• Tommy2

    Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?

    När man stängde Fisksätraskolan i Nacka flyttades barnen i stället till Igelbodaskolan vilket innebar att många föräldra bytte skola då det kom många elever med invandrarbakgrund en sk "White Flight". Så nu är skolan dominerad av barn från andra kulturer. Så ärligt om det gäller era egna barn hade ni gjort likadant?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?
  • Anonym (folkmord)

    Aldrig i livet! Jag kollade noga upp statistiken innan jag valde skola(och den statistiken är numer dold hm...). Barnen går på den näst minst kaoziga skolan i stan, men det är ändå kaoz på kaozarna. 

  • Anonym (Maria)
    Skogshuggaren skrev 2021-01-19 14:37:49 följande:

    Det har alltid funnits invandrarbarn i varierande mängd i mina barns skolklasser. Från början tänkte jag att det skulle vara bra för mina barn. De skulle få kunskap om och förståelse för andra kulturer, få kompisar med annan bakgrund, vidga sina vyer. Mångkulturen som finns i dagens Sverige skulle bli en självklar del av deras värld.

    Tyvärr har det inte alls blivit så. Fast de har gått i samma klass har de helsvenska barnen och invandrarbarnen inte blivit kompisar, snarare verkar de vilja ha så så lite med varandra att göra som möjligt. Mina barn har ständigt talat om hur stökiga invandrarbarnen är, hur de stör lektionerna, slåss och bråkar. Deras sätt att tala om invandrarbarn (oftast från Mellanöstern och Somalia) visar att de inte alls förstår varandra och helst skulle slippa träffas. Det känns som att mina barn har en mer negativ attityd till invandrare än vi föräldrar.

    Det bådar inte gott för framtidens samhälle...


    Nä det bådar inte alls gott och det ligger nog något i det. Visst viss mångkultur inget fel med det alls, men i Sverige är det så söndersplittrat. Finns ingen sammanhållning eller någon typ av vissa grundvärderingar längre som ändå delas. Den känslan får jag i Sverige. Man har fått hit människor från så många olika områden, grupper människor som avskyr varandra, deras länder är i krig med varandra, rasismen flödar i ghettona både mot svenskar och andra utifrån och så buntas de ihop i olika utanförskapsområden. Plus inga krav från samhället alls. Hur ska det fungera?

    Det fungerar för de som vill vara här och bygga nya liv här, men en hel del verkar inte vara med på det tåget helt enkelt.
  • Flash Gordon
    Tommy2 skrev 2021-01-19 07:26:21 följande:
    Är det här framtien i flera stadsdelar än i Rinkeby? En lärare på tre elever vad kostar det samhället?
    www.svt.se/lokalt/stockholm/manga-elever-klar...tydligen 
    Kallades OBS-klass på den gamla goda tiden när det mesta var bättre än idag.

    Separera de bråkiga från de skötsamma. Alla får studera på sina villkor.

    Ett välkommet återinförande av detta.

    Men det kan naturligtvis inte var en lärare per tre elever för ALLA elever.
  • Anonym (E)
    Flash Gordon skrev 2021-01-20 23:39:27 följande:

    Kallades OBS-klass på den gamla goda tiden när det mesta var bättre än idag.

    Separera de bråkiga från de skötsamma. Alla får studera på sina villkor.

    Ett välkommet återinförande av detta.

    Men det kan naturligtvis inte var en lärare per tre elever för ALLA elever.


    En har suttit en del i materialrummet.
  • Anonym (Elin)

    Mitt barn gick ett år i en friskola. Till den skolan kom barn från"orten ". Det var ingen bra skolmiljö. Mitt barn blev mobbad. Barnet frågade också varför barnen som kom från en viss skola var så bråkiga. Den skolan ligger i orten, men man förstår inte på namnet att den ligger där. Om man tänker på att barnen har föräldrar som bryr sig om att deras barn ska gå i en bra skola undrar jag hur klimatet är på skolor i orten där barnen hamnar om de inte gör ett val.

  • flygrl

    Inte en chans (den dagen jag har egna barn alltså). Och eftersom jag själv är svart och barn till invandrade föräldrar handlar det inte om hudfärg men däremot om att en sån skola med 90% invandrarelever med all sannolikhet är jävligt stökig och att mina barns språkutveckling inte skulle bli bra i en sån miljö.

    Och va gäller risken att mina barn skulle kunna drabbas av rasism i en skola med fler helsvenska elever kan jag säga att jag utsätts för mycket mer rasism i min förort än i miljöer med mer svenskar. Vilket inte betyder att jag inte utsatts för rasism från helsvenskar men det är ändå mycket mer begränsat. :/

    Bara en sån f*****g sak att som svart ständigt omnämnas som abd = slav på helt normal korrekt arabiska och många verkar också se en så. Snacka om strukturell jävla rasism.

  • Anonym (Har aldrig hört det)
    Anonym (Maria) skrev 2021-01-19 08:53:06 följande:

    . Men helst inte dessa "knolla din mamma" figurer som hänger nästan överallt nuförtiden.


    Har aldrig hört att tjejer skulle använda det uttrycket
Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?