• Anonym (Christian)

    Sexlöst förhållande

    Jag ger upp nu. Vi har varit tillsammans i nio år. Vi är båda runt 40, har barn, tränar, umgås med vänner osv. Vi är aktiva och engagerade i det mesta utom i vårt eget förhållande. Jag har tagit initiativ till parterapi, varit hos sexolog och själv tagit hjälp av terapeut för att vårt förhållande ska fungera. Min uppfattning är att hon tror att förhållandet sköter sig självt automatiskt. Jag anser att man måste jobba aktivt för att hålla liv i förhållandet. Hon tycker att förhållandet är bra och hon är nöjd som det är. Vårt sexliv är så gott som obefintligt. De få gånger vi har sex är det under täcket, liggandes i sked, med släkt lampa. Det finns noll intresse att testa nya grejer. Inombords dör jag långsamt. Vi pratar mycket med varandra och hon pratar av sig medan jag aktivt lyssnar. Hon vet att jag är missnöjd med vårt sexliv men hon tycker inte att det är dåligt och förstår inte hur jag kan vara missnöjd. Det blir väldigt mycket skuld när vi pratar om vårt sexliv och det slutar med att jag känner mig äcklig och får be om ursäkt för mina snuskiga fantasier. Hon får för sig ibland att jag skulle vara otrogen mot henne och då bli hon svartsjuk och kontrollerande. Jag är inte otrogen man vad tror hon? Hon vill inte förändra något, allt är bra och hon är nöjd, då finns inga problem. Hon är en fantastisk fru och mamma och har många bra egenskaper men även sexet behöver fungera. Jag älskar sex och det betyder mycket för mig. Jag mår bra av sex men nu finns inte ens sex som en ventil längre. Hon vill bli förförd, fokus ligger på hennes njutning. Det får inte vara ansträngande på något sätt. Jag förför gärna men att lägga ner en hel dags eller veckas bearbetning på något som kanske eventuellt slutar med att ligga sked under täcket med släkt lampa börjar bli långtråkigt. Vi njuter inte tillsammans. De första tre åren hade vi ett väldigt bra sexliv sedan dess har det bara gått utför. Nu har jag tappar lusten helt och hållet. Jag blir inte ens kåt längre. Jag vet inte om jag skulle bli kåt av någon annan kvinna, oavsett så känns det hopplöst. Jag har alltid varit en sexuell person som kunnat njuta av sex. Jag har alltid känt mig sexig och attraktiv. Ska det vara såhär? Är det bara jag som känner såhär?

  • Svar på tråden Sexlöst förhållande
  • Anonym (Q)
    Anonym (Försök att sluta tänka på sex?) skrev 2021-01-08 12:50:48 följande:

    Sex är till för att skaffa barn, visst är det njutningsbart att ha sex, men det finns något bättre att lägga fokus på och det är kärleken. Man kan motstå sex, det är så mellan mig och min man, vi älskar varandra väldigt djupt att känslorna är viktigare än sex. Vi kanske har sex två gånger i månaden och That's it, istället säger vi söta ord till varandra, kanske smeker och kysser, men inte sex. Testa det.


    Varför måste det ena utesluta det andra? Jag och min sambo har sex 1-2 gånger i veckan och emellan detta så är det mycket mys, gull, smek och kyssar och vi är väldigt kärleksfulla mot varandra. Bara för att man vill ha mer sex betyder det inte att man lägger mindre fokus på att vara kärleksfulla mot varandra.

    Tvärtom så tror jag att sex stärker relationen mer. 
  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (Man) skrev 2021-01-08 11:27:21 följande:
    Det har han ju redan.

    Jag kommer till den slutsatsen eftersom han tycks leva ett bra liv med en välmående familj men trots det "dör inombords" för att han tycker sexlivet är tråkigt. Den klassiska rådet att "vara tacksam för det man har istället för att gnälla över det man inte har" är sannerligen tillämpbart på detta fall.

    Den som fokuserar på det negativa och bortser från det positiva kommer förr eller senare att leva i inbillad missär.
    Man kan ju göra jämförelsen att en person bara får ha kläder i en viss färg resten av livet eller äta en viss typ av mat resten av livet. Ombyte förnöjer och det är helt naturligt. Det verkar oerhört snävt i deras sexliv om det är "under täcke, lampan släckt, skeda" som gäller varenda gång. Ska man då vara tacksam för det tycker du...? Oavsett orsak så ska en person inte lida i sin relation, då försöker man hitta en gemensam lösning eller så kommer relationen att spricka.
  • Ascendere
    Anonym (Q) skrev 2021-01-08 13:01:04 följande:
    Varför måste det ena utesluta det andra? Jag och min sambo har sex 1-2 gånger i veckan och emellan detta så är det mycket mys, gull, smek och kyssar och vi är väldigt kärleksfulla mot varandra. Bara för att man vill ha mer sex betyder det inte att man lägger mindre fokus på att vara kärleksfulla mot varandra.

    Tvärtom så tror jag att sex stärker relationen mer. 
    Så är det definitiv för mig, ju mer och bättre sex desto mer kärleksfull känner jag mig gentemot min partner. 
    Ser ingen egentlig skillnad, det ena övergår så att säga i det andra. 
    Svårt att sätta ord på men är relationen bra finns det liksom ett flyt, en kram leder till en kyss, den ena för och den andra följer, inget motstånd eftersom båda vill åt samma håll. 
    Det är lite som en dans, om den ena parten plötsligt inte vill bli förd längre så blir det inte mycket till pardans. 
  • Anonym (Klart)

    Känner igen mig väl i detta. Med facit i handen borde vi separerat mycket tidigare. Visst det fanns det mycket kärlek, men mer som kärlek till sin närmsta familj. All attraktion var borta sedan länge och hur vi än försökte så gick den inte och få tillbaka.

    Skilsmässa var det bästa vi gjort. Vi är båda mycket lyckligare på eget håll nu. Man kan vara en bra förälder och vän med varandra även om man inte bor ihop och delar allt. Livet är för kort för att inte levas.

  • Anonym (Jag var hon.)
    Anonym (Klart) skrev 2021-01-08 14:05:32 följande:

    Känner igen mig väl i detta. Med facit i handen borde vi separerat mycket tidigare. Visst det fanns det mycket kärlek, men mer som kärlek till sin närmsta familj. All attraktion var borta sedan länge och hur vi än försökte så gick den inte och få tillbaka.

    Skilsmässa var det bästa vi gjort. Vi är båda mycket lyckligare på eget håll nu. Man kan vara en bra förälder och vän med varandra även om man inte bor ihop och delar allt. Livet är för kort för att inte levas.


    Spot on, håller verkligen med...men det vågar man inte tro på då. 
  • Anonym (samma)

    Jag är kvinna och har varit med om ungefär samma sak. Har alltid varit den som jobbat för förhållandet och sexlivet, men när man knappt får något gensvar så ger man så småningom upp. Jag har kommit fram till att det tyvärr inte finns någon annan utväg än separation för min del.

  • Lola Montez 40
    Anonym (Christian) skrev 2021-01-08 10:12:17 följande:

    Jag ger upp nu. Är det bara jag som känner såhär?


    Klart att sex periodvis kan bli en bristvara i en relation pga många olika omständigheter. Men jag tycker det låter allvarligt om båda faktiskt inte njuter. Skulle det röra sig om en kvinna skulle det bli rama skri.

    Det som inte bör va en bristvara är ju kommunikationen. Att ligga platt som en fisk och säga att man vill bli förförd är ju i ärlighetens namn inte så super spännande.

    Tror ni verkligen behöver prata. Hon behöver förstå att du vill ha en förändring. Att du annars funderar på separation. Var tydlig. Var även tydlig med att du älskar henne och att det är förändring du önskar.

    Absolut kan kyssar och smek vara mysigt och om möjligt för er närmre. Men kom igen.

    Jag skulle aldrig någonsin vilja leva utan att sex.

    Själv har vi mycket roligare sexliv när vi båda passerat 40

    Vi är trygga med varann och upptäcker nytt, både i sexliv och samliv.

    Vi lever bara en gång...
  • Anonym (Q)
    Lola Montez 40 skrev 2021-01-08 17:05:35 följande:
    Skulle det röra sig om en kvinna skulle det bli rama skri.
    Faktiskt. Det har jag tänkt på väldigt mycket när det kommer till trådar här på Familjeliv. Nu säger jag inte alla följer samma mönster men väldigt ofta så får kvinnan stöd i trådar där hon gnäller på att hennes man inte vill ha sex och hon ska "dumpa" honom och att han inte är man nog för henne, medan när en man gnäller på sexlivet med sin kvinna så är han antingen porrskadad, otacksam eller att han ska nöja sig med det han har här i livet och sluta gnälla. 

    Väldigt underligt faktiskt. Men det kan nog ha att göra med att väldigt många kvinnor hänger på familjeliv och endast tänker utifrån sitt egna biologiska kön. 

    Sorry för OT.
  • New  Dawn
    Anonym (Christian) skrev 2021-01-08 10:12:17 följande:

    Jag ger upp nu. Vi har varit tillsammans i nio år. Vi är båda runt 40, har barn, tränar, umgås med vänner osv. Vi är aktiva och engagerade i det mesta utom i vårt eget förhållande. Jag har tagit initiativ till parterapi, varit hos sexolog och själv tagit hjälp av terapeut för att vårt förhållande ska fungera. Min uppfattning är att hon tror att förhållandet sköter sig självt automatiskt. Jag anser att man måste jobba aktivt för att hålla liv i förhållandet. Hon tycker att förhållandet är bra och hon är nöjd som det är. Vårt sexliv är så gott som obefintligt. De få gånger vi har sex är det under täcket, liggandes i sked, med släkt lampa. Det finns noll intresse att testa nya grejer. Inombords dör jag långsamt. Vi pratar mycket med varandra och hon pratar av sig medan jag aktivt lyssnar. Hon vet att jag är missnöjd med vårt sexliv men hon tycker inte att det är dåligt och förstår inte hur jag kan vara missnöjd. Det blir väldigt mycket skuld när vi pratar om vårt sexliv och det slutar med att jag känner mig äcklig och får be om ursäkt för mina snuskiga fantasier. Hon får för sig ibland att jag skulle vara otrogen mot henne och då bli hon svartsjuk och kontrollerande. Jag är inte otrogen man vad tror hon? Hon vill inte förändra något, allt är bra och hon är nöjd, då finns inga problem. Hon är en fantastisk fru och mamma och har många bra egenskaper men även sexet behöver fungera. Jag älskar sex och det betyder mycket för mig. Jag mår bra av sex men nu finns inte ens sex som en ventil längre. Hon vill bli förförd, fokus ligger på hennes njutning. Det får inte vara ansträngande på något sätt. Jag förför gärna men att lägga ner en hel dags eller veckas bearbetning på något som kanske eventuellt slutar med att ligga sked under täcket med släkt lampa börjar bli långtråkigt. Vi njuter inte tillsammans. De första tre åren hade vi ett väldigt bra sexliv sedan dess har det bara gått utför. Nu har jag tappar lusten helt och hållet. Jag blir inte ens kåt längre. Jag vet inte om jag skulle bli kåt av någon annan kvinna, oavsett så känns det hopplöst. Jag har alltid varit en sexuell person som kunnat njuta av sex. Jag har alltid känt mig sexig och attraktiv. Ska det vara såhär? Är det bara jag som känner såhär?


    Vad gav Sexologen och terapeuten för råd?

    Har du berättat att du inte trivs i relationen och att du inte kan tänka dig att fortsätta relationen som den är? Om inte, gör det. Om du gjort det... Är hon redo att satsa på er relation? Om inte, skilj er.

    Vad menar du med att en dags eller en veckas "bearbetning". Vad gör du då? Låter väldigt konstigt i mina öron.

    Vad är det för snuskiga fantasier du måste be om ursäkt för?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Ascendere skrev 2021-01-08 11:31:31 följande:

    Jag håller med till 100%.

    Att "dela vardagen" som det så fint heter tycker jag snarast för en längre bort från varandra, det är mest hårt arbete. 

    Visserligen trevligt att ha någon att dela det med men det bygger inte kärleksrelationen starkare, den lever liksom sitt eget liv. 


    Vad menar du?

    Vad är det som är hårt arbete du avser? och hur ska detta hårda arbete ske om man inte delar vardagen? Menar du att man inte bor ihop, inte har gemensamma barn?
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Sexlöst förhållande