• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Emma1b skrev 2022-02-08 11:03:21 följande:

    Är så lycklig, idag fick jag se ett tickande litet hjärta, och storleken stämde också! Vilken helt annorlunda upplevelse än vul i november när mitt MA konstaterades! Vågar dock inte helt tro att deet ska gå vägen ändå...


    Åh vad underbart! försök njuta av detta nu, en stor milstolpe att komma förbi =) Kram!
  • Inalina
    senapp skrev 2022-02-13 08:37:51 följande:

    RD4 så supertidigt men visst är det något där?? 


    hej!!! ser ju onekligen positivt ut!Solig hoppas det ska gå vägen nu hur många blev det till frysen för er till slut? 
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2022-02-14 23:45:10 följande:

    Ultraljud idag
    det såg bra ut så nu på fredag blir det ägguttag! på min 43 årsdag haha


    vad spännande stort lycka till!!Glad
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2022-02-15 07:17:18 följande:

    Heja GlitterLina! Känner till dig sedan tidigare och din kamp mot ett barn. Håller tummarna för dig nu. 


    Jag vill boosta tråden med lite hopp. Jag är över 40 år, inga barn sedan tidigare. Av olika anledningar bestämde jag och min sambo sent i livet att vi ville skaffa barn, inte visste jag att det skulle vara så svårt. Vi köpte ett 3-pack på en privat ivf klinik. Ingen billig historia. tror det kostade runt 85 000kr, Tur är väl att vi båda tjänar bra och har råd. Ivf kliniken sade till oss att chansen till att lyckas ( vet ej om de menade graviditet eller fullbordad graviditet ) var på 23% första gången, 66% andra gången och mot 80% tredje gången. Observera att siffrorna inte är exakta. 


    Vår första ivf, full av förhoppningar ledde till 5 äggblåsor och 3 ägg. Man återförde 2 st. Ingen graviditet. Min andra ivf ledde till 10 äggblåsor, 10 ägg var av 3 blev befruktad. ingen graviditet eller till frysen. Efter 2 ivf hade vi möte med kliniken och de sa att prognoserna såg sådär ut och att donation skulle öka chanserna. Här började jag kolla upp donation och började sörja mina egna ägg. 


    ivf 3, ledde till överstimulering. Alla blev förvånade över detta då jag hade lågt amh och var svårstimulerad. Hade då 15 stora och flera små. Fick coasta och tillslut ledde detta till 14 äggblåsor, 9 ägg och 6 blev befruktade. Fick även 2 till frysen. Första insättningen ledde till graviditet men i vecka 8 upptäckte man att embryot stannat av i utvecklingen, vilket hände igen men frysta ägget Nr 1. Sista ägget ledde till graviditet igen. 


    Idag är jag i vecka 15, 14+1. Har varit på 3 ultraljud och gjort kub. Allt ser perfekt ut! Och jag fick höga värden på kuben vilket var Överraskande, dvs låg risk för kromosonavvikelser. 


    Visst är jag fortfarande orolig och mycket kan fortfarande hända men än så länge så ser det ut som att det blir en bebis i Augusti! Jag trodde inte det här och vill sända hopp till alla er andra som kämpar. 


    Om Inalina är kvar i tråden så undrar jag hur du mår nu? Hur långt gången är du? Din historia var ju också ett sant mirakel. 


    hej Frida! vad härligt att allt går som det ska för dig!!{#emotions_dlg.flower} 
    KUB är verkligen en milstolpe där man kan andas ut lite efteråt!

    tror absolut att din historia ger många hopp här i tråden och ork att fortsätta kämpa sig igenom de tuffaste dagarna. 
    jag mår bättre nu, har inte det konstanta illamåendet jag hade fram till v 15-16, däremot har jag fått covid nu så helt bra är det väl inte heller Flört men verkar hyfsat milt ändå jämfört med de andra varianterna man hade kunnat få så det var mest en tidsfråga innan det drabbar en. (speciellt då jag har en snart 3åring på dagis). 

    Det blir en liten pojke denna gången, som är beräknad i juli och jag har fortfarande overklighetskänslor över att faktiskt vara gravid. får väl börja tro på det när bebisen faktiskt är här.

    Jag håller tummarna så hårt för alla andra här inne, och jag tycker det är en fantastisk tråd där folk är så otroligt stöttande, så det är svårt att ge sig av Hjärta
  • Inalina
    AndraSladdis skrev 2022-02-15 22:25:22 följande:

    Skönt att höra att många graviditeter går bra här, önskar det fortsätter så, Inalina och Frida123.

    För mig gick det däremot åt skogen igen, MA vecka 11 (hade avstannat v 10+4). Nästan identiskt som sist, efter flera UL med bra hjärtslag. Skrapning för några dagar sedan.

    Det är väl bara att komma igen på något sätt, vi vill ju fortfarande ha barn. Men tungt när det går fel så sent och när man inte vet vad felet är.


    hej vännen, fy vad ledsen jag blir o höra att det inte gick vägen Gråter man tycker ju att man ska få vara lite safe när hjärtat slår, på flera VUL dessutomRynkar på näsan hoppas du får läka ordentligt i både kropp och själ och komma tillbaka igen. har i något i frysen? stor kramHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-16 08:19:08 följande:

    Känns som man bara ibland ploppar in här för att uppdatera lite i väntan på att få dra igång IVF omgång 4.


    Jag var hos de som gjorde vår fertilitetsutredning igår och gjorde en hysterosonografi (Typ som HSS när de spolar äggledarna?) men det kändes inte som att det var så mycket mer som kunde ses än vid en vanlig HSS. Läkaren tyckte att livmodern såg bra ut, helt plötsligt har jag bra genomspolning i båda äggledarna (: förra gången var det bara 1 som hade bra passage... Så är tydligen mer fertil nu men fortfarande ingen lycka? haha


    De tog ett blodprov för att kolla TSH prover igen då det var ett litet tag sen sist. Jag försökte muta in någon sorts immunitetsutredning, kortison osv, men det var ganska bom-stop där med. Läkaren hävdade mest att "du är ung (32), du får ägg till frys, det är 50/50 på graviditet med de oddsen på varje 5-dagars återföring, du har bara haft otur". Blir nästan arg :) Men han kanske har rätt...

    Just nu så är jag för snål för att köpa nya ägglossningstester, och ger upp tanken lite att på egen hand lösa graviditet. Känns skönt. Ju längre in i denna processen man kommer så blir det svårare, men samtidigt enklare. Man släpper mycket saker och orkar återgå till ett lite mer normaltillstånd på ett sätt, men svårare eftersom man är i aktiv kris under så många år..


     


    hej vännen, alltid intressant med uppdateringar här inne. Låter ju bra att du inte har stopp i någon av äggledarna, förmodligen är det ju inte där det ligger hos er då, så då kan du utesluta det..

    ja visst kan läkaren ha rätt, det är ju ingen som vet exakt, och turen ska ju i så fall vända någon gång också. Förstår om man blir lite less dock av 'otur'-svaret, man vill ju inget hellre än lösa problemet och då måste man ju hitta det först.. men det funkar ju tyvärr inte alltid så i den här karusellen.

    skönt om du kan slappna av lite med ägglossningen, håller med om att testerna är skitdyra och samtidigt som de ger ett visst hopp blir det ju även mer stress i barnagörandet också. 
    ang att kolla upp immunförsvar så finns det ju vissa blodprover om jag förstått som man kan göra via Werlabs, men man vill ju gärna att någon ska läsa av testsvaren då också. det du kan göra för att självmedicinera är ju att ta aspirin i låg dos vid nästa återföring, vet inte om det är något du testat? Vissa kliniker tror ju på det och tycker inte är en big deal. stor kramHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-17 09:35:52 följande:

    Hej Hjärta
    Jo, oturssvaret är stor frustration, men vem vet. Kanske är det bara så.
    Vilka blodprover är det då man ska göra tro? Kanske värt att göra framöver!


    Aspirin kanske man kan testa, finns nog i Sverige tror jag! Tack för tips Skrattande Just nu pumpar jag 300mg q10 och annat kosttillskott och lagt om kosten lite för att äta bättre. Mer för mig själv också, gått upp en del kilon pga covid och barnlösheten så hade var gött att komma ner på "before" vikten.


    Har ni det bra? Såg att det kommer bli en lillebror HjärtaDrömmer låter ju perfekt!


    Här finns ett test som har med immunförsvar, MEN som sagt man vill ju veta vad det är man testar och vad man vill ha för resultat, samt vad man kan göra åt det. Så det kan ju vara onödigt att bara göra det utan att få en bra uppföljning.


    werlabs.se/halsokontroll/blodbrist-anemi/lymfocyter/


    Ja i Sverige kan du köpa receptfritt på apoteket: babyaspirin eller barnaspitin det är 75mg vilket är den rekommenderade dosen. Man ska inte ta för hög dos men 75mg ska vara perfekt. (Här i Scwheiz fick jag 100mg dock så kanske inte så stor skillnad).

    Jag har det bra förutom covid just nu, men idag efter en vecka känner jag mig piggare och kunde resa mig från soffan och jobba =) så jag är optimistisk! immunförsvaret är ju rätt kasst som gravid märker jag, jag åker ju på allt och har trott att jag haft corona 3 ggr redan och till slut fick jag ju det. (trots trippelvaccinerad).
    ja blir jättekul med en pojke, ska på rul om ett par veckor Glad

  • Inalina
    Emma1b skrev 2022-02-18 14:40:05 följande:

    Idag hade jag min 8 veckors koll med vul på kliniken, och till skillnad mot förrs grav så såg allt bra ut denna gång! Foster i rätt storlek, gulesäck, hjärtslag fostervatten. Så skönt!

    Men inte ens det kan jag riktigt glädja mig åt eftersom jag mår så fruktansvärt illa! Har fått en läkartid på mvc på måndag för att se om läkaren har någon idé vad vi kan hitta på. Primperan kunde jag inte få pga interaktion med en annan medicin jag äter...


    hej vännen, skönt att allt ser bra ut men jag har varit i din sits (fram till v 15-16 ungefär) och jag förstår precis hur du mår din stackare. man vill inget annat än att bara gå o vara glad och lyckligast i världen över att äntligen få vara gravid men istället hamnar man i ett mörkt moln av illamående och allmän nedstämdhet och orkeslöshet som man aldrig vart närheten att känna tidigare. I Sverige har ni en medicin som heter Lergigan komp, även om du inte kommer känna dig 100% så gör den skillnad! Be dem skriva ut den och låt dem inte ge dig tafatta tips om ingefära och skorpor, för det är ett skämt... stor kram och hoppas du får hjälpHjärta
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2022-02-20 09:48:52 följande:

    Hej tjejer 
    skulle skrivit häromdagen men vart ledsen
    i fredags morse va jag på äggplock. Smärtsamt som jag alltid tycker. Dem fick ut 8 äggblåsor & 5 av dem innehöll ägg. Så jag skulle tillbaka nu på måndag för att återföra 2 st embryon. Men så ringer dem igår lördag & säger att av dem 5 äggen så va det bara 2 som va mogna & det va ingen som blev befruktade trots hjälp med icsi Gråter så vi betalde å gjorde allt förjäves åter igenGråter


    hej vännen, åh jag lider verkligen med digGråter förstår verkligen att du är ledsen, usch att behöva vara med om det där igen! Jag har tänkt på dig tidigare då vi haft lite liknande historik - då jag också fått Gonal F flera gången med ganska många 'fina' ägg på VUL och äggplock, där de varje gång fått ut mellan 8-13 ägg. Dock har alltid väldigt få befruktats och jag fick tillbaka ett skruttigt 3dagars senaste gången jag gjorde IVF. Jag minns inte hur många gånger ni gått igenom processen eller om du har fått byta medicin, men Gonal F verkade skapa äggblåsor hos mig men ledde till omogna/dåliga ägg vid ÄP. Däremot trodde min klinik mer på Pergoveris istället som är en blandning av Gonal F och Menopur. När jag fick Pergoveris fick jag 1 blastocyst i alla fall (som i och för sig inte blev någon graviditet - men embryona hade bättre utveckling.). 

    Det låter tyvärr som att din kvalitet på äggen är ganska dålig, men detta vet man ju inte förrän befruktningen ska ske så tyvärr för sent i processen när man gått igenom och betalat för allt igenGråter Vad säger din läkare? Det låter som att ÄD kan vara lösningen för er, eller ev 'natural IVF' som du skulle kunna läsa om, men det finns ju aldrig någon enkel lösning när man redan gått igenom och betalat för flera IVFer ur egen ficka. Förstår att du/ni måste smälta detta nu och bryta ihop för att ev kunna se nästa steg. stor kram{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    AndraSladdis skrev 2022-02-18 15:27:24 följande:
    Tack för kramen! Ja, vi har två testade embryon till i frysen från samma plock. Om det inte funkar så funderar jag att gå vidare med ÄD/ED, men om orsaken till MA är i min kropp då vet jag inte om ÄD heller kan fungera för oss. 

    Det är tufft att råka ut för samma igen, men jag försöker tänka att det finns så mycket okänt kring fertilitet och att en gång kan det ju helt plötsligt funka. Tänker på din och andra solskenshistorier. Fast i mitt fall att jag ska slippa missfall då!
    hej! ok ändå en räddning att ha något i frysen, men man vill ju ge allra bästa förutsättningarna för dem nu. Jag misstänker att du redan går utomlands om de har fått testa dina embryon, min uppfattning är att kliniker i andra länder är lite mer positiva till att ge patienterna vad de ber om gällande immunbehandling eller blodförtunnande etc. Jag minns inte vad du har fått under dina behandlingar? Och gör du stimulerade FET? Det är tufft att man aldrig vet vad som ska kunna funka men jag håller tummarna för att du får din bebis nästa gångHjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021