Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (......) skrev 2021-01-14 13:43:43 följande:

    Försöker äta mycket frukt å grönsaker och hemlagat varje dag.


    Äter du kött och fisk? Brist bå B12 kan ge trötthet och tinnitus och många andra symptom . Finns bara i kött,fisk, kyckling, mejeriprodukter. B3 och B6 också viktigt. Du kan kolla på matkalkyl.se om du får i dig tillräckligt av bvitaminerna. Finns bra vitamin b på statliga apoteksbolaget, vitamin b forte innehåller alka bvitaminerna, Har man allvarlig b12 brist bör man dock få recept på starkare tabletter.


    Äter du fet fisk som lax och sill flera gånger i veckan, hur mycket ägg? Brist på Vitamin d ger trötthet som symptom och finns i fet fisk och ägg. Samt bildas av solen på sommaren. Jag äter vitamin d på vintern. Är du smal kan det räcka med 20 mikrogram, är du överviktig behöver man mer, jag äter 40 mikrogram.

    Annars tror jag också på vila och långa Men lugna promenader. 

  • TvillingmammaVästgöte

    Jag hoppas att du har blivit utredd på vårdcentralen och att de tagit prover? När jag har sökt för liknande har de tagit många prover. De borde kolla ditt blodvärde, dina järndepåer, b12 mm. Samt inte minst att du inte har hypotereos, problem med sköldkörteln, det ger trötthetsymptom.

  • TvillingmammaVästgöte

    För mig släppte det inte riktigt förrän att jag gått i terapi, träffade en Legitimerad psykoterapeut med inriktning dynamisk psykoterapi. Jag hade också ungefär,de symptom du beskriver. Trötthet, hjärndimma och yrsel, samt väldigt mycket ångest över allt möjligt. Psykoterapin lyckades så väl att min onödiga ångest i princip försvunnit. Jag kan ibland känna lite relevant ångest, men inte denna ständiga och onödiga ångest. När ångesten försvann fick jag massor av energi, antagligen tog ångesten och de obearbetade problem jag hade en massa energi. Jag lärde mig också att lyssna mer på mig själv och säga ifrån mer.Vi jobbade med att jag skrev ner varje gång jag fick ångest och sen diskuterade vi detta, varför jag kände så, varifrån det kunde komma osv. Till slut behövde jag inte längre skriva något, för jag hade ingen ångest längre,

  • TvillingmammaVästgöte
    Shakira88 skrev 2021-01-15 23:26:34 följande:

    För mig vände det när jag accepterade att jag var sjuk och faktiskt började unna mig att vila. Sen började det sakta bli bättre.

    Gick även i terapi .

    Äter tillskott, viktigast är nog D-vitamin men tar b- vit, c-vit, q10, msm och magnesium. Gärna delen och zink också.

    Tar l-theanin om jag har svårt att sova.

    Nu när jag mår bättre promenerar jag mycket och försöker träffa vänner ( svårt med pandemin)


    Det var ganska likt mina tillskott
    Jag äter också vitamin D , B vitaminer, Q10 , Magnesium och selen. Vad är msm?
Svar på tråden Ni som haft utmattningssyndrom och mår bra idag, har ni några bra tips?