• Anonym (Kent Clark)

    Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?

    En vidareutveckling av en tidigare tråd jag skrev. Jag har gått med i en Facebooksida på nätet för singlar som söker seriöst. Man lägger där upp ett foto på sig eller något annat och skriver något om man vill, och sen får andra skriva tillbaks eller gilla inlägget. Något jag tycker är intressant är att det bara några av alla män som får nån reaktion på sitt inlägg, och ett fåtal (ca 5-10%) män som får ganska mycket kommentarer. Dessa män är de snyggaste och manligaste männen. Samtidigt så får i stort sett alla kvinnor kommentarer från män (som jag sett så är alla trevliga sådana, alltså inga om sex och så) och många får väldigt mycket kommentarer. 

    Så jag undrar varför ser det ut på det viset? Många av de män som lägger upp foton ser ju enligt mig helt OK ut, verkar schyssta, har bra jobb osv. Ja några ser ut som de nyss kommit ur mentalsjukhuset också... Men varför får inte dessa män några kommentarer alls? Jag förstår inte. 

    Jag har alltid trott att det är män som går på utseendet. Men här verkar det ju som att det är kvinnor som gör det? 

    Om de flesta kvinnor ska slåss om 10% av alla män och som det verkar på den här sidan inte ger de andra männen nån chans så blir ju väldigt få personer tillsammans. Det vore kul om vi kunde reda ut det här!

  • Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?
  • Paganini
    KKarate skrev 2021-01-05 01:07:31 följande:
    Därför att regimen i sverige importerat 1 miljon män. Så har ju männen avsevärt tuffare konkurrens. Dum fråga skulle jag tycka.
    De männen kan ju knappast vara särskilt konkurrenskraftiga, eller?
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Sofia) skrev 2021-01-05 01:33:22 följande:

    Jag kan bara prata för mig själv: Personligen blir det så att när man bara ser foton och text online så där lite snabbt och snabbt ska sålla ut sitt intresse genom enbart det första intrycket, blir det så jag enbart går på utseendet. I R L kan man bli kär i vem som helst typ om man umgås på t ex ett jobb, bygger upp en relation som sedan utvecklas och då är det väldigt lite utseendet för då är det kanske saker som fermoner och charm och karisma och hur bra man klickar som spelar roll.

    På nätdejting ser man bara tusentals platta foton och alla har mer eller mindre samma presentationstexter så då intresserar man sig enbart pga utseendena på bilderna och ju längre man sållar desto kräsnare blir man. Det bara blir så. Omöjligt online att välja den som är en 5 på sina bilder när 3 stycken andra är 8:or brevid, då svajpar man bort 5:an och börjar jämföra 8:orna och så svajpar man bort alla utan den som är snyggast av 8:orna - då kommer nästa in som är nästintill en 9:a och då glöms 8:orna bort. Man investerar sitt chattande i 9:an och efter en tid upptäcker man att han är inget att ha personlighetsmässigt. Då börjar proceduren om.

    Omöjligt att se 5:an för den han är när hans bild ligger uppe brevid en 8:a... Därför lade jag ner - omöjligt att veta vem av alla miljoner män online som är den rätta för mig att satsa på när man bara ser platta foton och en liten tex. Det blir ju unjäfär som att sitta och bläddra i Playboy, det blir enbart att man jämför utseenden och väljer den man tycker är snyggast.

    Man vet knappt inte tillslut vem som är vem för de som är 6:or är så otroligt många, ju mer alldagligt utseende ju fler som ser "lika dana ut" och konkurrensen är stenhård. Det räcker då att en bild på en 7:a utseendemässigt ska komma upp för att alla under det utseendet försvinner ur ens medvetande. Och att enbart välja partner på utseendet fungerar inte för de flesta, och online blir det bara utseenden som bedöms, går inte att se människan bakom bilden alls. Avskyr onlinedating!


    Tog och slängde in lite styckeindelning.

    Precis sådär är det ju! Där har du helt fångat meningslösheten med onlinedejting, speciellt tinder och andra där man swipear. Fear of missing out, man tror alltid det kan finnas något bättre något svep bort.

    Avskyr onlinedejting jag med.
  • jrockyracoon
    KKarate skrev 2021-01-05 01:07:31 följande:
    Därför att regimen i sverige importerat 1 miljon män. Så har ju männen avsevärt tuffare konkurrens. Dum fråga skulle jag tycka.

    Du är ute och cyklar. Det är både kvinnor och män som har invandrat till Sverige. 

    Såhär såg fördelningen kvinnor / män i Sverige ut för ca ett år sen: Det är alltså i princip lika många kvinnor som män i Sverige. Det är alltså totalt sett ingen snedfördelning som borde kunna påverka en mans möjligheter att bli tillsammans med en kvinna. Om det är svårt så beror det knappast på ett bristande utbud.
    Kvinnor i befolkningen

    31 december 2019


    5 131 775

    Förändring under året +44 028 kvinnor


    Män i befolkningen

    31 december 2019


    5 195 814
  • Anonym (Noll koll, hur träffar man nån?)
    Paganini skrev 2021-01-05 09:30:41 följande:
    De männen kan ju knappast vara särskilt konkurrenskraftiga, eller?
    De är i för övrigt i absolut  minoritet på dejtingsidorna.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anders 386 skrev 2021-01-05 08:47:57 följande:

    Det här är faktiskt ett intressant problem som jag tror har en komplicerad förklaring.
    Man kan se orsaken till det här redan i unga år. Flickor har en helt annan "idoldyrkan" än vad pojkar har. Det är några få utvalda män som får uppmärksamhet från väldigt många unga kvinnor.
    Unga killar dras redan tidigt till de kvinnliga individer de anser vara attraktiva - men uppmärksamheten riktas mer mot "vanliga" exemplar av motsatt kön.

    Jag tror att det kan vara så att det redan i tidiga år utkristalliserar sig skillnader mellan manliga och kvinnliga synsätt. För kvinnor har det stor betydelse var mannen finns i den manliga hierarkin. Dom dras till män med makt och/eller inflytande. En man fungerar inte på samma sätt. Han letar istället efter en kvinna han finner attraktiv och som ser honom själv som attraktiv - men bryr sig inte om hennes ställning inom den kvinnliga hierarkien.

    Därför blir effekten att många män på ett ytligt plan är ointressanta för många kvinnor medan vissa får all uppmärksamhet. Och dom flesta kvinnor som vill ligga ganska enkelt kan få sex om hon vill.

    Liten outvecklad teori...  Jag kanske har fel??


    Intressant! Det var lite så jag tänkte också. Att män nöjer sig med ett ganska attraktivt utseende, men det finns en ganska stor bredd på attraktiva kvinnor trots allt. Medan för kvinnor kanske det är viktigt att veta var i hierarkin mannen befinner sig. Och genom att bara se foton så kan man se på vissa män att de troligtvis är alfahannar på deras utseende. Att det snygga manliga utseendet kopplas även ihop med en viss attraktiv personlighet. En drömman på ytan sett. Men alla de andra männen går inte så lätt att avgöra hur deras personlighet är genom ett foto och lite text. Så de sorteras oftast bort. Men IRL skulle flera av dem ändå ha en chans genom att de även får chans att visa vem dem är.

    Och sen är det väl också så att eftersom det hela tiden kommer nya män till sidan så kan lika gärna vänta tills de mest attraktiva männen kommer och satsa på dem i stället för att chansa på nån mindre attraktiv, vilket också kanske kan vara mer riskfyllt för en kvinna.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Noll koll, hur träffar man nån?) skrev 2021-01-05 02:24:50 följande:
    Ja, ganska men det har nog inte med saken att göra. 
    Jaså inte? Många män gillar ju stora bröst.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Kent Clark) skrev 2021-01-05 11:13:03 följande:
    Jaså inte? Många män gillar ju stora bröst.
    Men nej Kent, du har en sån bra tråd igång här, spåra inte ur den med onödigt snusk-prat nu! :D
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Hmm) skrev 2021-01-05 11:17:22 följande:
    Men nej Kent, du har en sån bra tråd igång här, spåra inte ur den med onödigt snusk-prat nu! :D
    Ja det blev ett lite sidospår kanske men det hörde ihop lite grann ändå. Sen snusk, ja ibland, men bröst är ju inte sexuellt i sig, det har ju bara blivit så. 
  • Annikannz

    Alltså jag vet inte riktigt om jag håller med här, visst du har helt rätt i att det är en viss typ av så kallad "man" som får uppmärksamhet fast att det skulle vara den "manligare'håller jag inte med om.. tycker mer att det handlar om män som har mixtrat med könshormon och därmed fått bla booobies, Jag tror att många tjejer är lite bisexuella och tycker om män med tuttar, många tjejer är dåliga på att se skillnad på en vältränad riktig man och en hormonell blandning mellan man och kvinna med tuttar som skapats av anabola steroider..

    Jag skulle aldrig dejta en sådan kombination mellan man och kvinna, framförallt med tanke på dom PMS utbrott som hen kan få på grund av sitt missbruk.


    ???? hundraprocent bitterfitta
  • Annikannz

    Sorgligt också att de av mig tidigare nämnda tuttpojkarnas förebilder står med sin anabola tuttar och skryter i media hur de har tränat och ätit sig till sina bröst.

    En tjej som är insatt i muskelbyggnad, träning och dopingskulle aldrig dejta en sådan "man" som på bilden...


    ???? hundraprocent bitterfitta
Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?