• Anonym (Christian)

    Sexlöst förhållande

    Jag ger upp nu. Vi har varit tillsammans i nio år. Vi är båda runt 40, har barn, tränar, umgås med vänner osv. Vi är aktiva och engagerade i det mesta utom i vårt eget förhållande. Jag har tagit initiativ till parterapi, varit hos sexolog och själv tagit hjälp av terapeut för att vårt förhållande ska fungera. Min uppfattning är att hon tror att förhållandet sköter sig självt automatiskt. Jag anser att man måste jobba aktivt för att hålla liv i förhållandet. Hon tycker att förhållandet är bra och hon är nöjd som det är. Vårt sexliv är så gott som obefintligt. De få gånger vi har sex är det under täcket, liggandes i sked, med släkt lampa. Det finns noll intresse att testa nya grejer. Inombords dör jag långsamt. Vi pratar mycket med varandra och hon pratar av sig medan jag aktivt lyssnar. Hon vet att jag är missnöjd med vårt sexliv men hon tycker inte att det är dåligt och förstår inte hur jag kan vara missnöjd. Det blir väldigt mycket skuld när vi pratar om vårt sexliv och det slutar med att jag känner mig äcklig och får be om ursäkt för mina snuskiga fantasier. Hon får för sig ibland att jag skulle vara otrogen mot henne och då bli hon svartsjuk och kontrollerande. Jag är inte otrogen man vad tror hon? Hon vill inte förändra något, allt är bra och hon är nöjd, då finns inga problem. Hon är en fantastisk fru och mamma och har många bra egenskaper men även sexet behöver fungera. Jag älskar sex och det betyder mycket för mig. Jag mår bra av sex men nu finns inte ens sex som en ventil längre. Hon vill bli förförd, fokus ligger på hennes njutning. Det får inte vara ansträngande på något sätt. Jag förför gärna men att lägga ner en hel dags eller veckas bearbetning på något som kanske eventuellt slutar med att ligga sked under täcket med släkt lampa börjar bli långtråkigt. Vi njuter inte tillsammans. De första tre åren hade vi ett väldigt bra sexliv sedan dess har det bara gått utför. Nu har jag tappar lusten helt och hållet. Jag blir inte ens kåt längre. Jag vet inte om jag skulle bli kåt av någon annan kvinna, oavsett så känns det hopplöst. Jag har alltid varit en sexuell person som kunnat njuta av sex. Jag har alltid känt mig sexig och attraktiv. Ska det vara såhär? Är det bara jag som känner såhär?

  • Svar på tråden Sexlöst förhållande
  • Anonym (samma)
    Anonym (Vågad kvinna 40) skrev 2021-01-11 07:26:37 följande:
    Uppenbarligen är sex inte alls viktigt för dig, gissningsvis för att du har låg sexlust. Du kanske rentav är asexuell? Det är helt ok att vara det, men man kan ändå förvänta sig att att du har förståelse för att folk är olika. För de flesta människor ÄR sex väldigt viktigt. Att inte ha ett tillfredställande sexliv i sin relation är förödande för många, och faktiskt en vanlig anledning till att relationer tar slut. Detta beror inte på att folk är omogna och gnälliga, eller att de saknar förmåga att se det positiva. Det beror på att de inte får ett grundläggande behov tillgodosett. Du har svårt att förstå detta för att du inte själv har det behovet. Om du försöker tänka dig en relation där partnern saknar något som är viktigt för dig? En kvinna som INTE är en ?fantastisk fru och mamma?? Försök förstå att en partner som visar ett väldigt lågt intresse för sex har lika negativ påverkan på många som en sådan kvinna skulle ha på dig. Sex handlar ju inte heller bara om att få utlopp för sin sexdrift. Sex handlar om intimitet och kroppskontakt, kärlek och bekräftelse. Att få känna sig sexuellt åtråvärd är ett grundläggande mänskligt behov som inte bara går att välja bort. Att uppleva att ens egen partner inte åtrår en kan tära något enormt på självkänslan. Och det handlar inte om någon form av svaghet, det är rent mänskligt. Försök tänka utanför dina egna behov och ramar, så kanske du kan få lite förståelse för hur andra människor fungerar.
    Det är precis detta det handlar om. Inte om att man "bara vill knulla" som någon påstod.
  • Anonym (2:a gången)

    Känner så starkt med dig, har gått igenom samma sak själv.
    Efter 2:a barnet dog sakta sexlivet ut, var alltid på hennes villkor, alltid missionären, alltid en helgmorgon, alltid på mitt initiativ.

    Hon visade aldrig någon åtrå gentemot mot mig, och till slut insåg jag att hon "ställde upp" bara för husfridens skull. 
    Kändes oerhört förnedrande och sakta dog min egen sexlust ut.


    Efter en smärre depression insåg jag att kvinnan mitt emot mig, kvinna jag gift mig med inte längre var en person jag kände igen.
    Jag insåg att mitt liv var för värdefullt för att slösas bort på en person som vägrade mig åtrå och kärlek bortanför vänskap och rollen som familjepartner.

    Jag skiljde mig (efter 15 år), träffade en ny kvinna efter ett tag och fick tillbaka min sexlust många gånger om. Vi har nu sex 1-2 gånger i veckan, vi är fortfarande nyfikna på varandra och åtrår varandra och allt känna så förbannat bra så jag nästan skäms (eller egentligen ångrar att jag inte lämnade tidigare).

    P.S: Barnen tog INTE skada av skilsmässan, de är nu utflugna och unga vuxna med egna liv och pojk-/flickvänner.

  • Anonym (Men)
    Anonym (samma) skrev 2021-01-11 08:15:24 följande:

    Du skulle också kunna gå till en terapeut eller sexolog för att få hjälp med lusten och kanske lära dig hantera stress bättre. Du skjuter bara problemen framför dig genom att inte göra någonting.


    Jag har gått i terapi flera år. Jag är nervös och stressad som person så det går nog inte göra så mycket åt. Har ångest nästan varje dag också men det har jag haft så länge jag kan minnas.
  • Anonym (samma)
    Anonym (Men) skrev 2021-01-11 09:42:39 följande:
    Jag har gått i terapi flera år. Jag är nervös och stressad som person så det går nog inte göra så mycket åt. Har ångest nästan varje dag också men det har jag haft så länge jag kan minnas.
    Har du tagit upp din avsaknad av sexlust med terapeuten?
  • Anonym (Jag var hon.)
    Anonym (2:a gången) skrev 2021-01-11 09:28:42 följande:

    Känner så starkt med dig, har gått igenom samma sak själv.
    Efter 2:a barnet dog sakta sexlivet ut, var alltid på hennes villkor, alltid missionären....


    Trodde nästan det var mitt inlägg! Jag var hon men vi kämpade på i 22 år och 4 barn. Han tog steget och lämnade oss och det är jag tacksam för. Jag skulle aldrig vågat. Förnekelsen var stor. Nu är jag kåt som bara den men tyvärr singel. Min poäng är att vi skulle oxå splittat mycket tidigare...
  • Anonym (Men)
    Anonym (samma) skrev 2021-01-11 10:07:57 följande:

    Har du tagit upp din avsaknad av sexlust med terapeuten?


    Nej det har jag inte gjort, eftersom jag varit singel till och från så har det liksom aldrig behövts.
  • Anonym (samma)
    Anonym (Men) skrev 2021-01-11 16:42:42 följande:
    Nej det har jag inte gjort, eftersom jag varit singel till och från så har det liksom aldrig behövts.
    Men nu när du är i ett förhållande kan det ju behövas?
  • Anonym (Men)
    Anonym (samma) skrev 2021-01-11 17:32:15 följande:

    Men nu när du är i ett förhållande kan det ju behövas?


    Nu går jag inte i terapi längre.
  • Anonym (samma)
    Anonym (Men) skrev 2021-01-11 19:09:48 följande:
    Nu går jag inte i terapi längre.
    Jag förstår verkligen inte varför du inte gör det för att försöka lösa ditt problem. En sexolog skulle säkert också kunna ge tips. Men det verkar som om du bara ser hinder och föredrar icke-kommunikation. Och du är tyvärr inte ensam om den inställningen bland dem som inte har lust till sex med sin partner.
  • New  Dawn
    Anonym (Annat) skrev 2021-01-10 22:36:11 följande:

    Nej, vi "måste" inte det där som du påstår att vi måste. Det handlar om val. Rent personligt känner jag en hel del människor (från min uppväxtmiljö) som aldrig någonsin aktivt och medvetet har "rört på sig" (mina nu åldrade föräldrar bland dem). De har både överlevt, befolkat jorden och - tro det eller ej - trivts rätt bra med sina liv. 

    Igen - det handlar om val. Samma med det sexuella. Evolutionen talar bara om för oss vilka anlag som har varit gynnsamma i vår historia. Säger inget om vad och hur vi "ska" göra och bete oss idag.


    Du och vågad kvinna 40 måste vara tvillingar eller nåt.......

    Och du känner antagligen de som inte druckit och ätit något heller, för det finns ju ingen mening med det heller enl evolutionen . Saker och ting bara sker utan mening...

    Så nu börjar vi med anekdotiskt bevisföring.

    Jag känner människor som supit och rökt i hela sitt liv och levt till 82 års ålder..... så rökning och alkohol kan inte vara skadligt....
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Sexlöst förhållande