt att se på bild,men ingen tvekan i verklighrten,
    , idag på rd 6 plussade jag!! Blev så förvånad, vid förra Insättningen plusade jag inte förrän rd10, blastis båda gångerna. Förra gången slutade i MA så hoppas detta är en föraning om att det kommer gå bättre denna gång. Men är livrädd att historien ska upprepa sig och det på vul ska ha avstannat långt tidigare... Jag hade trott att jag inte skulle kunna glädja mig alls åt ett pluss, men det gör jag faktiskt. En dag i taget. Min officiella testdag är inte förrän nästa fredag,så detblir första målet  att plusset håller i sig till dess!
    stort grattis! vad härligt med plus på RD6, det fick jag också den gången det gick med IVF för mig! Skrattande så härligt att du kan glädja dig,  det ska du absolut göra! nu är den första och största milstolpen nådd!!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2022-01-20 19:03:34 följande:

    Till Clemmentina: kul att höra att det går framåt och att allt såg bra ut.


    Uppdatering från mig, fortfarande gravid :). Hörde av mig till mödravården då jag är orolig för missfall, fick en tid som jag var på idag. Mitt första vanliga Ultraljud och, herregud vilken fin krabat. Allt såg toppen ut, hjärta som tickade på i 170, huvud, armar, ben och 3,5 cm lång, helt enligt kurvan. Är idag i vecka 10+2. Chockad men så glad! såklart oroligt ännu kommande Veckor med kromosontest etc men jag känner ändå att jag kan slappna av mer nu. Herregud, jag har ett foster i min mage! 


    så härligt, och ja man har ju så svårt att tro att det äntligen händer en själv!Glad ja de är så himla fina och det är så häftigt så utvecklade de ändå är så tidigt! det gör ju också att man vågar tro på det hela{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Gulgja skrev 2022-01-20 09:22:11 följande:

    Tusen tack för ditt utförliga svar. 


    Jag fick aldrig någon förklaring på vad det var för fel på äggen utan bara att de inte såg helt normala ut. Så av 23 blev endast 7 befruktade och fick då samtal från kliniken som sa att jag inte skulle förvänta mig något till frysen och att jag därför skulle förbereda mig på ett nytt plock. Men några dagar senare ringde kliniken upp och sa att de lyckats att frysa ner 3 stycken och då blev en blastocys. Men på grund av att de va så mycket komplikationer så vågade de inte odla mer än ett ägg till dag 5 och de två andra fryste de ner på dag tre. 


    Det är min första återföring och imorgon har jag en till kontroll av slemhinnan. Ska fråga lite mer om embryon och kolla om jag kan få prata med embryologen direkt. 


    kram! 


    Oj så många ägg de fick ut, antar att du var på gränsen att bli överstimulerad? och du inte fick tillbaka något ET? men av 7 befruktade är det inte så dåligt att 3 st såg bra ut på dag 3. stort lycka till med återföringen idag och att bli ruvare för första gångenHjärta
  • Inalina
    Gulgja skrev 2022-01-21 10:55:05 följande:

     Ja det stämmer. Blev överstimulerad och hamnade även på sjukhus med akut operation för att bli tömd på blod så det har varit en resa minst sagt. Idag var slemhinnan på 6.9 mm så jag ska öka dosen progynon igen och en ny kontroll nästa vecka så blir det förhoppningsvis återföring samma vecka. 


    fick veta att mina två embryon på dag 3 var 8 och 7-celliga så det kändes bra. Vi ska återföra ett dag 3 till att börja med så får vi se om det inte fäster ska jag prova med toppkvalitets embryot på dag 5. 


    kram 


    oj herregud vilken pärs! låter ju riktigt otäckt med operation och allt, hoppas du hunnit återhämta dig! låter som att du fått en del svar från kliniken nu i alla fall, spännande med återföring (förhoppningsvis) nästa vecka då {#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    SilverDarling skrev 2022-01-22 07:51:38 följande:
    Hej fina.

    Jag har inte varit inne på ett tag då jag inte mått super. Min graviditet var ofostrig vilket upptäcktes på VUL i 7+1... Kroppen har inte sagt något utan fortsatt som den fortfarande vore gravid, vilket känns lite jobbigt. Två dagar efter VUL började jag dock blöda lite smått (vet inte om det hänger ihop med att hjärnan visste att där inte var något och att den då satte igång utstötandet rent kroppsligt) och jag har blött i en vecka men nu verkar det ha tagit slut. Jag förstår alla som säger att de känner sig lurade av sin kropp Obestämd 

    Såg att du väntade en liten pojke Baby grattis! så glad för alla som lyckas men samtidigt känner man sig ledsen och bitter över sig själv. Man är så splittrad. Skönt ändå att jag inte berättat för någon än, för om folk inte vet så frågar de inte heller och då behöver jag inte tänka på det bortsett från när jag väljer det själv.
    nej så ledsen jag blir Gråter!!VARFÖR kan det inte bara få funka och bli en solskenshistoria istället???!!! åh jag är verkligen ledsen för er skull. du fick inget som skulle hjälpa till med blödningen? bra om kroppen tog hand om det (till slut) i alla fall, vad blir nästa steg nu? 

    jag förstår att man blir bitter och besviken och ledsen, det är ju helt naturligt och de känslorna får komma och man får försöka hantera det bäst man kan. Kan förstå att det kan kännas skönt att ingen vet, samtidigt som folk tenderar att bli väldigt stöttande om de är lite involverade också. (även om v 7 är tidigt att berätta.) 
    Hoppas du kan få upp hoppet inför en ny omgång nu, jag minns inte om du har något i frysen? Stor kram och jag hoppas du och din partner tar hand om varann och kan blicka framåt snartHjärta
  • Inalina
    Izza8511 skrev 2022-01-24 09:02:31 följande:

    Ingen skillnad idag heller.
    Får väl kasta in handduken o acceptera läget igen då.
    Om jag ändå visste vad som var fel på mig


    hejsan, ledsen att det inte verkar ha gått denna gången hellerRynkar på näsan.

    Jag förstod det som att du ändå hade flera frysta blastisar (från förra året) men att det ändå inte kommit något starkt plus ännu.
    Vad säger din klinik om detta? Känner du förtroende för dem? Det kan ju finnas problematik exempelvis att din kropp stöter bort embryot innan den hinner inplantera sig? Jag förstår att det måste kännas tungt och ledsamt.

    Man kan ju även göra tester på embryona i labb så man ser om det finns några kromosomfel exempelvis från början, men jag vet inte vilka kliniker som gör det i sverige.

    Har ni flera kvar i frysen fortfarande? Stor kram jag hoppas du bara haft otur hittills och att guldägget finns kvar och väntar{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Izza8511 skrev 2022-01-24 10:30:19 följande:
    Nej jag börjar tappa förtroende samtidigt som jag inte vet som finns att göra mer.
    Han tror att det har att göra med min slemmhinna.
    Den har blivit max 7 mm, vilket inte är optimalt. 

    Vet inte riktigt vad jag ska göra mer.
    Han föreslår en hysteroscopy, kolla upp det och det skulle kosta 35 000.

    Har 2 ägg kvar i frysen ?
    Ok jag förstår, har inte heller hört så många tips ang slemhinnan, ev kanske Ovitrelle kan hjälpa till inför återföring? men vet ej om det finns studier på det.

    man kan ofta hitta bättre/fler studier om man söker på engelska resultat, flera i tråden har gjort den behandlingen/ingreppet (hysteroscopy) - och bland annat Annna84 blev gravid efter det, efter ganska många misslyckade återföringar så kan vara ett bra tips. Kan man inte få det påkostat av vården, eller går du privat?
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-01-27 19:28:33 följande:

    Hej
    Har varit på koll efter missed abortion och tillhörande missfallsbehandling samt Immuniseringsspruta för RH, ska hjälpa vid nästa grav då jag har blodgrupp O negativ dvs RH negativ.  Fick mer medicinering då en del blod låg kvar i livmodern. Blödde ut det och var på ny koll, ftf lite kvar men det ska komma ut nästa mens. Om 2 v har jag samtal med min klinik trots att alla försök är avslutade mot landstinget. Det låter som jag skall få göra en missfallsutredning, nån som gjort det här i tråden? 

    Jag har skrivit ut min journal för hela behandlingen om 3 ivf jag gjort. Kanske kan lära mig nått nytt. Svårt att tyda vissa förkortningar och så. 
    Just nu vill jag bara att detta skall blöda ut klart och att jag ska få mens och vara på banan igen. Läkaren sa att man ska vänta 2-3 mån nu att bli gravid... Som 40 fyllda känns det jobbigt..


    Hej vännen, har tänkt mkt på dig. Jag minns också att vid mitt missfall (dock redan i v 5-6) var min gynekolog jättenoga med att jag var tvungen att kolla vilken blodgrupp jag hade (vilket jag inte visste) för annars skulle kroppen kunna stöta bort fostret nästa gång jag blev gravid! men jag hade A positivt eller vad det heter så det var lugnt. Kan det ha varit det som gjorde att du fick MA? Sa de någon om det?

    Bra du får ordentlig utredning och samtal för att kunna gå vidare med rätt verktyg vad ni än bestämmer er för. vad bra man kan läsa hela sin journal i sverige, hoppas du kan bli lite klokare av detHjärta 2-3 månader är ju inte så länge i det stora hela men förstår ju att varje vecka räknas när man känner att man blir äldre och inte är gravid. Har din sambo lugnat ner sig lite och kan blicka framåt mot vidare försök eller hur känns det där? Kram 
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-01-29 20:26:16 följande:

    Jag är på RD 1 här idag, hade FET på 5 dagars igår {#emotions_dlg.flower}. Blir det inget nu så blir det åter till ruta noll och att köra igång med IVF nr 4 någon gång i vår/sommar pga lång väntetid i landstinget. 


    Åhh jag håller tummarna blå här!!!Solig härligt med FET med blastocyst! Redan RD 3, jag tror det är de där jäkla dagarna som är jobbigast med IVF att man har sån otrolig koll på exakt när man kan testa etc. hur tänkte du göra denna gången?

    roligt att ni är några stycken som ruvar samtidigt i tråden nu, lycka till allihopaHjärta
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-01-30 09:49:12 följande:

    Hej,jag mår bra! Varit sjukt trött sedan plocket. Skönt att insättningen är gjord också, 2 stycken av de med bäst kvalite fick jag tillbaka. De andra två med ?potential? odlar de vidare till dag 5. Känns så spännande! Hur mår du själv I ruvandet?? :)


    Hej! Vad spännande med 2! Stort lycka till! Solig
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021