Inlägg från: Pilsner |Visa alla inlägg
  • Pilsner

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    KillBill skrev 2020-12-31 11:45:54 följande:

    Vad tycker ni? Ska privata företag tvingas publicera bidrag från vem som helst och även vid brott mot uppsatta regelverk?


    Företag i monopol/oligopolställning bör inte få neka sådant som är lagligt. Det handlar om yttrandefrihet.
  • Pilsner
    KillBill skrev 2021-01-07 22:00:14 följande:
    Youtube har inte monopol/oligopol. Som jag tidigare har nämnt så kan vem som helst sända videor på nätet.

    Du vill alltså ge islamister och andra antidemokratiska organisationer carte blanche att utrycka sig hur som helst på Youtube (även vid brott mot YouTubes regelverk)?
    Youtube har mer eller mindre monopol tillsammans med några till stora amerikanska bolag. Yttrandefriheten är grundlagsskyddad, men innebär inte att man får uttrycka sig hur som helst, t.ex. hets mot folkgrupp är inte lagligt.


  • Pilsner
    KillBill skrev 2021-01-14 12:19:10 följande:
    Vad menar du att Yuotube har monopol på? Du kan fortfarande ta del av alla Swebbtvs videos på Swebbtvs egen webbsida och att Swebbtvs yttrandefrihet skulle ha stoppats är nonsen
    Jag skrev uttryckligen "Youtube har mer eller mindre monopol tillsammans med några till stora amerikanska bolag". Innebörden av den enkla och tydliga meningen kan man misstolka endast om man anstränger sig.
  • Pilsner

    Bör Facebook stänga av våldsbejakande miljöpartister?

  • Pilsner
    KillBill skrev 2021-01-17 10:06:54 följande:
    Om man vill se prov på verklig censur så finns det många exempel i Ungern och Polen, dvs länder som Sverigedemokraterna ser upp till.
    Varför försöker du få det här att se ut som en SD-fråga?

    Det är en demokratifråga!

  • Pilsner
    KillBill skrev 2021-01-18 12:09:13 följande:

    Vitmaktkanalen Swebbtv har blivit utslängd från Youtube efter att ha spridit falsk information om Corona (bl.a påstått att Covid -19 inte är farlig och att pandemin är icensatt av eliten för att förändra det ekonomiska systemet i grunden ta världsherraväldet och kontrollera mänskligheten. Vitmatkkanalen Swebbtv har också spriodit hathatretorik i sin kanal.  Därmed har Swebbtv brutit mot Youtubes användavoillkor.


    Swebbtv har kvar sin egen webbsida varifrån de fortsätter att sprida konspirationsteorier och hatretorik och alla som vill kommer fortfarande åt deras materiel.


    Att SD agerar för Vitmaktkanalen Swebbtv men under flera år har tigit när regimerna i Polen och Ungern begränsat pressfriheten och använt sig av censur visar att SDs snack om demokrati är ett pseudoargument.


    Vad Swebbtv gör var inget svar på min fråga.

  • Pilsner

    De företag som har mer eller mindre oligopol på kommunikation bör i demokratisk anda låta alla komma till tals - så länge inga lagar bryts.

Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?